Apple: Ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου

Η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο οικονομικό τρίμηνο του 2016, το οποίο συμπίπτει με το δεύτερο τρίμηνο του έτους και τα νούμερα αν και εντυπωσιακά είναι μειωμένα συγκριτικά με πέρυσι.

Apple, Apple: Ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου

Συνολικά η Apple έκανε τζίρο 42,4 δις δολάρια με κέρδη στα 7,8 δις δολάρια, νούμερα που είναι πεσμένα συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο για το οποίο η εταιρεία είχε κάνει τζίρο 49,6 δις δολάρια με κέρδη 10,7 δις δολάρια. Από αυτές τις πωλήσεις, εκτός των ΗΠΑ αντιστοιχεί το 63% του συνόλου. Εδώ να σημειώσουμε ότι με βάση αυτή την αναφορά η Apple διαθέτει σε μετρητά περίπου 231,5 δις δολάρια, ένα νούμερο τουλάχιστον εντυπωσιακό.

Apple, Apple: Ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου

Οι παραπάνω πωλήσεις αντιστοιχούν σε 40,4 εκατομμύρια iPhone, πωλήσεις αρκετά μειωμένες από τα 47,5 εκατομμύρια συσκευές ένα χρόνο πριν το αντίστοιχο διάστημα. Επιπλέον πωλήθηκαν 9,95 εκατομμύρια iPad, επίσης μειωμένο νούμερο από τα αντίστοιχα 10,9 εκατομμύρια του ίδιου τριμήνου το 2015, ενώ οι πωλήσεις υπολογιστών Mac έφτασαν τις 4,25 εκατομμύρια μονάδες, μειωμένες από τα 4,8 εκατομμύρια πριν ένα έτος.

Apple, Apple: Ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tester

Οικονομικό πρόβλημα, προφανώς δεν υπάρχει. Μόνο τα έσοδα απο apps και iTunes να βάλεις, είναι πολλαπλάσια απο τα έσοδα απο νέες συσκευές. Η ρευστότητα που έχει της επιτρέπει να κάνει ότι θέλει και να αγοράζει όποιον θέλει αλλά τα αποτελέσματα (που θα είναι ακόμα χειρότερα του χρόνου με τις αναμενόμενες χαμηλές πωλήσεις των iP7 & iP7s) δείχνουν οτι η Apple χάνει ένα κομμάτι της installed base και αυτό μακροχρόνια θα είναι κακό.

Fotis

Παρόλο που ανακοίνωσε μείωση για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο τα κέρδη της είναι περισσότερα από κάθε άλλη εταιρία

Giannis

Έχουν πουληθεί πάνω από 1 δις iphones συνολκά. Οι συσκευές από το 5 (2012) και μετά λειτουργούν άψογα και χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνονται αυτοί που θέλουν αναβάθμιση. Όλα αυτά σε συνδυασμό με πολλές οικονομίες να βρισκονται σε ύφεση δικαιολογεί τις συγκριτικά με πέρσι μειωμένες πωλήσεις. Και πάλι όμως έχει 7,8 δις καθαρά κέρδη σε τρίμηνο λίγο πριν την ανακοίνωση νέων προιόντων.

qlama

-15% οι πωλήσεις μεσα σε εναν χρόνο.
Και κλαμα τα φανμπογια.

ΑΝΔΡΕΑΣ

Μην λυγίζετε αδέρφια! Η Λατρεμένη μας είναι υγιής, πλούσια ,δυνατή και κερδοφόρα. Αντλούμε περηφάνεια και κοιτάζουμε αφ’ υψηλού τους ανύπαρκτους της google – Microsoft να βολοδέρνουν με Augmentet ,Virtual reality, cloud services, Artificial intelligence ,ενοποίηση κλπ ποταπά πράγματα. Όλοι μαζί να ματώσουμε , να πιεστούμε για να τουμπάρουμε τις προβλέψεις για περαιτέρω πτώση πωλήσεων ,αγκαλιάζοντας από day one το 7άρι.
Αν ή βασική έκδοση είναι με 32 gb ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ . !! Άπλετος χώρος για τα βιντεάκια (Εχμ συγνώμη , Line photos εννοούσα ).
Θα κλάψουν μανούλες κύριοι του android !!! APPLE RULES!! HATERS GONA HATE!!!!!!!!
@Giannis τέλεια τα λες!! Τα 5άρια ,ειδικά με το ios 9 πάνε με ταχύτητα του φωτός!!! Το annimation μαγεύει τα πλήθη, συγκεντρώνει θαυμασμό & ζήλια από τους άλλους (Ξέρεις) & η εμπειρία χρήσης είναι A M A Z I N G & A W E S O M E!!!!
Αλλά πρέπει να αναβαθμίσουν όλοι . (Εντάξει ,οχι τα 300.000.000 που πήραν το 6s) ,όλοι οι υπόλοιποι όμως.

Paul

Τι να κάνουμε δηλ ; Σπίτι έχω τιγκάρει στα άσπρα καλώδια , πόσο ακόμα ; Ας μην βγάζει αθάνατες συσκευές με full υποστήριξη για 5 χρόνια για να αγοράσουμε καινούργια συσκευή

Agnostos13

@qlama:
Δεν πειραζει…ευκαιρια να παρουμε μερικες μετοχες ακομα τωρα που θα ειναι τσαμπα, επενδυση για του χρονου!

Agnostos13

@Paul:
Περα απο την πλακα εχω 3G (7 ετων) και 4S (4 ετων) που λειτουργουν πληρως…
Καμια αλλη συσκευη δεν εχει επιβιωσει τοσο (εκτος ενος θρυλικου Nokia 3330)

ΥΓ. Και ειναι σε κανονικη χρηση (ως 1η συσκευη) ολα αυτα τα χρονια, οχι σε συρταρι!

James

“Οι παραπάνω πωλήσεις αντιστοιχούν σε 40,4 εκατομμύρια iPhone, πωλήσεις αρκετά μειωμένες από τα 47,5 εκατομμύρια συσκευές ένα χρόνο πριν το αντίστοιχο διάστημα.”

Μέχρι και νέα συσκευή (λέμε τώρα) έβγαλαν Μάρτη μήνα φέτος μπας και ανακόψουν λίγο την πτώση, αλλά δέν. Μάλλον το 5se δεν πουλούσε καραβιές ολόκληρες όπως έλεγαν. Φανταστείτε να μην υπήρχε και αυτό τι νούμερα θα βλέπαμε.

Στις υπηρεσίες φυσικά και θα είχε άνοδο, αφού το apple music δεν υπήρχε καν πέρυσι και το pay ήταν ακόμα σε βρεφική φάση. Μόνο πάνω μπορούσαν να πάνε

Paul

@Agnostos13
Σε πιστεύω απόλυτα
Αλλα ειδικά το 3G κράτησέ το

ΑΝΔΡΕΑΣ

@James πάλι εσείς κύριε με τα μαθηματικά σας? Το μεγαλείο και η καινοτομία της apple δεν μετριέται σε αριθμούς (μόνο..) αλλά και πως κυριεύει τα μυαλά των πιστών ,τους φωτίζει την ζωή και τους ανεβάζει επίπεδο !! Αξία ανεκτίμητη!!
Apple .Not only a company , but a religion!! HATERS GONA HATE!!!
Υ.Γ Η ανάκαμψη έρχεται σύντομα ,και πάλι θα λάμψει το innovation με ios 10, Α10 16,879 % πιο γρήγορο & 16,332 % περισσότερη μπαταρία!!

Chris_BMW

James@ Το Apple Music υπήρχε κ πέρσι .. Τι σκαλωμα τρώτε ρε φίλε με την Apple .. Ποσο κομπλεξ μπορει να κουβαλάτε μέσα σας….

James

@chris_bmw —> The service was announced on June 8, 2015, and launched on June 30, in over 100 countries worldwide.

Φιλάκια

o.k.man

Πραγματικά σε λυπάμε ΑΝΔΡΕΑ (καθώς και ορισμένοι apple fan) έχεις καταγάγει την apple και τα προϊόντα της σε φανατική θρησκευτική λατρεία, για να φτάνεις να την ονομάζεις “λατρεμένη”! Αφού λέω “δεν μπορεί! μάλλον για τρολλιά πρόκειται!” Από τους “μάρτυρες του Ιεχωβά”, φτάσαμε στους “μάρτυρες της apple”! Ώστε να προσπαθείς να φτάνεις να κάνεις συνεχώς φανατικό προσηλυτισμό για την apple! Σε λίγο θα βγαίνεις στους δρόμους για να μοιράζεις το “ξύπνα” και την “σκοπιά της apple”! Φυσικά με τέτοιους είδους φανατικότητα σε ορισμένους apple fan users (λες και είναι τζιχαντιστές) δεν υπάρχει ίχνος σταγόνας αντικειμενικότητας. Αναφέρονται και βγαίνουν νέες πληροφορίες από τεχνολογικές ιστοσελίδες κ.α. για καινούργια smartphones κ.α. με εκπληκτικά specifications (ανεξαρτήτου προελεύσεως εταιριών και χωρίς φανατισμού υπέρ κανενός των εταιριών κατασκευής smartphones, tablets κ.α.), και πετάγονται στα σχόλια άσχετοι apple fans και φωνάζουν “όχι, όχι η apple τα φτιάχνει καλύτερα” και μπλα-μπλα, παρόλο που τα specifications και τα αποτελέσματα ελέγχων επιβεβαιώνουν πως υπερτερούν τα νέα αυτά κινητά που σε λίγο καιρό θα κατασκευαστούν και άλλα smartphones κ.α. που θα τα ξεπεράσουν και αυτά! Γιατί έτσι συμβαίνει πάντα στο χώρο των τεχνολογιών. Και φτάνετε στο σημείο ώστε να θέλετε να κατηγοράτε ακόμα και τις επιστημονικές και τεχνολογικές ιστοσελίδες, όπως έκανες προηγουμένως… Συνέχεια »

Chris_BMW

James @Μην τρομάξεις με αυτό … 2016 έχουμε τωρα..

Αλέξανδρος

@o.k.man ρε φίλε μη τα παίρνεις της μετρητής. Ο Ανδέας είναι το καλύτερο troll EVER.
Ανδρέα σε αγαπάμε και παρ΄όλου που δεν παίρνω πλέον συσκευές Apple, μόνο για σένα επειδή σκέφτεσαι αυτή τη “πονεμένη” εταιρεία και δεν μπορώ να σε βλέπω να βαλαντώνεις από τις “μικρές” πωλήσεις της θεάς Apple, θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά για το 7άρι ( αλλά όχι day one, κόψε κάτι……. ).

liris11

16.789 ποιο γρήγορο και 16.332 ποιο πολυ μπαταρία χαχαχα τρολλλ Αντρέας =ο θεός τής θεας Apple

James

@Chris_bmw αγόρι, ναι, έχουμε 2016, αλλά ειπες ότι το apple music υπήρχε και πέρυσι. Πέρυσι όμως είχαμε 2015. Το αντίστοιχο οικονομικό τρίμηνο πέρυσι έληξε στις 30 ιουνιου (2015 για να μη μπερδευομαστε). Μέχρι τότε δεν υπήρχε το apple music, όπως είπα και στο αρχικό μου σχόλιο, γιατί αυτό άρχισε τη λειτουργία του στις 30 Ιουνιου (2015 να μην ξεχνιόμαστε). Κατά τα άλλα, σήμερα είναι 27 Ιουλίου 2016.

Πραγματικά εκπλησσομαι που χρειάστηκε να στο εξηγήσω αυτό.

Anakin

Ανδρέα σαν την μεγαλειοτητα της αξίας πλέον πρώτης εταιρείας Smartphones Samsung δεν υπάρχει άλλη! Μόνο Samsung και ξερό ψωμί έρχεται note 7 υπερτουμπανο και στην συνέχεια S8 με 4κ οθόνη και vr ready που εσείς στην Apple θα τα δείτε το 2020 και βάλε για αυτό κάνε την αλλαγή σήμερα έλα στην Samsung και αν δεν ξέρεις εσύ ξέρουμε εμείς

@papaki

Θα έπρεπε με κάθε αγορά Iphone να γινόταν ένας μεγάλος διαγωνισμός με δώρο για ένα ολόκληρο χρόνο μήλα για να καταλάβουν τι εστί μήλο τρώνε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.