Apple, Ανακηρύχθηκε και πάλι η πιο αξιοθαύμαστη εταιρεία

Η Apple ανακυρήχθηκε για έβδομη συνεχή χρονιά η πιο αξιοθαύμαστη εταιρεία, κατόπιν έρευνας, στη λίστα που δημοσιεύει το περιοδικό Fortune κάθε χρόνο σχετικά με τις εταιρείες οι οποίες κερδίζουν το θαυμασμό. Η έρευνα αφορά τα στοιχεία που σχετίζονται με την καινοτομία της κάθε εταιρείας, καθώς και με κοινωνικούς παράγοντες, τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το ανθρώπινο δυναμικό της και άλλα.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες πρώτες θέσεις της λίστας, η Amazon κατέλαβε τη δεύτερη θέση ενώ η Google κατατάχθηκε τρίτη, η Berkshire Hathaway τέταρτη, ενώ τις θέσεις 5, 6 και 7 ανήκουν στις Starbucks, Coca-Cola, και Walt Disney αντίστοιχα. Τη δεκάδα των εταιρειών που κέρδισαν το θαυμασμό σε παγκόσμια κλίμακα συμπληρώνουν οι FedEx, Southwest Airlines, και General Electric.

Η κατάταξη βασίζεται σε ένα είδος βαθμολογίας με την Apple στην πρώτη θέση να λαμβάνει 7.94 πόντους ενώ η Amazon που βρίσκεται στη δεύτερη θέση έλαβε 7.09 πόντους, δίνοντας την εντύπωση πως είτε κάποιος είναι υποστηρικτής της Apple είτε όχι, υπάρχει μεγάλη προσμονή για τα προϊόντα της εταιρείας, ειδικά τη φετινή χρονιά μιας και φαίνεται πως η Apple στρέφεται και στις αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και, σύμφωνα με φήμες, σε ιατρικές συσκευές.

Apple, most, admired, company, Apple, Ανακηρύχθηκε και πάλι η πιο αξιοθαύμαστη εταιρεία

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

37 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Apostolis Vlv

Τσατίζομαι!!! Μονο οι IMac αξίζουν, τίποτε άλλο!

Takis

Υπάρχουν πολλοί fans που θα την ψήφιζαν μονο απο κόμπλεξ

Πετρος

Apple και ξερο ψωμι !!!

Παναγιώτης

Αν και οι εργατες είναι της foxconn η apple είναι από τους πιο δυνατούς πελάτες της.
“Καθώς και με κοινωνικούς παράγοντες, τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το ανθρώπινο δυναμικό της”
Μάλιστα….

JEK

Έλα Apple ,πες πόσα τους έταξες εκεί στο περιοδικό για να σε βγάλουν πρώτη;έλα πες…
Τόσο χρήμα ρέει απο την τσέπη σου,δεν σου είναι τίποτα να τους δώσεις κάτι τις….

Γιάννης

εντάξει η apple είναι μια καλή εταιρία αλλά για πρωτιά…δεν ξέρω τι παίρνουν αυτοί που έδωσαν την πρωτιά στην apple αλλά πιστεύω πως για φέτος το πολύ 2η και καλά ήταν…anyway σίγουρα η apple είναι μια πολύ καλή εταιρία με τα imac που απλά τα σπάνε…όσο και για τα iphone που αν και έπεσαν λίγο μετά το 5 αλλά παραμένουν σταθερή αξία, και το ποιο σημαντικό έχει ποιότητα η apple αντέχουν χρόνια η συσκευές της.

Πάνος

Εγώ ένα πράγμα ξέρω: <>

Τομ

Εχουν πολυ αξιολογα προιοντα, που παιζουν στις πρωτες θεσεις, σε ολες τις κατηγοριες και οχι μονο αυτο αλλα ειναι και προιοντα Lifestyle. Εννοειται θα εβγαινε.

Iphone αξιολογια ειδικα οταν (λεω οταν και οχι αν) μεγαλωσουν μεγεθος.
Macbook τα καλυτερα.
iMac καλα αλλα δεν θα παιρνα ποτε
iPad τα καλυτερα.

Παναγιώτης

“Η Apple ανακυρήχθηκε για έβδομη συνεχή χρονιά η πιο αξιοθαύμαστη εταιρεία”
Λογικό… είναι μια εταιρία που δεν προσφέρει τίποτα,αντιγράφει τους πάντες μπορεί να
<<>>…και παρ όλα αυτα συνεχίζει και πουλάει… ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟ

Κωστας

Δίκαια ειναι ΠΡΩΤΗ!

alxgiann

Μην πολυασχολειστε με το θεμα και μονο το οτι η amazon ειναι… δευτερη (βασικα ολη η λιστα ειναι made in USA), αυτο τα λεει ολα. Με καθε σεβασμο για την Αpple, η εν λογω λιστα δεν ειναι αντιπροσωπευτικη, απευθυνεται προφανως στην βορεια Αμερικη και μονο.

tv

Κραξτε λιγο ακομα μπορειτε. Η καλυτερη διαφημιση ειναι η δισφημιση!!

karas k.

Το ότι βγήκε για 7η χρονιά από το ίδιο περιοδικό, δείχνει και την .. αντικειμενικότητά του.
Γελάνε και οι πέτρες.

Thodoris

iPad Air παρουσιάζει πρόβλημα hardware στους 2 μήνες. Αρχικά στο service δεν το δέχονται. Τελικά γίνεται “αντικατάσταση” από την Apple και παραλαμβάνω νέο iPad, το οποίο όμως έχει κάποιο άλλο πρόβλημα στο hardware ΚΑΙ έρχεται signed in στο icloud κάποιου άγνωστου. Αυτό ναι, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο!

Σαφώς και μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός, δεν αμφιβάλλω, όμως με έχει χαλάσει. Υποψιάζομαι πως στις ΗΠΑ έχουν πολύ καλύτερο πρόσωπο.

Γιάννης

Αν και πολύ ευχαριστημένος χρήστης iphone 4 εδώ και χρόνια, αξιοθαύμαστη θα έλεγα την Apple αν πρόσφερε στην οικονομία της Ελλάδας με θέσεις εργασίας κλπ.

πανος

”ανακηρύχθηκε”

Nikoss

Γιάννης : βάλε το iOS 7 στο iPhone 4 και θα δεις πόσο ευχαριστημένος θα εισαι !!!

Στέλιος

Ακόμη κι αν η Apple λάνσαρε αύριο σειρά απο κατσαρόλες, θα τις αγόραζα.

pantzos

Κάτοχος iPhone 4 του πέρασα iOS 7 λέω τη στο καλό επίσημο είναι δεν είναι android rom και τέτοια τη το ήθελα κολάει. Ωραία πολιτική apple συγχαρητήρια σακατεύει τα παλιά μοντέλα για να πάρει ο άλλος το επόμενο μοντέλο και πάλι συγχαρητήρια.

Panos7GR

“(…) ειδικά τη φετινή χρονιά μιας και φαίνεται πως η Apple στρέφεται και στις αυτοκινητοβιομηχανίες”

Oh man… Open Automotive Alliance (OAA). Η επίσημη ανακοίνωση έγινε στο πρόσφατο CES από την Google. Ήδη συμμετέχουν Audi, GM (General Motors), Honda, Hyundai και NVIDIA. Οπότε Apple άσε μας κουκλίτσα μου!!! Παίξε εκεί με τις 4 ιντσουλες σου…
Παρεμπιπτόντως φήμες ακούγαμε από το 2012 για την Apple που στρέφεται στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Αυτοκίνητο με τύπου Siri βοηθό και έτσι… Είχα ακούσει τότε μάλιστα και ότι τα κανονίζουν με την Ford (αν δεν κάνω λάθος). Αλλά από τότε τίποτα… Ούτε ένα δείγμα τυχόν διαρροής ή φήμης πάλι.

Υ.Γ.: Για την πρωτιά δεν το σχολιάζω καθόλου. Μόνο συγχαρητήρια έχω να πω! Είναι πολύ εύκολο να φτάσεις την κορυφή, το δύσκολο είναι να μείνεις. Νομίζω τα έχει καταφέρει. 7η συνεχόμενη φορά πρώτη στο συγκεκριμένο περιοδικό! Μπορεί να μην μου αρέσει η φιλοσοφία της, αλλά δεν να κλείσω τα μάτια στο.ότι βγάζει πολύ μελετημένες συσκευές και με ποιότητα κατασκευής. Από Mac μέχρι iPod. (Αν και υπόψιν το περιοδικό δεν παίρνει μόνο τα προϊόντα, αλλά και της συμπεριφορά σε προσωπικό και άλλα, οποτε μην κρίνεται την απόφαση του περιοδικού μόνο από την πλευρά των iPhone και λοιπών συσκευών)

Αλεξανδρος

Εγω φιλε Στελιο περιμένω πως και πως να λανσάρει σειρά απο εσώρουχα. Η απόλυτη ηδονή.

Τομ

Τα εσωρουχα θα λεγονται ” αιαιαι!! “.

Δεν ξερω αν επιασε κανεις το προφορικο αστειο; 😀

Spyros

Μια ερώτηση,android funs τσούζει ; xaxa

forneverarrow

Παιδιά ξεχνάτε ότι ο (πιο) δυτικός κόσμος έχει διαφορετική αντίληψη της τεχνολογίας από εμάς. Η Apple δεν κρίνεται μόνο βάσει του iPhone. Έχει ένα πλήρες οικοσύστημα που δουλεύει απροβλημάτιστα (iOS-Mac Os, iPhone, iPad, iPod, iMac, Macbook, Mac Pro). Το after sale service της είναι υποδειγματικό.

Είναι το σύνολο που της δίνει αυτή την αναγνώριση από το κοινό. Εγώ έχω μόνο iPad από τις συσκευές της και μου έχει λύσει τα χέρια. Πριν είχα δοκιμάσει και Android tablet αλλά δεν είναι το ίδιο.

Νικόλας Διαμαντής

Παιδιά, όσοι προσπαθείτε να θάψετε την apple, να ξερεται ότι μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό. Τυχαία βγήκε για έβδομη συνεχή χρόνια; Δεν νομίζω. Η apple τα τελευταία χρόνια κάνει πράγματα και θαύματα στον χώρο της τεχνολογίας, όσο και να προσπαθείτε να τη θάψετε να ξέρετε ότι δεν θα το καταφέρετε ποτέ!!!

Apostolis Vlv

@Νικολας
ποια είναι αυτα τα θαύματα που έχει κάνει η apple τα τελευταία χρόνια ε;;;

Νικόλας Διαμαντης

@Apostolis Vlv
Η Apple έχει τους καλύτερους υπολογιστές. Φτιάχνει tablet και smartphones πολύ υψηλότερου επιπέδου απο ότι οι άλλες εταιρίες. Δηλαδή τι άλλο να κάνει μια εταιρία τεχνολογίας για να πιάσει κορυφή;

george

συγνώμη αλλά εσείς που δεν πάτε την αππλ ξέρετε ποια εταιρία έπρεπε να είναι στην πρωτη θέση η λέτε οτι θέλετε;

Νικόλας Διαμαντής

Πες τα ρε george!!!

grand

Zoa tis appleeeee33

Αλεξανδρος

Nικολα και αλλα fan boys, αυτη η βράβευση έγινε απο ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ ΑΜΕΡΙΚΆΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΌ ΓΙΑ 7η ΣΥΝΕΧΌΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ! Δε σας βάζει καθόλου σε υποψίες οτι μπορεί να ειναι στημένο? Μα καθόλου όμως? Και κοκορεύεστε κι ολας, λες και εχετε μετοχες? Τοσο ζωα πια? Με το sar(δεικτης ακτινοβολιας ειναι) των iphone να ειναι για ρεκορ ισως και να δικαιολογείται. Ελπίζω το i-phone6 να σας το πουλάνε και πανω απο χίλια ευρω, μπας και βάλετε μερικά φαν boys μυαλό και να γελάνε ολοι με το κατάντημα των υπολοίπων.

george

Και εγώ συνεχίζω να επιμένω να μου βρείτε μια εταιρία που μπορει να κοντρολάρει την αππλ.Τώρα στο θέμα τιμών θα τις έχει αρκετά ψηλά και καλά θα κάνει γιατί ούτος η άλλως θα πουλήσει, όπως είχε πει ο μακαρίτης Στείβ Τζόμπς τα ακριβά μοντέλα πουλάνε και στην αππλ είχε τονίσει ότι είναι η εταιρία των πλουσίων.Επίσης η ΑΠΠΛ ΔΕΝ πουλάει μόνο καλά κινητά αλλά και τάμπλετ,τα αιποντ κ.α ενώ οι άλλες εταιρίες παλέβουν μπας και κάνουν κάτι.Μην αναφαίρω τις πωλήσεις που κάνουν τα προιόντα των άλλων εταιριών γιατι είναι πάρα πολύ πισω ενώ πρωτού βγει το αιφον 5s όλλοι έλεγαν ότι θα πιάσει πάτο αλλά έσπασε κάθε ρεκόρ.Γούστα είναι αυτά ο καθένας αγοράζει ΟΤΙ θέλει.

GiannisMix

Η λίστα προφανώς δεν είναι αντικειμενικη.. Εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα. Η apple προφανώς δεν έκανε τίποτα το αξιοθαύμαστο. Και προς απαντηση των fanboys ξέρετε δεν είναι αναγκαστικό να υπάρχει άλλη εταιρεία τεχνολογίας στη 1η θέση.. Θα μπορούσε να είναι αεροπορική.. Θα μπορούσε πετρέλαια… Οτιδήποτε. Για αυτο ξεκολλάτε. ΤΙΠΟΤΑ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Η APPLE. ΟΧΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΛΛΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ 4 ΙΝΤΣΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΕΙΡΑ ΟΠΟΤΕ ΠΑΜΕ ΠΑΣΟ!
ΥΓ. Ειναι για χαζούς πλέον!! “Η έρευνα αφορά τα στοιχεία που σχετίζονται με την καινοτομία της κάθε εταιρείας, (…), τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το ανθρώπινο δυναμικό της (…)” Ε λοιπόν βαση αυτων των κριτηρίων πας για google, για amazon! Φιλάκια και βγάλτε τις τσιμπλιτσες!

forneverarrow

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί όποιος επιλέγει apple πρέπει να είναι κατακριτέος! Σας βάζει κανείς να πάρετε iPhone με το ζόρι ρε? Και εγώ Galaxy S4 έχω, αλλά δεν λέω ότι το iPhone δεν είναι καλό. Απλά το S4 μου αρέσει πιο πολύ. Το iPad που έχω, πως να το κάνουμε, είναι ο ορισμός του tablet! Έπιασα και nexus 7 και Galaxy Tab και Windows RT. Κανένα δεν είναι τόσο άρτιο στη χρήση και πλούσιο σε apps. Τα άλλα είναι ψιλά γράμματα. Ότι γουστάρει ο καθένας αγοράζει στην τελική!

Panagiotis GP

Ωραία η επόμενη έρευνα θα είναι από το περιοδικό τεχνολογίας TechMag του κου. Βλαχάκη Κωσταντίνου, για την πιο αξιοζήλευτη εταιρεία και κατόπιν για την πιο αξιολάτρευτη. Ποιος ξέρει ίσως δούμε και μια έρευνα για την πιο αξιοθρήνητη;

kVel

Όσοι λέτε ότι δεν αξίζει η apple τνην πρώτη θέση για πείτε μας εσύ ποιός θα έπρεπε να είναι??

“υπάρχει μεγάλη προσμονή για τα προϊόντα της εταιρείας”

Αυτό την κάνει πρώτη εταιρία.. ότι όλοι περιμένουν να δουν τα προϊόντα της…
Όσοι μιλάτε για πρόβατα είστε απλά γελοίοι… τόσο πειραχτήκατε που δεν βγήκε πρώτη η αγαπημένη σας εταιρία(google samsung ή δεν ξέρω τι άλλο). Και εν τέλη είναι αμερικάνικο περιοδικό και έχει αμερικάνικες εταιρίες δηλαδή τι περιμένατε να δείτε…?

Και στην τελική όσοι γουστάρουμε apple θα πάρουμε apple και καθίστε εσείς να παίζεται με τις τεράστιες οθόνες σας και τους 1000 πυρήνες, δεν θα μας πείτε εσείς τι ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες μας… (το τελευταίο σχετικά με σχόλιο που διάβαζα πιο πάνω…)

kostas

αλιθεια; η apple; το μονο που αξιζει ειναι το ios και η πιοτητα κατασκευης τιποτε αλλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.