Apple: Ρεκόρ με το 88.7% των κερδών της αγοράς ενώ το Android μόλις 11.3%

Ήδη από τον προηγούμενο μήνα που ανακοίνωσε τις πωλήσεις ρεκόρ για το τέταρτο τρίμηνο του 2014, η Apple είχε δείξει πόσο καλά τα πήγε. Αυτό φαίνεται και από τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία της σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Συγκεκριμένα η εταιρεία ερευνών Strategy Analytics έδειξε ότι για το τέταρτο τρίμηνο η Apple πήρε τη μερίδα του λέοντος κάνοντας νέο ρεκόρ.

Από τα συνολικά κέρδη της αγοράς των smartphone παγκοσμίως, το iOS έχει το 88.7% ενώ το ίδιο τρίμηνο του 2013 ήταν στο 70.5%. Η Apple χτυπά το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, αλλά το Android βρίσκεται στο 11.3% του μεριδίου της αγοράς που αποτελεί επίσης ρεκόρ αλλά προς τα κάτω. Το τέταρτο τρίμηνο του 2013 το μερίδιό του ήταν στο 29.5%.

Αν μετατρέψουμε τα ποσοστά σε δολάρια, τα κέρδη της Apple από τα smartphones είναι στα 18.8 δισεκατομμύρια δολάρια (για ένα τρίμηνο), αυξήθηκαν δηλαδή από τα αντίστοιχα 11.4 δισεκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2013. Αντίστοιχα οι Android κατασκευαστές είχαν λειτουργικά κέρδη μόλις 2.4 δισεκατομμύρια δολάρια, έπεσαν από τα 4.8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η επιμονή της Apple σε premium προϊόντα είναι που της δίνει το προβάδισμα, ενώ τα χαμηλά κέρδη των κατασκευαστών Android θα έπρεπε να ανησυχούν την Google.

Συνολικά για το τέταρτο τρίμηνο του 2014 τα λειτουργικά κέρδη της αγοράς των smartphones ήταν στα 21.2 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξήθηκαν κατά 31% από τα 16.2 δισεκατομμύρια δολάρια το ίδιο τρίμηνο του 2013.

apple κέρδη, Apple: Ρεκόρ με το 88.7% των κερδών της αγοράς ενώ το Android μόλις 11.3%

apple κέρδη, Apple: Ρεκόρ με το 88.7% των κερδών της αγοράς ενώ το Android μόλις 11.3%

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Spyros

Είναι ξεκάθαρο πλέον οτι η Apple οδεύει προς την καταστροφή της με τα σκουπίδια που πουλάει. Το είχαν προβλέψει άλλωστε έγκυροι αναλυτές σε όλα τα ελληνικά site τεχνολογίας.

killbillgr

Σαν τους Άτλαντες θα πάνε και αυτοί! Στο τέλος θα χαθούν για πάντα. Είναι γνωστό το παιχνίδι του εγωιστή στο τέλος αυτοκαταστρέφεται από την πολύ υπερδύναμη του διότι δεν διατηρούν το μέτρο (Παν μέτρον άριστον). Η Apple δεν βλέπω να το διατηρεί, πειρε φορά στις παγκόσμιες αγορές 🏬 και είναι αρχηγός στις πωλήσεις.

Telis

Μπράβο στην Apple που πουλάει κινητά των $200 στα 700 ευρώ , μπράβο επίσης που έχει καταφέρει να έχει τόσο πιστούς οπαδούς/ακόλουθους που πανηγυρίζουν επειδή αυξάνει τα κέρδη της με τα δικά τους λεφτά.

Thanosgr13

@telis γιατί τα Samsung και γενικά τα αλλά τηλέφωνα που πωλούνται στα 700 εύρω ποσό κοστίζουν ???

Vasilis

@telis
Ενώ τα android των 350€ χωρίς R&B , με έτοιμο λειτουργικό νομίζεις πως αξίζουν τα 350€; Αναλογικά το ίδιο ειναι! 50€ στοιχίζουν οι πλαστικουρες mid range android 100% China συσκευές.
Αυτο άρα που λες δεν ευσταθεί κ τόσο!
Απλά διαλέγει κανεις τι τον ευχαριστεί τόσο απο design όσο κ απο λειτουργικότητα , apps , υποστήριξη κλπ. Σε αυτα ειναι μονόδρομος η Apple. Γι αυτο πουλάει. Τέρμα πια με την καραμέλα των fashion victims και ετσι. Εάν όμως το τηλέφωνο εσυ το θες απλά σαν κάτι να δέχεσαι μόνο κλήσεις και τίποτα αλλο , άλλη ιστορία αυτο

gtsip

Καπου εχει μπερδευτει ο αρθογραφοσ. Τα ποσοστα ειναι αναποδα. Το Αndroid κατεχει το 88% της αγορας!
https://techblog.gr/b2b/android-ios-96-3-percent-market-share-9876/

plaka

88.7% παγκοσμια ειναι κατω απο το μεσο ορο iq (ειναι και ωραια στατιστικη το ολο θεμα). Απορω μια ετερεια που δεν παραγει τιποτα 0 να εχει τοσο μεγαλη διαφορα. λογικο ειναι για αυτο και σε ολα τα θεματα ειμαστε πισω σαν παγκοσμιος πολιτισμος μιλαω παντα. Απο πολιτικη μεχρι και τα παντα. Ειχα διαβασει μια στατιστικη που πραγματοποιηθηκε μεσω μιας ερευνας που κρατησε σε 5 ηπειρους και μετα απο 10 χρονια πραγματικα βγηκε το 70% του πληθυσμου σε ενα τεραστιο δειγμα ηταν κατω απο το μεσο ορο iq(αυτο που λεμε καθυστερημενοι) το 20% στον μεσο ορο(ενας νορμαλ να το πω ετσι) το 9% πανω απο το μεσο ορο(πανεξυπνοι) και το 1% οι διανοιες του πλανητη. Δεν μου κανει εντυπωση με βαση αυτην την ερευνα τα ποσοστα της apple γενικα δεν υπαρχει εξυπνος κοσμος ουτε καν εμενα δεν βαζω στου εξυπνους(παρολο που ειμαι ιατρος) αλλα να κανω μια ετερεια τοσο αποτυχημενη πρωτη το θεωρω μια κατηγορια κατω απο το κατωτερο οριο iq. Ντροπη αυτο μονο

plaka

Τρελενομαι οταν βλεπω αυτα τα πραγματα μια ετερεια που προσπαθε μονο μεσα απο κομπινες να κανει κατι(βλεπε θελει τους τεχνικους της σαμσουνγκ θεμα γιατι ειναι αχρηστη σαν ετερεια η apple) δεν παραγει τιποτα τα περνει τα συναρμολογουν αλλοι(κινεζοι) πατεντες 0 καμια μονο μουρμουριζει αυτο ηταν δικο μας και ειχαμε σκοπο να το βγαζαμε το 2140 κτλ κτλ. Ετσι ειναι και στην κοινωνια ο αμμορφωτος και αποτυχημενος και κλεφτης ειναι μπροστα παντα και εχει τα λεφτα ο επιστημονας και αυτος που παραγει κατι τρεχει απο πισω. Δεν μιλαω τα samsung lg htc κτλ καλυτερα απο τα iphones, μιλαω οτι ειναι μια ετερεια ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. Οπως το θεμα με εκεινον τον ιατρο που πιασαν που δεν ειχε καν πτυχιο ιατρικης στα ιωαννινα και το πεζε και διευθηντης μιας κλινικης κατι τετοιο ειναι και η apple περνει ετοιμα πεταει ενα σαπισμενο απλο λογισμικο καν δεν ειναι ακομα 2015 multitasking το πουλαει 1000 ευρω και τρεχουν ολοι ΝΤΡΟΠΗ

Τάσος ο Ν.

Το τέταρτο τρίμηνο είναι παραδοσιακά η περίοδος της Apple. Η σειρά Nexus δεν κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα. Πάντως, θα έλεγα πως η MS χάνει πολύτιμο έδαφος με την καθυστέρηση νέας ναυαρχίδας.

killbillgr

Κανένα κινητό δεν αξίζει τα λεφτά 💰 του όσο πωλιέται. Πάντα το κόστος είναι πολύ χαμηλό από την πραγματική τιμή που βγαίνει ή κοστολογείται από το εργοστάσιο 🏭. Είναι θέμα σήμερα brand name και η Apple το έχει πετύχει αυτό το θέμα με μεγάλη διαφορά από αλλά brand name στην αγορά.Αυτό φαίνεται μάλιστα στα κάτι εκατομμύρια που στοχεύει η Apple να πουλήσει για το νέο watch της. Από εκεί να συμπεραίνετε ποσα πρόβατα έχει μαζέψει στο μαντρί της.

Telis

@Vasilis
Apple’s $649 iPhone 6 Reportedly Costs $200 to Make>>>https://time.com/3426087/apple-iphone-6-cost/
Samsung Galaxy S5 costs $256 to build, $50 more than iPhone 5s>>>https://www.zdnet.com/article/samsung-galaxy-s5-costs-256-to-build-50-more-than-iphone-5s/
Το ένα κινητό κοστίζει $256 και πωλείται από 370 ευρώ , το άλλο $200 και πωλείται 606 ευρώ (τιμές skroutz). Έτσι βγάζει τα υπερκέρδη η Apple. Και μην βρίζεις τις Κινέζικες συσκευές γιατί και το iphone Κινέζικο είναι και αυτό (Hon Hai/Foxconn).

Agnostos13

@plaka
Ελα πες την αληθεια…για πλακα τα γραφεις!!!

Agnostos13

@Telis
Καλα τα link αλλα ξεχνας (μαλλον σου διαφευγει) κατι…

iPhone 6=hardware costs 200$+software (iOS+apps) r&d costs (?)
Galaxy S5=hardware costs 256$+software (android=free)+theme design costs

ΥΓ1. Επισης οποιος γνωριζει τα στοιχειωδη απο εμποριο γνωριζει επισης οτι οσο μεγαλυτερη ειναι η παραγγελια (βλεπε hardware) τοσο καλυτερη τιμη σου δινουν…

ΥΓ2. Το μεγαλυτερο κοστος στα Galaxy τα εχουν η S.AMOLED και ο Exynos, που τα παραγει η μονο η Samsung και τα κοστολογει οσο θελει

Telis

Ok θα σου βάλω (χαριστικά) και 20-30 ευρώ έξτρα για το IOS σε κάθε iphone , αλλά και πάλι μιλάμε για τεράστια διαφορά στην τελική τιμή.
Για τις “παραγγελίες” που λες λίγο άσχετο μου φαίνεται καθώς η Samsung τα φτιάχνει όλα μόνη της (έχει δικά της εργοστάσια και παράγει τα περισσότερα τμήματα ενός κινητού) ενώ η Apple εξαρτάται από την Sony για την κάμερα , την Samsung για τον επεξεργαστή και τις μνήμες και την LG για την οθόνη , επίσης εξαρτάται από την HonHai για την κατασκευή.

ioannis

iσκουπίδια των 800 και των χιλίων ευρώ ύστερα μας φαίνεται παράλογος ο κόσμος

Sot11

Τσακωονται 2 θύματα εταιρειών για το ποιος ειναι πιο θύμα… Ποτε θα καταλάβετε ότι όλοι τα ΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ! Όσο πιο γρήγορα το πάρετε απόφαση τόσο το καλύτερο! Πάρτε οποίο κινητο σας ευχαριστεί χωρίς να κάνετε έτσι!! Επιτέλους!

F1R3

@plaka
Η γελοιότητα και η ηλιθιότητα έχουν και τα όριά τους. Άμα είσαι πραγματικά γιατρός, τότε λυπάμαι για την κατάντια σου…
Αν και από τις παραπάνω χαζομάρες που γράφεις και με τόσα ορθογραφικά λάθη, είμαι κατά 99% σίγουρος, ότι είσαι ένα από τα 15χρονα trolls με ανύπαρκτο iq που κυκλοφορούν ελεύθερα και “μολύνουν” τα sites…

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, παρακαλώ κρατάτε χαμηλούς τόνους. Ας λέει ο καθένας την άποψή του αλλά με ωραίο τρόπο, μην προκαλέιτε. Απευθύνομαι σε όλους. Ευχαριστώ!

plaka

@F1R3 συμφωνα με τα στατιστικα ανηκεις στο κοινο με το χαμηλοτερο iq οποτε δεν σε παρεξηγω αλλα λιγο ποιο κοσμια. Λυπησου τον εαυτο σου πρωτα απο ολα και μετα τους αλλους. γιατι σιγουρα η εισαι ανεργος και εχεις ενα iphone χωρις καρτα η εισαι εαν 10 χρονο που του θιξαν το iphone λυπαμαι που υπαρχεις κριμα που δεν κουβαλας δειγμα εγκεφαλου και το μονο που κανεις ειναι οργη και προπαγανδα καλυνηχτα μικρε F1R3 πηγαινε παιξε τωρα με τα κουβαδακια σου να κανουμε συζητηση. τουλαχιστον κατι απο το θεμα δεν ανεφερες φαντασου μπηκες σε ενα θεμα να επιτεθεις προσωπικα ουτε καν εθιξες το θεμα φαντασου αχαχα. η πλακα ειναι οτι εχεις και λογο πρεπει να σας τον αφερεσουν γιατι χωρις μυαλο δεν υπαρχει λογος πραγματικα σε λυπαμαι παρα πολυ

F1R3

@plaka
“Γιατρέ” μάθε σύνταξη και ορθογραφία! Πονάνε τα ματάκια μας!
Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ άλλο, δεν αξίζει τον κόπο… περαστικά σου!

Agnostos13

@Telis Δεν ειναι καθολου ασχετες οι παραγγελιες… Ακριβως επειδη η Samsung κατασκευαζει μονη της τα εξαρτηματα της προσθετει στο συνολικο κοστος τοσο το σταθερο κοστος (fixed cost) που προερχεται απο τα μηχανηματα που θα χρησιμοποιησει, οσο και το μεταβλητο κοστος (variable cost) που προερχεται απο τις πρωτες υλες και την εργασια που θα χρειαστει για να παραχθει ενα εξαρτημα. Ετσι για παραδειγμα καθε φορα που αλλαζει προδιαγραφες στον επεξεργαστη exynos (απο τα 28nm στα 20nm ή στα 14nm) θα πρεπει να αλλαξει και τα μηχανηματα/εγκαταστασεις που τα παραγουν το οποιο κοστος προστιθεται στην τελικη τιμη. Το ιδιο ισχυει και για τις S.Amoled, μπαταριες, καμερες κλπ. Απο την αλλη η Apple θετει τις προδιαγραφες της και αναθετει την κατασκευη σε αλλες εταιριες (φασον). Αυτο εχει ως αποτελεσμα απο τη μια να παιρνει την καλυτερη τιμη λογω ανταγωνισμου και απο την αλλη καλυτερη τιμη λογω μεγαλης προ-παραγγελιας. Μαλιστα το σταθερο κοστος μειωνεται ακομα περισσοτερο σε μια εταιρια που θα κατασκευασει π.χ. 10.000.000 cpu για την παραγγελια της Apple και αλλες 10.000.000 με αντιστοιχες προδιαγραφες για τριτους. Αντιθετα η Samsung αν παραγει μονο για την ιδια διατηρει υψηλο σταθερο κοστος καθως δεν θα ρισκαρει να κανει μεγαλο ανοιγμα στην παραγωγη με το φοβο… Συνέχεια »

rainman

@F1R3 τραβα στην ετερεία σου και κάτσε απο κάτω να μασάς κουτόχορτο γιατί είναι το μόνο που ξέρεις να μασάς καλα. +1 plaka συμφωνο απόλυτα οχι τόσο με το παράδειγμα σου αλλά με το συμπέρασμα.

παπαροκας tiamat

Agnostos τα ειπες επιστημονικα και τεκμΗριωμενα.

Να το πω εγω πιο απλα..?,

η samsung Εχει κοστοι πολυ περισσοτερα απο εκεινα τα 256 ευρω που θεωρητικα φαινονται για το s5 :
(επενδυσεις σε εργοστασια),
(Αγορα – προμηθεια hardware υλικου),
(hardware r&d),
(software r&d (touchwiz) και updates)

Η apple εχει κοστοι μικροτερα απο εκεινα των 200 ευρω του iphone 6 :
(hardware μικροτερο απο αυτο της samsung διοτι δεν εχει την αναγκη να επενδυει σε hardware rnd ,ουτε σε εργοστασια και εγκαταστασεις και πανακριβο εξοπλισμο)
(επισης πουλαει περισσοτερο απο τη samsung αρα “χτυπαει” καλυτερες τιμες χοντρικης στο hardware σε σχεση με τους αλλους κατασκευαστες)

ετσι λοιπον το μονο που της μενει σαν κοστος ειναι το rnd στο software

Telis

Άρα η ZER Phone Αμερικής (Apple) έχει καλύτερο επιχειρηματικό μοντέλο από την Samsung.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.