Apple, Microsoft, BlackBerry, Ericsson και Sony μηνύουν την Google

Γνωρίζετε περί… Rockstar Consortium; Πρόκειται για μία συμμαχία μεταξύ των Apple και Microsoft, αλλά και των BlackBerry, Ericsson και Sony, που ελέγχει το χαρτοφυλάκιο 6.000 ευρεσιτεχνιών, που εξαγόρασαν από την χρεωκοπημένη Καναδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Nortel. Για να εξαγοράσουν το χαρτοφυλάκιο έριξαν στο τραπέζι $4,5 δισεκατομμύρια το 2011.

Πρόσφατα, η Rockstar, που επί της ουσίας είναι μία εταιρεία IP (Intellectual Property), υπέβαλλε οκτώ μηνύσεις στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Τέξας, με την κατηγορία ότι καταπατούνται οι ευρεσιτεχνίες της. Το θέμα είναι ότι στην ουσία οι μηνύσεις αφορούν σχεδόν σε κάθε εταιρεία που χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android, και όχι μόνο στην Google. Μάλιστα, εκτός από τις Google, έχουν υποβληθεί μηνύσεις στις Samsung, LG Electronics, HTC, Huawei, ASUSTek, Pantech και ZTE Corp.

Ένα σημείο το οποίο αξίζει να σημειώσουμε, και το οποίο από ότι φαίνεται θα λάβει το δικαστήριο υπόψη του, είναι ότι η Google υπέβαλλε την τελευταία στιγμή πρόταση στην Nortel να εξαγοράσει τις πατέντες της. Η Google, προσέφερε $4,4 δισεκατομμύρια και ήταν πολύ κοντά σε συμφωνία με την Nortel, ωστόσο τελικώς η τελευταία έκανε δεκτή την πρόταση της Rockstar, της συμμαχίας των εταιρειών Apple, Microsoft, BlackBerry, Sony και Ericsson. Άρα, έγινε πλειοδοτικός… πόλεμος, κανονική… δημοπρασία και για να κάνει κάτι τέτοιο η Google, θα πρέπει να την ενδιέφεραν πολύ η πατέντες.

Rockstar Consortium, Apple, Microsoft, BlackBerry, Ericsson και Sony μηνύουν την Google

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nio

Μιλαμε για πολυ χρημα……

Sotiris

“Το θέμα είναι ότι στην ουσία οι μηνύσεις αφορούν σχεδόν σε κάθε εταιρεία που χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android, και όχι μόνο στην Google. Μάλιστα, εκτός από τις Google, έχουν υποβληθεί μηνύσεις στις Samsung, LG Electronics, HTC, Huawei, ASUSTek, Pantech και ZTE Corp.” Συγνώμη η sony δεν χρησιμοποιεί android? πως μηνύει όλους τους άλλους για την χρήση του;

Lefteris

@Sotiris βασικά είναι λίγο παράλογο… αλλά τυπικά η σονυ από τη στιγμή που ανήκει στην rockstar δεν παραβιάζει τίποτα γιατί χρησιμοποιεί κάτι που της ανήκει!

Kiriakos

Φίλε Σωτήρη η Sony είναι κάτοχος των πατεντών άρα έχει δικαίωμα να τις χρησιμοποιεί.
Νομίζω η σωστή ερώτηση θα ήταν…
Η Sony θέλει να έχει μία αποκλειστική έκδοση του android με αυτές τις πατέντες και όλοι οι άλλοι να πληρώνουν ή να μην τις εκμεταλλεύονται καθόλου?
Είναι αυτό δυνατών όταν το android το διαχειρίζεται σε μεγάλο βαθμό η google (ανοιχτό λογισμικό αλλά μη την google πίσω του)?

Προσωπικά δέχομαι την πνευματική ιδιοκτησία αλλά νομίζω αυτό έχει γίνει κουραστικό. Πρέπει να υπάρχουν δισεκατομμύρια πατέντες που αφορούν τη χρήση smartphone και μου φαίνεται αστείο να υπάρχουν διαμάχες για το αν το τηλέφωνο θα ξεκλειδώνει με ευθεία που είναι ιδιοκτησία της apple ή με κύκλο που είναι ιδιοκτησία της MS ή με φατσούλα που θα το κατοχυρώσω τώρα εγώ γιατί όλοι οι άλλοι τρόποι πια είναι πατενταρισμένοι.

😀

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.