Apple και Samsung χάνουν έδαφος στην αγορά smartphones

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Strategy Analytics, η αγορά των smartphones παρουσιασε αύξηση που άγγιξε το 33% στο πρώτο τρίμηνο του 2014 πράγμα που μεταφράζεται σε 281 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως. Τα κινητά στο σύνολο (featurephones και smartphones) έφτασαν στα 407.9 εκατομμύρια συσκευές, δηλαδή 9.4% αύξηση σε σύγκριση με το 2013.

Μπορεί η αγορά των smartphones να αναπτύσσεται ταχύτατα όμως κορυφαίοι κατασκευαστές μοιάζουν να χάνουν έδαφος από μικρότερες εταιρίες. Συγκεκριμένα, η Samsung μπορεί να παραμένει στην πρώτη θέση με 31.2% του συνολικού μερίσματος, όμως παρουσίασε 1.2% πτώση σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2013. Και η Apple ακολούθησε την καθοδική πορεία της Samsung με πτώση 2.2% και βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 15.3% της αγοράς. Η Huawei διατηρείται σταθερή στην τρίτη θέση ενώ η Lenovo παρουσίασε, μικρή μεν, αλλά αύξηση κατά 0.8%.

Στην παγκόσμια αποστολή κινητών η Samsung, Nokia και LG χάνουν έδαφος έναντι της Apple, Huawei και τρίτων κατασκευαστών(TCL-Alcatel, Coolpad, Lenovo, Xiaomi κ.α.).
, Apple και Samsung χάνουν έδαφος στην αγορά smartphones
, Apple και Samsung χάνουν έδαφος στην αγορά smartphones
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Lefteris

Προσωπικά δεν μου λέει κάτι, απλά το κοινό των smartphone μεγάλωσε και προφανώς το κοινό μοιράστηκε κάτι πολύ λογικό, δηλαδή δεν γίνεται το 9.4% να αγοράσει μόνο Samsung ή Apple, το ποσοστό είναι πολύ μικρό για τόσες εταιρείες που υπάρχουν!

Αντρέας

OK 👌 samsung βγάζεις 100 μοντέλα το χρόνο λογικό είναι να έχεις τεράστια έκταση σε σχέση με το γούστο του καθενός

Tony Cool

Καλό θα είναι να πέσουν αρκετά ακόμα τα ποσοστά τους, να τους τσουξει μπας και σοβαρευτουν και ξαναβγαλουν κανένα κινητό της προκοπής. Κακά τα ψέμματα, για τους σοβαρούς χρήστες αυτές οι 2 εταιρίες έχουν πάψει να βρίσκονται στον χάρτη. Και μην μου πει κανείς ‘γιατί ρε, το note 3 δεν είναι εργαλείο;’, γιατί αν δείξεις στους 9 απο τους 10 κατόχους του το πενάκι του θα πάθουν καρδιακή προσβολή απο την έκπληξη, αγνοούν την ύπαρξη του. Ποζεριά και Αγιος ο Θεός.

Χρήστος

Λογικό αυτό της μείωσης, αφού η ψαλίδα της αγοράς των smarphone ανοίγει, με στόχο να μπαίνουν ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές στο παιχνίδι. Έχω την αίσθηση οτι είμαστε στη φάση που μπαίνουν στο παιχνίδι οι low baudget καταναλωτές, δηλαδή κάποιοι που δεν θα αγόραζαν ένα hi end smarphone. Τον τελευταίο καιρό ακούω από adnroid χρήστες (κυρίως έχοντες samsung) οτι υπάροχυν συσκευές στην αγορά με ακριβώς τα ίδια specs πχ του Galaxy S4, όμως με ακριβώς τη μισή τιμή στην αγορά. Άλλες μάρκες made in china (σα να λέμε δηλαδή made in εκεί που φτιάχνονται και όλα τα υπόλοιπα συμπ. samsung και apple).

Όσο για το σχόλιο του Τony Cool για τους “σοβαρούς χρήστες”, δε νομίζω φίλε κάποιος που θα ήταν ευχαριστημένος με Samsung Galaxy S3 ή iPhone 4S, να πήγαινε στην αγορά των low budget smartphone. Καλά κάνεις και συγκρίνεις το Galaxy Note 3, αλλά δεν είναι να τα βάζεις όλα στο ίδιο τσουβάλι. Apple και Samsung κάνουν ακόμη καλή δουλειά και προσφέρουν στην αγορά των smartphone.

ανδρεας

Παιδια μην το ζαλιζεται η σαμυ χανει γιατι δεν φτιαχνει με καλα υλικα τα κινητα και η apple επειδη τα δινει πολυ ακριβα και ολοι πανε για κατι καλο και φτηνο π.χ. oppo find nexus lenovo

Dige

Ρε παιδιά για εμένα παίζει ρόλο η τιμή. Εγώ προσωπικά είμαι samsungάκιας..αλλά πολύ καιρό τώρα είμαι κάτοχος Lenovo. Σαν εταιρεία στον χώρο της τεχνολογίας δεν λέμε οτι είναι μικρή..καθε αλλο. Και τα κινητά της είναι αξιόλογες συσκευές. Και βέβαια δεν μιλάμε για low end συσκευές αλλα και για hi end και όχι μόνο της Lenovo τις οποίες οι τιμές κιμαίνονται στα 200-350 ευρώ και όχι απο 500 και πάνω. Με τα λεφτά που θα έπαιρνα ενα s4 που ειναι η αγάπη μου και με τιμες skroutz ακόμα πήρα 3 Lenovo κατηγορίας s3.

Γιάννης

Διαβάζω στον τίτλο ότι χάνουν μερίδιο αγοράς Samsung και Apple και στον πίνακα από κάτω βλέπω ότι η πρώτη πούλησε 20 εκ. περισσότερα τηλέφωνα και η δεύτερη 6 εκ. Απλά οι υπόλοιποι είχαν πιο χαμηλά ποσοστά και ανέβηκαν περισσότερο.

Tony Cool

Χρηστο διαβασε λιγο τι γραφει ο Dige:Με τα λεφτα που θα επαιρνε s4 πηρε τρια lenovo κατηγοριας s3.Και σε πληροφορω δεν υπερβαλλει.Το ξερω οτι μπορει να σου φαινεται δυσκολο αλλα ετσι ειναι.Και οχι μονο επιπεδου s3,αλλα και s4 με λιγα παραπανω χρηματα.
Τωρα οσον αφορα την apple τα πραγματα ειναι λιγο πιο περιπλοκα λογω των ‘premium’ υλικων που χρησιμοποιει και επειδη απευθυνεται σε ενα target group διαφορετικο,η αγορα της Κινας ισως να μην την πληττει τοσο οσο την samsung,αφου,κακα τα ψεμματα,δεν θελει και τρελη προσπαθεια να φτιαξεις ενα κινητο εξισου η περισσοτερο ποιοτικο απο τα galaxy.

Fotis balopitas

Μα η apple,πούλησε 6 εκατομμύρια κινητά παραπάνω απο πέρσι και η samsung 20 παραπάνω πως γίνεται να πέφτουν παντός εγώ που έχω iPhone 5s είναι τέλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.