Amazon: η αποτυχία του Fire Phone οφείλεται στην τιμή του

Το Amazon Fire Phone είναι η πρώτη προσπάθεια της εταιρείας να εισέλθει δυναμικά και στον τομέα των smartphones, αλλά τα αποτελέσματα ήταν κάθε άλλο παρά θετικά. Το Fire Phone έκανε ντεμπούτο τον Ιούνιο με τιμή συμβολαίου 200 δολάρια, αλλά μετά από δυο μήνες έπεσε στα 0.99 δολάρια χωρίς εξήγηση.

Σε συνέντευξή του, ο Senior VP για τα προϊόντα της Amazon, David Limp , παραδέχτηκε ότι κάνανε λάθος στην τιμολόγηση. Πιο συγκεκριμένα είπε ότι δεν τιμολόγησαν σωστά και ότι οι πελάτες περιμένανε κάτι που αξίζει την τιμή αυτή, αλλά μάλλον η Amazon δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες. “Νομίζαμε ότι ήμασταν σωστοί, αλλά δεν αρνούμαστε να παραδεχτούμε ότι κάναμε λάθος και να το διορθώσουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέτοια λάθη οδήγησαν την εταιρεία σε λειτουργικές απώλειες 544 εκατομμυρίων δολαρίων για το τελευταίο τρίμηνο. Πιο συγκεκριμένα τα 170 εκατομμύρια δολάρια σχετίζονται με το Amazon Fire Phone. Επιπλέον αρκετά Fire Phone, αξίας 83 εκατομμυρίων δολαρίων παραμένουν στις αποθήκες.

Πάντως το Amazon Fire Phone δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει, καθώς πάνω από τα μισά reviews στο Amazon το βαθμολογούν με 1 στα 5 αστέρια. Και ενώ μερικοί παραπονιούνται για την τιμή, αρκετοί είναι αυτοί που αναφέρουν προβλήματα με την διάρκεια ζωής της μπαταρίας, υπερθέρμανση, το UI και την έλλειψη Google εφαρμογών.

amazon παραδέχεται την αποτυχία του fire phone, Amazon: η αποτυχία του Fire Phone οφείλεται στην τιμή του

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Αν μου το έκαναν δώρο, εγώ πάντως θα το χρησιμοποιούσα! 😀

arg

Μόνο και μόνο ότι δεν έχει play store φτάνει.

απλά πράματα

όπως τα turbo x του πλαισίου

alex

Συμφωνώ τραγική τιμολόγηση του κινητού. Ας βγάζανε με χειρότερα χαρακτηριστικά και φτηνό, όπως στα tablets. Αν ήταν φτηνό θα το δοκίμαζα ή θα το χα σα 2ο, τώρα ούτε καν το σκέφτομαι, και γενικά μου έχει φερθεί άψογα η Amazon, κρίμα

manolis tsagkarakis

τόσα χρήματα (εννοώ χωρίς συμβόλαιο) για μια ουσιαστικά no-name συσκευή φτιαγμένη στη Κίνα αλλά με τιμή 10πλάσια δεν είχε καμία τύχη!

Λεωνιδας

Απλα νομιζουν μερικοι οτι μπορουν να κανουν τα παντα…

Panos7GR

Δεν είναι μόνο η τιμή… Είναι πολλοί λόγοι που σε απέτρεπαν για να κοιτάξεις προς σε αυτό. Και γενικά πλέον η Amazon εχει κάνει βλακείες με τις συσκευές της και θα το πληρώσει. Εκτός κι αν τις θες για να έχεις τις φοβερές προσφορές που δίνει μαζί τους… Τότε πάσο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.