WSJ: Μειώνεται η ψαλίδα μεταξύ Apple και Samsung

Apple και Samsung είναι τα δυο ηχηρά ονόματα που εδώ και καιρό παλεύουν για το ποια θα κερδίσει τη μερίδα του λέοντος. Από το τρίτο τρίμηνο του 2011 η Samsung είναι αυτή που στέφθηκε νικήτρια και η Apple έπρεπε αναγκαστικά να ακολουθήσει. Οι Galaxy ναυαρχίδες και η σειρά Note ήταν τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Samsung και της έδωσαν σημαντική ώθηση.

Ωστόσο το 2014 δεν ήταν ιδιαίτερα καλή χρονιά για τη Samsung καθώς οι πωλήσεις του τρίτου τριμήνου έπεσαν και το Samsung Galaxy S5 δεν τα πήγε τόσο καλά. Συγκριτικά με αντίστοιχο περσινό τρίμηνο το ποσοστό της έπεσε από το 34% στο 25% ενώ όλο το 2014 απέστειλε 78 εκατομμύρια smartphones.

Από την άλλη πλευρά, η Apple διανύει μια πολύ θετική περίοδο, ειδικά από τότε που αύξησε το μέγεθος της οθόνης με το 4.7 ιντσών iPhone 6 και το 5.5 ιντσών iPhone 6 Plus. H Apple βρήκε τον τρόπο να “επιτεθεί” στα όλο και πιο μεγάλα Android smartphones. Για το τελευταίο τρίμηνο του 2014 προβλέπεται ότι έχει πουλήσει 70-73 εκατομμύρια iPhones.

Ο συνδυασμός της δικής της αύξησης πωλήσεων με την πτώση της Samsung, είναι που κλείνει το μεταξύ τους χάσμα και σκληραίνει τον ανταγωνισμό για το ποιος θα ηγείται της παγκόσμιας αγοράς.

Δείτε επίσης: Apple: Περισσότερες πωλήσεις iPhone στην Κίνα παρά στις ΗΠΑ

apple πλησιάζει τη samsung, WSJ: Μειώνεται η ψαλίδα μεταξύ Apple και Samsung

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.