Apple, σάρωσε τον ανταγωνισμό στις πωλήσεις των Χριστουγέννων

Η περίοδος των γιορτών είναι αυτή στην οποία ποντάρουν όλες οι εταιρείες, περιμένουν να κάνουν τις καλύτερες πωλήσεις και να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Τα χριστούγεννα πέρασαν αλλά ποιος κατάφερε να πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο; Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων, Flurry η Apple πήρε την πρωτιά με τα iPhone και τα iPad.

Ο αριθμός των iPhones και iPads που ενεργοποιήθηκε έφτασε στο 51% του συνόλου των συσκευών που ενεργοποιήθηκαν παγκοσμίως. Το iPhone 6 ήταν το πιο δημοφιλές smartphone ενώ και το 5.5 ιντσών iPhone 6 Plus βρίσκεται μέσα στο top 5. Samsung, Nokia, Sony και LG ολοκληρώνουν την πεντάδα με τα ποσοστά ενεργοποιήσεων να βρίσκονται στο 17.7%, 5.8%, 1.6% και 1.4% αντίστοιχα.

Φέτος ο αριθμός των phablets που ενεργοποιήθηκε είναι μεγαλύτερος σε σύγκριση με αντίστοιχη περίοδο Χριστουγέννων ενώ από την άλλη τα tablets (μικρά και μεγάλα) παρουσίασαν πτώση. Από το 3% του 2012 και το 4% του 2013 φτάσαμε φέτος στο 13% και σε αυτό συνέβαλε κατά πολύ το iPhone 6 Plus.

apple christmas sales, Apple, σάρωσε τον ανταγωνισμό στις πωλήσεις των Χριστουγέννων

apple christmas sales, Apple, σάρωσε τον ανταγωνισμό στις πωλήσεις των Χριστουγέννων

apple christmas sales, Apple, σάρωσε τον ανταγωνισμό στις πωλήσεις των Χριστουγέννων

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gk

Αυτοί δεν ήταν να χρεοκοπήσουν; Καλη χρονια!

mouta

@GK…..Αμην και ποτε… τα θυματα δυστηχως μυαλο δεν βαζουν…. να σε φυλακιζουν απο δυνατοτητες και να σου αρεσει …..ζητω η ανεκτιμητη ελευθερια της Samsung ειδικα …και γενικως του android

Τομ

Αυτη η ψυχολογία που έχετε κάποια άτομα να θεωρείται ηλίθιους και στενόμυαλους αυτούς που παίρνουν Apple προϊόντα ειναι η μεγαλύτερη στενομυαλια και ο μεγαλύτερος φασισμός στον τομέα της τεχνολογίας. Ναι υπάρχουν άτομα που παίρνουν Apple απο κεκτημένη ταχύτητα και δεν ξέρουν τόσο αλλά το ίδιο γινεται και με το android.

Πάντως εγω που εχω και τα δυο λειτουργικά προτιμώ ios. Δεν ξερω αν θα πάρω iPhone αλλά μαλλον δεν θα πάρω android. Προβατοποιηθηκα και γω απο το πουθενά μαλλον. Ολα ειναι θέμα επιλογής και πρόβατα υπάρχουν και απο τις δυο πλευρές. Και το να θελουμε κάθε χρόνο μισή ίντσα παρά πανω και τα διπλάσια πιξελς στις οθόνες μας νομίζοντας ότι αυτο μας πάει μπροστά και αυτο προβατοποιηση ειναι απλά γιατι κανεις δεν κάθεται να σκεφτεί τι θελει τι χρειάζεται και τι τον βολεύει αρκεί το κινητο του να εχει τα τελευταια που υπάρχουν.

Και αν μου πεις εμένα αυτο με βολεύει το να εχω την τελευταια τεχνολογίας οποία κι αν ειναι, και αυτη και ο iphoneακιας θα σου πω και γω αυτο θελω το τελευταίο iPhone οποίο και αν ειναι αυτο. Μπορεί να μου επιδείξει καποιος ότι ο ένας ειναι πιο πρόβατο απο τον αλλο; Τον προκαλώ

Georgio Diamantidis

Μαρκετινγ παιδιά…
Όλοι θέλουν να έχουν κάτι επώνυμο και στα κινητά είναι τα Iphone.
Αν και σαν κάτοχος LG G3 GOLD θέλω να πετύχω κανέναν με Iphone 6 plus να τον κάνω να κλαίει για τα λεφτά που έδωσε…..

Viel

Σιγά μην κανείς και επανάσταση στο όνομα της σαμμυ Χαχα κάτι κολλημένοι

Kostas

Η ποιο γλυκιά αμαρτία είναι το Μιλαρακι όπως ο Εύα με τον Αδάμ που δάγκωσαν και αυτοί το μήλο και αυτά τα Χριστούγεννα!!
Να κρατήσουμε τις καλύτερες Στιγμές από το 2014, Ευτυχισμένο το 2015!!

Sot11

Mouta όταν λες ανεκτίμητη ελευθερία της Samsung αναφέρεσαι στο Knox η στην εγγύηση που ακυρώνεται με το παραμικρό;

Vaggelis

@Sot11 Όταν λέει ελευθερία εννοεί ότι για κάθε εφαρμογή της google, υπάρχει μία αντίστοιχη της samsung όπου λειτουργεί εξίσου καλά! Συν το γεγονός ότι έχει τις περισσότερες προσθήκες και διαφοροποιήσεις πάνω στο λογισμικό!

Γιώργος

Το άρθρο είναι εντελώς άκυρο , η έρευνα είναι για την Αμερικανική αγορά και μόνο και αφορά στην περίπτωση της Apple και ipad και iphone ενώ για τους υπόλοιπους μόνο κινητά. Με λίγα λόγια είναι καθαρά για δημιουργία εντυπώσεων για τα isheep και πρακτικά δεν έχει καμία αξία.

Ιωάννης jb

Ρε παιδιά τι γράφημα είναι αυτό??
Δε θυμίζει 2014 πιο πολύ 2011 θα έλεγα….

gkely

ΑΧ ΤΙ ΧΤΥΠΗΜΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΧΑΧΑΧΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΤΕΛΙΩΣΟΥΝ

xQwerty

@Georgio Diamantidis εγω εκανα πλακα σε νεαν φιλο με 6 plus για τα bezels

Μιχάλης

@gkely
Προς το παρόν μας αποτελείωσε η ορθογραφία σου (φαντάσου ότι γράφεις και κεφαλαία τρομάρα σου) , αλλά είναι λογικό γιατί το 90% των κατόχων iphone δεν ξέρουν να γράφουν σωστά Ελληνικά λόγω έλλειψης παιδείας.

Con

Η αντίδραση της Apple στα αρνητικά σχόλια:

https://c2.thejournal.ie/media/2014/08/crying-money-woody-harrelson-zombieland.gif

Alexis

@Γιώργος
Πολύ σωστά δεν στέκει! Ακομα και στα site τεχνολογίας μάρκετινγκ ατελείωτο! Δεν γινεται να πουλήθηκαν περισσότερα iphone 6 και 6+ από της samsung τα galaxy s. galaxy note, galaxy ace, core κτλ και βαλε και τα ταμπλετ!

Πετρος

@Μιχάλης,
Εσυ δηλαδη που χαρακτηριζεις αμορφωτους τους χρηστες ios εχεις παιδεια;
ειπε ο γαιδαρος τον πετινο κεφαλα….

Johnm

Νέος κάτοχος iphone 6 plus , αντικατέστησα το note 3 που είχα……απλά ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και άντε γεια………

j

@Μιχαλης μα φυσικά! Όσοι έχουμε ios είμαστε βλάκες χωρίς παιδεία, ενώ του android έχετε παιδεία. Ό,τι να ‘ναι. Μόνο και μόνο απο το σχολείο σου φαίνεται ποιος έχει παιδεία (δεν εννοω πως με το σχολείο του γινεται το αντίστροφο. Μόνο στον συγκεκριμένο συμβαίνει)

Tom

Εισαι αμόρφωτος γιατι δεν σε νοιάζει να φτιάχνεις τα homescreens όπως θες εσυ. Εισαι κατώτερος απο τους άλλους για αυτο τον λόγο! Άντε καλη χρονια να έχουμε! 😃

Agnostos13

“Έλληνας χρήστης Android…”
πιο κομπλεξικός πεθαίνεις!

Άντε καλή χρονιά!

Νίκος

Το Android είναι θρησκεία, κουλτούρα, παιδεία, τέχνη και πολιτισμός ταυτόχρονα. Αν ζούσε ο Πλάτωνας κύριοι, να είσαστε σίγουροι ότι Android θα είχε και συγκεκριμένα Galaxy Note 4, γιατί είναι το μοναδικό υπερκινητό με προοδευτικό χαρακτήρα! Το Android πρέπει να διδάσκετε στα σχολεία, τέλος. Οι υπόλοιποι (iPhone – WP) είσαστε απολίτιστοι, αγράμματοι, αμόρφωτοι, βλάχοι και η ανάσα σας μυρίζει ποδαρίλα. Καλά λέω εγώ ότι οι Androidάκιδες είναι άσχετοι που δεν έχουνε πιάσει ποτέ στα χέρια τους iPhone – WP και ότι πήρανε Samsung – Android επειδή απλά έτσι τους είπανε οι φίλοι τους. Μόδα είναι θα περάσει, σύντομα τους επόμενους μήνες το 1-2 οι κορυφαίοι κατασκευαστές με τα κορυφαία λειτουργικά. Οι υπόλοιποι κάντε καμία αναβάθμιση στο Clean Master να καθαρίσετε λιγάκι μνήμη γιατί δεν… ΥΓ. Και προσπαθούσα να πείσω έναν φίλο που ήθελε Android να πάει σε Moto G… τι άρθρα του έδωσα και διάβασε, τι κριτικές, τι Techblog, τι προτάσεις, τι απόψεις, απο κοντά το είδε, σχόλια στα Online καταστήματα που μάλιστα του κάνανε εντύπωση ότι ήτανε το μόνο κινητό με 100% θετικά σχόλια. Πήγαμε για ποτό πρίν απο κάνα 3ωρο και τσούκ, έσκασε με Samsung S3 πρέπει να ήτανε. Πώς άλλαξες γνώμη ρε Πέτρο; Ε είναι τα καλύτερα, έτσι… Συνέχεια »

Chris

Σαν χρήστης android (galaxy s5) απλά προσβαλομε από κάποια σχόλια εδώ μέσα και προς τους φίλους που θα τρέξουν να με πουν πρόβατο έχω χρησιμοποιήσει ολα τα os wp (lumia 920) ios (iphone 4s) symbian (nokia c5-03) και την μεγαλύτερη ελευθερία μου την έχει δώσει το Android (με αγαπημένο λογισμικό το symbian φυσικά)

Denis

Όταν βλέπω κάτι τέτοια προβλήματα κατωτερότητας που έχουν κάποιοι
με τα κινητά μου θυμίζει τη ρήση
δουλειά δεν είχε ο διάολος κ εγ****νε
τα παιδιά του.
Get a life people
Καλή χρονιά κ Καλά μυαλά σε όλους με Υγεία

JohnWave

Αναμενόμενο το αποτέλεσμα για τους εξής λόγους :
> Η Apple πουλά τρελά ότι και να βγάλει όπως και να το βγάλει.
> H Apple έφτιαξε, έστω με καθυστέρηση ετών, κινητό 4.7 ιντσών.
> Οι υπόλοιποι κατασκευαστές δεν διαφοροποίησαν σημαντικά τα περσινά τους μοντέλα.
> Οι υπόλοιποι κατασκευαστές έφτιαξαν φέτος μικρά tablets αντί για smartphones.

Όσο για μερικά σχόλια πιο πάνω :

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι πρώτοι γιατί οι ίδιοι πετυχαίνουν πρωτιές στη ζωή τους και υπάρχουν άνθρωποι που είναι τελευταίοι αλλά νιώθουν πρώτοι γιατί κάποια εταιρία σε κάποιο μέρος του κόσμου πετυχαίνει πρωτιά στις πωλήσεις της…

Δημητρης

Κοιτά ρε με τι ασχολούνται κάτι κολλημένοι υποανάπτυκτοι και τι ζόρι τραβάνε με το τι γουστάρει να έχει ο καθένας δίπλα τους!!!! Τι και αν το μήλο πουλάει περισσότερα η το android η η Samsung και δε ξέρω εγώ ποιος! Το θέμα είναι τι γουστάρει να έχει ο καθένας και τι τον ευχαριστεί όσο κι αν κάνει!!! Κάποιοι ενδιαφέρονται να αγοράζουν specs και κάποιοι άλλοι εμπειρία χρήσης. Ξεκολλήστε λοιπόν και καλή χρόνια σε όλους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.