Lumia 640 XL ελληνικό hands-on video

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το Lumia 640 XL με οθόνη 5.7 ιντσών LCD IPS ανάλυσης HD, τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 400 1.2GHz, μνήμη RAM 1GB και λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8.1 (Lumia Denim). Το 640 XL ειναι 4G και έχει κάμερα 13 Megapixel με LED flash και δεύτερη μπροστινή κάμερα 5 Megapixel με wide angle.

Ενσωματώνει αποθηκευτικό χώρο 8GB, δέχεται κάρτες μνήμης micro SD (έως 128GB), έχει ραδιόφωνο FM, NFC και αποσπώμενη μπαταρία 3000 mAh. Δείτε το βίντεο.

Lumia 640 XL ελληνικό hands-on video, Lumia 640 XL ελληνικό hands-on video

Lumia 640 XL ελληνικό hands-on video, Lumia 640 XL ελληνικό hands-on video

Lumia 640 XL ελληνικό hands-on video, Lumia 640 XL ελληνικό hands-on video

Lumia 640 XL ελληνικό hands-on video, Lumia 640 XL ελληνικό hands-on video

Lumia 640 XL ελληνικό hands-on video, Lumia 640 XL ελληνικό hands-on video

Lumia 640 XL ελληνικό hands-on video, Lumia 640 XL ελληνικό hands-on video

Lumia 640 XL ελληνικό hands-on video, Lumia 640 XL ελληνικό hands-on video

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

38 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manos

Στο hands-on αναφέρεται ότι θα βγει και έκδοση dual-sim. Θα υποστηρίζει και αυτή 4G ή πέφτει αυτομάτως σε 3G? Συνεχίστε τη καλή δουλειά!

Giorgos

Φανταστική παρουσίαση Κώστα, συγχαρητήρια. Όσο για την κάμερα που ανέφερες συμφωνώ αλλά δεν ήταν καμία έκπληξη και αυτό γιατί δεν είναι οποιαδήποτε 13αρα κάμερα, είναι κάμερα με τις τεχνολογίες που πήρε η Microsoft απο την Nokia, η οποία ξέρουμε οτί έχει το σκήπτρο στην φωτογραφία, με οπτικά Carl Zeiss και αλγόριθμους Pureview.

Constantine

Ωραια η παρουσιαση αλλα ρε συ Κωστα δν μας εδειξες καθολου δειγμα απο τις φωτογραφιες που βγαζει, το πιο σημαντικο σημειο του συγκεκριμενου κην πιστευω ειναι η καμερα , ολα τα αλλα πανω κατω τ ξερουμε σχετικα με τα lumia

idravlikos521

Το κινητό είναι φανταστικό και η τιμή του θεωρώ ότι είναι τίμια για αυτά που κάνει. Έχω πάρει εδώ και μία εβδομάδα το 640 xl dual sim και δουλεύει άψογα. Γρήγορο σε όλα. Και το σημαντικό είναι ότι η μπαταρία του κρατάει περίπου 2 24ώρα με ενεργές και τις δύο κάρτες ενεργή τοποθεσία συγχρονισμός σε 3 mail. Το προτείνω ανεπιφύλακτα. Μην σας τρομάζουν τα χαρακτηριστικα του γιατί τα Windows είναι πολύ ελαφρύ λειτουργικό. Υπόψιν ότι είμαι κάτοχος note4 8κταπυρινου και έχω απαιτήσεις αλλά το lumia είναι πολύ καλό.

Νικος

Εξαιρετικη δουλεια για ελληνικα δεδομενα .. Μπραβο!
Πολυ καλη παρουσιαση..
Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση αν γνωριζεις η μπορεις να μαθεις , εγω ενδιαφερομαι για το Windows Lumia 640 XL Dual Sim LTE ξερεις ποτε θα ερθει στην ελλαδα;

(Εχω ακουσει για αυτο που ρωτησε καποιος απο πανω οτι η μια απο της 2 Καρτες θα ειναι σε 4G LTE )

Alex

@Μανος:

Κυκλοφορεί σε 3g single sim, 4g singe sim, 3g dual sim και 4g dual sim.
Πάντως δες και στο σκρούτζ (νομίζω οτι δεν έχει έρθει Ελλάδα η έκδοση 4g dual sim..)

Η τιμή για αυτό που παίρνεις είναι πραγματικά πολύ καλή, το είδα στο mall και είναι κινητάρα με όλη τη σημασία της λέξης :Ρ

pazzo

Πολύ ωραίο review.
Εχει κάνει καλή δουλειά η ms με τις low-midrange συσκευές τις. Καλός η κακός, κρατάει ελαφρύ το λειτουργικό της ώστε να βγάζει συσκευές με καλές κάμερες, οθόνη, και αυτονομία σε τιμές πολύ χαμηλότερες από των αντροιντ, γιατί λόγο του ελαφριού λειτουργικου μπορεί και επιλέγει παλαιότερους επεξεργαστές. Γνώμη μου ειναι πως κάτω των 200 ευρώ, το να πας σε WP ειναι μονόδρομος. Καθώς η φθηνότερη android συσκευή που αξιζει για μένα κοστιζει περίπου 250 ευρώ (skroutz πάντα)

KostasG

Πολυ ωραιο το review Κωστα , συντομο με ο,τι πρεπει να ξερει κανεις για την συσκευη. Εχω ομως μια ερωτηση στα θεματα καμερας. Εγω χρησιμοποιω ενα 830 προσφατα αγορασμενο , οταν τραβαω φωτογραφιες μετα απο το processing μου ξεθωριαζει τα χρωματα με αποτελεσμα να ειναι αρκετα διαφορετικα απ’οτι ειναι στην πραγματικοτητα , στο εκανε και εσενα αυτο;

idravlikos521

Δεν γνωρίζω αν έρθει Ελλάδα το dual sim 4g αλλά πιστεύω δεν έχει κάποιο νόημα να πάρει κάποιος το 4g γιατί πρώτον δεν έχουμε καλά καλά σωστό 3g και εκτός αυτού θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον 5giga πακέτο ίντερνετ στο κινητό σου γιατί το 4g όπου είναι διαθέσιμο κατεβάζει πολλά δεδομένα. Αυτό πού έχω είναι το 3g και με επιλογή οποία κάρτα θέλεις για 3g και δεδομένα. Αξίζει για τα λεφτά του και η τιμή του στα γνωστά μαγαζιά είναι 229 ευρώ. Στο skroutz φαντάζομαι θα είναι ποιο κάτω. Πολύ καλό καλή μπαταρία και αξιόλογη κάμερα.

Το δικαρτο είναι το 640 xl ds

Alex

@ironmanmark40

Για το update 2 κατέβασε το windows insider, πάτα get preview builds, βάλε το λογαριασμό σου microsoft και πάτα το fast ring, πατα το βελάκι κάτω για να κατεβάσει το update 2.

Κλεισε την εφαρμογή, πήγαινε στις ρυθμίσεις (εκεί που λέει ενημερώσεις τηλεφώνου)
και μόλις δείς οτι κατεβαίνει μια αναβάθμιση, πήγαινε στην εφαρμογή windows insider και καν την απεγκατάσταση.

Το update οταν κατέβει θα βγάλει μήνυμα για να κάνει την αναβάθμιση. Σε κανένα 10 λεπτο θα έχει ολοκληρωθεί και πλέον θα έχεις την GDR2.

Το έκανα χθες στο Lumia 730 και όλα πήγαν ρολοϊ,
αυτό το διπλό ταπ για να το κλειδώσεις είναι το ίδιο εθιστικό με το διπλό ταπ για να το ξεκλειδώσεις :Ρ επίσης βλέπω και μια μικρή αύξηση της διάρκειας της μπαταρίας.

Manos

Eυχαριστώ για τις συμβουλές περι 3G και 4G. Και πέραν των όσων λέτε, είδα πχ την προυπόθεση της cosmote για το 4g. Πρέπει να πληρώσεις πάγιο 45 ευρω για να έχεις την υπηρεσία! Ισχύει;

https://www.cosmote.gr/content/el/sections/Personal/microsite/4G/OROI_KAI_PROYPOTHESEIS.PDF

Και φυσικά τα παρεχόμενα προγράμματα σύνδεσης και καρτοκινητής με MB είναι της πλάκας και πανάκριβα. Στο Βέλγιο με 15 ευρώ πάγιο έχεις internet 1 GB και εδώ η cosmote (και άλλες εταιρίες από κοντά φυσικά) έβγαλε προσφορά! από 50ευρώ σε 35 ευρώ και 400ΜΒ internet!!!

Άρα δεν αξίζει το 4G…

Parastas

Μου άρεσε ΠΟΛΥ σαν συσκευή!

Αν είναι τόσο ωραίο το 640XL πόσο καλύτερο θα είναι το 940XL? έτσι και στρώσει το store με τα win10 θα το κανω το upgrade “κι ας μου βγει και σε κακό”!!

Γιάννης σε λέω

Όπως πάντα άψογη η παρουσίαση. Όμορφο τηλέφωνο με το σταθερό λειτουργικό της Microsoft.

Κώστα υπάρχει λες ο κίνδυνος εμείς που έχουμε Lumia 930 να μην πάρουμε την αναβάθμιση σε windows 10..??

Δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι..!! 😛

nickos

KostasG μάλλον το βλέπεις έτσι στην φουλ υψηλή φωτεινότητα που ξεθωριάζει λίγο η οθόνη. Κ εγω 830 εχω κ δεν το έχω αντιμετωπισει αυτό το πρόβλημα!

Constantine

To update 2 θ το παρουμε εμεις που εχουμε 630? γτ ετσι οπως το εψαχνα διαβασα στο windows central οτι θ εινα προς ενημερωση τα 730 και 830…τι παιζει ακριβως?

nickos

@Alex μου λέει insider fast για να κατεβάσω τα 10 preview. Δεν μ έχει άλλη επιλογή για update… (Lumia 830)

Panosss

Κωστα πολυ καλο review…Τακα τακα μεσα σε 10 λεπτακια τα ειπες ολα…ανετα και ωραια…
Να σου πω, θα μπορουσες να κανεις και ενα hands on στο μικρο 640??Προτεινεται παρα πολυ στα διαφορα forum…

vkrd

Μόνο το μέγεθος αλλάζει….

KostasG

@Nickos Φιλε τι να σου πω η φωτεινοτητα δεν ειναι γιατι δεν την εχω στο μεγιστο επιπεδο , καπου ειχα διαβασει οτι η MS ειχε κανει χαζομαρες στους αλγοριθμους του Lumia Camera οταν εβγαλαν την εκδοση για Denim , παντως το ιδιο προβλημα με το ξεθωριασμα αντιμετωπιζει και ενας γνωστος μου με το 535. Εαν καποιος γνωριζει κατι ας μας πει και εμας λοιπον.

nikolasx

Το έχω εδώ και μια βδομάδα το κινητό τα σπάει, η μπαταρία του κρατάει ΑΡΚΕΤΑ και με βαριά χρήση κρατάει στο τέλος της ημέρας 30-45% που σημαίνει ότι είναι ικανοποιητική και με το παραπάνω. Η ΚΑΜΕΡΑ του για τα 13mp βγάζει απόλυτα καθαρές και εστιασμένες σωστά φωτογραφίες σε συνδυασμό φυσικά με την Lumia Camera με ενεργοποιημένη την δυνατότητα αυτοβελτίωσης Rich Capture που κάνει παπάδες, η ΟΘΟΝΗ όντως είναι clear black, δηλαδή κοντεύει αρκετά μια οθόνη αmoled. το ΗΧΕΙΟ είναι αρκετά δυνατό καθαρό και ποιοτικό. Παίζει μια προσφορά για Lumia 640 και Lumia 640 XL για ένα διάστημα, η οποία είναι: Office 365 για 1 χρόνο συνδρομή, 1TB στο OneDrive και 60λεπτά στο Skype.

G.pal

Ενδιαφέρον,παίδες ο επεξεργαστής τι λέει?Σαν κάτοχος Android μου φαίνεται πολύ πίσω σαν μοντέλο. Μπορείτε οι κάτοχοι να πείτε.Τιμια η τιμή πάντως.

Kosmas

Το εχω εδω και τρεις βδομαδες,η αγορα εγινε για την γυναικα μου αλλα και για να τσεκαρω εγω ο ιδιος τα windows phone!
Απλα το κινητο και τα windows τρεχουν νερακι,δεν κολλαει πουθενα,πατας να μπεις καπου στο μενου και μπηκε,ουτε lag ουτε τιποτα!
Για τον απο επανω που ρωτησε για τον επεξεργαστη του,απλα δεν σε απασχολη που ειναι ο 400 και οχι καποιος αλλος πιο “μεγαλος”.
Παρα πολυ καλη οθονη,χορταστικη σε μεγεθος και σε συνδιασμο με την καμερα,το λειτουργικο και την μπαταρια η οποια αντεχει ανετα μια ολοκληρη μερα,εγω το χαρακτηριζω ως την καλυτερη αγορα για τα χρηματα του!οποτε για τον εαυτο μου περιμενω και τα επομενα lumia(940 ή 1030) για να κανω την μεταβαση!

Caterthomb

G.pal τα wp ειναι πολυ ελαφρια οποτε δε θα χεις θεμα με τον επεξεργαστη! Η καμερα φυσαει και γενικα ολα πανε ρολοι…. Υστερει λιγο σε καποιες εφαρμογες αλλα εμπλουτιζεται κθημερινα το στορ!

iliastam

Κώστα πολύ καλή παρουσίαση αλλά θέλω τη βοηθεια σου σε ένα θέμα με το 640 που έχω. Όταν βαζω τα ακουστικά στο κινητο και με καλλουνε το ηχείο δεν χτυπαει. Ξέρεις αν υπάρχει κάποια ρύθμιση η έτσι λειτουργεί το κινητό. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

βασιλης

κώστα καλησπέρα …..συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνεις και για την πάρα πολυ καλή ενημέρωση που μας παρέχεις…συγνωμη κιόλας για τισ πολλές ερωτήσεις που θα κάνω αλλά έχω απορίες…είμαι κάτοχος ενός galaxy s3 και επειδη πάει σαν χελώνα θέλω να το αλλάξω…σκέφτομουν για το 640 xl αλλα είμαι λίγο επιφυλακτικός γιατι με ανησυχεί το 8gb μνήμης που έχει..και θέλω να ρωτήσω,αν του βάλω μια εξωτερική κάρτα μνήμης ότι εφαρμογή θα κατεβάζω θα αποθηκεύεται εκεί χώρις να πιάνει έστω και λίγο χώρο απο την μνήμη του κινητού?γιατι με 8 gb σημαινεί πως ελεύθερα το κινητό για χρήση θα έχει 4 gb το πολύ…και γενικά σαν συσκευή για ίντερνετ και για να παίζεισ κανένα παιχνιδάκι χωρισ να laggarei αξίζει….???ευχαριστώ πολύ

αγγελος

παιδιά μια ερώτηση θέλω να κάνω σχετικά με το κινητό.στο χέρι ειναι ευκολο για έναν με σχετικά μικρά χέρια? plz όποιος μπορεί να μου απαντήσει ειτε χρηστης ή καποιος απο το σαιτ γτ πραγματικά άν είναι εύκολο στο χερι για να μηλας τοτε αντι το lumia 640 θα παρω αυτο.απο τα βιντεο φαινεται μεγαλη διαφορα στο μεγεθος αλλα δεν μπορω να καταλαβω.

chris

Κωστα δυστυχώς αυτό δεν είναι το NFC chip, είναι το απλό κάλυμμα. Το NFC έχει επαφές που πατάνε πανω στις επαφές που έχει δίπλα στην μπαταρία.

manolis

Θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να βλέπω ζωντανά tv σε αυτήν τη συσκευή

thanasis

Καλησπερα!Πιστευω πως οποιος αποφασισει να αγορασει ενα κινητο με τετοια οθονη θα προσανατολιζεται μαλλον στο να βλεπει και ταινιες.Απο προσφατη εμπειρια μου σε αλλο κινητο windows ΔΥΣΤΥΧΩΣ διαπιστωσα πως δεν υποστηριζονται υποτιτλοι ενω το windows store δεν εχει κλασσικους Media player -που υπαρχουν αφθονοι στο android- ωστε να τους κατεβασουμε και να δουμε ταινιες με ελληνικους υποτιτλους.Πιστευω μεγαλο σφαλμα-παραλειψη!!!!Ξερεις Κωστα εαν υπαρεχει καποιο προγραμμα ή αλλος τροπος να εμφαανιζονται ΚΑΙ οι ελληνικοι υποτιτλοι?Αλλιως θα εχουμε μια τεραστια οθονη οπου δε θα μπορουμε να βλεπουμε ταινιες και ειναι κριμα και κοροϊδια.Σε ευχαριστω!

Μπαλτατζή Λιτσα

Παρα πολυ Καλή ενημέρωση!!!!!Μπράβο!!!!Μήπως ξέρει κάνεις να μου πη αν έχει έλθει Ελλάδα ,το dual SIM σε 4g???Ευχαριστώ!!

Γιώργος Π.

Καλημέρα. Έχω το Lumia 640 Dual Sim. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος και ειδικά με την κάμερα του. Εχω επιλέξει για αποθήκευση φωτογρ. βιντεο και άλλα την SD micro. Το πρόβλημα είναι ότι όταν προσπαθώ να ανοίξω τις φωτο και τα βιντεο στο κινητό μου δεν ανοίγουν με τιποτα.
Τα μεταφέρω στο laptop μου και πάλι τίποτα.Πάνω απο τα εικονίδια των φωτο μου γράφει εκτος σύνδεσης. Τι φταίει; Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;

charis

Γεια σας.εχω πάρει το Lumnia 640 xl και πραγματικά είμαι πολύ απογοητευμένη.οταν είδα αρχικά την μεγάλη του οθόνη ενθουσιάστηκα.επειδή δουλεύω μέσω ίντερνετ η οθόνη με βόλεψε πολύ.διαβαζω τα θετικά σχόλια για αυτό το τηλ και απορώ τι μπορεί να κάνω λάθος.κόλλαει απίστευτα.εχω κάνει την αναβάθμιση σε 10 και περίμενα να πηγαίνει σφαίρα.επισης είμαι πόλυ απογοητευμένη με τις εφαρμογές.αργουν να ανοίξουν και η λειτουργία τους δεν έχει καμια σχέση με android.το Facebook πχ και το messenger δεν έχουν καμια σχέση με τα αντίστοιχα στα android.το messenger δεν έχει καν να κανεις κληση.θελω αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει γιατί πραγματικά δεν περίμενα να απογοητευτώ τόσο.υπαρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να βελτιώσω την λειτουργία του κινητού μου??

Παναγιώτης

Καλησπέρα!.το κινητό είναι απλά απίστευτο παιδιά!!.και πολύ γρήγορο.μεχρι στιγμής δεν έχω βρει κάτι αρνητικό.

πανοσ

Ξέρει κανείς πως να βάλω κωδικό κλειδώματος σε αυτό το κινητό; Το λειτουργικό είναι W10 και δεν ξέρω πως να βάλω κωδικό .

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

με ποια εκδοση λογισμικου ερχεται η συσκευη?

8,1 η 10 ??

ΝΙΚΟΣ

@ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΛΑΧΟΣ :
Με 8.1 έρχεται. όταν το ανοίξεις ,δώστου χρόνο να κάνεις ότι updates χρειαστεί στα 8.1
Μετά βάλε την εφαρμογή update advisor ή σύμβουλος αναβάθμισης στα ελληνικά.
Ελευθέρωσε χώρο στην συσκευή , βγάζοντας εφαρμογές προεγκατεστημένες.για να έχεις 1 -15,giga ελεύθερο.
Ψάξε για update. Θα έρθουν πολλά συγκεντρωτικά. Θα πάρει κανά 2ωρο
Συμβουλή: Βάλε μια sd και ρύθμισε να αποθηκεύονται εκεί φωτογραφίες-βίντεο για off line χρήση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews featured Hands-on Realme

Realme C67 review: Με Κατοστάρα και Snapdragon

Το realme C67 είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει τη μεγαλύτερη camera ανάλυσης 108MP αισθητήρα και zoom camera 3x στην κατηγορία του. Δείτε το review του Techblog!

Reviews featured Hands-on Redmi Note 13 Pro+

Redmi Note 13 Pro+ 5G review: Αχτύπητο

Ας δούμε αναλυτικά μέσα από ένα review video τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το Redmi Note 13 Pro+ 5G ένα “αχτύπητο” smartphone.

Reviews featured Hands-on Samsung

Samsung Galaxy S24 Ultra: Ελληνικό unboxing και hands-on video

Το Samsung Galaxy S24 Ultra φέρνει την φωτογραφική εμπειρία σε νέα επίπεδα με τον καινοτόμο ProVisual Engine. Μάθε τα πάντα μέσα από το video του Techblog.

Reviews Suunto Hands-on

Suunto Race review: Κορυφαίο αθλητικό ρολόι GPS

Το Suunto Race αναδεικνύεται ως ένα από τα κορυφαία αθλητικά ρολόγια GPS σήμερα. Κατασκευασμένο με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και μια εντυπωσιακά μεγάλη οθόνη AMOLED 1.43” υψηλής ανάλυσης.