Apple, “Δεν είναι πλέον καινοτόμος στο σχεδιασμό”

Ο σχεδιασμός των Apple προϊόντων είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που τα κάνουν τόσο ποθητά, καθώς έχουν καταφέρει να κάνουν αίσθηση ακόμα και με τις μικρές λεπτομέρειές τους. Ο Hartmut Esslinger, ένας από σχεδιαστής που από το 1982 συνεργάζεται με την Apple στο σχεδιασμό των Mac, λέει ότι η Apple έχει χάσει την επαφή της με την καινοτομία.

Για το σχεδιαστή ο Tim Cook δεν είναι ένας ηγέτης-οραματιστή, ο οποίος ενδιαφέρεται τόσο για την παρουσίαση καινοτόμων προϊόντων, αλλά για την αύξηση της κερδοφορίας και τη διατήρηση της ηγετικής θέσης στην αγορά και έτσι έχουμε καταλήξει στην έλευση μοντέλων όπως τα πρόσφατα iPhone 5S και 5C, που δεν μπορεί να πει κανείς ότι κάνουν ιδιαίτερη αίσθηση με το σχεδιασμό τους…

Πιστεύετε ότι ο σχεδιαστής έχει δίκιο;

Apple, Apple, “Δεν είναι πλέον καινοτόμος στο σχεδιασμό”

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
fanis

κ βεβαια εχει δικιο…απο το 4 κ μετα ολα τα iphone ειναι ολοιδια!!!ποσο ακομα???

MEDS

Εμένα περισσότερο με ενοχλεί η πολιτική της Apple παρά το design που παραμένει ίδιο σχετικά. Το να αναβαθμίζουν το iPhone κάθε χρόνο με κουραφέξαλα και μαρκετίστικα κόλπα είναι ανόητο. Δεν είναι τυχαίο που η μετοχή της Apple έχει πάρει τη κατηφόρα, κούρασε η εμμονή της Apple και αν δεν ήταν Αμερικάνικη εταιρεία, τώρα θα ήταν πτωχευμένη και ξεβρακωμένη. Δυστυχώς και άλλοι κολοσσοί κάνουν κάτι παρόμοιο, αλλά ευτυχώς όχι στον ίδιο βαθμό.

Johnny

Σαφώς και ισχύει. Τα τελευταία μοντέλα είναι ξαναζεσταμένο φαγητό… Το ίδιο ισχύει και για τα τελευταία μοντέλα της samsung… Αναμένεται να δούμε (αν έρθουν ποτέ) τα MotoX από κοντά, μήπως κομίζουν κάτι νέο σαν λειτουργικότητα, καθως πια τα specs έχουν πάψει να αποτελούν την πρωτοπορία. Έχουν στριμωχτεί όλοι στην κορυφή, αλλά το θέμα είναι αν οι κινήσεις της google να έχει φθηνά, λειτουργικά δυνατά, και σε σχετικά πρόσφατη τεχνολογία κινητά.

VasiliSIII

Όταν τόσος κόσμος έχει αποδεχτεί την Apple για την σταθερότητα της, γιατι να πάει σε κάτι ριζοσπαστικό δεν μπορώ να καταλάβω. Και δηλαδή καθίστε και σκεφτείτε… τί καινοτομία θα μπορούσε να υπάρξει στο design ενός κινητού? Να είναι μια οθόνη όλο το κινητό με 2 χιλιοστά περιθώριο γυρω γύρω με το κουμπι στην πίσω μερια πχ? Αυτό είναι μεγάλη αλλαγή που δεν συμφέρει τα κέρδη της κάθε εταιρείας.

Headache

Σχεδιασμος ενος προιόντος ομως απ’την αλλη, ειναι πολλα περισσοτερα απο την τελικη του εμφανιση.

Ιουστινιάνης

Ναι.-

TechviewGR

Από την στιγμή που έχει δημιουργήσει μια αγορά για τα προϊόντα της (και όχι προϊόντα για την αγορά) δεν έχει λόγο να καινοτομεί δυστυχώς…

Αποστόλης Ρόδος

@MEDS … Συμφωνώ σε όλα μαζί σου.

Headache

Για ποιο λογο ρε παιδια σας ενοχλει η πολιτικη της Apple στην τελικη τελικη?

Δεν πουλαει αγαθα πρωτης αναγκης, στον χωρο της τεχνολογιας δραστηριοποιείται και δεν μπορω ειλικρινα να καταλαβω γιατι σωνει και καλα πρεπει να ριξει τις τιμες η οτιδηποτε αλλο απο αυτα που τοσο εντονα την “κατηγορουν”.

Υ.Γ. Off topic, το ξερω αλλα ειναι μια ειλικρινη απορια.

MEDS

Φίλε Headache, η Apple είναι τεράστια εταιρεία. Αυτό που με ενοχλεί λοιπόν, είναι ότι ενώ μπορεί και έχει τα μέσα (και το χρήμα) να φτιάξει πύραυλο, φτιάχνει αεροπλάνα.
Το πιο πρόσφατο και τρανταχτό παράδειγμα είναι με το iPad Mini, που ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να είχε retina οθόνη, δεν είχε, μόνο και μόνο για να έχει να βάλει “κάτι καινούριο” στο iPad Mini 2. Το iPhone 5S λοιπόν, ΘΑ μπορούσε να έχει καλύτερη κάμερα, ΘΑ μπορούσε να έχει λιγότερο bazel, και στη τελική, αν αλλάζεις φιλοσοφία, και βγάζεις “φτηνό” iPhone, ε βγάλε και ένα μεγαλύτερο για όσους θέλουν 5 ίντσες και ας κάνει και 1000 ευρώ. Γιατί θα το κάνει και αυτό, αλλά αργότερα…

Αποστόλης Ρόδος

@ Headache σε ότι αφορά τη δική μου σκέψη θα σου απαντήσω… Ως fan της τεχνολογίας και gadgetάκιας έχω από όλα … και IOS & Android συσκευές. Την Apple την αγαπώ και όσο ζούσε ο τεραστιος Steve Jobs έβλεπες πως υπάρχει ο αερας της καινοτομίας και όλοι την ακολουθούσαν και ας είχε τα κολλήματα της σε πολλά θέματα. Εμένα προσωπικά με θλίβει και με ενοχλέι που βλέπω την κατρακύλα της Apple στο ότι πλέον πασχίζει να τρέξει πίσω από τον ανταγωνισμό χωρίς να δίνει ουσιαστικά τίποτα νέο στον καταναλώτή και να κάνει επιτόπια βήματα και κωλοτούμπες (πχ … οχι πλαστικές συσκευες) … και συντομα θα δεις και άλλες πολλές κωλοτούμπες σε ότι αφορά το θέμα του αντίχειρα και τις ιντσες 😉 …και πολλά άλλα. Μιλάμε για μια εταιρεία που αγαπηθηκε πολύ απο μένα αλλά αρνούμαι να ακολουθώ σαν πρόβατο ότι μου πασάρει γιατί έχω ανοιχτούς ορίζοντες. Το ίδιο αρνούμαι να δέχομαι και ότι μου πασάρει η Sammy γιατί και αυτή δεν πάει πίσω σε κάποια πράγματα. Η πολιτική της λοιπόν του… “Αφού ότι παπά πασάρουμε, πουλάει γιατί είμαστε η Apple” εμένα προσωπικά με ενοχλέι ως πελάτη της. ΥΓ. Πως εξαφανίστηκε το iPhone 5 σαν να μην υπήρξε ποτέ? χτυπήστε το… Συνέχεια »

Γιώργος Κ.

@MEDS εγώ νομίζω πως η Apple πάντα έτσι έκανε, απλά τώρα και άλλες εταιρίες προσφέρουν πολλά και ίσως μας φαίνεται κάπως. Και γενικά πιστεύω παλαιότερα ασχολούμασταν τόσο με αυτή γιατί μόνο αυτή είχε κάτι το ενδιαφέρον. Πλέον όμως οι ρυθμοί άλλαξαν και η καινοτομία-τεχνολογία δεν συνάδει με το όνομα Apple.

Headache

Κατ’αρχας ευχαριστω για τις πολιτισμενες σας απαντησεις 🙂

Φιλικα παντα, να πω και γω οτι δεν συμφωνω με τις αποψεις σας.

Οσον αφορα την Apple σαν εταιρεια, επιτρεψτε μου να πω οτι δεν την εχει βρει καμια απολυτως κατρακυλα (ακομα τουλαχιστον).
Οσο κρατα στα χερια τις σημαντικους “άσσους” όπως το (τελειώτερο ισως στον κοσμο-ανεξαρτήτου κλάδου) συστημα διάθεσης στις αγορές των καινούργιων της προιόντων κλπ.
Όσον αφορά το περίφημο innovation στο design (για να μενω και on topic) και βεβαια συνεχίζει να καινοτομεί η Apple!
Οι καινοτομίες δεν αφορουν παντα την τελικη εμφανιση των προιόντων, αφορα κατα κυριο λογο το design της (και το product design και το industrial design) βλέπε User ID συστημα στο 5s αλλά και το νέο Mac Pro, τα Retina MBP κλπ.

Απλα οι περισσότεροι οταν ακουμε design, εχουμε στο μυαλο μας μοναχα το πως μοιαζει ενα προιον εξωτερικα και τιποτα αλλο.

Υ.Γ. εχω να γραψω πολλα ακομα αλλα νομιζω καλυτερα να πηγαιναμε σε ενα forum thread παρα να γεμιζουμε τα σχολια του αρθρου 🙂

forneverarrow

Εμένα πάντως η Apple με κερδίζει όλο και περισσότερο όσο παει. Επειδή δηλαδή δεν βγάζει smartphone-σανιδα των 5+ ιντσών λέμε ότι δεν έχει καινοτομία; Κάποτε δεν τη γούσταρα… Αλλα με το iPad mini έχουν λυθεί τα χέρια μου σε πολλά ζητήματα και τώρα το σκέφτομαι σοβαρά να πάρω το 5C! Επιτέλους, να βάλουμε λίγο χρώματα στη ζωή μας (δεν έχω κάτι με τη Nokia, αλλα τα χρωματιστά Lumia δεν με ικανοποίησαν).

Headache

Η Apple (οπως και σχεδον ΟΛΕΣ οι εταιρείες που “κοντράρονται” στον τεχνολογικο τομέα) ακολουθεί εξάλου κατα ενα ποσοστο την παλια καλη τεχνικη marketing της Intel.

Θυμαται κανενας? Βγηκε ο Πρωτος Pentium. Επανασταση! (δεν το λεω ειρωνικα βεβαια)
Μετα τι εκανε (και συνεχιζει να κανει)? ανέβαζε καθε χρονο λιγο τα Mhz, έδινε και 1-2 “νεα” set λειτουργιων και πουλαγε σας ζεστο καρβελι ψωμι, παρολο που στα εργαστηρια τους ειχανε αυτες τις τεχνολογιες και τις ταχυτητες, αρκετο καιρο πριν.

Με λιγα λογια, καμια εταιρεια δεν συμφερει να κανει το “ΜΠΑΜ” καθε χρονο γιατι τι θα σου πουλησει μετα? 😉

Headache

Υ.Γ. Δεν λεω οτι αυτο ειναι και το σωστο. Μακαρι να ηταν διαφορετικα και να ειχαμε ολοι μας τη δυνατοτητα να αγοραζουμε τα gadgetακια μας κλπ κλπ σε τιμες ξεφτιλα. Απ’την αλλη ομως, δεν ειναι ειδη πρωτης αναγκης βρε παιδια. Ας μην γκρινιαζουμε περαν του δεοντος.

C

Η Apple πέθανε από την στιγμή που απεβίωσε ο Steve Jobs, απλά το πτώμα της είναι τεράστιο και η σήψη φαίνεται σε βάθος χρόνου. Αρέσει δεν αρέσει αυτή είναι η πραγματικότητα. Σήμερα λοιπόν η Apple βρίσκεται στην εποχή του Sculley και σε λίγα χρόνια θα είναι στην εποχή του Amelio και προς το παρόν δεν υπάρχει ένας Steve Jobs για να αναλάβει τα ηνία και να την σώσει (όπως το 1997-8). Και αν λέω “προς το παρόν” είναι διότι αυτή η εταιρεία πάντα ( ; ) διασώζεται τελευταία στιγμή από την καταστροφή όταν όλοι την έχουμε ξεγραμμένη 😀

vassilis

Συμφωνώ ΑΠΟΛΎΤΩΣ!!!!!!

Fotis Balopitas

Forneverarrow να παρεις το 5ς το 32αρι σε μαυρο εγω αυτο θα παρω μολις βγει ελλαδα ειναι πολυ ωραιο

MEDS

@ Headache

Θα ήθελα να ξέρω σε τι ακριβώς δε συμφωνείς.

Όσο για την εταιρεία Apple, δες εδώ: https://mashable.com/2013/09/11/apple-iphone-event-stock/

A

Η Apple εδώ και χρόνια έχει υιοθετήσει τη σχεδιαστική γλώσσα και φιλοσοφία του απολύτως απαραίτητου, δηλαδή τρομακτικά απλές φόρμες “αληθινά” υλικά και μινιμαλισμός που δε παέι άλλο (βέβαια, ίσως να μη φαίνεται στο απλό μάτι αλλά η εξέλιξη, το κόστος και η μηχανολογία που έχει πέσει για σχεδον κάθε ένα κομάτι των συσκευών της, που πολλές φορες ειναι custom, είναι α-π-ι-σ-τ-ε-υ-τ-ο-ς). Αυτή η λοιπόν η σταρτηγική της απόφασή της την έχει εγκωβλίσει σε ένα χώρο που αφήνει ελάχιστα περιθώρια στους σχεδιαστές. Γι’αυτο άλλωστε πολλοί παρομοιάζουν αυτή της τη κατεύθυνση με αυτή της Πορσε και τη κλασσική 911.
Ομως, η Apple για εμένα φάνηκε στο σκανερ των δακτυλικών αποτυπωμάτων.. απλά ενα δαχτυλίδι που εντάσσεται άψογα μέσα στην αισθητική της όλης συσκευης.. και αυτό, μόνο απλο δεν ειναι να επιτευχθέι (σχεδιαστικά ναι, αλλά μηχανολογικά ειναι άλλη πίστα).

cghera

Εγώ διαφωνώ με τη λογική οτι οι βελτιώσεις σε οτιδήποτε, κινητό, επεξεργαστής αυτοκίνητο πρεπει να γίνονται μπαμ και οτι στα εργαστήρια υπάρχουν εξελιγμένες τεχνολογίες αλλά δεν τις δίνουν για να έχουν πάντα “απόθεμα”. Μια τεχνολογία “εργαστηρίου” απαιτεί πέρα από τις χιλιάδες ώρες έρευνας και ανάπτυξης αντίστοιχα resources για την μαζική παραγωγή της.πχ Το 1990 όσο και να θέλαμε δεν υπήρχε εύκολη και φτηνή παραγωγή πολυπύρινων επεξεργαστών ακόμα κι αν η εταιρείες τους είχαν στα εργαστήρια. Το ίδιο και με τα τηλέφωνα και τις οθόνες lcd, led κλπ. Αν σημερα κυκλοφορούσε κινητό με ευκαμπτη οθόνη, υβριδική epaper και led και με διάρκεια μπαταρίας 5 ημερων πόσο θα κόστιζε; Εδώ βλεπουμε οτι προϊόντα που λανσάρονται καθυστερούν λόγω προβλημάτων στην παραγωγή που έχουν σχέση με αξιοπιστία ή ποιότητα. Άλλες φορές με ένα ατυχημα σε ένα εργοστάσιο αυξάνονται οι τιμές η μειώνεται η παραγωγη εξαρτημάτων. Ίσως πρεπει να δούμε από μέσα το λανσάρισμα μια αποτυχημένης συσκευης, με bug σε λογισμικό και firmware, προβλήματα κατασκευής, καθυστερήσεις παραδόσεων υλικών και μερών, παράγοντες όπως απεργίες, προβλήματα σε μεταφορές εξαρτημάτων και πάει λέγοντας. Δεν είναι όλα τοσο ρόδινα και εύκολα για την παρουσίαση ενός νέου καινοτομικού προϊόντος (αυτό που λέμε breakthrough). Ούτε φυσικά είναι εύκολο για οποιαδήποτε εταιρεία… Συνέχεια »

fyllisbio

Τελευταίο πράγμα που με χαλάει στην απλ είναι το ντιζάιν ,,, πιστεύω ότι είναι ακόμη κορυφαία στο θέμα εμφάνισης προϊόντων,,, και συγκεκριμένα το άιφον 5 το θεωρο αξιοπρεπη εμφανισιακά αντικαταστατη του 4ριου…. είναι ωραίο που διατηρεί χαρακτήρα το άιφον εμφανισιακά… με χάλασε παραπολύ που το 5σ δεν βγαίνει σε κατάμαυρο χρώμα…

nake

Εγώ απλά θα πώ ότι αν το καλο σκεφτείτε όλες οι και καλα “ανταγωνιστικές” εταιρίες είναι απλά ενα copy paste της apple. Κάποιοι θα κράξουνε κάποιοι ίσως όχι. btw (κάτοχος ενός samsung s2).iphone 3? επανάσταση! το λογισμικό θες? το design ? το ότι ήτανε κατι διαφορετικο ρε αδελφάκι μου? πάρε όποιο θες. iphone 4? μια απο τα ίδια + το λογισμίκο αυτή τη φορά (αν θυμάμαι καλα το ios 4?) smooth σε σημείο που δε το πιστεύες σε σύγκριση πάντα με ότι κυκλοφορούσε εκείνη την εποχή. ipad? αλήθεια να πω για ipad? τι υπήρχε να ανταγωνιστεί αυτό που έκανε η apple εκείνη την εποχή? τι tablets άλλα υπήρχαν που σε έκαναν να τα αγοράσεις? (βασίκα δε θυμάμαι καν αν υπήρχαν) Κυριολεκτικά πιστεύω “σημάδεψαν” μια γενιά τα ipad. Άχρηστο για μένα αλλα ακόμα και αυτό (siri) ? όλα τα καλά αντίσοιχα voice assistance μετά κάνανε boom όλα. Το σύμπέρασμα μου σαν ένας απλός άνθρωπος που καμία σχέση με το αντικείμενο δεν έχει απλά , ε πως να το κάνουμε είναι λιγο gadgetakias είναι αυτό πως όλες και καλά οι μεγάλες ανταγωνιστικές εταιρίες αν δε ήτανε η apple απλά θα ήτανε πολλά χρόνια πίσω. p.s. δεν θα μπω τώρα στην διαδικασία να… Συνέχεια »

Νio

Πρώτον δεν μας είπε κανείς να τα αγοράσουμε. Δεύτερον το άρθρο μιλάει για τον σχεδιασμό….
Και ΝΑΙ Δ Ε Ν είναι η apple καινοτομα κ από ότι φαίνεται κ από μέσα από την apple οι ίδιοι σχεδιαστές αυτό λένε. Οραματιστής ήταν ένας κ δυστυχώς πέθανε. Ήταν ένας πραγματικός Ηγέτης. Τώρα όλοι οι υπόλοιποι απλά θέλουν λεφτά εξ ου κ το πλαστικό iphone. Για αυτό από εδώ κ πέρα δεν θα έχουμε άλλες σούπερ ουαου καινοτομίες. Γιατί σπουδαία πράγματα γίνονται από σπουδαίους ανθρώπους κ ΜΟΝΟ κ ΟΧΙ από εταιρείες…!!!!! Μακάρι να εμφανιστεί έστω κ ένας ακόμη ηγέτης κ ας μην είναι στην apple.

360kias

Ναι ναι η apple πεθανε παιδια και αυτο φαινετε απο το πρωσοπικο ρεκορ στις πωλησεις περυσι αχχχχ τι να πω

Κωνσταντίνος

Πολύ στο στόχαστρο έχει μπει η apple κ μου κάνει εντύπωση! Κατηγορείται η apple για έλλειψη καινοτομίας όταν ξέρουμε πολύ καλά πως δημιουργεί τάση με όποιο προϊόν κ αν βγάλει! Αναρωτιέμαι πως θα δείχνει το galaxy gear μόλις κυκλοφορήσει η apple το δικό της smartwatch! Επίσης, κατηγορούνται οι χρήστες apple προϊόντων για πρόβατα, μόνο κ μόνο επειδή αγοράζουν κάθε συσκευή που κυκλοφορεί η εταιρεία. Από την άλλη όμως, δεν θεωρείται πρόβατο ένας android fun, που αγοράζει κινητό που πριν από 2 χρόνια το χαρακτήριζε τουλάχιστον ως ‘παντόφλα’, έχει μια οθόνη με ανάλυση μεγαλύτερη της τηλεόρασης του, και χρειάζεται τουλάχιστον 2 gb ram (πλέον 3) για να λειτουργήσει τα βασικά! Αν είναι δυνατόν να χρειάζεται μια φορητή συσκευή επεξεργαστική ισχύ λες κ είναι pc για να λειτουργήσει ομαλά! κ μάλιστα να το κάνει μόνο για 3 μήνες!! Κατά τ’άλλα τα appleboys είναι θύματα του marketing! Όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική των εταιρειών, όλα τα highend μοντέλα έχουν μια διακύμανση κοντά στα 700 ευρώ. Δεν το υποστηρίζω φυσικά, ούτε το θεωρώ νορμάλ, αλλά μη κράζουμε την apple μόνο.. αν θέλεις μια αξιοπρεπή android συσκευή τόσα πρέπει να σκάσεις!! (εκτός από την αξιόλογη σειρά nexus). Btw, το iphone 5c είναι μια απλή έγχρωμη… Συνέχεια »

Αλέξανδρος

@Κωνσταντίνος στα περισσότερα ίσως έχεις δίκιο, εκεί όμως που διαφωνώ κάθετα είναι για το 5c.. Δε μπορεί να σου ζητάει η Κίνα φθηνό I phone και να του λες πληρω 500 600 ευρώ.. Αν είναι έτσι πάρε το 5s με 100 παραπάνω … Και μάλιστα απέσυρε το 5 με ένα ολόιδιο πλαστικό.. Μικρότερο κόστος παραγωγής ίδια τιμή… Αυτό είναι κοροϊδία.. Όταν λες θα βγάλω φθηνό I phone βγάλε ένα το πολύ 350 400 ευρώ που και πάλι μόνο φθηνό δεν είναι.. Και δε γίνεται να αποσυρεις τη συσκευή που σου έχει δώσει τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία σου για να την αντικατασταστησεις με την ίδια σε… Πλαστικό… Και μάλιστα στην ίδια τιμή… Πώς την έχουν δει δηλαδή;; και πόσα κορόιδα υπάρχουν πια για να τσιμπήσουν;;

angelos

Παιδιά σχεδόν όλοι έχετε τα δίκια σας @Αλέξανδρος,Κωσταντίνος και άλλοι συμφωνώ. Τελικά αν κοιτάξουμε σε βάθος χρόνου η Apple ήταν αυτή που έκανε ΠΡΩΤΗ την καινοτομία και είμαστε τεχνολογικά εδώ που είμαστε σήμερα. Και λέω πρώτη γιατί ορίστε ένα απλό παράδειγμα που σκέφτομαι είναι της Samsung με τα Note. Αυτή ΤΌΛΜΙΣΕ και έβγαλε ένα τόσο μεγάλο τηλέφωνο και πέτυχε. Έλα μου όμως που η Apple έχει τολμίσει ΤΟΣΕΣ φορές στο παρελθόν σε σημείο που κάποτε κινούσε απλά τα νύματα και μην το αρνηθήτε αυτό. Τελικά πιστεύω ότι το θέμα είναι ποια εταιρεία θα ΤΟΛΜΙΣΕΙ για πολούς και διάφορους λόγους που δεν ξέρω να βγάλει ΠΡΏΤΗ τις νέες τις τεχνολογίες ΈΞΩ από τα εργαστήρια της. Πιθανά προβλήματα που τις κρατούν πίσω τα αναφαίρει ο @cghera. Τεχνολογίες που μάλλον έχουν και οι άλλες εταιρείες κριμένες. Τώρα για να μην είμαστε τόσο off topic. Η Apple ΔΕΝ ΘΈΛΕΙ να είναι κενοτόμος πια. Ίσως το μετέπειτα φορτίο να είναι πολύ βαρύ και ο κουβαλιτής δεν άντεξε. Σειρά έχουν οι αριθμοί και η οικανοποίης τους ($$$$). Μακάρι να μην φτάσει στην προηγούμενη κατρακίλα από την απουσία του Jobs και να ΤΌΛΜΙΣΕΙ να μας εκπλήσσει ξανά.

Kostas

Κύριε Hartmut Esslinger μήπως σε σουτάρισε η APPLE από το σχεδιαστικό τμήμα και βγαίνεις και τα λες αυτά?γιατί είναι παρατηρημένο ότι όταν διώξουν κάποιον από μία εταιρεία να βγαίνει να να την κατηγορεί δικαίως η αδίκως ενώ όσο είναι μέσα και παίρνει τα φράγκα του ποιείν την Νήσσαν κοινώς κάνει το παπί και αυτό ισχύει είτε είσαι μεγαλοστέλεχος είτε είσαι απλώς υπάλληλος και θα πω ένα παράδειγμα,πριν 3 χρόνια περίπου η VODAFON έδιωξε πολλά άτομα γιατί έκλεισε πολλά VODAFON καταστήματα και μέσα σε αυτούς ήταν και ένας φίλος μου και μου έλεγε ότι η VODAFON με διάφορα τρικ χρέωνω παραπάνω τους πελάτες μας και μάλιστα σε κάποια συνέντευξη που είχαν δώσει κάποιοι από τους απολυμένους είχαν πει το ίδιο και του λέω ρε φιλαράκι τόσα χρόνια που ήσουνα εσύ και οι άλλοι και δουλεύατε μέσα στην VODAFON και πέρνατε τον μισθό σας τα δώρα σας τις άδειες σας και τα διάφορα πριμ κάνατε τις πάπιες και δεν λέγατε τίποτα και τώρα που σας έδιωξαν το θυμηθήκατε ότι η VODAFON με διάφορα τρικ χρέωνε τους πελάτες της παραπάνω?Απάντηση καμία και το μόνο που μου είπε είναι ότι υποστηρίζω την VODAFON και όχι αυτόν λες και η VODAFON ήταν του πατέρα μου… Συνέχεια »

Jimis

Κωνσταντίνος + 1000
Απλά ειναι τα πραγματα…
Και να συμπληρώσω…
Οσοι λέτε οτι μετά τον Steve Jobs η εταιρία παει για φουντο και οτι τα κινητά που βγάζουν ειναι γελοία αφου ειναι τα ίδια…ένα έχω να πω.
Το iPhone 4S,5,5S ειναι σχεδιασμένα εδώ και καιρό…δεν κάθονται μέσα σε ενα χρόνο να φτιάξουν πρωτότυπα,νέες λειτουργίες κτλ κτλ…όπως και το επόμενο iPhone…δεν άρχισε να σχεδιάζεται τώρα…αλλά αρκετό καιρό πριν.
Οπότε…και ο Jobs πάλι τα ίδια θα πλάσαρε…ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΊΔΙΑ!
Καθίστε και σκεφτείτε λίγο πριν πείτε το οτιδήποτε…δεν ειναι δυνατόν μια εταιρία…οποιαδήποτε εταιρία,πόσο μάλλον μια στο μέγεθος της Apple,να ετοιμάζει κινητό μέσα σε μισό χρόνο…
Ειναι αυτονόητο οτι τώρα έχουν ήδη το επόμενο iPhone και πειραματίζομαι στο επόμενο από αυτό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.