Apple, Τα smartphones με multitask είναι δική της πατέντα!

Η Apple κατοχύρωσε ακόμα μια πατέντα αυτή τη φορά για ηλεκτρονική συσκευή με οθόνη αφής που επιτρέπει κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής κλήσης τη χρήση του μενού με τις εφαρμογές της συσκευής. Πως ονομάζεται αυτό με απλά λόγια, smartphone με multitask!

Καλά κάνουν και σχολιάζουν ορισμένοι εδώ στο Techblog ότι όλες οι συσκευές με παραλληλόγραμο σχήμα μοιάζουν στο iPhone και το iPad! Δεν προχωράμε έτσι παιδιά…

, Apple, Τα smartphones με multitask είναι δική της πατέντα!

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
enigma

Για αυτό και μόνο πρέπει να την πάνε φαλάγγι οι υπόλοιποι μπας και στρώσει χαρακτήρα…

Vasilis

Πρέπει να επανεξεταστεί το νομοθετικό πλαίσιο που καθορίζει τις πατέντες….οι πατέντες είναι για να προστατεύουν τους μικρούς ευρεσιτέχνες εναντι των εταιρικών κολοσσών, τώρα πως τα έχουν καταφέρει έτσι εκεί στην Apple. Ευτυχώς που δεν βγάζουν αυτοκίνητα….θα είχαν πατεντάρει τον τροχό!

george

Πρέπει να επανεξεταστεί το νομοθετικό πλαίσιο που καθορίζει τη βλακεία… Εκεί στην ITC έχουν όλοι iphone? Δεν έχουν πιάσει στα χέρια τους άλλο κινητό?

Vasilis_G

Ένας απο του κυριότερους λόγους που δεν δίνω ούτε δεκάρα σε αυτή την εταιρία ας βγάλει το καλύτερο προιόν στον κόσμο και το πιο φθηνό συνάμα ,απέχω μίλια από την λογική που συνοδεύει και την παραμικρή της ενέργεια καθώς και την φιλοσοφία της,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υποστηρίζω τις υπόλοιπες πολυεθνικές αλλά αυτή η Apple σε λίγο θα πατεντάρει και το τηλέφωνο του Γκράχαμ Μπέλ!
Και +1 στον Vasilis

george

Έκρηξη στο εργοστάσιο της Apple τραυμάτισε 57 εργάτες.
Θα πατενταρουν και τις εκρήξεις!

LambrosN

Όσο είμαστε ζώα εμείς καλά και κάνουν. Όταν διαβάζεις ότι οι προπαραγγελίες για το 4S ήταν 2.000.000, σκέφτεσαι πως έκτος από fanboyo πρέπει να είσαι και βλάκας. Και μετά συζητάμε αν θα κατοχυρώσουν ότι πατέντα υπάρχει και δεν υπάρχει. Μήπως να τους πληρώνουμε και εμείς μια έξτρα προμήθεια που μας αφήνουν και χρησιμοποιούμε τα κινητά τους.

Ηλίας

Αυτό αν θυμαμαι καλα υπήρχε κ σε συσκευες με πλήκτρα πριν βγει το iphone.. Λογικό ηταν να περασει κ στα smartphones.. Την μηλού περιμεναμε….

vitalogy

Ας κατσουν και οι υπολοιποι να φτιαξουν δικο τους λογισμικο οπως εκανε και η apple…Eιναι η μοναδικη εταιρια που ξοδευει τοσα λεφτα σε ερευνα και τεχνολογια, αυτος ειναι και ενας απο τους σοβαροτερους λογους που τα προιοντα της ειναι ακριβα.Ειναι φυσικο λοιπον να αγριευει οταν οι αλλοι κανουν κηδεια με ξενα κολυβα. Και εγω διαφωνω με ολες αυτες της μηνυσεις με της πατεντες αλλα….

savvasko

Vasilis +100 απο εμένα

SammyJim

……εεεεε….μετα την ανακαλυψη του τετραγωνου αλλα και του κυκλου που ειναι αλλουνου….Ολα τα υπολοιπα ειναι Δικα της…..αλλα τι ψαχνω τωρα…..οσο υπαρχουν Ανθρωποειδη με Α-Ι-ΚΙΟΥ κατω απο τα φυκια…..Καλα Κανει…..

Dimitris

Και το 3ετίας ΝΟΚΙΑ Ε51 που έχω και τρέχει SYMBIAN είναι multitasking, και για αυτό έχει πρόβλημα η apple;
Δεν πάμε καλά μου φαίνεται… φφσ

GLeft

Dimitris, το ιδιο πραγμα σκεφτηκα κι εγω, για το Ε51!! για να λογικεκυτουν εκει λιγο στην apple

Manos Unstable

taka taka taka tak

blasito

Ρε παιδιά στην Αμερική πατεντάρουν ανθρώπινα γονίδια! Και τα γονίδια δεν είναι καν εφεύρεση αλλά ανακάλυψη. Τι να λέμε λοιπόν… Όλα για το κεφάλαιο…

Christos K.

Εμένα ούτε εντύπωση μου κάνει η κίνηση της APPLE, ούτε με εκνευρίζει η κίνηση αυτή καθεαυτή και αναφέρομαι στην απόπειρα να πατεντάρουν το Multitasking….(άλλωστε πολυεθνική είναι το κέρδος κοιτάει)

Αυτό που με εκνευρίζει/ανησυχεί είναι το γεγονός ότι ακόμα μια φορά το πέτυχαν και συνεχίζω να αναρωτιέμαι με τι κριτήρια και ποια λογική εγκρίνουν πατέντες οι αρμόδιοι….;;;

Βέβαια για να πούμε και του στραβού το δίκιο για να θεωρηθεί κάποιος πως παραβιάζει την συγκεκριμένη πατέντα θα πρέπει να αντιγράψει σχεδόν ολόκληρο το interface όπως αυτό παρουσιάζεται από την APPLE στην επίμαχη πατέντα…

Όχι πως δεν θα βρουν/κατασκευάσουν ομοιότητες πάλι….

xDante

Προβλέπω 2η στα ανέκδοτα τύπου Chuck Norris να έρχεται η Apple….

tasos

η apple μαρεσει σαν εταιρια,δεν ειμαι ουτε κατα διανοια απο τα λεγομενα fun boy,δε με παιρνει και ηλικιακα.αλλα αυτο με τις πατεντες την γελοιοποιει και την μειωνει.ειναι ο λογος που σε μια αγορα tablet που θελω να κανω θα παω μαλλον για samsung μερια παρολο που οταν αγγιζω το ipad 2 καταλαβαινω πως η κορυφη ανηκει μονο σε εναν.το προβλημα με τις πατεντες δεν ειναι η apple κατα τη γνωμη μου αλλα ολη η δομη της δυτικης κουλτουρας που θεοποιησε το κερδος σε τετοιο βαθμο που ο ανθρωπος περασε σε δευτερη μοιρα.το χρημα ειναι η χειροτερη εφευρεση του ανθρωπου.το μονο χειροτερο ισως ειναι η ιδια η φυση μας…

pete

Γελοία πράγματα ρε παιδιά.Το έχουν παρακάνει το θέμα,έλεος.

Johnny3

Και έτσι, μετά από 5 χρόνια θα βγαίνει το Apple fanboy (2017 edition) και θα σου πετάει στα μούτρα: “…η Apple ανακάλυψε το multitasking στα κινητά το 2011…” και θα σου σηκώνεται η τρίχα!

Γρηγόρης Θανάσουλας

Λοιπόν, πριν καποιο καιρό η sharp κυκλοφορησε μια τεχνολογια για να μην τρεμοπαιζει η φωτογραφία/βίντεο με εξαιρετικά αποτελέσματα! Όπως είπε καποιος εδώ μέσα, απλά μετά απο δύο χρονάκια θα βγει η apple και θα της βγαλει ένα όνομα , κανοντας την δική της πατέντα! Αυτή η κατάσταση είναι ελεινή.

Ασε που αυτη την τεχνολογία κατα τη διάρκεια της κλήσης την έχουν όλα τα κινητά μέχρι τώρα!

Ασχολίαστη η τακτική της apple!

Tasos

Εκει στην Apple έχουν ακούσει ποτε τα windows mobile! τα Symbian; Σε λιγο θα πατενταρουν και το μηλο και θα μηνυσουν το Θεο!

Tony Cool

Το καλο που εκανε στη βιομηχανια η apple πριν μερικα χρονια οταν κυκλοφορησε το iphone κοιταει τωρα με νυχια και με δοντια να το παρει πισω και να το βγαλει σε ολους ξινο!Γιατι για να λεμε και του στραβου το δικιο αν δεν υπηρχε το iphone τα τουμπανα (κυριως android) που κυκλοφορουν τωρα θα ητανε πολυυυυυ διαφορετικα!Ομως δυστυχως η συγκεκριμενη εταιρια εχει πλεον επιλεξει αντι να βελτιωσει τα προιοντα της να προσπαθει να ζημιωσει τον αντιπαλο.Αλλα και γιατι να μην το κανει οταν τα αμνοεριφια αγοραζουνε τα φυκια της για μεταξωτες κορδελες?Προφανως κανει και τα ^δωρακια^ της στο itc και σε οποια αλλη υπηρεσια ειναι αρμοδια τελως παντων και ολα μελι γαλα…

FORO-XRISTOS

Λοιπόν καλα εκανε η apple και μου εδωσε κίνητρο. Και εγω θα προχωρήσω στην καταχώρηση της πατεντας του τροχού σε μένα αφου ο προπροπροπρο…..παππούς μου ανακάλυψε τον τροχό. Μην δω κανεναν να κυκλοφορεί με αυτοκινητο θα αρχησω τις μηνύσεις!! Περα απο την πλάκα ετσι δν προχωράει η ανάπτυξη της τεχνολογίας. Τουλαχιστον δεν υπαρχουν μονο στην Ελλάδα διερφθαμενε αρχές και υπαρχουν και αλλου!

johny88

Ειναι αυτο που λεει ο λαος: “μ@λ@κες με πατεντα”

geoper2

Next up : Η Apple κατοχυρώνει το κινητό τηλέφωνο, την οθόνη αφής και το hardware κουμπί στα κινητά με οθόνη αφής. Χωρίς πλάκα όμως με τέτοιες ενέργειες δεν θα έχουμε πρόοδο …

σάκης

Καταρχάς αν καταλαβαίνω σωστά, αυτό που κατοχύρωσε η apple υπήρχε ήδη κάποια χρόνια! Όσο για το multitasking ένα έχω να πω… όταν μιλάω (εγώ από android) μέσω skype με φίλο μου σε ipad 2, αν έχει κλήση από facetime, αυτομάτως και χωρίς να σε ρωτήσει, κλείνει το skype… αυτή είναι η αντίληψη του multitasking στο ios;

fnsgr

Χαχαχαχα! Αυτά είναι!

Έτσι οι εταιρίες δημιουργούν “προφίλ”. Η “καλή”, η “κακή”, η “ανοιχτή”, η “κλειστή” εταιρία… Και δυστυχώς {ή ευτυχώς ;)}, πολλοί άνθρωποι δεν αγοράζουν μόνο με βάση τα προϊόντα αλλά και τα προφίλ των εταιριών τους.

MasterMind

τι άλλο θα δούμε…

johnaroc

Nokia N900.Trully multitasking since 2009 🙂 Ήμαρτον με την apple,δεν ξέρω γιατί υπάρχει ακόμη αυτή η εταιρεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.