Apple, Κέρδη και αριθμοί από το τέταρτο τρίμηνο του έτους

H Apple ανακοίνωσε ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2011 (έως 24 Σεπτεμβρίου) πούλησε 17.05 εκ. iPhone σημειώνοντας αύξηση 21%, 11.12 εκ, iPad σημειώνοντας αύξηση 166%, 4.89 εκ. υπολογιστές Mac αύξηση 26% και 6.62 εκ. τεμάχια iPod αύξηση 27% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρισυ.

Να σημειώσουμε ότι τα νούμερα του iPhone είναι προ κυκλοφορίας iPhone 4S (4 εκ. τεμάχια τις 3 πρώτες ημέρες) ενώ τα συνολικά καθαρά κέρδη της εταιρείας για το τρίμηνο ανήλθαν σε 6.62 δισ. δολάρια Αμερικής.

, Apple, Κέρδη και αριθμοί από το τέταρτο τρίμηνο του έτους

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
θανασης

γιατι δεν οριζουμε την apple υπουργειο εσοδων μπας και ξεχρεωσουμε ποτε;

hayatevo9

χάχα κάλο! Αν διαβάζει ο Παπανδρέου techblog τότε σωθηκαμε αδέρφια! 🙂

techviewGr (Iphonias)

θανασης +1
παντως αν την ειχαμε στο υπουργιο θα χριαζομεσταν περιπου 70 τετοια τριμηνα (68 για την ακριβεια) δηλαδη 17 χρονια
Συμπερασμα ουτε η Apple δεν μας σωζει…. (γιατι βαλε και το τι θα φανε και θα μας χρεωσουνε ιδιετερα αν δουν τοσο χρημα σε ενα τριμηνο…)
ΥΓ φανταστητε τους πολιτικους μας στη θεση του ΔΣ της Apple….

Someone

Εφόσον η Ελλάδα έχασε τον έλεγχο του να τυπώνει χρήμα όπως έκανε με την δραχμή, πέσαμε στα δίχτυα της παγκόσμιας τράπεζας-διακυβέρνησης. Ξεπουλάμε όλο τον πλούτο(ορυκτό, ακίνητα, λιμάνια, κλπ) δεν διεκδικούμε την κυριαρχία στο κράτος μας διότι υπογράψαμε στο περιορισμό την εθνικής κυριαρχίας.

Κωνσταντινος

Χρήμα! $)

okman

αντε παιδιά καληνύκτα και καλές ξ-apple-ς !!!

GiannisWST

Δεν αναφέρεται πουθενά το γεγονός όμως ότι δεν κάνουν καλές προβλέψεις για την εταιρία και ότι τα ποσοστά αυτά ΔΕΝ ήταν τα αναμενόμενα από την ίδια την apple. Κάτι ο θάνατος του Steve, κάτι η δυσαρέσκεια μερικών με το iphone 4s (προβλήματα αναγνώρισης Siri σε μη native ομιλητές, μειωμένη διάρκεια αναμονής, μη απενεργοποίηση 3G) και η apple έχει αρχίσει να χάνει στις μετοχές μέρα με τη μέρα, ενώ άλλες ανταγωνίστριες ανεβαίνουν ή μένουν στάσιμες. Η μετοχή της apple μετά την παρουσίαση του 4s βρίσκεται μειωμένη με σκαμπανεβάσματα και συνεχίζει να πέφτει δυστυχώς.

“Η μετοχή της Apple έχασε 5,59% κλείνοντας στα 398,62 δολάρια, καθώς η κατασκευάστρια των iPhone και iPad ανακοίνωσε χθες χαμηλότερα των εκτιμήσεων μεγέθη τριμήνου. Αναλυτικά στα αποτελέσματα, η Apple εμφάνισε αύξηση κερδών 54% στα αποτελέσματα γ’ τριμήνου (6,62 δισ. δολ), που όμως αποδείχθηκαν χειρότερα των εκτιμήσεων για πρώτη φορά μετά το 2004.”
Πηγή:www.capital.gr 19/10/2011

Ελεύθερη μετάφραση..αρχίζουν να νιώθουν τον ανταγωνισμό να τους ακουμπά τον κ@λ@ ! Πρέπει να κάνουμε πρόβλεψη ότι το iphone 5 μπορεί και να ανακοινωθεί νωρίτερα? Λέτε?

δημητρης

ποτε ερχεται στην ελλαδα το 4s??

lorentzos

iPhone 4S – Κόστος κατασκευής: 188 δολ. – Τιμή Πώλησης: 649 δολ.!

Όπως κάθε φορά που κυκλοφορεί ένα καινούριο iPhone έτσι και για το iPhone 4S το τεχνολογικό site iSuppli υπολόγισε το κόστους κατασκευής του.

Προέκυψε λοιπόν ότι το νέο μοντέλο των 16GB κοστίζει περίπου 188 δολάρια με βάση το καθαρό κόστος των υλικών που χρησιμοποιούνται και τα εργατικά.

Για το μοντέλο των 32GB το κόστος ανεβαίνει στα 207 δολάρια και για τα 64GB στα 245 δολάρια.

Πάμε τώρα να δούμε τις τιμές πώλησεις:

Στις ΗΠΑ, το iPhone 4S κοστίζει 649 δολάρια στην έκδοση με μνήμη 16GB, 749 δολάρια για την έκδοση των 32GB και 849 δολάρια για την έκδοση των 64GB.

Στο γαλλικό Apple Store, οι τιμές είναι, 629 ευρώ για την έκδοση με τα 16GB, 739 ευρώ για την έκδοση με τα 32 GB και 849 ευρώ για την έκδοση με τα 64GB.

Κάντε τις αφαιρέσεις και δείτε το… τρομακτικό κέρδος της Apple!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.