Apple: Έχασε την πρωτιά στην Κίνα – ανέλαβαν Xiaomi και Huawei

Η αγορά της Κίνας όσον αφορά στα smartphones είναι πολύ μεγάλη και αναπτύσσεται ακόμη, γι αυτό αποτελεί στόχο πολλών μεγάλων ονομάτων, την ώρα μάλιστα που ο ανταγωνισμός από τους τοπικούς κατασκευαστές είναι τεράστιος. Η Apple με τα φετινά iPhone 6 και iPhone 6 Plus κατάφερε να ανέβει στην κορυφή, αλλά τελικά Xiaomi και Huawei πήγαν πιο πάνω στο δεύτερο τρίμηνο.

Xiaomi και Huawei δεν βρίσκονται πολλά χρόνια στο προσκήνιο, αλλά σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Canalys, η Xiaomi πήρε το 15.9% της κινέζικης αγοράς το δεύτερο εξάμηνο και αντίστοιχα η Huawei το 15.7%.

Το γεγονός ότι τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus βρίσκονται πολλούς μήνες στην αγορά, και ήδη περιμένουμε την ανακοίνωση των νέων iPhone 6s, λογικά έπαιξε ρόλο στο να χάσει η Apple την πρώτη θέση. Όπως και να έχει όμως οι Κινέζοι δείχνουν ότι μπορούν να απειλήσουν εδραιωμένα ονόματα όπως Apple και Samsung.

Το ποσοστό της Apple στην τεράστια αγορά της Κίνας υπολογίζεται από την Counterpoint Research γύρω στο 12.2%.

Apple: Έχασε την πρωτιά στην Κίνα - ανέλαβαν Xiaomi και Huawei, Apple: Έχασε την πρωτιά στην Κίνα – ανέλαβαν Xiaomi και Huawei

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
george

δεν ασχολουμαι με τα ποσοστα των 2 κινεζων τα βρίσκω φυσιολογικα αλλα σταματαω στο 12.2% στο 2ο τριμηνο κιολας της apple πουλωντας τα εξαρια με το τεραστιο κοστος αποκτησης που εχουν.με τι κερδος δουλευει η ατιμη;αυτα βλεπει η sammy παει να την ακολουθησει προδίδει τα χαρακτηριστικα της κ παει χαλια,κ στις τιμες των 800 ευρω παλι λογοτερο κερδος θα εβγαζε γιατι σαν συσκευη σε ολα ειναι ανωτερη απο το iphone.βλεπεις την τεράστια διαφορα νοοτροπιας αναμεσα σε android users κ ios.το android δεν σηκωνει φιρμες κ ντιβες ειναι αχανες κ δεν εχει μαγκιες τυπου apple.

Λευτέρης

@το οτι η apple εχει τέτοια ποσοστα δεν ειναι θεμα μαγκιας, ειναι θεμα οτι ο καταναλωτης ειναι έξυπνος και ξερει οτι η πλέον ασφαλής επιλογή ειναι η apple.

Αλέξανδρος

@Λευτέρης για αυτό να είσαι σίγουρος χαχαχαχά, αλλά σε κοροϊδεύει μπροστά στα μουτρα σου με specs του 2012-3 και να σου λέει δεν χρειάζονται αλλά όταν έκανε το ios λίγο πιο βαρύ ( περισσότερες δυνατότητες ) να σου και ο τετραπύρηνος ( αλλά τριπύρηνος για να μη καίει και μπαταρία, να βάλουμε για ύπνο τον ένα ) και τώρα με το split screen χρειάζεται 2gb ram ( και καλά και με ένα ήταν μια χαρά ) τι να πω;
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ……

steliosGR

George, ποσο δικιο εχεις…

Λεόντιος

ποιότητα με καλή τιμή ίσον κέρδη οπότε βγαίνουν νικητές οι κινέζοι
στον αντίποδα το να αγοράσεις iPhone είναι θέμα στάτους για τους πιο πολλούς
τεχνολογικά πάντα προσωπικά και χρηματικά βέβαια (δεν θα πουλήσω το νεφρό μου σαν τον κινέζο για το 5s) και επειδή κουράστικα πραγματικά κουράστικα value for money εμπειρία ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΜΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ out of the box είναι δυστυχώς το λέω (σαν IT δεν τη γουστάρω αυτή την εταιρία καθόλου) τα lumia wp !!!

και όπως διάβασα σε ένα σχόλιο χτες “ΑΣΕ τον τάδε με 3 γκίγκα Ραμ και 8 πυρήνες να προσπαθεί να στείλει σμς !!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.