Apple και Google συμφώνησαν να αποσύρουν τις μεταξύ τους μηνύσεις

H μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ της Apple και της Motorola Mobility της Google έλαβε τέλος με την Apple και τη Google να συμφωνούν να βάλουν τέλος στις μεταξύ τους αγωγές. Σε κοινή τους ανακοίνωση την Παρασκευή οι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν την ανακωχή και δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν σε ορισμένους τομείς για την αλλαγή των πατεντών.

Να υπενθυμίσουμε ότι η διαμάχη ξεκίνησε το 2010 όταν η Motorola μήνυσε την Apple για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της σχετικά με το 3G και η Apple απάντησε με νέα μήνυση κατά της Motorola σχετικά με την παραβίαση πατεντών που σχετίζονται με το λογισμικό. Η Motorola κατάφερε να πάρει προσωρινή απαγόρευση 3G iOS συσκευών στη Γερμανία το 2011.

Την ίδια χρονιά η Google απέκτησε την Motorola Mobility και μαζί και τις μηνύσεις της Apple. Θεωρήθηκε ότι η Google προχώρησε στην εξαγορά της Motorola Mobility προκειμένου να εδραιώσει τη θέση της απέναντι σε αντιπάλους όπως η Apple μιας και πίστευε ότι το τεράστιο χαρτοφυλάκιο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Motorola θα μπορούσε να τη βοηθήσει σε αυτό.

Τελικά μάλλον οι πατέντες αυτές δεν ήταν και τόσο χρήσιμες για να αξίζουν τα $12.5 δισεκατομμύρια που έδωσε η Google η οποία προχώρησε στην πώληση της Motorola Mobility στη Lenovo έναντι $2.91 δισεκατομμυρίων.

Το 2012 δικαστήριο του Σικάγο απέρριψε την υπόθεση Apple vs Motorola καθώς θεώρησε ότι καμία από τις δυο δεν είχε επαρκή στοιχεία για την υπόθεση. Όμως η υπόθεση ήρθε ξανά στο προσκήνιο τον προηγούμενο μήνα στο πλαίσιο της απόφασης του Ομοσπονδιακού Εφετείου.

Όλη αυτή η ιστορία κόστισε και στις δυο εταιρείες πολλά εκατομμύρια δολάρια και αποφάσισαν να την αφήσουν πίσω. Όμως, η ανακοχή αυτή φυσικά δεν επηρεάζει τη διαμάχη της Apple με τη Samsung η οποία καλά κρατεί.
, Apple και Google συμφώνησαν να αποσύρουν τις μεταξύ τους μηνύσεις

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kosmas

Τσακωθειτε τωρα τα fan boys!!!τσακωνονται για τα ματια του κοσμου και μετα γελανε που σας βλεπουν να πορωνεστε..και πινουν και καφεδακι μαζι!!!οπως ακριβως κανουν και οι πολιτικοι,οι υποψηφιοι δημαρχοι,οι συμβουλοι κτλ κτλ στην Ελλαδα..τσακωνονται και καλα για να πορωνουν τον κοσμο και μετα πινουν καφεδακι μαζι και αλλαζουν και κομμα οποτε λαχει αναλογα με οποιο εξυπηρετει τα συμφεροντα τους!!

manolinio7

Ο ορισμος της αμερικανικης νοοτροποιας… ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ..!!!! ολα νομιζουν οτι τα εχουν ανακαλυψει αυτοι.. και βεβαια μεγαλυτερα προβατα απο τους αμερικανους πουθενα στο κοσμο.. -THE AMERICAN DREAM-

dark_master

Με αυτή την κίνηση είναι σαν να παροτρύνει η Google τους κατασκευαστεςAndroid συσκευών ννα βγάζουν μοντέλα για τη σειρά Android silver προκειμένου να μην έχουν θέματα με την Apple. Προς το παρόν μόνο η HTC έχει εξασφαλίσει 10ετη αδειοδότηση πατεντών με όλους(και με την Apple) οπότε είναι η μόνη εξασφαλισμένη νομικά από όλες τις κατασκευάστριες εταιριες του Android. Εχω την εντύπωση ότι πολύ σύντομα θα έχουμε μεγάλες αλλαγες στο χώρο του Android με κύριους πρωταγωνιστές Samsung,Google κτλ.

pavletos

Και η ανθρωπότητα θα ζήσει καλύτερες μέρες πλεον…

Sot11

Σαν ένα δάκρυ να κύλησε απο το μάτι μου… Ειρήνη υμιν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.