Κυριαρχία Apple σε νούμερα και οι μπηχτές προς το Android

Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας του ετήσιου συνεδρίου WWDC 2012 της Apple έγιναν γνωστά κάποια πολύ ενδιαφέροντα νούμερα και στοιχεία για την κυριαρχία της εταιρείας. Έχει πουλήσει 365 εκ. συσκευές με λειτουργικό σύστημα iOS (iPhone, iPad, Pod Touch), έχει 650.000 διαθέσιμες εφαρμογές στο App Store (225.000 αποκλειστικά για το iPad), χρήστες έχουν κατεβάσει 30 δισ. εφαρμογές και οι developers αυτών των εφαρμογών έχουν μοιραστεί 5 δισ. δολάρια Αμερικής.

Συνεχίζουμε; Κάθε μέρα οι 140.000 εκ. χρήστες του iMessages στέλνουν πάνω 1 δισ. μηνύματα ενώ το Game Center μετράει 130 εκ.. χρήστες που κάνουν 5 δισ. scores κάθε εβδομάδα.

Φυσικά δεν έλειψαν και οι μπηχτές προς το “μισητό” λειτουργικό σύστημα Android και συγκεκριμένα για το fragmentation αυτού αλλά και το χαμηλότερο ποσοστό ικανοποίησης των χρηστών του!

, Κυριαρχία Apple σε νούμερα και οι μπηχτές προς το Android

, Κυριαρχία Apple σε νούμερα και οι μπηχτές προς το Android

, Κυριαρχία Apple σε νούμερα και οι μπηχτές προς το Android

Πηγές: 1, 2

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

37 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tsili:D

Eιμαι χρηστης Android και το μισω..πραγματικα δν εχω ακουσει καποιο “Apple Fan Boy” οπως λενε να αλλαζει το iOS καποιο λογο θα εχει…και εχω χρησιμοποιησει iOS συσκευη αρκετες φορες…iOS και ξανα iOS κατα τν γνωμη μου!

George

Να έλεγες και γιατί το μισείς όμως, για να έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα.
Κι εγώ μισώ τις ζέβρες επειδή δεν έχουν πράσινες ρίγες!

Γιώργος Τσ.

Και αφού δεν σου αρέσει to Android γιατί το κρατάς, και δεν παίρνεις συσκευή με iOS…?

Εγώ πάντως σαν κύρια συσκευή δεν νομίζω πως θα άντεχα να έχω iPhone για πάνω από λίγους μήνες γιατί απλούστατα αυτό το UI σε κουράζει και το βαριέσαι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα….Αλλά iPod(ή iPad) θα έπαιρνα γιατί θα μου άρεσε αυτό το λειτουργικό σε ένα τέτοιο “gadget”…

leathernecks

Κι εγώ χρήστης android εδώ και περίπου ένα χρόνο………
Απλά περιμένω το iphone 5 για να το ξεφορτωθώ.
Και για να μην αρχίζουν πάλι οι αιώνιες φαγομάρες……προσωπική άποψη εκφράζω.
Ο καθένας μας όπως βολεύεται !

vasilis

ειναι παρα πολυ απλο γιατι μισητε το Android…γιατί είστε περαχτηρια και αφου μπορητε του αλλαζεται τα φωτα. Οι χρήστες το ios απλώς δεν ασχολούνται και οι περισσότεροι δεν κατεχουν πραμα απο τεχνολογία. Ελα μην ακουσω οτι η ξανθιες με το νυχι 6 ποντους ξερουν να κανουν jail brake…

Geo

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια αυτό ξέρω για αρχή… και δεύτερον όταν κυνηγάει κάτι η Apple σημαίνει ότι της μπαίνει εμπόδιο και το κατηγορεί!!! Οπως κάνει και με την Samsung…
Οσο για τις “ευχάριστες” απόψεις… ίσως στην Αμερική να είναι έτσι… δεν σημαίνει ότι ισχύει για όλο τον κόσμο.

moisis xperia

Android 73.19% (1,641 ψήφοι)

iPhone 26.81% (601 ψήφοι)

εγώ αυτό ξέρω καληνύχτα!!!

χριστοσ9926

σας αρέσει το ios επειδή είναι το ίδιο λογισμικο και δεν μπωρειτε να κανετε τιποτα??? android = root-custom rom..etc…
ios=standar screen !!haha android

Dami

Εμένα προσωπικά το UI του ICS 4 μου αρέσει αλλά καταντά εκνευριστικό που πρέπει κάθε λίγο και λιγάκι να χρησιμοποιω το Advanced Task Manager γιατί ψιλοκολλάει…όχι τπτ αλλο αλλα ανοιγουν background μόνες τους καποιες εφαρμογές.Στο συγκεκριμενο θεμα το θεωρω απαράδεκτο το λειτουργικο γιατί και σαν συσκευη το nexus θεωρείται δυνατό ακομα και είναι και άδειο (10 εφαρμογες να εχω εγκατεστημενες συνολικα και ολες “ελαφριες”,οχι παιχνιδια και τετοια) αλλα και παλι κολλαει περισσότερο απο το 3GS που είχα πριν το παρω.Απο την άλλη πλευρα το IOS καταντάει μονότονο μετα απο κάποια φαση…αλλά δεν είχα ποτε τετοιο θεμα.

Ante_Geia

Καλα εγω ξερω αυτο μονο … Αντε γεια

https://techblog.gr/mobile/android-900000-activations-81809/

George

@Dami ο λόγος που κολλάει είναι ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή χρησιμοποιείς task manager. Η όλη φιλοσοφία του Android είναι ότι ξέρει ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ , πότε και ποιες εφαρμογές πρέπει να τερματίσει. Γι’ αυτό λέμε και ότι έχει multitasking σε αντίθεση με το iPhone που έχει task-switching.

Γιατί το Android αφήνει εφαρμογές να τρέχουν στο background έτσι ώστε να ζορίζεται λιγότερο ο επεξεργαστής στην εκκίνηση τους, όταν τις ξαναχρειαστείς ενώ το iPhone και το iOS γενικά ΟΧΙ.
Με το να τερματίζεις εφαρμογές, ζορίζεις τον επεξεργαστή και συντελείς δυναμικά στην γρηγορότερη κατανάλωση της μπαταρίας σου.

Ψάξε στο Google “Why you should’nt use task killer with Android” αν θέλεις να μάθεις περισσότερα.

George

@Dami …συμπλήρωμα στα παραπάνω:

Και ναι όταν ανοίξεις πολλές εφαρμογές με την μια και περάσεις από την μια στην άλλη ίσως κολλήσει λίγο ή ίσως ζοριστεί (αναλόγως και την συσκευή φυσικά) αλλά μέσα σε κάποια δευτερόλεπτα ο internal task manager του Android θα αποφασίσει ποια εφαρμογή δεν χρειάζεσαι πλέον (ανάλογα με την ώρα που έκανες να την χρησιμοποιήσεις ή ανάλογα την σημαντικότητα της για την ευστάθεια του όλου συστήματος) και θα την τερματίσει προκειμένου να ελευθερώσει πόρους για την ΝΕΑ εφαρμογή που μόλις άνοιξες.

Με το να τερματίζεις εσύ αυθαίρετα εφαρμογές να στο πω κυνικά, απλά του μαμάς την ψυχολογία!!! 😛

Πάντα φιλικά.

Kostis95

Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ και τα δύο λογισμικά (συσκευές: Huawei u8800 pro kai ipod touch) και ειμαι ευχαριστημένος και με τα δύο ομως εχω να πω δύο πράγματα. Πρώτον πως ποτε δεν θα μπορούσα να εχω ios συσκευή σαν κύρια γιατί το ios είναι γεμάτο απο μη και δε γίνεται (οπως drag and drop αποστολές μέσω bluetooth κλπ) οπότε μόνο σαν δεύτερη συσκευή μπορεί να ανταποκριθεί κατα τη γνώμη μου. Και δεύτερον απ ότι φαίνεται την Apple την τσούζει άσχημα πως το ios είναι νούμερο δύο και μάλιστα με τεράστια διαφορά και γ αυτό πετάει μπιχτές.

ramarg

Eιμαι χρηστης Android και το μισω..πραγματικα δν εχω ακουσει καποιο «Apple Fan Boy» οπως λενε να αλλαζει το iOS καποιο λογο θα εχει…και εχω χρησιμοποιησει iOS συσκευη αρκετες φορες…iOS και ξανα iOS κατα τν γνωμη μου!

Tsili θα συμφωνίσω μαζί σου…

Γιώργος

Η ικανοποίηση χρηστών για ένα λειτουργικό σύστημα μπορεί να είναι ώς πρός την απόδοση, ώς προς την εμφάνιση (UI), ώς πρός την υποστήριξη, ώς πρός την ευκολία στη χρήση, ώς πρός την αποτελεσματικότερη χρήση των πόρων, ώς πρός την έλλειψη bugs και σίγουρα μπορούμε να βρούμε και άλλες κατηγοριοποιήσεις ικανοποίησης. Οπότε, το συγκεκριμένο γράφημα μου φαίνεται πολύ γενικό και αόριστο!

Παραδέχομαι ότι στους αριθμούς, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, η apple υπερτερεί. Προσωπικά, ώς κάτοχος android συσκευής το συγκεκριμένο λειτουργικό (android) μου προσφέρει πάρα πολύ ικανοποίηση και θα έπλητα με ένα λειτουργικό κλειστό, χωρίς custom roms και σοβαρά mods.

Νικος

Παντα με android παντα με pc γενικα ποτε δεν ειχα οτιδηποτε apple, τελικα ομως ειπα παρε ενα ipad να δεις …αξιζει;; Ε ενα εχω να πω…τα σπαει και το γουσταρω πολυ παρολα τα μη δε το κανω αυτο η το αλλο…ολα τα κανει και δεν εχει κανενα θεμΑ, απλα μου δουλευει παντα και δε με εγκαταλειπει…αρα πλεον δουλευω την συσκευη μου και δε με δουλευει αυτη..ειμαι χαλαρος πληκτρολογω ασταματητα , φτιαχνω τα εγγραφα μου σε αυτο για την δουλεια μου, βλεπω της ταινιες μου χωρις μετατροπη απλα εδωσα , 2€ και πηρα ενα αξιολογο player απο το appstore…βρισκω απιθανες εφαρμογες απο το μαρκετ καθε μερα ΤΣΑΜΠΑ χαρις το appzap, αυτη την στιγμη εχω 150 εφαρμογες και απλα τρεχει σφαιρα και παλι σφαιρα. Γενικα απλα δουλευει το μηχανακι, τωρα αν θελεις να με πεις προβατο κλπ, τοτε θα πω…ψαξε το λιγο καλυτερα και γεια χαρα…ο χρονος ειναι χρημα.

Tony Cool

George +1,οταν βλεπω android users να πατανε με μανια το shortcut του task killer που εχουν εγκαταστησει γιατι θεωρουν πως θα τους απαλλαξει απο τα υποτιθεμενα κολληματα του κινητου τους νιωθω οτι μου’ρχεται το ανευρυσμα με δρασκελιες!!!
Γιώργος Τσ. προφανως και δεν ειναι τοσο ευκολο να αλλαξεις το android με ios καθως το κινητο που μπορει να εχει ο Tsili:D μπορει να κανει 100-150 euro ενω ενα iphone κανει 600+(εκτος αν εχεις επιδοτηση συμβολαιου οποτε αυτοματως ειναι πιο ευκολο να παρεις iphone παρα alcatel).Εαν παλι εσκασε αρκετα λεφτα για το android κινητο του τοτε προφανως ειναι αξιος της μοιρας του!
Οσο για τις ερευνες για το ποσο ικανοποιημενοι ειναι οι χρηστες ελαχιστη σημασια εχουν για μενα.Αν ρωτησουμε 500 χρηστες 60 ετων και πανω αν προτιμουν ενα κινητο των 20 ευρω με πληκτρα η ενα iphone το 90% θα απαντησει το πρωτο.Αυτο σημαινει οτι ειναι και καλυτερο απο το iphone;

Katerina

Παιδιά καταρχάς είναι και θέμα γοήτρου κάτι το οποίο η Apple ως εταιρία κατέχει την υψηλότερη θέση.Καλώς ή κακώς για τους χρήστες android πρέπει να καταλάβουν το γεγονός πως ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ.Γι αυτό άλλωστε και το android είναι κατα κύριο λόγο στα φθηνά κινητά αφής που δεν μπορούν να σηκώσουν πολλές εφαρμογές και λειτουργείες.Όσο αφορά το iOS και το Android είναι εμφανής η πρωτιά καθώς η Apple πάντοτε πρωτοπορεί και οι άλλοι ακολουθούν τα βήματα της με λίγα λόγια αντιγράφουν (π.χ siri η apple > google voice αντιγραφή).Έχω και χρησιμοποιήσει και τα δύο λειτουργικά και όπως όλοι κατέληξα στο iOS.Όσο για το θέμα του Bluetooth που πολλοί βρίσκουν πάτημα να κατηγορούν πρέπει να καταλάβετε ότι η νοοτροπία του bluetooth είναι για τα παλιά κινητά ‘ σε ποια εποχή ζείτε και θέλετε να ανταλάσσετε εικόνες με bluetooth και τραγούδια…σε λίγο θα θέλετε και τις υπέρθρες.Η apple το bluetooth to χρησιμοποιεί για αξεσουάρ που χρησιμοποιεί το κινητό και φυσικά για ανταλαγή αρχείων μεταξύ apple devices.Ξεκαθαρίστε το τοπίο και δείτε καθαρά τα πράγματα.Τεχνολογία δεν είναι να μένεις στα παλιά (bluetooth) αλλά να προχωράς.Εξάλου η ανταλαγή αρχέιων επιτυχγάνεται με πολλούς τρόπους και όχι μονο μέσω bluetooth.Όποιος είναι αντικειμενικός και ξέρει από κινητά καταλαβαίνε πολύ… Συνέχεια »

Technewz

Όσο πλεονεκτήματα και να έχει το iOS ένα μόνο πλεονέκτημα του Android φτάνει και αυτό είναι ότι μπορείς να πάρεις smartphone με 150 ευρώ ενώ iPhone θες τουλάχιστον 500+

Demis

@Katerina google voice υπήρχε πολύ καιρό πριν το siri απλός κάνεις δεν το χρησιμοποιούσε και πολύ καιρό

tolken

Λοιπον κι εγω apple user ειμαι χρονια (mac,iphone4s,ipad 3). Μπορει να μην γουσταρω το android λογω πχ (του τροπου διαχειρησης της μνημης και αλλους λογους που τωρα δεν ειναι αυτο το θεμα) αλλα η apple εχει χαζεψει για τα καλα. Ολα κλειδωμενα. Δηλαδη σε κανει να αναγκαζεσαι να κανεις jailbreak. Πχ εγω προσωπικα βαζω το jailbreak γιατι εχω αγορασει εφαρμογες που στο android ειναι δεδομενες (intelliscreenX τελειο κ.α.) και οχι για να βαζω το installous να κλεβω εφαρμογες. Αλλα στα tablet για μενα ειναι τελειως μαπα το android. Μιας και χρηστης τωρα ποια και Nokia Lumia 900 🙂 γουσταρω πολυ και windows phone.
Κατα την αποψη μου τα tablet windows 8 θα πανε πολυ καλα στις πωλησεις αλλα θα πρεπει οι υπαλληλοι σε καταστηματα πλαισιου η΄ public (οι περισσοτεροι επιεικως απαραδεκτοι) να ξερουν να εξηγουν στον κοσμο την διαφορα wndows 8 RT (ARM) με Windows 8 x86 γιατι σιγουρα θα κανουν πολλοι λαθος αγορα.Πιστευω οτι πολλα υποσχομενο θα ειναι και το google tablet nexus που ετοιμαζετε.Μακαρι να δω ενα ωραιο android tablet . γιατι το transformer prime που εχω το προβλημα του GPS και το κακο σημα του wifi δεν ξεχνιουνται. Καλο σας βραδυ παιδια.

konstantinos

Αμα λέμε οτι το google voice είναι αντιγραφή του Siri ….πλύση εγκεφάλου υποθέτω.

Τωρα για την μεταφορά αρχείων μέσω bluetooth :
Αν ο άλλος τρόπος αποστολής που αντικαθιστά το bluetooth είναι το mail ή τελος πάντων τρόπος που απαιτεί πακέτο δεδομένων τότε καήκαμε!!!! (αν υπάρχει άλλος τρόπος τοτε συγχωρέστε με για τα κάτωθι :p)

και πες οτι έχω data plan (πληρώνω για να στείλω κατι που ο άλλος το κάνει δωρεάν):
Καλοκαίρι στο νησί σπάνια εχω σήμα στις παραλίες , εκεί πως θα στείλω την photo που έβγαλα στον διπλανό μου??
Γενικά εκεί που δεν εχω σήμα κινητής (και ειναι αρκετά μέρη) τι κάνω @Katerina?

kostas_xal

και εγω ετσι νομιζα οτι το adroid ειναι για τα μπαζα εχοντας μια συσκευη 2 ετων μεχρι που αγορασα το nexus (με 360 ευρω και οχι με 650 οπως ενα iphone) και απο εκεινη την μερα εχω παθει πλακα,πραγματικα ποιο iphone?και οσοι φιλοι εχουν iphone και βλεπουν το δικο μου μαρτυραν την ωρα και την στιγμη πραγματικα δεν υπαρχι μετρο συγκρισης….και καλο θα ηταν οταν η apple θελει να συγκρινει το προιον την με ενα αντοιστιχο adroid να το κανει με συσκευες τυπου nexus,galaxy s2,s3 htc one motorola razr κτλ οπου πραγματικα δεν υπαρχει συγκρηση εκτος λιγων τομεων,και οχι με κινητα 3ετιας…

Chris K

Η σύγκριση σχετικά με το fragmentation είναι εντελώς άτοπη.

Το ένα τηλέφωνο της Apple των 500€ θα έπρεπε να συγκρίνεται με το ένα τηλέφωνο της Google των 500€, το Nexus.

Βρίσκω πάντως οτι το fragmentation είναι προσόν και όχι μειονέκτημα: https://www.doctorandroid.gr/2012/05/android-fragmentation.html

Γενικά η Apple την παραπληροφόρηση την έχει κάνει σημαία, ενώ θα έπρεπε να εστιάζει στο δικό της λειτουργικό και όχι να μας τρίβει στα μούτρα κάθε χρόνο, πόσα λεφτά βγάζει.

gpower

Τα iphone ειναι για μεγαλυτερους ανθρωπους που ειναι ποιο απλα δεν κανουν τιποτα δηλαδη,και για καμια γκομενιτσα που το εχει για τζαντα λουι βιτον μονο μοστρα!

Αντωνης

Εγω ξερω ηταν η apple και μετα ηρθαν η αλλοι ολοι..

PiXel

Αντώνη σιγά, μου σηκώθηκε η τρίχα…

Η Apple τώρα καλύτερα να πάει να δουλέψει με τους δικούς μας που βγάζουν τις δημοσκοπήσεις. Μα να ισχυρίζεται πως το user adaption του OS X Lion είναι μεγαλύτερο των Windows 7, μη δείχνοντας το σημαντικότερο νούμερο: πόσοι είναι οι χρήστες του OS X Lion και πόσοι των Win7. Γιατί με 60 εκατομμύρια οι μεν και με 600 εκατομμύρια οι δε, προφανώς και το δεύτερο νούμερο θα κάνει μήνες για ανεβάσει το user adaption του. Απ’ τη μια μιλάνε για μια αγορά κάτω 100 εκατομμυρίων και απ’ την άλλη μιλάνε για πάνω 900 εκατομμύρια χρήστες…

George

@Katerina: Ελπίζω αυτά να μην τα γράφεις σε πολλά blogs τεχνολογίας… Γιατί κάπου κάποιος μπορεί να τα πιστέψει και θα δημιουργήσεις ατυχήματα.

Angelos

Κώστα κάποιο λάθος έχεις κάνει. Δεν νομίζω η apple να έχει πουλήσει μόνο 365 συσκευές, μήπος είναι 365.000.000 ?

Solon

Γιατί δεν μας λέει η Apple πόσες συσκευές με iOS ενεργοποιούνται κάθε μέρα; Ξέρουμε ότι για το Android το νούμερο είναι 900.000 κάθε μέρα αυτή τη στιγμή. Ας μας δώσει νούμερα για να κάνουμε συγκρίσεις και όχι μπηχτές που απλά προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

satan

Αpple δεν σε χαλασε που εισαι δευτερη…..

Νικος93

Ρε παιδια ολα αυτα ειναι βλακιες.Η apple παρουσιαζει high end συσκευες μονο και οι τομεις που συγκρινει με το android αφορουν ολα τα κινητα android.Λογικο ειναι ενας χρηστης android ενος των 100 ευρω να ειναι δυσαρεστιμενος οπως επισης λογοκι ειναι να μην εχει την τελευταια εκδοση android.Γιατι δεν συγκρινει τα ποσοστα ευχαριστησης μονο με high end android κινητα???Μην πεφτετε θυματα της υποτιθεμενης εξυπναδας τους.Σκεφτειτε σφαιρικα το θεμα.Απευθυνομαι σε χρηστες καθε λογισμικου χωρις να υπερασπιζομαι το android απλα βαζω τα πραγματα στη θεση τους…

ορεστης

εγω ξερω οτι οταν βγει το λειτουργικο με τις δυνατοτητες παραμετροποιησης του android και την αποδοτηκοτητα του iOS θα αφησει apple και google αιωνες πισω…

Solon

@Ορέστης
Αυτό περιμέναμε από τα Win phones αλλά η μικραμαλακή μπέρδεψε τα μπούτια της και αντί να βγάλει ένα λειτουργικό με δυνατότητες παραμετροποίησης του android και την αποδοτηκότητα του iOS, όπως πολύ σωστά λες, έβγαλε ένα λειτουργικό με τους περιορισμούς του iOS και τα προβλήματα του Android. Για αυτό και σέρνεται στην αγορά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Ας ελπίσουμε ότι το Appolo θα διορθώσει τα πράγματα γιατί υπάρχει κενό στην αγορά και γιατί η Google δεν φαίνεται να σοβαρεύετε.

χριστοσ9926

εγώ πήρα GALAXY NOTE σε σχεση με το iphone 4s του αδερφου μου το note νου τα σπαει ο αδερφός μου με ζηλευει!! android !FTW

techmaniakos

πανω κατω τα ιδια ειναι μερικα καλα εχει το android και μερικα το ios.Εγω πηστευω πως θα κανουν μεγαλο βημα συντομα τα windows.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.