Microsoft | Επιλέγει τη μηχανή Abbyy Finereader για το Live Search Books

, Microsoft | Επιλέγει τη μηχανή Abbyy Finereader για το Live Search BooksTo ProgramA αντιπρόσωπος της Abbyy στην Ελλάδα και την Κύπρο ανακοινώνει ότι το FineReader Engine software development kit (SDK) επιλέχθηκε από την Microsoft για να ψηφηιοποιηθεί το κείμενο από βιβλία σε ηλεκτρονικά δεδομένα για το Live Search Books project. Η Microsoft φέρνει μαζί όλα τα βιβλία του κόσμου σε μια τεράστια online βιβλιοθήκη προσβάσιμη από οπουδήποτε στον κόσμο. Το σκανάρισμα των βιβλίων έχει ξεκινήσει από διάφορες συλλογές όπως αυτή του University of California, του University of Toronto, το British Library, Yale University, New York Public Library και Cornell University.

Η τεχνολογία ABBYY OCR έχει επιλεγεί για πολλά από τα μεγαλύτερα παρόμοια προγράμματα στον κόσμο όπως το Gutenberg-DE Project, το Million Book Project στην Bibliotheca Alexandrina, και το The Million Book Project, την διεθνή προσπάθεια στην οποία ηγείται το Carnegie Mellon University. Για να υποστηρίξει αυτές τις προσπάθειες η ABBYY ανάπτυξε μια ειδική έκδοση του λογισμικού FineReader OCR, το οποίο ονομάζεται FineReader XIX, για να αναγνωρίζει και κείμενα πολύπλοκα όπως το “Fraktur” ή “black letter” από την περίοδο μεταξύ 1600 και 1938, όπως και παλιά ευραπαϊκά βιβλία του 17ου ως 20ου αιώνα. Η ειδική έκδοση πολλαπλών γραμματοσειρών σε OCR system (omnifont OCR) πρωτοαναπτύχθηκε σαν μέρος του METAe project, έρευνα που συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (5th Framework, IST Programme, Area “Digital Heritage and Cultural Content”).

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.