Η Apple παρουσίασε το Mac OS X Leopard

, Η Apple παρουσίασε το Mac OS X LeopardΗ Apple παρουσιάσε το Mac OS X Leopard, το οποίο συνοδεύεται από περισσότερα από 300 καινούργια χαρακτηριστικά και έρχεται με μία ολοκαίνουρια επιφάνεια εργασίας που περιλαμβάνει τα Stacks, ένα νέο τρόπο που προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε αρχεία από το Dock. Έναν επανασχεδιασμένο Finder, ο οποίος επιτρέπει στους χρήστες να πλοηγούνται και να μοιράζονται αρχεία γρήγορα, μεταξύ πολλών Mac Το Quick Look, ένα νέο τρόπο να δει κανείς αμέσως αρχεία, χωρίς να ανοίξει κάποια εφαρμογή Το Spaces, ένα νέο έξυπνο χαρακτηριστικό που χρησιμοποιείται για την κατηγοριοποίηση ομάδων εφαρμογών με τη δυνατότητα μετάβασης από τη μία κατηγορία στην άλλη Και το Time Machine, έναν ξεκούραστο τρόπο για να γίνεται αυτόματα back up σε οτιδήποτε στο Mac.

“To Leopard, η έκτη βασική έκδοση του Mac OS X, είναι η καλύτερη αναβάθμιση που έγινε ποτέ”, είπε ο Steve Jobs, ο CEO της Apple. “Και ο καθένας μπορεί να αγοράσει την “Ασύγκριτη” αυτή έκδοση, μαζί με όλα τα καινοτομικά χαρακτηριστικά, στην μοναδική τιμή των 114 ευρώ (+ΦΠΑ)”.

Η νέα επιφάνεια εργασίας του Leopard περιλαμβάνει το επανασχεδιασμένο 3D Dock με τα Stacks, ένα νέο τρόπο για την οργάνωση αρχείων, ώστε να είναι προσβάσιμα εύκολα και γρήγορα με ένα μόνο κλικ. Το Leopard τοποθέτει αυτόματα τα αρχεία που κατεβάσατε από το διαδίκτυο, email και άλλα downloads σε μία στοίβα Downloads, ώστε να διατηρείται η επιφάνεια εργασίας τακτοποιημένη. Οι χρήστες μπορούν άμεσα να ανατρέχουν στο περιεχόμενο αυτής της στοίβας ή άλλων κατευθείαν από το Dock μέσω μιας κομψής “αψίδας”. Οι χρήστες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν τα δικά τους Stacks για γρήγορη πρόσβαση σε φακέλους, έγγραφα ή εφαρμογές. Η νέα, πανέμορφη εμφάνιση του Leopard επεκτείνεται σε όλες τις εφαρμογές, με το κάθε παράθυρο στην επιφάνεια εργασίας να διαθέτει μια συγκεκριμένη μορφή απεικόνισης και τα ενεργά παράθυρα να περιβάλλονται από ένα σκιασμένο περίγραμμα που τα κάνει να ξεχωρίζουν.

Ο αναβαθμισμένος Finder περιλαμβάνει το Cover Flow και μία νέα πλευρική μπάρα, εντυπωσιακά απλοποιημένη για αναζήτηση, πλοήγηση και αντιγραφή περιεχομένου από οποιοδήποτε PC ή Mac σε τοπικό δίκτυο. Τώρα ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει περιεχόμενο που βρίσκεται σε οποιονδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος σε τοπικό δίκτυο με τη χρήση του Spotlight, να περιηγηθεί μέσα σε αυτό χρησιμοποιώντας το Cover Flow ή να αντιγράψει από το δίκτυο με ένα απλό σύρσιμο. Τα μέλη του .Mac μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη νέα εφαρμογή “Back to My Mac” για να πλοηγηθούν και να έχουν πρόσβαση από απόσταση σε αρχεία που βρίσκονται στα Mac τους μέσω του Internet.

Διαθεσιμότητα:
Η έκδοση Mac OS X Leopard 10.5 είναι άμεσα διαθέσιμη μέσω των Εξουσιοδοτημένων Μεταπωλητών, καθώς και του ηλεκτρονικού καταστήματος www.applestore.gr με προτεινόμενη τιμή λιανικής 114 ευρώ (+ΦΠΑ).
Το πρόγραμμα Mac OS X 10.5 Leopard Up-to-Date είναι διαθέσιμο σε όλους τους πελάτες που αγόρασαν νέο υπολογιστή Macintosh μετά την 1/10/07 που δεν συνοδευόταν από το Mac OS X Leopard 10.5. Η συγκεκριμένη κατηγορία πελατών μπορεί να προμηθευτεί το Leopard στην τιμή των 8.5 ευρώ (+ΦΠΑ), που αφορά λειτουργικά έξοδα μεταφοράς. Η προσφορά αυτή θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 15/12/2007.

Το Leopard απαιτεί τουλάχιστον 512 ΜΒ μνήμη RAM και είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί σε οποιονδήποτε Macintosh υπολογιστή με επεξεργαστή Intel ή PowerPC με G5 ή G4 (867 MHz ή ταχύτερο).

Δείτε επίσης:
> Τα προϊόντα της Apple στο e-shop.gr
> Έφτασε η έκδοση 7.10 του λειτουργικού Ubuntu
> Νέα σειρά wide οθονών από την ASUS

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
georgeball

Παιδιά έχω ένα Power Mac G4 μπορώ να βάλω το iphoto 6 ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.