Apple, Ετοιμάζει την πρώτη της 3D συσκευή;

Η Apple κατοχύρωσε αυτή την εβδομάδα πατέντα που αφορά την καταγραφή και τη σύνθεση εικόνων από πολλαπλές κάμερες. Η τεχνολογία αυτή αφορά προφανώς την λήψη 3D φωτογραφιών και video και δείχνει ότι η δημοφιλής εταιρία προσανατολίζεται στην δημιουργία φορητών συσκευών με τέτοιες δυνατότητες στο προσεχές μέλλον.
, Apple, Ετοιμάζει την πρώτη της 3D συσκευή;
Η πατέντα που κατοχυρώθηκε από την Apple, αφορά πιο συγκεκριμένα ένα σύστημα καταγραφής 3D εικόνων και video μέσω δύο καμερών, υλοποίηση αντίστοιχη με αυτές των υπολοίπων κατασκευαστών smartphones και tablet, όπως της LG και της HTC με τα LG Optimus 3D και HTC EVO 3D.

H διαφοροποίηση του συστήματος αυτού, είναι το γεγονός πως δεν θα χρησιμοποιεί τους υπάρχοντες αλγορίθμους που καθιστούν δυνατή τη σύνθεση της 3D εικόνας, αλλά έχει αναπτύξει μια hardware λύση η οποία θα μπορεί να δώσει πολύ καλύτερα αποτελέσματα, χωρίς την παραμόρφωση που παρατηρείται λόγω της χρήσης του παραπάνω software.

Αν συνυπολογίσουμε στα παραπάνω, την προηγούμενη πατέντα που έχει κατοχυρώσει η Apple η οποία αφορούσε την τεχνολογία 3D χωρίς γυαλιά, μπορούμε να αναμένουμε την παραγωγή της πρώτης συσκευής από την Apple που θα προσφέρει ολοκληρωμένη 3D εμπειρία. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό αυτή να είναι το νέο iPod Touch 3D.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
teodore88

ή iPhone 5 3D 😉

yiannis pazouros

εγώ τα το έλεγα καλύτερα Πρωταπριλιά 3D

Χάρης

Πρωταπριλιά ?

georgecm

Οχι… Δεν ειναι πρωταπριλιατικο! Το άλλο με το iPad 2 Android Honeycomb είναι 😛

Κώστας Βλαχάκης

Ναι παιδιά εδώ οι πληροφορίες είναι αληθινές. Είπαμε πρωταπριλιά, αλλά δεν την έχετε την Apple ικανή να παρουσιάση μια 3D συσκευή? 😉

Alan

Καλό θα ήταν να βγάλει μόνο το iPod Touch με 3D, για να δούμε τις πωλήσεις του σε σύγκριση με το iPhone. Γιατί ως γνωστόν το iPod Touch είναι ένα iPhone χωρίς τα τηλέφωνα, και το 3G γενικά και πιό λεπτό. Και στο τελευταίο με κάμερα κατώτερης ποιότητας 😉

Γιώργος Στείρος

Αν το iPhone 5 είχε 3d θα έκανε πάταγο αλλά και η τιμή θα ήταν τσουχτερή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.