Amazon, παραμερίζει τη Google και αποκτά το Twitch για 970 εκατ. δολάρια

Από τον Μάιο άρχισαν να ακούγονται οι πρώτες πληροφορίες ότι η Google/YouTube θα εξαγοράσει την δημοφιλή υπηρεσία game streaming, Twitch έναντι 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, τον προηγούμενο μήνα ακούστηκε πολύ έντονα ότι το deal έκλεισε και έμενε μόνο να ανακοινωθεί επίσημα. Τελικά όμως από αλλού το περιμέναμε και από αλλού ήρθε η ανακοίνωση.

Η Amazon ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει το Twitch δίνοντας 970 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά. Ο CEO του Twitch Emmett Shear σε μήνυμά του στο blog του αναφέρει γιατί επέλεξε τελικά την Amazon. Ουσιαστικά λέει ότι την επέλεξε διότι δεν θα αλλάξει τίποτα και ότι το Twitch θα είναι εντελώς ανεξάρτητο με την Amazon να παίζει υποστηρικτικό ρόλο.

“Today, I’m pleased to announce we’ve been acquired by Amazon. We chose Amazon because they believe in our community, they share our values and long-term vision, and they want to help us get there faster. We’re keeping most everything the same: our office, our employees, our brand, and most importantly our independence. But with Amazon’s support we’ll have the resources to bring you an even better Twitch”.

Για όσους δεν γνωρίζουν, να πούμε ότι το Twitch μπορεί να μην είναι τόσο γνωστό στο γενικό κοινό, όμως είναι πολύ δημοφιλής online υπηρεσία που επιτρέπει στους gamers να κάνουν upload και να βλέπουν δωρεάν live video streaming παιχνιδιών. Είναι κάτι σαν το YouTube και το Vimeo. Στις ΗΠΑ είναι τόσο δημοφιλές που είναι στην τέταρτη θέση μετά από Netflix, Google και Apple και είναι το μεγαλύτερο streaming site. Το Twich μπορεί να κάνει stream περιεχόμενο σε computers, tablets και παιχνιδοκονσόλες όπως το Xbox One και το Playstation 4.

amazon twitch, Amazon, παραμερίζει τη Google και αποκτά το Twitch για 970 εκατ. δολάρια

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas

Nai diafimisis gia amazon prime kathe 1 sec

Lefteris

@kostas Ναι ενώ με την Google θα ήταν καλύτερα! Από την στιγμή που βγήκε στο ξεπούλημα δεν τα γλιτώνουμε τα μπανερακια! :Ρ

Solon

Καλύτερα από το να το ελέγξει και αυτό η Google.

tech21man

H google ειναι το skynet. Σε λιγο θα ελεγχει και τους ανθρωπους μαριονεττες που χρησιμοποιει με το νεο android wear on my brain.

Απο εκει και επειτα, ηταν λιγο in your face αυτο της amazon, προς την google. Σα να λεει που πας ρε !@#$.

Και η τελευταια φραση για indepedence στην προταση σιγουρα δε θα ισχυε με την google οποτε.

kostas

Σωστοί είστε όλοι απλως εκφράζω την ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.