Apple: Δίνει έως και 200.000 δολάρια σε όσους τη χακάρουν

Συνήθως το να χακάρεις μια εταιρεία είναι πολύ πιθανό να σε βάλει σε νομικά μπλεξίματα, εκτός από την περίπτωση που οι ίδιες οι εταιρείες το ζητούν και όχι μόνο δεν κινδυνεύεις να μπεις φυλακή, αλλά μπορείς να αυξήσεις το ποσό του τραπεζικού σου λογαριασμού κατά πολλές χιλιάδες.

Εν προκειμένω, η Apple ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα, με στόχο να μάθει τις ευπάθειες του λογισμικού της, συμπεριλαμβανομένου και του iOS. Όσοι καταφέρουν να βρουν τα bugs, έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν έως και 200.000 δολάρια από την Apple.

Ο Ivan Krstic, επικεφαλής ασφαλείας στην Apple, ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα εχθές κατά τη διάρκεια του Black Hat cybersecurity conference στο Las Vegas. Τα 200.000 δολάρια που δίνει η Apple συναγωνίζονται τα ποσά που πληρώνουν οι κυβερνήσεις στους hackers και σε ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου να ανοίξουν μια πίσω πόρτα και να έχουν πρόσβαση στα προϊόντα της Apple.

Για να πάρουν τα χρήματα από την Apple, οι hackers θα πρέπει να αποδείξουν ότι το εύρημά τους ανοίγει την πόρτα και επιτρέπει στους ίδιους και σε άλλους να έχουν πρόσβαση σε συσκευές όπως iPhone και iPad. Το πρόγραμμα που ξεκινά τον επόμενο μήνα έχει κάποιους περιορισμούς, δεν θα μπορεί να συμμετέχει ο καθένας, αλλά η Apple θα προτιμήσει τους ερευνητές ασφαλείας με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν. Ωστόσο, η ίδια επισημαίνει πως αν κάποιος τρίτος, βρει ένα σημαντικό κενό ασφαλείας, είναι διατεθειμένη να πληρώσει.

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα η Apple ευελπιστεί να εντοπίσει και να εξαλείψει τις ευπάθειες του λογισμικού της, πριν τις βρουν άλλοι και τις πουλήσουν σε τρίτους που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τα ίδια και πολλά περισσότερα.

apple hack 200k dollars, Apple: Δίνει έως και 200.000 δολάρια σε όσους τη χακάρουν
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilist

Δηλαδή αυτός που φτιάχνει το pangu και έχει κάνει jailbreak μεχρι και το πρόσφατο 9.3.3 θα πάρει τα λεφτά μόνο μια φορά η για κάθε version που έχει σπάσει?

John

Γιατί δεν το κάνει και η Samsung ?χαχαχααχαχα την άλλη μέρα θα είχε κλείσει

vasilist

Δεν νομίζω να μείνει εταιρεία ανοιχτή, αφού ξέρει και η apple όπως και άλλες εταιρείες με android πως όλα σπάνε μάλλον το κάνουν για να ξετρυπώσουν τα ταλέντα γιατί το ios είναι είδη σπασμένο μέχρι και το πιο πρόσφατο.

Darth

@vasilist για remote attack μιλάει

Νωντας

Αφου ειναι τοσο σιγουρη οτι δε χακαρεται,γιατι δε δινει 2000000 ξερω γω?Φυστικια δινουν με τοσα που βγαζουν,ωραια αυτοπεποιθηση εχουν..

Mary

Νώντας να σου προτείνω κατι; Διάβαζε το αρθρο πριν σχολιάσεις…
Δεν το κάνουν από αυτοπεποίθηση, το κάνουν για βρουν οι χάκερς τις τρύπες του λογισμικού που δεν μπορούν οι ίδιοι να βρουν. Έλεος

Νωντας

Mary να σου προτεινω εγω κατι?Δεν αφηνεις τα αρθρα να παμε για κανα καφε που μαι και ωραιος και ματσο?

Anakin

Χαχαχ ωραίος ο Νωντας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.