Apple, έκλεισε και επίσημα το αξίας 3 δισ. deal με την Beats

Πριν από λίγο καιρό μάθαμε ότι η Apple πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσει την Beats. Η συμφωνία έκλεισε πλέον και επίσημα με την Apple να δίνει το ποσό των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με ένα post στο site της, την Παρασκευή, ανακοίνωσε επίσημα την συμφωνία και καλωσόρισε την Beats στην οικογένεια της Apple. Παρόλα αυτά η Apple δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το τι σχεδιάζει για την Beats τώρα που της ανήκει.

Πιο συγκεκριμένα έγραψε ότι: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε και επίσημα την Beats Music και Beats Electronics στην οικογένεια της Apple. Η μουσική πάντα κατείχε μια σημαντική θέση στην καρδιά μας, και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με ανθρώπους που αγαπάνε την μουσική”.

“Οι συνιδρυτές της Beats, Jimmy Iovine και Dr.Dre δημιούργησαν πανέμορφα προϊόντα τα οποία βοήθησαν εκατομμύρια ανθρώπους να εμβαθύνουν την σχέση τους με την μουσική. Είμαστε χαρούμενοι για την συνεργασία και θα δουλέψουμε για να κάνουμε την εμπειρία της μουσικής ακόμη καλύτερη”.

Η Apple είχε ανακοινώσει τον περασμένο Μάιο ότι είχε προβεί σε κινήσεις για την εξαγορά της Beats στο αντίτιμο των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εκτός από το ενδιαφέρον για τα headphones, η Apple έκανε ξεκάθαρο ότι ενδιαφέρεται για μια streaming-music service, την Beats Music και σχεδιάζει να την προωθήσει μέσω των προϊόντων της.

Κατάφερε να κλείσει το deal νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αφού έλαβε την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς έπρεπε να ελεγχθούν ζητήματα που αφορούσαν τον ανταγωνισμό.

Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι τι σχεδιάζει να κάνει η Apple με την Beats. Αναφορές λένε ότι η Apple θα αποφασίσει την μείωση 200 θέσεων εργασίας στην Beats. Αυτή η μείωση αφορά εργατικό δυναμικό και οικονομικό προσωπικό το οποίο είναι πλεονάζον μετά την ένωση. Η δημιουργικοί σχεδιαστές της Beats θα παραμείνουν στην θέση τους.

apple έκλεισε το deal με beats, Apple, έκλεισε και επίσημα το αξίας 3 δισ. deal με την Beats
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
marinos pap

όταν κυκλοφορήσει το iphone 6 θα είναι μαζί με beats ακουστικά ή απ το επόμενο μοντέλο θα δούμε κάτι τέτοιο ?

Τελης Μπατακης

Δηλαδη τι πατέντες εχει στην κατοχή του ο μαστροπός ο dr. Dre που κόστισε 3 δις το deal?
Γιατί δεν πήρε απλά τους δημιουργικούς σχεδιαστές?
Ο κύριος ανταγωνιστής σου αγοράζει δορυφόρους και εσύ ένα τσούρμο γκανγκστερς?
Απο τις πιο αδιάφορες -προσωπικά πάντα – εξαγορές και με σκανδαλώδη ποσό…

Αποστόλης Ρόδος

Όσοι έχουν το HTC one (M7) με το beats audio , μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά που κάνει η χρήση του σε ένα smartphone. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που το εχω, γιατί η ποιοτική μουσική στη συσκευή, ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά που με έκαναν να το αποκτήσω.

j

αρα πανε τα beats audio απο τα htc. τωρα θα α εχουν τα iphone. εκτος και αν κλεισουν κανα deal οι 2 εταιρειες. Μαλλον ομως θα τα δουμε στο iphone 6S

VasiliS4mini

Η Apple αγορασε αυτήν την εταιρεία γιατί έχει την φιλοσοφία της. Πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Άρα καλά έκανε και την εξαγόρασε.

temasek

Το beats audio στα htc είναι ενα απλό EQ Που μπορεί να φτιάξει ο καθένας μόνος του η καλη ποιότητα ήχου στα htc οφείλεται στα DAC που επιλέγει η ίδια και όχι στην Beats

temasek

Για αυτό το Μ8 συνεχίζει να έχει την καλύτερη ποιότητα ήχου ακόμα και χωρίς την beats audio

Georgos

Η πιο υπερτιμημένη μάρκα κινητών αγόρασε την πιο υπερτιμημένη μάρκα ακουστικών. Πετυχημένη αγορά.

fotis balopitad

Εμενα μια χαρα μου φενονται beats audio

Dimitrinho

Εγω παντως θα αγορασω τα beats solo 2 απο αμερικα

Γιάννης

Αφού θα τα πάρεις από Αμερική πάρε κάτι της προκοπής τουλάχιστον:
https://www.youtube.com/watch?v=lEjwyYOFwZg
Τα beats audio έχουν τραγική ποιότητα κατασκευής.

Solon

Αν νομίζετε πως η Apple ξόδεψε 3 δις απλά για το όνομα πραγματικά δεν ξέρω τι να πω! Η εταιρία αυτή έχει αποδείξει ότι μελετάει πάρα πολύ καλά πριν κάνει οποιαδήποτε κίνηση. Για να αγοράσει με τόσα πολλά λεφτά την Beats σημαίνει ότι πραγματικά υπάρχει κάτι εκεί που αξίζει. Το τι είναι αυτό ίσως να μην το έχουμε δει ακόμα. Σίγουρα όμως θα το δούμε και αν όντως αφορά πατέντες στον ήχο τότε θα αποκτήσει ένα τεράστιο πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό ειδικά αν θελήσει να αποκλείσει οποιονδήποτε άλλον κατασκευαστή από την εκμετάλευσή τους. Θα έχει συνέχεια το έργο θυμηθείτε με. Το ποσό είναι τεράστιο ακόμα και για την Apple, πάνω κάτω το 1% του αποθεματικού της. Δεν ξοδεύεις τέτοιο ποσό εάν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος ότι τα χρήματα που επενδύεις θα τα πάρεις και πάλι πίσω με κέρδος.

dimitris

Ρε παιδια ποιος σας ειπε οτι θα βσλει beats audio στο iphone; απο που κι ως που!!! Η εξαγορα εγινε καθαρα για την ενισχυση του itunes με την beats music εφαρμογη και τις διαφορες πατεντες ως επι των πλειστων γισ cloud based services.

Tsou re

@dimitris θα μπει αρχικά στα ipod για να πουλήσουν και προϊόντα της εταιρείας αλλά και σαν Shop στο iTunes και το πολύ σε ενάμιση χρόνο θα δεις διακριτικά χαραγμένο ένα b στο αλουμίνιο των Mac Mac book αλλά και στα επόμενα iPhone γιατί τώρα είναι προφανές ότι δεν μπορεί να μπει λόγο του ότι η παρτίδα είναι έτοιμη για Σεπτέμβρη. Φίλε μου εδώ έχει βάλει η HTC και η HP η Apple που την αγόρασε δεν θα βαλει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.