Android Wear: Πουλήθηκαν μόλις 720.000 smartwatches το 2014

Η αγορά των wearables μοιάζει να είναι πολλά υποσχόμενη αφού σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές έχουν επιχειρήσει να φτιάξουν από ένα smartwatch ή smartband. Η Google παρουσίασε πέρσι την νέα της πλατφόρμα Android Wear για φορετές συσκευές. Αν αν και υπάρχουν 6 διαφορετικά “ρολόγια” που τρέχουν Android Wear, το 2014 πουλήθηκαν μόλις 720.000 κομμάτια.

Ο αριθμός αυτός δεν φαίνεται ιδιαίτερα ενθαρρυντικός, αλλά είναι μόλις η πρώτη χρονιά του Android Wear. Το Motorola Moto 360 ήταν εκείνο που ηγήθηκε των πωλήσεων αλλά η Canalys δεν δίνει συγκεκριμένους αριθμούς ενώ ρκετά καλά τα πήγε και το LG G Watch R. Η Samsung παραμένει κυρίαρχη στα smart bands. Tα Sony SmartWatch 3 και Asus ZenWatch δεν αναφέρονται καθόλου στην έρευνα.

Συνολικά πουλήθηκαν 4.6 εκατομμύρια φορετές συσκευές το 2014 συμπεριλαμβανομένων και των Pebble smartwatches και των οικονομικών Xiaomi Mi Band (πάνω από 1 εκατομμύριο σε 3 μήνες).

Τον Απρίλιο περιμένουμε να κυκλοφορήσει το Apple Watch και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 26 εκατομμύρια πωλήσεις μόνο μέσα στο 2015. Η Apple μπορεί να άργησε να βγάλει το πρώτο της smartwatch αλλά φαίνεται πιθανό να πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς η οποία φαίνεται να μην έχει πείσει ακόμη τους χρήστες.

android wear sales, Android Wear: Πουλήθηκαν μόλις 720.000 smartwatches το 2014

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
apostolos

Άχρηστο πράγμα το smartwatch

Κώστας

Και πολλά είναι. Μακράν με διαφορα η μεγαλύτερη καταναλωτικη βλακεια που κυκλοφόρησε στον 21ο αιώνα. Σε τι χρησιμεύει; πείτε μου ένα επιχείρημα να πάρω αύριο 10.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.