Apple και Samsung κατέχουν το 106% των κερδών στην αγορά smartphones

H Apple είναι μακράν ο πιο κερδοφόρος κατασκευαστής smartphones καθώς της ανήκει το 65% του συνολικού μεριδίου και στη Samsung ανήκει το 41%. Οι υπόλοιποι «παίχτες» στην αγορά των smartphones είτε παρουσίασαν πτώση είτε απλά έμειναν σταθεροί. Αυτή η οποία βρέθηκε στην χειρότερη θέση είναι η Nokia καθώς τα κέρδη της συρρικνώθηκαν κατά 3%.

HTC, Sony και LG παρέμειναν σταθερές ενώ Motorola και Blackberry παρουσίασαν μικρή πτώση της τάξης του 1%.

Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 100% των κερδών στην βιομηχανία των smartphones προέρχονται από την Apple και τη Samsung. H Apple παρουσίασε αύξηση κερδών στο πρώτο τρίμηνο του έτους καθώς από το 57% πήγε στο 65% ενώ η Samsung έπεσε κατά δυο ποσοστιαίες μονάδες.

Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν από την Canaccord Genuity αλλά δεν συμπεριλαμβάνει κινέζικες εταιρίες όπως για παράδειγμα τη Xiaomi καθώς δεν έχουμε καθαρή εικόνα για τα κέρδη των εταιρειών αυτών.
, Apple και Samsung κατέχουν το 106% των κερδών στην αγορά smartphones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Beholder

Είναι ποτέ δυνατόν να υπάρχει 106% κέρδους (ή μεριδίου) ? Αυτό αφορά μέθοδο υπολογισμού μεγεθών (υπολογίζουν απώλειες άλλων εταιρειών ως κέρδος, στατιστικές προσεγγίσεις) και όχι πραγματικά κέρδη. Αν είναι απλά να μεταφράζονται άρθρα από άλλα sites χωρίς καμία κριτική σκέψη, τι αξία έχει το techblog ?

Κυριακος

Γινεται. Απλα καποιοι κατασκευαστες εχουν ζημια και τελικα συνολικα το κερδος της αγορας ειναι μικροτερο απο το αθροισμα των δυο.

John

Sony , HTC και LG έχουν ζημιές (έστω και οριακά)…

https://cdn1.appleinsider.com/gallery/9198-659-Screen-Shot-2014-05-08-at-113935-AM-l.png

Patentas

από που και ως που οι ζημιές του ενός είναι κέρδη του άλλου;Δηλ αν πχ η Sony χάσει φέτος 1 εκ. πηγαίνει απευθείας στα ταμία της Samsung;

Ναι! Μπορείς να έχεις αύξηση κερδών 500%, αλλά μερίδιο πάνω από 100% ποτέ!

Αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι παίζει να έχετε δίκιο γιατί αν είχαμε μια πίτσα με 6 κομμάτια και τρώγαμε και τα 6 τι θα έμενε; Έλα, ευκολάκι, 2 κομμάτια, ένα για την Apple και ένα για την Samsung….. 😉

patentas

Συνεχίστε κόσμε να στιρίζετε την Apple.. Δώστε κέρδη… Μια φορά πρέπει κάποιος να εξηγήσει και πως προκύπτει κέρδος ακριβώς.
Η apple τι κόστος να έχει απο την έρευνα? αφου κάθε χρόνο το ίδιο κινητό με low specs βγάζει.. μόνο τον επεξεργαστή φτιάχνει. 2 κινητα, 2 tablet και 4pc φτιάχνει…! Τέλος πάντων, είναι πολλά.. Είναι σαν να βλέπω έναν ιδιοκτήτη καφετέριας που “επιασε” καλά, αλλά πουλάει τον καφέ 3,5€ και μετά απο 1 χρόνο σκαει με audi tts. E, γ@μω τι θα σκεφτείς??? Οτι πέρα απο οτι άλλο θα έχει αγοράσει, ΄΄εσκασε 60κ για αυτοκίνητο. Εσύ του τα πληρώνεις γιατι πέρνει μέτριο καφέ αλλά και καλα για presige πας εκει. Παντου γίνεται, και το σκέφτονται πολλοι, ειδικά οσοι ξέρουν απο μαγαζια.. Ε, ετσι είανι και η apple.

Χρήστος Γ.

Ανώτερα οικονομικά. Κάπου έχει βάλει το χεράκι του ο Στουρνάρας. Ο “Α” είχε 60% κέρδη, ο “Β” 50% και ο “Γ” 30%. Όλοι μαζί λοιπόν είχαν κέρδη 140%! Καλό! Τη μια μιλάει για profit και δυο λέξεις παρακάτω το γυρνάει σε market share.

Mimis

Μμμ.. Ναι…
Τι έρευνα και ανάπτυξη να εχει η Apple, η πιο κορυφαία εταιρεία υλικολογισμικού στον κόσμο?
Γιαυτό και έχει πατωσει..
και δεν πουλά ούτε τεμάχιο.

Αντώνης Μαρίνος

@Mimis: εντάξει, είπαμε να (υπο)στηρίζουμε την Apple, αλλά μερικοί το παρατραβάτε ώρες-ώρες….

Πέραν του προφανούς (ότι η Apple έχει καταστήσει το R&D της κερδοφόρο τμήμα γιατί μηνύει όποιον περπατάει στον πλανήτη Γη, και ότι υπερκοστολογεί το μεσαίου επιπέδου hardware που πουλάει), όχι και η Apple “κορυφαία εταιρεία” s/w+h/w…

Στο ότι είναι κορυφαία στο να υπερκοστολογεί και να κερδοφορεί, πάω πάσο….

Nio

Έχουν παραπάνω από ολόκληρη την πίτα χωρίς δεύτερη πίτα? Δηλαδή πως γίνεται? Ακόμα και εξωγήινοι να υπήρχαν δεν θα ανήκαν σε ολόκληρο το μερίδιο?

Mimis

@Αντωνης Μαρίνος .. Έτσι, απο καθαρή περιέργεια, ποια θεωρείς εσύ κορυφαία εταιρεία υλικολογισμικού?

Αντώνης Μαρίνος

Όσον αφορά το ΙΤ h/w, κορυφαία -θεωρητικά- είναι η Samsung, αλλά και οι υπόλοιποι 2-3 μεγάλοι (HP, LG) και οι τρεις computerάδικες Intel, Dell, Toshiba είναι εξίσου κορυφαίες, κάθε μία στο τομέα της (π.χ. στους υπολογιστές η Apple δεν είναι ούτε στο 1/20 της HP ή της Intel).

Όσον αφορά το s/w, εκεί τι να πρωτοπούμε ? Oracle, IBM, MS, SAP ? Όλες μεγαλύτερες και με προφανώς περισσότερο Impact, πατέντες, πωλήσεις, όπως θες πες το, από την Apple.

Συνδυαστικά -επειδή αναφέρεις μαζί s/w και h/w- η Samsung, IBM και HP είναι μεγαλύτεροι παράγοντες από την Apple (η οποία μετριέται μαζί με την FoxxCon, για να μην ξεχνιόμαστε).

ΙΤ δεν σημαίνει μόνο κινητά (άντε και tablets), που η Apple έχει κάποιο σημαντικό ποσστό (και πάλι ούτε εδώ είναι 1η), αλλά και PCs, servers, s/w και εκατοντάδες άλλα πράγματα, που η Apple είτε απλά δεν υπάρχει καν, είτε έχει ένα πολύ μικρό ποσοστό της αγοράς…

Ioannis

Να βγάζουν και άλλες εταιρίες προϊόντα ποιότητας να πάμε εκεί

Mimis

@Αντωνης Μαρίνος
Το περιμενα…
Παρε καλέ μου άνθρωπε τοτε κινητό και Pc IBM, Samsung και HP.
Αααα… ξέχασα.
Η IBM δε βγάζει κινητά.
Η Sammy δε βγάζει PC, ασε που η συμπεριφορά της στους καταναλωτές της, ειναι για γέλια, ναυαρχίδες κάθε 4μηνο.
Η HP δεν βγάζει κινητά.
Αρα…..?
Φταιω εγώ μετά…
Ωφου…
Είπαμε, Apple κορυφή σε υλικολογισμικο.
Φτιάχνεις ενα Pc των 10.000 ευρώ, και αν φάει κόλλημα ο driver ήχου, το pc κανει σαν πολυβόλο και συ βαρας restart, χάνοντας δουλειά μιας ημερας.
Apple, κορυφή.
Θές δε θες, αυτή είναι η αλήθεια.
Φιλικά πάντα.

Mimis

@Αντωνης Μαρίνος
Πάρε Pc Samsung και κινητό IBM, τότε…
Ε.. μα….

Αντώνης Μαρίνος

@Mimis: έχεις πάρει διαζύγιο με τη λογική ? Είπες κάτι ψευδές, σου είπα την πραγματικότητα, μου ζήτησες παραδείγματα και ονόματα, στα έδωσα, και η απάντησή σου είναι….ποια ? Ότι επειδή “PC των 10.000€ τρώει κόλλημα στο driver” (!?!?!?!) ως εκ τούτου η Apple είναι κορυφαία….μάλιστα.

Προφανώς δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε την συζήτηση, σε ξεπερνάει από ότι φαίνεται….αλλιώς θα ξεχάσουμε και ότι ξέρουμε 40 χρόνια τώρα στο ΙΤ….

Mimis

@Αντωνης Μαρινος

Μιλησα για κορυφαια εταiρεια υλικολογισμικου.
Μου εγραψες ενα κατεβατο,για να καταληξεις στην IBM,Samsung,HP.
Ακυρο.
Το αρθρο μιλαει για smartphones.
Οχι servers η industrial mainframes…
Το παραδειγμα με το pc των 10000 που σου εγραψα,ειναι για να καταλαβεις οτι σαν πακετο (υλικο_λογισμικο),η Αpple σου παρεχει σταθεροτητα σε σχεση με κατι αντιστοιχο μη Apple,στα ιδια χρηματα.
Υπαρχει IBM,HP smartphone?
Οχι…..
Ποιος εχει τσακωθει με τη λογικη τωρα?
Ακυρος εισαι παλι..
Κριμα,ασχολεισαι και 40 χρονια με ΙΤ.
Τα λεμε…

George

@Αντωνης Μαρινος πραγματικα καλιω με το σχολιο περι διαζυγιου
@Mimis σε λαθος site εισαι φιλε και εκτηθεσαι

Περι κερδων η samsung τουλαχιστον(και η lg) κατι αλλαζουν καθε χρονο μια ειναι στασιμη και ολο μειωνονται τα συνολικα κερδη της.

Mimis

@George ..Εγινε αγορι μου!!
Σε ευχαριστω πολυ !

kwstascifi

Καλά, κάτι σχόλια όπως του Mimi, δείχνουν την πλύση εγκεφάλου που έχει κάνει η Apple στον κόσμο.
Η Apple να σοβαρευτεί, και να μην πουλάει σκουπίδια για μεταξωτές κορδέλες. Δεν φταίει όμως αυτή, εσείς που όχι μόνο δεν καταλαβαίνετε ότι σας πουλάει σκουπίδια, αλλά που την θεωρείτε και κορυφαία.

Mimis

@kwstascifi
Πες μου μια εταιρεία που να είναι ολοκληρωμενη, να φτιάχνει premium smartphones, με δικό της λειτουργικό και δυνατό οικοσύστημα, να τα υποστηρίζει για 4 χρόνια με αναβαθμίσεις, και να κοστίζει πανω κάτω όσο όλες οι άλλες?
Τωρα κάτι πάει να κάνει η Nokiasoft.
Αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη.
Πλύση έχεις φάει εσύ, που νομίζεις οτι οι εποχές είναι ακομη ίδιες όπως τότε, που μόνο το iPhone κοστίζε μυθικά ποσά.
Τωρα δίνεις τα ίδια για Samsung..
Έτσι είναι..

minas

Εντάξει ο mimis δεν εννοεί κορυφαία σε αριθμούς, άλλωστε το ios είναι πολύ κάτω απο το android παγκοσμίως και οι πωλήσεις της apple σε κινητά επίσης πολύ κάτω από την samsung παγκοσμίως πάντα.

Μάλλον εννοεί οτι έχει στην καρδιά του ως πρώτη εταιρία και επιλογή την apple και αυτό είναι φυσιολογικό, άλλωστε πολύς κόσμος συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου, αγοράζει κινητό όχι με βάση τις πωλήσεις κάθε εταιρείας αλλά με το αν του αρέσει.

nikos

Η nokiasoft όπως την αποκαλείς φίλε @mimi είναι πολύ ανώτερη από την μηλο-εταιρία του κέρδους!Υστερεί σε store(εφαρμογες παιχνίδια κλπ)όμως προσφέρει κινητά με το ίδιο hardware και πολύ πιο ελαφρύ software από οτιδήποτε κυκλοφορεί στην αγορά στο 1/4 της τιμής του iphone και όπως είπες και μόνος σου είναι νωρίς ακόμη(θα δεις ολοκληρωμένες επιλογές σε λίγα χρόνια).Και όπως προανέφερα παρόλο που τo windows phone είναι πανάλαφρο δεν το βρίσκει ως δικαιολογία ώστε να μην χρησιμοποιει κορυφαία specs στα flagships της(βλ.nokia lumia 1520,930).Άλλη μια εταιρία που έβγαλε έστω και μια συσκευή με δικό της hardware και software ήταν η google μετά την εξαγορά της motorola(βλ.moto g)όμως εξαιτίας της πώλησης της στην lenovo δεν μπόρεσε να βγάλει νέα συσκευή(βγάζω έξω τα nexus γιατί κατασκευάζονται από τρίτο κατασκευαστή).Σιγουρα το android είναι πιο κακογραμμένο από το ios,ειδικά όταν οι εταιρίες βάζουν το δικό τους ui όπως η samsung με το touchwiz αλλά το pure android είναι αρκετά πιο ελαφρύ και σίγουρα το πιο ολοκληρωμένο λειτουργικό σύστημα αυτή τη στιγμή στον πλανήτη!Τώρα αν εσύ θέλεις να θεοποιείς την apple και να συνεχίζεις να φοράς τις παρωπίδες σου δεν έχω κανένα πρόβλημα,όμως μην βγάζεις τους υπόλοιπους άσχετους επειδή εσύ πολύ απλά εθελοτυφλείς και δεν βλέπεις τίποτα άλλο… Συνέχεια »

Mimis

@Nikos
Nexus εχω αγορι μου, οχι iPhone.
Pc εχω, και οχι Mac.
Καταλήγεις εκει που εχω καταλήξει και γω.
Οτι μονο η Nokiasoft παίζει στο ίδιο μηκος κύματος, και είναι στα σπάργανα ακομη.
Κανενα νόημα συζήτησης, απλα για να μου την πεις γίνεται ολο αυτό…
Οσον αφορά το Android, σε κάποιο προηγούμενο άρθρο, ΕΓΩ έλεγα σε ολους σας οτι το Android σπέρνει, αλλα στην original μορφή του (Vanilla) και οτι μόνο σε αυτή τη μορφή (Nexus roms) θα πρέπει να συγκρίνεται με WP.
Τι μου τα λες λοιπον?
Τη μία με λέτε Windows hater, την άλλη Apple fanboy, την άλλη, κολλημενο με το Android.
Το θέμα ειναι οτι η αλήθεια ειναι γραμμένη 2 ποστ πιο πριν.
Ξεκολλάτε τα μυαλα σας.
.. Όσο για τη Nokiasoft, χαλάρωσε γιατί ειναι η αρχή.
Οταν θα εδραιωθεί σε πωλήσεις, θα δούμε αν αλλάξει τακτική σε αναβαθμίσεις και ποιοι – ποτε τις παιρνουν.

P@NOS

nikos

@mimis αν ισχύουν αυτά που λες έχει καλώς.Όμως ο άλλος δεν είναι η Πηθεία για να ξέρει τι έχεις γράψει πριν 2,5,7 ή 100 Post.Με αυτά που γράφεις στο συγκεκριμένο άρθρο άθελα σου ή όχι μοιάζεις να είσαι fan boy της Apple.Οπότε στα επόμενα post καλό θα ήταν να ξεκαθαρίζεις τη θέση σου ώστε να μην μπερδευτεί κανένας άλλος σε μελλοντικό post.Φιλικά πάντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.