Τρίτη
14/10/2014

Apple, ρήτρα 50 εκατομμυρίων σε συνεργαζόμενες εταιρίες για κάθε διαρροή

Είναι γνωστή η μυστικοπάθεια της Apple σχετικά με τη διαρροή των προϊόντων της κάθε χρόνο παρ όλο που δεν καταφέρνει να μην διαρρεύσουν, όπως συνέβη φέτος με τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus. Αν και το hype που δημιουργείται γύρω από τα iPhones και iPads λειτουργεί θετικά για την ίδια, η Apple δεσμεύει με ισχυρά ρήτρα τους συνεργάτες της.

Με αφορμή την αίτηση πτώχευσης της GT Advanced Technologies (GTAT), για τη οποία οι πληροφορίες ήταν σχεδόν βέβαιες ότι θα κατασκευάσει τις οθόνες με επικάλυψη από ζαφείρι για τα νέα iPhones, μαθαίνουμε τις συμφωνίες της Apple με τις συνεργαζόμενες εταιρίες. Έτσι λοιπόν, στα έγγραφα της GTAT που κατατέθηκαν για την πτώχευση, υπάρχει συμφωνητικό που προβλέπει πρόστιμο ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων για κάθε διαρροή που προέρχεται από την εταιρία σχετικά με τα προϊόντα που ετοιμάζει.

Αν και δεν αναφέρεται με ποια εταιρία έχει συνάψει την συγκεκριμένη συμφωνία, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη εκτός από την Apple. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις Financial Times. Η συμφωνία εχεμύθειας είναι τόσο αυστηρή που ακόμη και η ίδια η συμφωνία πρέπει να μείνει κρυφή. Για το λόγο αυτό, στην κατάθεση των εγγράφων για την αίτηση χρεοκοπίας, η GT Advanced Technologies ζητά με αίτησή της από το δικαστήριο τα έγγραφα αυτά να μείνουν κρυφά αλλά και να μην αποκαλυφθεί η αίτηση εχεμύθειας που υπέβαλε.

apple-taxes-570


Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


3 Σχόλια

  1. Ο/Η jonjon λέει:

    Όλα καλά αφού ξέρουμε ότι το 6s,7,7s θα ακριβώς ίδια με το τωρινό! Ποιός ο λόγος ανησυχίας;

  2. Ο/Η sammyjim λέει:

    Τοσα της λείπουν ??????αντε ρε τελειωμενοι…

  3. Ο/Η chris λέει:

    Αν η απλ είχε χρησιμοποιήσει την οθόνη από ζαφείρη το ιφον 6+ δεν λύγισε σωστά ;;…

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.