Apple, προσέλαβε τον διάσημο σχεδιαστή Marc Newson εν όψει του iWatch

Δύο μέρες απέμειναν από την επίσημη παρουσίαση του επερχόμενου iPhone 6 και οι ενδείξεις ότι θα δούμε τελικά και το πολυαναμενόμενο iWatch ή όπως ονομαστεί το wearable της Apple, είναι όλο και πιο έντονες. Εκτός από τις προσκλήσεις που έστειλε στους fashion bloggers η Apple προσέθεσε στην ομάδα της τον διάσημο σχεδιαστή Marc Newson.

Ο Marc Newson είναι διεθνούς φήμης Αυστραλός βιομηχανικός σχεδιαστής γνωστός για την εταιρεία ρολογιών Ikepod και το φουτουριστικό design του. O Marc Newson αναλαμβάνει τη θέση του αντιπροέδρου σχεδιασμού κάτω από τον Jony Ive με τον οποίο είναι φίλοι πάνω από 20 χρόνια. Η πρόσληψή του τώρα έγινε γνωστή από το Vanity Fair, όμως οι πληροφορίες λένε ότι εδώ και πολύ καιρό συνεργάζεται με τον Ive, χωρίς να ξέρουμε ακριβώς πάνω σε τι.

Ο Marc Newson είναι γνωστός για τα σχέδια που έχει κάνει σε έπιπλα, αυτοκίνητα, κάμερες και ρολόγια. Καταφέρνει να πουλήσει τα έργα τέχνης του έναντι ανδρών αμοιβών ενώ έχει παρουσία ακόμη και σε μουσεία. Το 2005 το περιοδικό Time τον συμπεριέλαβε ανάμεσα στις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή.

Στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε κάποια από τα έργα του και αξίζει να σημειώσουμε ότι το Lockheed Lounge έφτασε στο 1 εκατομμύριο δολάρια σε δημοπρασία.

1. Lockheed Lounge
marc newson, Apple, προσέλαβε τον διάσημο σχεδιαστή Marc Newson εν όψει του iWatch

2.Leica camera: σχεδιάστηκε μαζί με τον Jony Ive για φιλανθρωπικό σκοπό

marc newson, Apple, προσέλαβε τον διάσημο σχεδιαστή Marc Newson εν όψει του iWatch

3.Concept για τη Ford
marc newson, Apple, προσέλαβε τον διάσημο σχεδιαστή Marc Newson εν όψει του iWatch

4.Qantas Airlines
marc newson, Apple, προσέλαβε τον διάσημο σχεδιαστή Marc Newson εν όψει του iWatch

5.Pentax camera design
marc newson, Apple, προσέλαβε τον διάσημο σχεδιαστή Marc Newson εν όψει του iWatch

6.Ρολόι
marc newson, Apple, προσέλαβε τον διάσημο σχεδιαστή Marc Newson εν όψει του iWatch

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λεωνίδας

Ωραία σχέδια…Δεν τον βάζουν να σχεδιάσει κανά iphone καλύτερα μπας και βγει καλύτερο? Eκτός αν το σχέδιο αυτό θα το μοστράρουν για χρόνια ακόμα…

Γιάννης

Προφανώς τον πήραν για να σχεδιάσει το iphone 7 , με το copy paste τόσα χρόνια ακόμη και οι ifans που είναι γνωστοί για τυφλή υπακοή στην “μαμά” Apple , θα κουραστούν στο τέλος.

Theo

Αν πω οτι ειναι ολ απαισια εκτος της pentax..θα με πειτε hater…ειδικα το ρολοι ειναι αθλιο.

Iakovos80

@Γιάννης

Φίλε μου καλέ το να είσαι στην κορυφή δεν μας κουράζει καθόλου, πίστεψέ με. Η Samsung δεν κάνει copy paste ε; μμμ ναι…sure thing. Δεν είναι υπακοή φίλε μου, είναι τυφλή εμπιστοσύνη για προϊόντα αξιόπιστα σε θέματα ποιότητας, ταχύτητας, και μας κάνουν τις δουλειές πολύ γρήγορα απολαμβάνοντας τα standards που μόνο η Apple μπορεί να δώσει. Και αν αμφιβάλλεις, τότε δεν έχεις χειριστεί όχι μόνο iphone-ipad, αλλά ούτε Mac, για να καταλάβεις το τι επιτεύγματα έχει καταφέρει η Apple. Πάντα φιλικά βέβαια, σου παραθέτω την άποψή μου, δε σε κράζω.

@Theo

Φίλε μου το τι είναι όμορφο είναι αντικειμενικό, οπότε γιατί να σε πει κάποιος hater. Και εμένα δε μου αρέσει το concept της Ford.

Από τις καλύτερες μεταγραφές ever αυτός ο σχεδιαστής. Μακάρι να συμβάλλει και σε άλλα προϊόντα αν και ο Ivy είναι τρομακτικά μεγάλο κεφάλαιο για την Apple. Μακάρι να ήταν αυτός ο CEO και όχι ο Tim. Έπρεπε ο Wozniak να ήταν ακόμα ενεργός με την Apple, θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα σε ορισμένους τομείς. Anyway. Τρίτη 8μμ έχουμε γιορτή. Εμείς πάρτι και οι απέναντι σοδες.

Δημήτρης

Η εταιρεία δε στέκεται απλά σε ένα λειτουργικό που απλά δεν υπάρχει αλλά και στη σχεδίαση και σε ποιότητα κατασκευής! Το μόνο που με χάλαγε τόσα χρόνια ήταν η μικρή οθόνη! Απλά συγχαρητήρια και δε χρειάζεται να φανατιζιμαστε τόσο πολύ με τις εταιρείες έχουμε τον ΠΑΟΚ για αυτό 😜😜

Μιχάλης

1) Designers υλικών υπάρχουν πολλοί και με πιο πλούσιο βιογραφικό απο τον κύριο παρόλα αυτά ίσως είναι ένας από τους καλύτερους σε Flat Minimal design προσωπικά θεωρώ πολύ καλύτερο των Marko Ahtisaari 2) @Iakovos80 αν αγοράσεις ένα λάπτοπ στα ίδια λεφτά με το macbook pro είτε ένα Surface Pro 3 αντί Macbook Air θα απολαύσεις ίδια ποιότητα κατασκευής και απόδοσης και ίσως και καλύτερης ανάλυσης 3) @Iakovos80 ελπίζω να έκανες εκφραστικό λάθος “να είσαι στην κορυφή δεν μας κουράζει καθόλου” γιατί η Apple δεν είναι δικιά σου και καταδεύτερον δεν είναι στην κορυφή βάση λειτουργικού και ούτε πωλήσεων συσκευών γιατί στην China πουλάνε πολύ περισσότερο “άγνωστα” σε εμάς Brands 4) καλό θα ήταν να γίνουμε λίγο πιο techfans παρά Αpple fans etc το να υπάρχει ανταγωνισμός τριών λειτουργικών είναι ότι καλύτερο γιατί π.χ τα windows phone παρα το μικρό μερίδιο αγοράς έκαναν την Google να φτιάξει λίγο το λειτουργικό της το οποίο προγραμματιστικά είναι χάλια και να διορθώσει τις τιμές τις. Η apple με την ύπαρχει του android δεν πουλάει όσο θέλει σε price μπορεί να νομίζεις ότι πουλάει αλλά όχι αν έβαζε τιμές τύπου 1000-1200 κανείς δεν θα έπερνε. Επίσης Google και apple έκαναν το λειτουργικό τους flat βλέποντας… Συνέχεια »

Ioannis

Και η samsung έκανε πρόσληψη τις άπολυομενες καθαρίστριες….

nikmour

fashion bloggers? Πάντα έλεγα ότι η apple είναι εταιρεία μόδας και όχι εταιρεία τεχνολογίας.

Γιάννης

@Iakovos80
Με αυτά που γράφεις επιβεβαιώνεις αυτά ακριβώς που λέω , τυφλή υπακοή (και προσθέτεις και το καβαλημένο καλάμι). Ενημερωτικά πάντως είχα αγοράσει iphone 5s μεταχειρισμένο (ήθελα να δω τι πρόοδο έχει κάνει η Apple από το 4 που είχα) και το ξέρω από πρώτο χέρι. Βέβαια στην μία εβδομάδα το ξαναπούλησα γιατί όταν έχεις κινητό το Note 3 δεν μπορείς να θεωρήσεις σοβαρό κινητό το iphone.

azriel84

“Καταφέρνει να πουλήσει τα έργα τέχνης του έναντι ανδρών αμοιβών…”

Εγώ θα ζητήσω να πληρωθώ σε γυναίκες πάντως 😀

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.