Apple: Εξαγόρασε την LinX για iPhones με “DSLR-like” ποιότητα κάμερας

20 εκατομμύρια δολάρια έδωσε η Apple για να εξαγοράσει την Ισραηλινή LinX Computational Imaging Ltd η οποία κατασκευάζει ultra-compact αισθητήρες καμερών για λεπτά smartphones. Η Apple δείχνει ότι θέλει να ποντάρει στην κάμερα των επόμενων iPhone.

Αν και η εξαγορά της LinX επιβεβαιώθηκε, ως συνήθως η Apple δεν δίνει καμία απολύτως πληροφορία για τι την προορίζει, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι θέλει να βελτιώσει την κάμερα των iPhone. Τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus χρησιμοποιούν αισθητήρες της Sony, όπως οι περισσότεροι στην αγορά.

Αν η LinX κατασκευάζει τόσο δυνατά camera modules όσο ισχυρίζεται, τότε θα δούμε στα επερχόμενα iPhone φωτογραφίες αντάξιες με την ποιότητα DSLR καμερών (που λέει ο λόγος). Αν και σαφώς δεν ακούγεται εφικτό να δούμε μια κάμερα κινητού να φτάνει τις DSLR, η LinX είχε αναφέρει ότι στόχος της είναι να περιορίσει την ανάγκη για DSLR.

Τον Ιούνιο του 2014, η LinX a ανακοίνωσε την πρώτη της multi-aperture κάμερα για smartphones. Οι κάμερές της έχουν μικρότερο ύψος από τις κάμερες που βλέπουμε σε smartphones, αλλά δίνουν καλύτερη ποιότητα και περισσότερες λεπτομέρειες στις φωτογραφίες.

Δίνει εξαιρετικής SLR (single-lens reflex) ποιότητας εικόνες αντικαθιστώντας τους μεγάλους αισθητήρες με πολλαπλές μικρές κάμερες, με αποτέλεσμα τα προϊόντα της να έχουν δυο, τρεις ακόμη και τέσσερις κάμερες σε ένα μόνο σύστημα. Η LinX αναφέρει ότι οι φωτογραφίες από την κάμερα της είναι τρεις φορές πιο ευαίσθητες στο φως και έχουν πολύ χαμηλότερα επίπεδα θορύβου. Δίνει πολύ καλή ποιότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και αντικειμένων σε κίνηση.

apple εξαγορά linx, Apple: Εξαγόρασε την LinX για iPhones με “DSLR-like” ποιότητα κάμερας

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
manolis

γενικά ο αισθητήρας μιας φωτογραφικής σε κινητό αναγκαστικά θα παραμείνει μικρός… όμως μιας και το κινητό κουβαλάμε πάντα μαζί μας, καλό θα είναι να βελτιωθεί!!!

Και όπως έχω ακούσει στο DigitalRevTv (στο YouTube), “η καλύτερη φωτογραφική του κόσμου είναι αυτή που πάντα κουβαλάς πάντα μαζί σου!!!!!” 😉

Gabriel

λογικό είναι αφού τόσα χρόνια διαφημίζει ότι τα κινητά της έχει τουμπανες καμερες που στη πραγματικότητα είναι sony!

vasilist

Οπα! λέτε μετά απο χρόνια να ξαναδούμε iphone με τοπ κάμερα? γιατί μετά το iphone 4 όλο πίσω απο samsung και nokia lumia είναι.
Αν ξαναβγάλει καλή κάμερα η apple τότε θα πέσει πολύ ξύλο στον τομέα της κάμερας στα smartphone που είναι προς όφελος μας 🙂
Tα πληρώνουν που τα πληρώνουν τα iphone τουλάχιστον να υπάρχει και κάτι μέσα του που να είναι top notch, εύχομαι τα καλύτερα για χάρη του ανταγωνισμού.
Και πριν πέσετε οι φαν με τα μούτρα να τρολάρετε δεν λέω πως δεν έχει καλή κάμερα η apple απλά οι άλλοι έχουν καλύτερες.

Panos7GR

Χαχαχα πολλή χολή ρε παιδιά!
Πολύ ωραία κίνηση, hardware και software της κάμερας από μαμά Apple μόνο καλό θα κάνει. Επίσης θα τσούξει λίγο τα κ….. των Ιαπωνέζων γιατί ήδη και η Samsung από S5 κι έπειτα προσπαθεί με τους δικούς της αισθητήρες. Το μονοπώλιο τους μόνο θετικό δεν είναι για εμας τους καταναλωτές, οπότε καλώς η όποια εξέλιξη στον τομέα κάμερα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.