Apple Xserve | Γρηγορότερος με τετραπύρηνους στα 3GHz

, Apple Xserve | Γρηγορότερος με τετραπύρηνους στα 3GHzΗ Apple παρουσίασε το νέο Xserve, το βελτιστοποιημένο για 1U rack server που είναι δύο φορές γρηγορότερο από τον προκάτοχο του* και περιλαμβάνει άδεια χρήσης απεριόριστων χρηστών στο Mac OS X Server Leopard. Το νέο Xserve διαθέτει έως και 2 επεξεργαστές Quad-Core Intel Xeon στα 3.0GHz για 8πύρηνη απόδοση, νέα αρχιτεκτονική server, ταχύτερους διαύλους συστήματος, πιο γρήγορη μνήμη έως και 3ΤΒ αποθηκευτική ικανότητα και δυνατότητα προέκτασης με 2 υποδοχές PCI Express 2.0.

Ο Xserve είναι διαμορφωμένος με έως και 2 Quad-Core Intel Xeon 5400 series επεξεργαστές που ʼʼτρέχουνʼʼ με έως και 3.0GHz με 12ΜΒ L2 cache ανά επεξεργαστή. Επιπλέον, παρέχει μια βελτιωμένη αρχιτεκτονική, με 2 ανεξάρτητους διαύλους συστήματος στα 1600 MHz και έως και 32GB μνήμη στα 800MHz DDR2 ECC FB-DIMM RAM, για αύξηση 64% στη απόδοση της μνήμης.** Δύο υποδοχές PCI Express 2.0 παρέχουν έως και 4 φορές περισσότερο Ι/Ο bandwidth σε σχέση με τον προηγούμενο Xserve έστι ώστε να υποστηρίζει τις πιο σύγχρονες κάρτες επέκτασης όπως η 4Gb Fibre channel και οι 10Gb Ethernet Cards.

Ο Xserve τώρα περιέχει ενσωματωμένα γραφικά για να αποδίδει σε έως και 23-ιντσών Apple Cinema Display και μια νέα θύρα USB στο μπροστινό μέρος. Χρησιμοποιώντας το Appleʼs Server Monitor, o χρήστης μπορεί να θέσει σε λειτουργία ή να απενεργοποιήσει τον Xserve και να διαχειριστεί το λογισμικό που επιθυμεί από οποιαδήποτε τοποθεσία στο δίκτύο. Καθεμία από τις τρεις υποδοχές του Xserve μπορεί να διαμορφωθεί στα 73GB SAS drives ή στα 80GB και 1TB SATA drives, προσφέροντας υψηλή απόδοση και άπειρες αποθηκευτικές ικανότητες για μεγάλη γκάμα εφαρμογών του server. H Apple προσφέρει προαιρετικά την κάρτα RAID που παρέχει RAID επίπεδα 0,1 και 5 με 256MB cache και μία μπαταρία με δυνατότητα backup πάνω από 72 ώρες για προστασία των δεδομένων του χρήστη. Η κάρτα Xserve RAID με απόδοση έως και 251ΜΒ/s *** παρέχεται για τους πιο απαιτητικούς χωρίς να απαιτείται η χρήση κάποιας από τις PCI Εxpress υποδοχές.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται επίσης η βελτιωμένη μικροαρχιτεκτονική των 45 νανομέτρων της Intel. Η μέγιστη κατανάλωση ενέργειας των επεξεργαστών είναι στα 80W και ελάχιστη στα 4W σε κατάσταση αναμονής. Η παροχή ρεύματος υπερβαίνει τις συστάσεις Energy Star από το US Department of Energy και η τεχνολογία της θερμικής διαχείρισης της Apple κρυώνει το σύστημα ενώ εξοικονομεί ενέργεια.

Κάθε Xserve περιλαμβάνει προεγκατατεστημένο το λογισμικό Leopard Server προσφέροντας έτσι υποστήριξη 64-bit, εύκολα στη χρήση εργαλεία διαμόρφωσης και υποστήριξη για χρήστες Mac, Linux και Windows. Το Leopard Server προσφέρει πάνω από 250 νέες εφαρμογές όπως είναι το Podcast Producer, ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος έκδοσης podcasts στο iTunes ή στο Διαδίκτυο. Mε το Wiki Server, επιτρέπεται η διαμόρφωση και η ανταλλαγή ιστοσελίδων με λίγα μόνο clicks. Τέλος, το iCal Server, το πρώτο εμπορικό ημερολόγιο στον κόσμο που βασίζεται σε στάνταρ calendar server.

Τον Xserve μπορείτε να τo βρείτε σε Eξουσιοδοτημένους Mεταπωλητές της Apple στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Η προτεινόμενη τιμή λιανικής της βασικής έκδοσης ανέρχεται στα 2565 ευρώ (προ ΦΠΑ) και περιλαμβάνει:

Eπεξεργαστή 64- bit Quad-Core στα 2.8 GHz με 12ΜΒ L2 cache και ανεξάρτητο δίαυλο συστήματος στα 1600 MHz
Mνήμη 2GB στα 800MHz DDR2 ECC FB-DIMM RAM, επεκτάσιμη έως και 32GB
Mονό 80GB SATA Apple Drive Module
Διπλό Gigabit Ethernet on- board
Εσωτερικά γραφικά
Δύο Fire Wire 800 και τρεις θύρες USB 2.0
Αδεια χρήσης απεριόριστων χρηστών στο Mac OS X Server έκδοσης 10.5 Leopard

* Τα τεστ έγιναν από την Apple το Δεκέμβριο του 2007 χρησιμοποιώντας δοκιμαστικές μονάδες 3.0GHz 8-Core Xserve και μονάδες 3.0GHz Quad- core στα Xserve στα πλαίσια του SPEC (Standard Performance Evaluation Corporation) jbb 2005 benchmark Τα τεστ πραγματοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα υπολογιστικά συστήματα και παρουσιάζουν την απόδοση του Xserve κατά προσέγγιση.
** Τα τεστ έγιναν από την Apple το Δεκέμβριο του 2007 χρησιμοποιώντας δοκιμαστικές μονάδες 3.0GHz 8-Core Xeon- based Xserve και μονάδες 3.0GHz Quad- core Xserve. . ʽΟλα τα συστήματα διαμορφώθηκαν με RAM 8GB. Τα αποτελέσματα βασίζονται στο STREAM 5.6 benchmark. Τα τεστ πραγματοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα υπολογιστικά συστήματα και παρουσιάζουν την απόδοση του Xserve κατά προσέγγιση.
*** Τα τεστ έγιναν από την Apple το Δεκέμβριο του 2007 χρησιμοποιώντας δοκιμαστικές μονάδες 3.0GHz 8-Core Xeon- based Xserve με RAID card. Τα τεστ διενεργήθηκαν χρησιμοποιώντας Iometer 2006.07.27 και πραγματοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα υπολογιστικά συστήματα και παρουσιάζουν την απόδοση του Xserve RAID Card κατά προσέγγιση.

Δείτε επίσης:
> Sony BRAVIA THEATRE DAV-X10 εξαιρετικής μινιμαλ σχεδίασης
> Κάρτα μνήμης 32GB SDHC απο την Toshiba
> Δωρεάν Wi-Fi στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κώστας Βλαχάκης

Στο κάτω μέρος του ρακ διακρίνεται το case για τους σκληρούς δίσκους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.