Apple: Εξαγόρασε εταιρεία που δούλεψε για το “Star Wars: The Force Awakens”

Τι μπορεί να έχουν κοινό Apple και Star Wars; Μια εταιρεία άγνωστη σε εμάς, η Faceshift ανήκει πλέον στην Apple, η οποία επιβεβαίωσε την εξαγορά της, αλλά δεν μίλησε για ποσό. Η Faceshift, είναι μια ελβετική real-time motion capture startup, η οποία συμμετείχε στην δημιουργία της ταινίας Star Wars: The Force Awakens.

Σύμφωνα με το TechCrunch, η Apple ανέφερε ότι κατά καιρούς προχωρά στην εξαγορά άλλων μικρότερων εταιρειών, όμως δεν συνηθίζει να δημοσιοποιεί τους λόγους που το κάνει.

Η Faceshift ανέπτυξε τεχνολογία προκειμένου να δημιουργήσει animated avatars και figures τα οποία αποτυπώνουν τις εκφράσεις του προσώπου ενός ατόμου, σε πραγματικό χρόνο. Η Faceshift θα εργάζεται για την Apple από την Ευρώπη, αλλά δεν γνωρίζουμε τι έχει σκοπό να κάνει η Apple με την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Η τεχνολογία ανίχνευσης εκφράσεων προσώπου της ελβετικής εταιρείας χρησιμοποιήθηκε για την απόδοση μη ανθρώπινων χαρακτήρων στο Star Wars (που θα προβληθεί από 18 Δεκεμβρίου) και αυτό σημαίνει ότι ήδη μεγάλες εταιρείες στον τομέα της ψυχαγωγίας, χρησιμοποίησαν την συγκεκριμένη τεχνολογία. Η Apple θα μπορούσε για παράδειγμα να την χρησιμοποιήσει στο gaming.

H Apple έχει στο portfolio της διάφορα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για καταγραφή κίνησης, αναγνώριση προσώπου, επαυξημένη πραγματικότητα και έχει εξαγοράσει άλλες τρεις παρόμοιες ευρωπαϊκές εταιρίες, τις PrimeSense, Polar Rose και Metaio.

apple faceshift star wars, Apple: Εξαγόρασε εταιρεία που δούλεψε για το “Star Wars: The Force Awakens”

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
MANOS

Η Apple ξέρει τι κάνει!
Μόλις έμαθαν ότι η Disney θα βγάζει κάθε χρόνο Star Wars όπως κάνει με τα άλλα της Marvel μύρισε χρήμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.