Gartner: Το Android κυριαρχεί, το iOS μεγαλώνει, το WP συρρικνώνεται

H Gartner δημοσίευσε μια έρευνα η οποία δείχνει τα δεδομένα στην αγορά των OS για το δεύτερο τρίμηνο του 2015. Το συμπέρασμα είναι ότι το Android της Google και το iOS της Apple, μαζί ελέγχουν το 96.8% της αγοράς smartphones ενώ οι υπόλοιποι παίκτες, συμπεριλαμβανομένου και του Windows Phone, έχουν χάσει τα ποσοστά τους.

Πιο συγκεκριμένα το iOS είναι αυτό που αύξησε τα ποσοστά του και από το 12.2% που βρισκόταν το ίδιο διάστημα πέρσι, φέτος έφτασε στο 14.4% (48.1 εκατ). Από την άλλη, αν και το Android παραμένει κυρίαρχο, έχασε 1.6 μονάδες στο δεύτερο τρίμηνο φέτος καταλαμβάνοντας το 82.2% της αγοράς από το 83.8% που βρισκόταν πέρσι.

Από την άλλη, το Windows Phone, το τρίτο μεγαλύτερο οικοσύστημα, βρίσκεται μόλις στο 2.5% στο δεύτερο τρίμηνο του 2015 με 8.1 εκατ. συσκευές, σημειώνοντας μικρή πτώση 0.3%, ενώ και το μερίδιο της BlackBerry συνεχίζει να συρρικνώνεται.

Gartner: Το Android κυριαρχεί, το iOS μεγαλώνει, το WP συρρικνώνεται, Gartner: Το Android κυριαρχεί, το iOS μεγαλώνει, το WP συρρικνώνεται

Gartner: Το Android κυριαρχεί, το iOS μεγαλώνει, το WP συρρικνώνεται, Gartner: Το Android κυριαρχεί, το iOS μεγαλώνει, το WP συρρικνώνεται

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Φωτης

ολοι εσεις που λεγατε οτι το 16 το WP θα κυριαρχουν .. ? ΔΕΝ!

kostasb16b

Πολύ κρίμα για τα wp από την άλλη ακρος λογικό. Το 1520 είναι δυο χρόνια στην αγορά..
Και όσο δεν υπάρχει κάτι καινούργιο σε κινητό και σε λογισμικό ούτε οι developers θα έρθουν..
Να δούμε αν όλο αυτό θα αλλάξει καθόλου το 16 με τα win10

Νικόλας

Yeah windows!! Τελικά το μονοπώλιο δεν θα σπάσει….

george

nikolas το android σαν λειτουργικο δεν ειναι αρνητικο μονοπωλιο.υπαρχει κ το android χωρις google ξερετε.root κ aosp rom χωρις google services κ google play.υπαρχουν εκει εξω σοβαρα stores για μια ζωη χωρις google απολυτη ελευθερια αλλα οπως κ να το κανουμε ειναι λιγο πισωγυρισμα μπορει να μας παρακολουθει να μας κανει να μας ρανει αλλα το amazon store ενα απο τα μεγαλυτερα δεν συγρινετε με της google αλλα κ παλι τα απαραιτητα κυκλοφορουν εκει εξω αλλα θελει προσοχη απο που κατεβαζεις.

Αλέξανδρος

Δεν πειράζει, λίγοι και καλοί! :Ρ

Πάντως προσωπικά αν με το W10m δεν συμβεί το θαύμα για το οποίο προσευχήθηκε γονατιστός στην Τήνο ο Βασίλης Πόρτες, τότε έφυγα και εγώ για iOS (για κανένα 5c που φέρνει προς lumia)!
Μετά από 1 μήνα που δοκίμαζα τα W10m στο βασικό μου κινητό, γύρισα στα WP8.1 και κατάλαβα πόσο πίσω είναι μέχρι στιγμής το καινούργιο λειτουργικό της MS! (εκτός απο το πληκτρολόγιο που είναι τούμμπανο)

Μόνο με θαύμα θα γίνει καλύτερο απο το WP8.1 μέσα σε 1-2 μήνες απο τώρα..
..και το καλύτερο είναι οτι δεν θα το προτιμήσουμε οι ήδη κάτοχοι WP!
Οπότε αν δεν βάλει το χεράκι της η ΠΑΝΑΪΑ, πρέπει να καληνυχτίσουμε τα Windows 10 mobile.. once and for all που λέμε και στο Ελλάdα.

nikmour

@Φωτης δεν είναι 2016 ακόμα (χαχαχα)
@αλέξανδρος έχω το w10 mobile στο 620 (δεύτερη συσκευή) είναι λίγο πιο αργό (beta άλλωστε) αλλά από που κάνει η ms είναι να κάνει τα 10αρια πιο κοντά στο ios και android. Hamburger menus κτλ. Αυτό εμένα δεν μου αρέσει . Είναι λιγότερο παραγωγικό αλλά από την στιγμή που όλοι κάνουν το ίδιο τι να κάνουν και αυτοί. Η διαδικασία του λειτουργικού είναι πιο κοντά στο ios από την εμπειρία που είχα με μία συσκευή που είχα για ένα μήνα (ios 7) όταν χάλασε το δικό μου L925.
Ακόμα και τώρα τα 8.1 είναι πιο γρήγορα από τα 10 άρια από διάφορα videos στο wppowewruser και άλλα. Έχουμε δρόμο. Αυτό που με εκνευρίζει είναι ότι πρέπει να δώσω 600+ ευρώ (μάλλον για ios με κόβω αν τα windows μας τελειώσουν) για να έχω την ίδια smooth εμπειρία που έχω τώρα με το 640xl lte των 200 ευρώ.

Νικόλας

Τα είπε όλα ο Αλέξανδρος!
@ nickmour δεν νομίζω πως με το 640 έχεις τα ίδια πράγματα που θα είχες με ένα κινητό των 600€ (πχ νοτε 4). Και το 3310 ήταν smooth.

nikmour

@Αλέξανδρος αυτή είναι η λύση https://wmpoweruser.com/used-project-astoria-dump-android-phone-college-forced-use-can/
@νικόλας Ναι τα έχω! Δεν το πιστεύεις αλλά δεν ζηλεύω σχεδόν τίποτα. Το λειτουργικό είναι το παν…

nickos

Εινι λογικό να πέσει, δεν έχει κυκλοφορήσει ναυαρχίδα πάνω απο ένα χρόνο. Εγώ προσωπικά τα πάω τα wp κ δεν είναι λόγος για να φυγω οι πωλήσεις του. Ποσώς με ενδιαφέρει. Θα δω κ τι θα μου προσφέρουν τα w10 κ βλέπουμε. Και τέλος, εφόσον δν έχουν βγει τα 10 για κινητό στην αγορά, μην έχετε 100% άποψη. Και τα w10 beta για υπολογιστές ήταν απαράδεκτα, αλλά τώρα που βγήκαν στην αγορά πετάνε!

ioannis

Έχω το Lumia 930 και θα είμαι ο τελευταίος που θα φύγει απο τα wp.

Sotiris

Κάθε χρόνο τα ίδια λέμε. Ένα πεθαμένο και ανάπηρο λειτουργικό που το συντηρούν ορισμένοι κολλημένοι και μια Ms που έχει πετάξει λευκή πετσέτα στο mobile κομμάτι. Γι αυτό και φέρνει τις υπηρεσίες της στο android γιατί κατάλαβε οτι μόνο εκεί μπορεί να βρει σοβαρούς χρήστες που θα χρησιμοποιήσουν πραγματικά τις υπηρεσίες της επειδή ψάχνονται. Οι wp users κάνουν μόνο τα βασικά και γι αυτό μένουν ευχαριστημένοι και φανατιζονται με κατι αντικειμενικά υποδεέστερο. Το τι βολεύει τον καθένα είναι υποκειμενικό, το τι είναι καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο είναι αντικειμενικό. Το επεξηγώ για όσους μπορούν να σκρολάρουν πλακάκια smooth.

Τέλης

Απορώ με αυτό το μικρό ποσοστό αγοραστών που ασχολείται με πεθαμένα λειτουργικά όπως τα WP και εταιρείες όπως Sony , HTC που πάνε για κλείσιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.