Στα δικαστήρια Apple και Motorola Mobility για… πατέντες

Οι δικαστικές διαμάχες μεταξύ των κατασκευαστριών εταιρειών κινητών συσκευών δε λένε να λάβουν τέλος. Μετά τη μεγάλη σε διάρκεια διαμάχη μεταξύ Samsung και Apple, είναι καιρός να δούμε στα δικαστήρια ξανά την Apple, αυτή τη φορά ενάντια στην ελεγχόμενη από τη Google Motorola Mobility.

Σε μια εβδομάδα από τώρα, οι δύο εταιρείες θα προσπαθήσουν να προσδιορίσουν την αξία των κλεμμένων πατεντών της Motorola Mobility από την Apple, οι οποίες σχετίζονται με τη σύνδεση ενός smartphone στο ίντερνετ μέσω WiFi ή δικτύων κινητής. Η Apple έχει ήδη καταθέσει προσφορά 1 δολαρίου για κάθε συσκευή που πουλάει και η οποία παραβαίνει τις πατέντες της Motorola Mobility, όμως η τελευταία εταιρεία ζητάει το ποσό των 2.25 δολαρίων ανά συσκευή.

Η Motorola Mobility έχει τη δυνατότητα να βάλει άμεσα τέλος στη δικαστική αυτή διαμάχη, όμως η προσφορά της Apple είναι κάτω του 50% του ποσού που η ίδια ζητάει και φαίνεται πως θα τραβήξει πολύ καιρό η ιστορία αυτή. Άλλωστε είναι και η Google από πίσω, μην το ξεχνάμε αυτό…

, Στα δικαστήρια Apple και Motorola Mobility για… πατέντες

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris F.

Δεν της έκατσε με τη samsung και τα έβαλε με τη motorola τώρα η apple;

xperiakias

δεν γ*****σαι ρε apple!!!!

azriel84

H Motorolla-Google τα έβαλε με την Apple για θέματα πατεντών όχι το αντίθετο…και μάλλον δικαίως για να προτείνει χρηματικό συμβιβασμό η Apple. Σε απλά νέα Ελληνικά είναι γραμμένο το άρθρο…

Γιατί τελικά δεν έχει μόνο η Apple fanboys και πρόβατα… 😛

μιχαλης

Σε λιγο η apple θα κανει δικαστηρια και για τα nokia 3310 ας αποφασισει επιτελους τι θελει αυτη η apple η samsung το πληρωσε το προστιμο γιατι ειναι δίκαια που τα’χα αντεγραψε το iPad (ψεμα) τωρα τη θελει πια τοσο πολυ η apple αν η apple θελει πολλα θα χασει και τα λιγα εαν η GOOGLE και η SAMSUNG σταματησουν την συνεργασια με την apple και θα τελιωσει μια και καλη αυτο το θεμα με την apple αντε γιατι μας τα εχει κανει μπαλονια.Η samsung φταει που την προμηθεύει με οθονες και επεξεργαστες αλλιως αν δεν ηταν η samsung ακομα θα ηταν χρεωκοπημενη. Και μην ανυσηχείτε fanboys της apple θελετε ακομα πολλα ψωμια ακομα για να φτασετε την samsung!!!

Αποοστόλης

Πραγματικά ή όλη κατάσταση είναι αστεία από όπου και αν προέρχεται.
Προσπαθούν να τσιμπήσουν ότι μπορούν ο ένας από τον άλλο και στο τέλος βγαίνει στη φορα πως συνεργάζονται.
Και στο Ελλαδιστάν κάποιοι τρελαινονται και παίρνουν το μέρος της μίας ή τηςάλλης εταιρείας που βγαζει Tρισεκατομμύρια $ όταν σε λίγα χρόνια, το ευρύτερο κοινό θα τα βλέπει μόνο σε φωτογραφίες και video τα προιόντα τους.

DaDiRa

Άσχετο, αλλά συνιθίζω να διαβάζω τα comments σε κάποια άρθα.Μερικοί δεν βάζουν σημεία στίξης και κάνουν ένα ενιαίο κείμενο χωρίς κόμματα ή παύσεις και αναγκάζομαι να το διαβάσω 3-4 φορές για να καταλάβω τι εννοεί :/

Όσο για την Apple, δεν πειράζει, τόσα βγάζει, ας δώσει και λίγα 😛

ορεστης

εεεεετσι! για να δει η apple πως ειναι να βρισκεσαι απ την αλλη μερια του τραπεζιου!

Dani

“It’s not actually clear what Apple was thinking this time around – the iFone trademark was filed in Mexico in 2003, a full four years before Apple filed to trademark the iPhone. Despite the rather obvious priority issue, Apple decided to sue iFone in 2009 in an attempt to invalidate the company’s name for being too similar to the iPhone. The predictable response was a countersuit by iFone, and the court battles have been swinging in iFone’s favor ever since.”

Φαινεται ποιος ειναι το patent troll…κανει μηνυση σε εταιρεια με παρομοιο ονομα,ασχετως αν το ειχε κατοχυρωσει 4 χρονια πριν η αλλη εταιρεια.

Χρειαζεται να αναφερω τα σχολια του Βρετανου δικαστη που δεν περιμενε απο μια εταιρεια τετοιου επιπεδου (…) να συμπεριφερεται σαν κακομαθημενο παιδι. Μιλοντας για την υποχρεωση της Apple να αναφερει στο βρετανικο site της οτι η samsung δεν την αντεγραψε.

“I’m at a loss that a company such as Apple would do this,” Judge Robin Jacob said. “That is a plain breach of the order.”

The U.K. Court of Appeal ordered Apple to take down the statement within 24 hours and replace it with a new notice that would take into account the earlier incorrect comments.

Σωτήρης

Αφού δεν έχει πάει στα δικαστήρια τον Graham Bell, πάλι καλά να λέμε!!

George

ρε παιδια οτι χρηματα τελικα δωθουν απο τη καθε εταιρια στην αλλη στο τελος ο καταναλωτης θα τα πληρωσει,αντι για 700 θα στο χρεωσει 702,ετσι οπως το κανουν θα εχουν ολοι κερδος για καθε συσκευη που θα πουλιεται,σε καθε συσκευη ολοι θα πληρωνονται με ποσοστα αναλογα με τις πατεντες,σε λιγο θα παρει η μπαλα και τις κινεζικες εταιριες,ξερουν τι κανουν!!

Panos7GR

Τώρα κατάλαβα γιατί οι Nexus συσκευές που έβγαλε τώρα τελευταία είναι τόσο φθηνές… 😛
Η Motorola (-Google) ζητάει 2.25 δις δολαρια ανά συσκευή; Δώστε λίγο και για το ελληνικό χρέος ρε μάγκες! Χωρίς το Ελλάντα θα επικοινωνουσαμε με κραυγές… χαχα

Πέρα από την πλάκα, η Google βλέποντας πως η Motorola δεν μπορεί να ανακάμψει μόνο με την πώληση smartphones και tablets γιατι έχει χάσει την μπάλα, προσπαθεί να έχει έσοδα από τις πατέντες της τουλάχιστον. Σωστή κίνηση από την άποψη ότι μιλάμε για μια σχεδόν χρεωκοπημένη εταιρία που προσπαθεί να επιβιώσει. Αλλά από την άλλη θα έχουν αντίκτυπο στην τελική τιμή των προϊόντων της Apple, άρα θα πληρώσει τα κερατιατικα ο καταναλωτής… Κι έτσι όπως είναι η ήδη οι τιμές των iPhone, άστα να πάνε!

billys

1. Η Μοτορολα μηνυει την Απλ , για πατεντες που εκλεψε η Απλ απο την Μοτορολα
2. @Panos7GR , 2.25 δολαρια ανα συσκευη , οχι 2.25 ΔΙΣ δολαρια ανα συσκευη . 2 δολαρια και 25 σεντς δηλαδη .

Panos7GR

Χαχα εχεις δικιο… Μου ξεφυγε κι εγραψα το “δις”.

FORO-XRISTOS

εγω αυτο που ξερω οτι κανεις δν ξερει τι γινεται(εκτος αν εισαι χωμένος) απο πισω και που θα παει η επιβάρυνση αυτη,που ποιο πανω αναφέρθηκε. να ρωτησω υπαρχουν στοιχεια οτι η motorola ειναι στα πρόθυρα πτώχευσης??

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.