Amazon, Microsoft, Samsung και Yahoo θέλουν να εξαγοράσουν τη Cyanogen

Η Cyanogen γνωστή για τις custom Android ROMs της, τράβηξε τα βλέμματα φέτος με το OnePlus One το οποίο ήρθε με Cyanogenmod μέσα και προκάλεσε εντύπωση με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του καταφέρνοντας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να γίνει γνωστό παγκοσμίως.

Πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε επίσης ότι συνεργάζεται με την start-up Nextbit για να δημιουργήσουν ένα “really cool” νέο προϊόν.

Η πορεία της Cyanogen φαίνεται πως βάζει διάφορες ιδέες στους μεγάλους κολοσσούς οι οποίοι θα ήθελαν να την αποκτήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες Samsung, Microsoft, Amazon και Yahoo έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους.

Οι παραπάνω εταιρείες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την Cyanogen προκειμένου να δημιουργήσουν μια έκδοση του Android που θα είναι έξω από την επίβλεψη της Google. H Amazon χρησιμοποιεί το δικό της FireOS, μια forked version του Android για τα δικά της tablets και smartphones.

Για τη Samsung θα ήταν ένα πολύ καλό πάτημα για να αποδείξει στη Google ότι σε εκείνη οφείλεται η επιτυχία του Android μιας και το Tizen που είχε ως plan B δεν πέτυχε.

Όσο για τη Microsoft, οι πληροφορίες λένε ότι ήδη ο CEO Satya Nadella και ο CEO της Cyanogen έχουν έρθει σε επαφή. Παρά τις προσπάθειές της, το Windows Phone βρίσκεται μόλις στο 2-4% της αγοράς, δεν θα ήταν διόλου απίθανο να δούμε CyanogenMod συσκευές να κυκλοφορούν με πλήρη σουίτα εφαρμογών της Microsoft. Επίσης, η Microsoft είναι θεωρητικά ο μόνος παίχτης που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη Cyanagen προκειμένου να αντικαταστήσει και να συναγωνιστεί τις υπηρεσίες της Google όπως Gmail, Drive, Maps και το Play Store.

Τέλος, στο παιχνίδι μπαίνει και η Yahoo η οποία πριν από λίγο καιρό εξαγόρασε τον Aviate launcher και η Cyanogen θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη δίνοντας τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της.

cyanogen, Amazon, Microsoft, Samsung και Yahoo θέλουν να εξαγοράσουν τη Cyanogen
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
cOsMo21

Nope…no nononononon nnoooo ……not….Hell no….

nikos

Οχιιιιιιιιιιιιιι!!!!!Να μην συμφωνησει με κανεναν!!!!!!!!!!οχιιιιιιιιιιιιιιιι!!!

GeorgeOfTheJungle

Ελπίζω να μην πουλήσουν και αυτοί την ψυχή τους για τα λεφτά.

Μars

σε αλλο αρθρο βλεπουμε Here maps της Νokia (που πλεον ασχολειτε μονο με το software Κομματι-για την ωρα δλδ) να “συνεργαζεται” με την Samsung. Not bad at all και ειναι win-win situation.

συμφωνω με το αρθρο οτι η επιτυχια του android οφειλεται κατα μεγαλο ποσοστο στην Samsung.

μπορω ηδη να φανταστω κανα Surface Phone με CyanogenMod καθως και Samsung συσκευες (Galaxy,Note,Alpha etc.) και μου αρεσει πολυ σαν ιδεα.

ειδικα ενα Surface Phone με Cyanogen θα ειναι πολυ καλη προταση!!

paris xxx

ΟΟΟΟΟχι καριολακια !!! το cyanogenmod ειναι το μονο mod του android που προσφερει αυτο που λεμε privacy. Το android γενικα ειναι πολυ σαπιο λειτουργικο και εχει απο μονο του καταργισει το απορρητο, δηλαδη ολα για ολους. Με λιγα λογια προσφερεις ελευθερα τα προσωπικα σου δεδομενα. Το cyanogenmod σε ενα μεγαλο ποσοστο το αποτρεπει αυτο.

helios

Το Tizen δεν πέτυχε?! Πόσοι αγόρασαν κάποιο από τα Gear 2/2 neo/fit? Οκ, κάποιος θα μου πει αυτά είναι ρολόγια αλλά και πάλι…Και τώρα βγάζει κι άλλο.

Αλέξανδρος

Ανοησίες, όποιος παίρνει android το παίρνει για τις δυνατότητες του λειτουργικού ( ο συνειδητοποιημένος αγοραστής), ούτε γιατί είναι Samsung, Lg, Sony κ.τ.λ .
Σίγουρα το Brand παίζει μεγάλο ρόλο αλλά όχι ότι το Android έγινε αυτό που είναι από την Samsung αλλά το αντίθετο, γιατί ποιός την ήξερε πριν την Samsung στα κινητά;
Για να μην παρεξηγηθώ δεν λέω ότι η Samsung δεν είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής android συσκευών αυτή τη στιγμή αλλά η πρωτιά χάνεται για πλάκα όταν στη γώνια παραφυλάνε κολοσσοί όπως η Lg, Sony αλλά και νεότερες όπως Lenovo,Xiaomi Miui κ.λ .

Γιάννης

Οι μεγαλύτερες εταιρείες στο Android είναι με την σειρά πωλήσεων , Samsung , Huawei , Lenovo , LG , υπάρχουν βέβαια και όλοι οι υπόλοιποι με 37% όπως Sony , ZTE κτλ.
>>https://thenextweb.com/google/2014/07/31/android-reached-record-85-smartphone-market-share-q2-2014-report/

nikos

@Αλέξανδρος +1

στεφ

Συμφωνώ απόλυτα με @Αλέξανδρος. Το android μην ξεχνάμε πως έγινε γνωστό από κάποιες εταιρίες όπως htc και μετά μπήκαν και οι άλλοι στο παιχνίδι. Και αν δεν ήταν η Samsung θα ήταν κάποιος άλλος. Αλλά πότε κανένας συνειδητοποιημένος αγοραστής δεν παίρνει Samsung γιατί είναι Samsung αλλά επιλέγει με αλλά κριτήρια, όχι τόσο επιφανειακά.

Dath

Noooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

παει και αυτη……….. μιν κανουν καμια βλακεια………….

Solon

Δεν υπάρχει περίπτωση στον σημερινό κόσμο με τον τρόπο που λειτουργεί η αγορά να πάρει αξία κάποιο ερασιτεχνικό πρότζεκτ και να μην πουληθεί. Είναι λογικό επακόλουθο.

Νίκος

Μιλάμε για την καλύτερη έκδοση Android που έγινε ποτέ. Επιπλέων δεν είναι ερασιτεχνικό λογισμικό το Cyanogenmod δηλαδή έλεος. Ένα από τα γέλια λογισμικά βασισμένο στην λυτουργικότητα και την ασφάλεια. Μακάρι να την πάρει η Samsung. Θα έχει τρομερή εξέλιξη

Νίκος

Καλύτερα**

AFK

Να μην εξαγοραστεί η Cyanogen σε κανέναν. Είναι η μόνη που δίνει τελευταίες εκδόσεις Android που τις κάνει συμβατές σε συσκευές πχ που δεν μπορούν να λάβουν οι low-edge και entry-level συσκευές από 512mb- 200mb ram. Είμαι χρήστης τέτοιας Custom-Rom και είμαι ευχαριστημένος με αυτά που έκανε… αν εξαγοραστεί, θα τα χαλάσει όλα!

Κώστας

Μακάρι να σκεφτούνε λογικά εκεί στην CyanogenMod και να μην κάνουν καμιά πατάτα, γιατί ότι ξέραμε θα πάψει να ισχύει στα σίγουρα…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.