Apple App Store, ρεκόρ downloads και αύξηση τιμών στην Ευρώπη

To 2015 φαίνεται θα είναι πολύ καλή χρονιά για την Apple η οποία έρχεται από τις ήδη πολύ καλές πωλήσεις των iPhone 6 και iPhone 6 Plus στο τελευταίο τρίμηνο του 2014. Η Apple ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις στο App Store την ημέρα της πρωτοχρονιάς ήταν οι μεγαλύτερες που έχει κάνει ποτέ, ενώ για τις πρώτες 7 μέρες του 2015 οι χρήστες της ξόδεψαν περίπου 500 εκατ. δολάρια, ποσό το οποίο αποτελεί ρεκόρ.

Η Apple έδωσε στοιχεία και για το 2014 όπου παρατηρήθηκε αύξηση 50% σε σύγκριση με το 2013 και η Apple πλήρωσε στους developers 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Από τη στιγμή που η Apple κρατά το 30% από κάθε αγορά που γίνεται στο App Store, αυτό σημαίνει τι η ίδια έβγαλε 4.3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014. Συνολικά οι developers έχουν βγάλει 25 δισεκατομμύρια δολάρια από πωλήσεις στο App Store από το 2008.

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα που έχει η Apple έναντι της Google είναι ότι οι χρήστες της είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν αρκετά χρήματα στο App Store. Αν και τα περισσότερα smartphones χρησιμοποιούν Android, τα έσοδα του App Store το τρίτο τρίμηνο του 2014 είναι 60% πάνω από τα αντίστοιχα έσοδα της Google από το Play Store.

Άνοδος στις τιμές

Όπως είχαμε αναφέρει προς τα τέλη του 2014, σύμφωνα με τον νέο νόμο γνωστό και ως Directive 2008/8/EC οι τιμές των ψηφιακών προϊόντων από πρώτη Ιανουαρίου θα αυξηθούν έως και 6.5%. Η Apple ανακοίνωσε σήμερα ότι εναρμονίζει τις τιμές στο App Store με βάση την χώρα που πωλούνται και όχι με βάση τη χώρα που είναι η έδρα της εταιρείας. Έτσι από σήμερα η ελάχιστη τιμή app είναι στα 0.79 ευρώ, 1.19 δολάρια Καναδά και 0.99 λίτρες Αγγλίας.

Αντίστοιχη άνοδος τιμών αναμένεται σε apps, e-books και μουσική σε άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το Google Play, το iTunes και η Amazon.

app store downloads record, Apple App Store, ρεκόρ downloads και αύξηση τιμών στην Ευρώπη

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
forneverarrow

Τώρα μάλιστα… Για τα apps δεν με νοιάζει, αλλά μουσική και eBooks αγοράζω πολύ συχνά από iTunes. Ελπίζω να μη δούμε τέρατα στις τιμές!

spazyjay

Μπραβο ενυσχυσατε και αλλο την πειρατεια

Νίκος

Λογικό να έχει περισσότερα έσοδα. Οι χρήστες iPhone και iPad, σε αντίθεση με αυτούς που χρησιμοποιούνε Android, είναι ψαγμένοι χρήστες, απαιτητικοί, τους ενδιαφέρει η ποιότητα και όχι η ποσότητα, επαγγελματίες, για αυτούς το iPhone είναι ενα απαραίτητο εργαλείο και γνωρίζουνε εξ αρχής ότι απο την στιγμή που προβούνε στην ακριβή αγορά του, πέρα απο την μεγάλη διάρκεια ζωής του, θα έχουνε και την ανάλογη υποστήριξη απο την Apple, με αναβαθμίσεις κτλ, σε αντίθεση με άλλα λειτουργικά. Οπότε λογικό είναι να πουλάει περισσότερο και το Store του, σε αντίθεση πχ με του Android, που οι χρήστες του είναι στην πλειοψηφία τους ποιό Casual και αγοράζουνε Android τηλέφωνα επειδή τους είπανε ότι έχει 1.000.000 δωρεάν παιχνίδια. Αν η Google είχε τιμές Apple Store, δεν θέλω να είμαι απόλυτος, αλλά νομίζω ότι το μερίδιο της στην αγορά να ήτανε αρκετά μικρότερο.

Παναγιώτης

“Οι χρήστες iPhone και iPad, σε αντίθεση με αυτούς που χρησιμοποιούνε Android, είναι ψαγμένοι χρήστες”

Να σαι καλά … μ εκανες και γέλασα

Leo360

@Νίκος ως χρήστης iPhone 6 που γνωρίζει υπερβολικά πολλούς αλλους χρήστες iPhone δεν έχω δει πιο άκυρο σχόλιο…

Νίκος

Τεκμηρίωσα όπως κάνω πάντα τα λεγόμενα μου, σε αντίθεση με εσάς, που είμαι λάθος, η Apple δεν υποστηρίζει τις συσκευές; Δεν τις αναβαθμίζει το λειτουργικό σε νέες εκδόσεις; Οι συσκευές της είναι αναλώσιμες και θέλουνε ανανέωση κάθε 6 μήνες; Και βεβαίως να μου εξηγήσετε γιατί ο σοβαρός επαγγελματίας, ο επιχειρηματίας, ο πετυχημένος, αυτός που έχει απαιτήσεις απο την συσκευή του, ο Hardcore χρήστης Smartphone θα πάρει iPhone και όχι Android. Και επίσης να μου απαντήσετε εάν η Google και η Microsoft χρέωναν τις υπηρεσίες του Store τους, αν θα είχανε μερίδιο έστω και 5% αυτή την στιγμή που μιλάμε.

Γράψτε 2 λόγια, όχι απλά παρατηρήσεις, βαριέστε να απαντήσετε 5 γραμμές να γίνει διάλογος;

vaggelas

Καλησπέρα..
Θελω να μου πει καποιος αν οι εφαρμογές του app store ζητουν τοσα δικαιώματα για να τις εγκαταστήσεις όσα και του play store…Επειδη για αυτο το λόγο σκεφτομαι να φύγω απο το android.
Ευχαριστώ…

Stefanos29

Όχι δεν ζητάνε , μπορείς να ρυθμίσεις αργότερα σε ποιες επιτρέπεις και τι να βλέπουν.

Nikos

@Νικος
Έχω δει πολλούς, αλλά τόσο άσχετους στο θέμα που συζητάμε πρώτη φορά βλέπω.
Έγραψα και ένα σχόλιο για να σου εξηγήσω κάποια πράγματα, αλλά το διέγραψα. Δεν υπάρχει λόγος. Έχεις ένα iPhone και προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου οτι είσαι πετυχημένος, απαιτητικός, ψαγμενος, hardcore επαγγελματίας.

ster

Η διαφορα αναμεσα στα 2 μαγαζια ειναι απλη..στα Android ειναι δωρεαν αλλα πουλας τα προσωπικα στοιχεια σου θελημενα στην εταιρια που φτιαχνει το παιχνιδι-εφαρμογη που πληρωνονται με τη σειρα τους απο διαφορες εταιρειες για να παρουν τα στοιχεια σου!!και ετσι αυτη στο προσφερει “Δωρεαν”….
Στην Apple πληρωνεις τις εφαρμογες και κρατας για σενα τα προσωπικα στοιχεια σου..(εκτος και αν κανας χακερ τα βγαλει ολα στη φορα 😛 )
το θεμα ειναι ο καθενας απο μας τι ζηταει.εγω για παραδειγμα δεν θα ηθελα να πληρωσω για ενα παιχνιδι σε μια οθονη 3.5″-4” (μεχρι το iphone 5s) και μια μπαταρια που θα τελειωσει στα μισα της ιδιας μερας…..

nio

Τι παράξενο είπε ο νίκος ρε παιδιά και πέσατε να τον φάτε? Όπως τα λέει είναι τα πράγματα, δεν είναι τυχαίο που οι κάτοχοι iphone δεν ασχολουντε καν με εσάς και εσείς έχετε πάρει αμπάριζα όποιους δεν υποκλίνοντε στο μεγαλειώδης λογισμικό του αντροιντ και προσπαθείτε να βγάλετε άχρηστα όλα τα υπόλοιπα λογισμικά. Συνεχώς τρώγεστε. Τα νούμερα μιλάνε απο μόνα τους, αυτοί που θα πάρουνε iphone θα το πάρουνε γιατί αναζητούν το κάτι παραπάνω απο την συσκευή τους και θα το πληρώσουν, όσοι θα πάρουνε android θα το πάρουνε λόγο των τσάμπα παιχνιδιών για να περνάει η ώρα. Αν είχατε λεφτά και εσείς iphone θα αγοράζατε

Νίκος

Απάντησα νωρίτερα αλλά δεν εμφανίστηκε η τεκμηριωμένη πάντοτε τοποθέτηση μου. Εν ολίγης επειδή βαριέμαι να ξαναγράφω:

Ποτέ δεν είπα ότι έχω iPhone, 3 κινητά και 2 ταμπλέτες έχω, όλα με Android και πρόσφατα απέκτησα ενα Nokia Lumia απλά σαν φθηνή και εναλλακτική λύση ανάγκης, ώστε να ξεφύγω απο την Google, άσχετα εάν εντυπωσιάστηκα απο την πρώτη κι όλας ημέρα με το σταθερότατο λειτουργικό του και την υποστήριξη που παρείχε η Microsoft. Μέχρι τότε και εγώ ενα Fanboy του Android ήμουνα, που κατέκρινε όσους επέλεγαν Apple, ενα ακριβό κινητό με 512 μνήμη και 1 γίγα επεξεργαστή, του οποίου το δικό μου android του έριχνε σε χαρακτηριστικά στο 1/3 της τιμής. Ώσπου μια μέρα έπεσε στα χέρια μου ενα παλιό iPhone 4 και μετά απο 1 εβδομάδα κατάλαβα γιατί η συγκεκριμένη εταιρία έχει φανατικούς φίλους, που αγοράζουνε αποκλειστικά προιόντα της Apple, απο κινητά μέχρι υπολογιστές, και φανατικούς εχθρούς που η πλειοψηφία αυτών κρίνουν χωρίς να το έχουνε δεί απο κοντά ούτε ζωγραφιστό.

irw

τι πάει να πει ακριβώς επαγγελματική χρήση; στέλνω πολλά email και απαντάω πολλά τηλέφωνα μέσα στη μέρα, ή έχω ένα office εγκατεστημένο; 3-4 εφαρμογές δηλαδή.

νομίζω πως ο μη-επαγγελματίας (κατά τον παραπάνω ορισμό) είναι αυτός που κάνει πιο βαριά χρήση (10 εφαρμογές μόνο για social & messaging), πολλαπλές εφαρμογές φωτογραφίας, παιγνίδια κτλ. που φέρνουν τις συσκευές στα όριά τους και από άποψη απαιτήσεων αλλά και μπαταρίας.

ε, εκεί οι διαφορές φαίνονται υπέρ της apple μιας και όσο και να περνάει ο χρόνος η συσκευή συμπεριφέρεται ομαλά. ήμουν χρόνια με android (άλλαξα 5 προβληματικές συσκευές συνολικής αξίας 1200 ευρώ, sony, samsung, thl μέσα σε λιγότερο από 4 χρόνια). Με το που μάζεψα χρήματα , αλλά κατάφερα να πάρω ένα iphone5s και δεν πρόκειται να επιστρέψω ποτέ στο android. Δεν με έχει προδώσει ποτέ, σε αντίθεση με τα android που μετά από 2-3 μήνες (με τις ίδιες εφαρμογές πάντα) άρχισαν να γίνονται πολύ πιο αργά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.