Που πιάνει 4G+ από COSMOTE και Vodafone

COSMOTE και Vodafone πληρώνουν χιλιάδες ευρώ διαφήμιση για να φωνάξουν ότι πρώτοι έφεραν το 4G+ στην Ελλάδα. Πρόκειται για την τεχνολογία LTE-Advance (Cat 6) που μόνο συμβατά smartphones μπορούν να εκμεταλλευτούν και σήμερα απευθύνεται μόνο στους κατόχους Samsung Galaxy Note 4 (SM-Ν910F) ή Samsung Alpha (SM-G850F).

Ακόμα και να έχετε μια από τις παραπάνω συσκευές ή κάποια άλλη από αυτές που σύντομα θα πλημμυρίσουν την ελληνική αγορά, θέλετε να μάθετε που ίσως να έχετε download έως 300 Mbps?…

COSMOTE 4G+
Η εταιρεία COSMOTE διαθέτει δίκτυο 4G+ από τις 3 Φεβρουαρίου 2015 στο Χαλάνδρι, από τις 5 Φεβρουαρίου 2015 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και από την 1η Μαρτίου 2015 σε περιοχές της Αθήνας (Άλιμος, Αργυρούπολη, Κηφισιά) και σε άλλες περιοχές/ πόλεις της Ελλάδας (Ξάνθη, Άρτα, Πρέβεζα, Χαλκιδική).

Vodafone 4G+
Η VODAFONE από τις 20 Φεβρουαρίου 2015 και μέχρι σήμερα διαθέτει δίκτυο 4G+ σε συγκεκριμένα σημεία, στο εμπορικό κέντρο Athens Metro Mall και εντός του καταστήματός της στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens.

Που πιάνει 4G+ από COSMOTE και Vodafone, Που πιάνει 4G+ από COSMOTE και Vodafone

Που πιάνει 4G+ από COSMOTE και Vodafone, Που πιάνει 4G+ από COSMOTE και Vodafone

Πηγή: Συμβούλιο Ελέγχου Εποικοινωνίας

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

Η vodafone πάντως με την πάροδο του χρόνου έχει όλο και χειρότερο σήμα. Δεν μπορώ να καταλάβω τί συμβαίνει. Για παράδειγμα στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης πιάνει μερικές φορές απλό 4G και σε όλη την υπόλοιπη πόλη 2G ή edge. Το 3G δηλαδή είναι χειρότερο απο ότι ήταν πριν λίγα χρόνια.

vkrd

Το ερώτημα είναι ποιος το έφερε πρώτος; πρέπει να κάνεις έρευνα Κώστα…lol

f1497436

Το καλοκαίρι που μας πέρασε είχα πάει διακοπές για 2 βδομάδες (σε βουνό) και χρειαζόμουν Internet και δυστυχώς έκανα το λάθος να αγοράσω stickάκι της Vodafone. Με το ζόρι έπιανα GPRS και αν. Μετά από 3 μέρες αγόρασα τελικά stickακι της Cosmote και έπιανα 3G χωρίς πρόβλημα. Ok, δεν είχα και ταχύτητες ADSL αλλά μια χαρά μπορούσα να δουλέψω μέχρι και βίντεο στο YouTube μπορούσα να δω χωρίς πρόβλημα. Τώρα όσον αφορά την Αθήνα εκεί δεν είδα ιδιαίτερη διαφορά μεταξύ των 2. Στο ασύρματο Internet το παν είναι η κάληψη και όμως και να το κάνουμε η Cosmote έχει απλά πολύ περισσότερες κεραίες οπότε σε αυτό το τομέα θα έρχεται για πολύ καιρό ακόμα πρώτη.

bill

@giannis
απλα το κινητο σ ειναι για πεταμα…
παιζει να μν εχω πιασει ποτε 2G στο ηρακλειο….
το μονο σημειο που πιανω 2G ειναι σε ενα αμφηθεατρο στο τει…!!

Lefteris

Σύμφωνα με το άρθρο δηλαδή η Vodafone μας δουλεύει κανονικά! Έχει μόνο σε 2 μέρη και το 2ο ειδικά δε πιάνεται γιατί είναι στο κατάστημα της! Όσο για το πιο το έφερε πρώτος το ξεκαθαρίζει και αυτό το άρθρο με βάση της ημερομηνίες είναι η κοσμοτε, τέλος να πω ότι δεν έχω καμία αγάπη για τη κοσμοτε με βάση το άρθρο μιλάω πάντα, για μένα όλες μία από τα ίδια είναι, πάντως θα με ενδιέφερε μας έλεγε και που έχει απλό 4g!

Marios

+ Nexus 6 με cat 6 LTE.

ΝΙΚΟΣ

Στην περιοχή μου (Μεσολογγι) το 3g της Vodafone ειναι για γέλια και για κλάματα και στα γυρω χωρια όταν βρέχει δεν πιάνει σήμα ούτε για να μιλήσεις!

charis

Στο εξοχικο μου στην Χαλκιδικη το 3G της vodafone ειναι για γελια… στο 2ο ποδι που ειμαι εγω εχει μονο στον Μαρμαρα και την Νικητη πουθενα αλλου.. Εχω στειλει επανειλημμενα μηνυμα, μου στελνουν εναν κωδικο χρηστη και αυτο ηταν μονο καμια προσπαθεια βελτιωσης! επιπλεον στο σπιτι μου στο κεντρο της θεσσαλονικης το 3G μεσα στο σπιτι ειναι ανυπαρκτο! αυτα απο μενα. Συνεχιζω με την vodafone γιατι πολυ απλα αντιπαθω περισσοτερο την cosmote

Agnostos13

Κακα τα ψεματα (ειδικα στην επαρχια) το πιο μεγαλη καλυψη την εχει η cosmote λογω χρησης κεραιων του OTE… Οι αλλοι που παλευουν με τις ιδιοκτητες (και μερικες νοικιασμενες απο ΟΤΕ) συνεχως ακολουθούν!

ΥΓ. Υπάρχουν παντα και οι εξαιρεσεις…

dimitrisk

Παντως εγω πηγα στο athens metro mall και το ειδα ελεγε 280 Mbps αλλα οταν πηγα youtube και ειδα ενα βιντεο στα 720p περιμενα λιγη ωρα να φορτωσει…

John

Εδώ στην Αθήνα – Αιγάλεω το 3G της Vodafone σέρνεται! Η cosmote ειναι καλύτερη σε θέμα κάλυψης και ταχύτητας!

john

Ας πληρωσουν πρωτα ολες τα προστιμα για τη φορητοτητα και μετα βλεπουμε ποια πιανει καλυτερο σημα…

anna

Στη Λαμπρινή στο σημείο που μένω άλλαξα κόσμοτε με μηδηέν ταχύτητα και έχω βονταφον με πκαλό 3g και κάπου κάπου 4G. Παρομοιως κ συο πατρικο μου στην Κερκυρα ακριβως η ιδια φαση. Άρα τυχαίο και κατά περίσταση ποια εταιρεία έχει.

Στέλιος

Η Vodafone κατ αρχήν πρέπει να αλλάξει διαφημιστική εταιρία, γιατί εκτός απο την διαφήμιση του Κίτσου, όσες έχουν παίξει έως σήμερα στην ΤV είναι βλακώδες, η παραπλανητικές

Θοδωρής

Είμαι συνδρομητής της Panafon – Vodafone απ’ την πρώτη μέρα λειτουργίας της κινητής τηλεφωνίας. Τον τελευταίο καιρό τα προβλήματα με το δίκτυο της εταιρείας είναι τεράστια.
Πρέπει να είσαι τυχερός για να καταφέρεις να τηλεφωνήσεις και το αντίστροφο, ειδικά σε vodafone τηλέφωνα.

aek4ever

Δηλαδη οποιος δεν εχει note η alpha δεν πιανει 4G+ ακομα και αν βρισκεται στις περιοχες οπου θα ειναι διαθεσιμο ?

Δημητρης

Tο 4g και το 3g της cosmote ειναι πολυ χαλια κ οχι σε βουνα ή σε απομακρα μερη αλλα μεσα στην Χαλκίδα…. Πληρωνω 30-40€/μηνα για να εχω internet κ η καλυψη τους ειναι μηδαμινη, οι super ταχυτητες τους υπαρχουν μονο στις διαφημισεις.
(Ειναι απλα νομιμοι κλεφτες….)

Δημητρης

Το 4g κ το 3g της cosmote ειναι χαλια κ οχι σε βουνα ή σε απομακρα μερη αλλα μεσα στην Χαλκιδα. Πληρωνω 30-40€/μηνα για να εχω internet στο κινητο μου αλλα η super καλυψη της cosmote ειναι μηδαμινη, υπαρχει μονο στις διαφημισεις πουθενα αλλου. Ειναι απλα νομιμοι κλεφτες. Εγω θα αλλαξω εταιρεια γτ δεν μου αρεσει να μου παιρνουν τα λεφτα απο την τσεπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Vodafone

Vodafone RED: Προσφορά για την πιο ρομαντική γιορτή του χρόνου

Με την ενεργοποίηση δύο νέων συνδέσεων, όλοι οι νέοι ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου Vodafone RED 5GΒ γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Internet COSMOTE

Pαyzy pro: Νέα εφαρμογή για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ήδη περισσότερες από 400 επιχειρήσεις αξιοποιούν καθημερινά τα οφέλη του payzy pro, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εμπορική του διάθεση.

Internet Vodafone

Vodafone: Απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ και κλήρωση για 4 iPhone 15 Plus

Η Vodafone προσφέρει απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ ώστε όλοι οι συνδρομητές να μοιραστούν τις μοναδικές στιγμές των χειμερινών εμπειριών τους χωρίς περιορισμούς.

Business Vodafone

Vodafone Posidonia: Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση σε Πάρο και Αντίπαρο

Με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, χαρτογραφήθηκαν συνολικά 174,57 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης βυθού, μέσα από 58 υποθαλάσσιες λήψεις περιμετρικά των νησιών, συνολικής διάρκειας 20,3 ωρών.