Amazon, κατοχυρώνει πατέντα φωτογράφισης προϊόντων σε λευκό φόντο

Τελικά δεν είναι μόνο Apple και Samsung οι οποίες κατοχυρώνουν πατέντες για τις οποίες δέχονται κριτική και στη συνέχεια πηγαίνουν στις αίθουσες των δικαστηρίων κατηγορώντας η μια την άλλη για παραβίαση. Η Amazon μας εκπλήσσει ακόμη περισσότερο με την κατοχύρωση πατέντας να φωτογραφίζει τα προϊόντα της σε σχεδόν «τέλειο λευκό» φόντο.

Το πιο περίεργο όμως δεν είναι η πρόθεση της Amazon να καταθέσει αίτηση για την κατοχύρωση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας του λευκού φόντου, αλλά είναι η απόφαση της υπηρεσίας Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ που τελικά την ενέκρινε.

Μιλάμε για μια τεχνική που τουλάχιστον κάθε φωτογράφος πρέπει να γνωρίζει από τα πρώτα του βήματα. Στο παρακάτω διάγραμμα βλέπουμε τις λεπτομέρειες της πατέντας για την φωτογράφιση σε τέλειο λευκό φόντο οι οποίες περιλαμβάνουν συγκεκριμένες γωνίες φωτισμού και λήψης φωτογραφιών.

Ωστόσο, μπορεί η πατέντα ευρεσιτεχνίας να κατοχυρώθηκε αλλά αναρωτιόμαστε πως τελικά θα εφαρμοστεί αφού ο κάθε φωτογράφος μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορους τρόπους για να πετύχει το τέλειο λευκό φόντο που κατοχύρωσε η Amazon και ούτε μπορεί να ελεγχθεί ποιος την παραβιάζει.
, Amazon, κατοχυρώνει πατέντα φωτογράφισης προϊόντων σε λευκό φόντο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ανώνυμος Σχολιαστής

Καλά στην Αμερική το έχουν χάσει τελείως το παιχνίδι. Το θέμα είναι εμείς εδώ στην Ευρώπη τι κάνουμε αν και πλέον στην Ευρώπη της κρίσης που για κάθε έναν εργαζόμενο υπέρ των δικαιωμάτων του πολίτη υπάρχουν άλλοι 20 από τις εταιρείες (αληθινοί αριθμοί, βρυξελλάτοι που λένε) δεν βλέπω να καταφέρνουμε πολλά.

Panos7GR

Από αύριο θα αρχίσω να μελετάω τον “τέλειο τρόπο αναπνοής”. Θα κατοχυρωσω και την πατέντα και ποιός με φτάνει!!! Business is business my friend! Συγγνώμη αλλά… οποίος αναπνέει θα με πληρώνει. Τι να κάνω; Δεν πρέπει κι εγώ να βγάλω το ψωμί μου; Κλέφτης να γίνω;
Κι επειδή τα λεφτά δεν είναι ποτέ ακριβά, σκέφτομαι μετά τον “τέλειο τρόπο ανθρώπινης αναπνοής” θα τον αναβαθμίσω και για τα ζώα. Αν έχετε λοιπόν κατοικίδια, φάτε τα τώρα που είναι νωρίς (κρίση έχουμε κιόλας, ακριβό είναι και το κρέας, για σας το κάνω για να εξοικονομήσετε χρήματα!) αλλιώς θα πληρώνετε και για τα κατοικίδια σας…

keysmith

Γελοιώτητες..

Οι πατέντες έχουν νόημα αλλά τέτοια ευτράπελα οδηγούν τον κόσμο να τις απαξιώνει.

Ευτυχώς είναι αδύνατον να ελεγχθεί/αποδειχθεί ο τρόπος φωτογράφησης.

Sot11

Ειναι φανερό οτι το έχουν κάψει τελείως!

Μιχάλης Φ.

Μετά από αυτό κατοχυρωσαν και την τέλεια βλακεία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.