Apple, ρήτρα 50 εκατομμυρίων σε συνεργαζόμενες εταιρίες για κάθε διαρροή

Είναι γνωστή η μυστικοπάθεια της Apple σχετικά με τη διαρροή των προϊόντων της κάθε χρόνο παρ όλο που δεν καταφέρνει να μην διαρρεύσουν, όπως συνέβη φέτος με τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus. Αν και το hype που δημιουργείται γύρω από τα iPhones και iPads λειτουργεί θετικά για την ίδια, η Apple δεσμεύει με ισχυρά ρήτρα τους συνεργάτες της.

Με αφορμή την αίτηση πτώχευσης της GT Advanced Technologies (GTAT), για τη οποία οι πληροφορίες ήταν σχεδόν βέβαιες ότι θα κατασκευάσει τις οθόνες με επικάλυψη από ζαφείρι για τα νέα iPhones, μαθαίνουμε τις συμφωνίες της Apple με τις συνεργαζόμενες εταιρίες. Έτσι λοιπόν, στα έγγραφα της GTAT που κατατέθηκαν για την πτώχευση, υπάρχει συμφωνητικό που προβλέπει πρόστιμο ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων για κάθε διαρροή που προέρχεται από την εταιρία σχετικά με τα προϊόντα που ετοιμάζει.

Αν και δεν αναφέρεται με ποια εταιρία έχει συνάψει την συγκεκριμένη συμφωνία, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη εκτός από την Apple. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις Financial Times. Η συμφωνία εχεμύθειας είναι τόσο αυστηρή που ακόμη και η ίδια η συμφωνία πρέπει να μείνει κρυφή. Για το λόγο αυτό, στην κατάθεση των εγγράφων για την αίτηση χρεοκοπίας, η GT Advanced Technologies ζητά με αίτησή της από το δικαστήριο τα έγγραφα αυτά να μείνουν κρυφά αλλά και να μην αποκαλυφθεί η αίτηση εχεμύθειας που υπέβαλε.

apple ρήτρα 50 εκατομμυρίων για διαρροές, Apple, ρήτρα 50 εκατομμυρίων σε συνεργαζόμενες εταιρίες για κάθε διαρροή


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Όλα καλά αφού ξέρουμε ότι το 6s,7,7s θα ακριβώς ίδια με το τωρινό! Ποιός ο λόγος ανησυχίας;

sammyjim

Τοσα της λείπουν ??????αντε ρε τελειωμενοι…

chris

Αν η απλ είχε χρησιμοποιήσει την οθόνη από ζαφείρη το ιφον 6+ δεν λύγισε σωστά ;;…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.