Apple: Πολιορκεί τους μηχανικούς της Samsung

Είναι γνωστή η σχέση ανταγωνισμού που έχουν Apple και Samsung καθώς συχνά έχουν φτάσει μέχρι τα δικαστήρια. Το καλοκαίρι οι σχέσεις αυτές βελτιώθηκαν καθώς συνεργάζονται έτσι ώστε η Samsung να προμηθεύει την Apple με τα απαραίτητα κομμάτια hardware. H Samsung είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρονικών εξαρτημάτων στον κόσμο.

Αυτό η Apple το γνωρίζει και σύμφωνα με την Korea Times πολιορκεί πολλούς από τους μηχανικούς της Samsung που είναι ειδικοί στην εικόνα, επεξεργασία σήματος αλλά και στις νέες τεχνολογίες μπαταριών. Μιας και είναι η πλουσιότερη εταιρεία στον κόσμο η Apple φαίνεται πως έχει καταφέρει να πάρει αρκετούς μηχανικούς από τη Samsung.

Πληροφορίες από στελέχη της Samsung αναφέρουν ότι αρκετά άτομα από το προσωπικό της έχουν προσληφθεί από την Apple και δουλεύουν πλέον στα κεντρικά της γραφεία στην Καλιφόρνια και προσθέτουν ότι η Apple προσέφερε ανταγωνιστικά οφέλη και υψηλούς μισθούς.

Το ότι η Apple πολιορκεί τους ειδικούς πάνω σε θέματα μπαταριών ενισχύει την άποψη ότι ετοιμάζει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η Samsung έχει κάνει σημαντική έρευνα πάνω στις μπαταρίες και να υπενθυμίσουμε ότι η Samsung SDI προμηθεύει την BMW με μπαταρίες για τις δικές τις προσπάθειες στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ωστόσο, η Samsung δεν είναι η μόνη εταιρεία από την οποία η Apple προσπαθεί να “κλέψει” τους υπαλλήλους. Λέγεται ότι η Tesla είναι επίσης στο στόχαστρο, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησε η είδηση ότι πήρε πολλούς υψηλόβαθμους ειδικούς σε θέματα μπαταρίας από την A123 που την ανάγκασε να σταματήσει κάποια συγκεκριμένα project. Το αποτέλεσμα ήταν η A123 να υποβάλλει μήνυση κατά της Apple.

Πάντως με 180 δισεκατομμύρια δολάρια στην άκρη, η Apple δείχνει ότι θέλει να επεκταθεί σε πολλούς τομείς, και το μέλλον θα δείξει που έχει βάλει στόχο να φτάσει.

Διαβάστε επίσης: Apple: Κάνει τη μεγαλύτερη επένδυση στην Ευρώπη με 1.7 δισ. ευρώ

apple vs samsung, Apple: Πολιορκεί τους μηχανικούς της Samsung

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Max91

Ωραια εταιρια, εχει λεφτα και νομιζει πως της ανηκει ολος ο κοσμος… Αλλα πως να μην εχει λεφτα απο την στιγμη που εχει καταφερει οχι τα καλυτερα προιοντα να βγαλει αλλα τους πιο παθητικους φαν.

j

Λέει η αλλη η Α123 έκανε μήνυση. Γιατι σου “ανήκαν” οι υπάλληλοι και δεν μπορούν να στους πάρει εταιρια, γιατι ετσι στους κλέβει. Οι υπάλληλοι αν θέλουν υποβάλουν παραίτηση και φεύγουν (εκτος αν εχουν και ρήτρα την πληρώνουν και ειναι κύριοι). Που καταντησαμε

j

@max91 δηλαδή αν εισαι εσυ η appleκαι έχεις ανάγκη για υπαλλήλους σε συγκεκριμένο τομέα και τους καλύτερους τους εχει πάρει αλλη εταιρια. Δεν θα έκανες μια προσφορά σε αυτούς, για να έρθουν σε εσενα. Στο κάτω κάτω της γραφής δεν τους ανάγκασε. Απλά τους πρόσφερε περισσότερα χρήματα και τους έδωσε αλλά ωφέλη και αν ήθελαν πήγαιναν. Και μεταξύ μας αν στην μια εταιρια έπαιρνες 10.000 τον μήνα (λέμε τωρα) και η Apple σου έδινε 12.000-15.000 και σε ενδιέφερε η πρόταση, δεν θα πήγαινες….

tolkien

@Max91
ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ. Πολυ σωστος.

dark_master

@j η ουσία δεν είναι οι υπάλληλοι αλλά τα project και η τεχνογνωσία που πήραν μαζί τους φεύγοντας. Δεν ξέρουμε πως τους δελέασαν να φύγουν και υπο ποιές συνθήκες έφυγαν.
Το άρθρο αναφέρει:

ενώ την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησε η είδηση ότι πήρε πολλούς υψηλόβαθμους ειδικούς σε θέματα μπαταρίας από την A123 που την ανάγκασε να σταματήσει κάποια συγκεκριμένα project.

Δεν νομίζω ότι μια εταιρεία θα έκανε μήνυση έτσι απλά…

Max91

@j
μαγκια της θα ηταν να βρει δικους της καλους υπαλληλους και οχι να προσπαθει με περισσοτερα λεφτα να δελεασει υπαλληλους αλλων εταιριων.

j

Στον κοσμο των επιχειρήσεων δεν κοιτάνε ποιος ειναι ποιο μάγκας, αλλά ποιος θα βγάλει τα περισσότερα χρήματα. Με κάθε τροπο. Και δυστυχώς ολα αυτά (και ακόμα χειρότερα….) γίνονται σε όλες τις Μεγάλες εταιρίες…..

plaka

@j πανω απο ολα υγιείς ανταγωνισμός με αυτα τα μυαλα που εχεις ατομ σαν εσενα φτασαν την ελλαδα εως εδω. Γιατι πανω απο ολα ο εαυτουλης μας πρεπει να σταματήσουν μερικοι να πατανε επι πτωμάτων για να κρατηθούν στην εξουσια. Αυτους του τεχνικους που πηρε η apple γνωρίζουν ολα τα σχεδια της σαμσουνγκ απο τους αρχιμαστορες οι οποιοι παντα ειναι εμπιστοι τουλάχιστον επι το πληστων.. να πει ξεκαθαρα η apple οτι θελει να γίνει σαμσουνγκ καλως η κακός η σαμσουνγκ δεν εχει αντιπαλο στην τεχνολογία την apple ουτε καν ποτε η apple δεν παρήγαγε κατι. Αααα ξεχασα special aluminium απο κορυφαίο designeer που η ιδια προσέλαβε. Αυτο δειχνει μια ετερεια που δεν παραγει απλα μονο πουλαει. Ευτυχως αγαπαω την τεχνολογια σαν εξελιξη δλδ κεφαλι κατω και παραγωγη οχι μονο μάρκετινγκ και μπαγαμποντια, που δυστυχώς κατεληξε αυτην η ετερεια(apple) που πλεον εκτος απο ενα τρισαθλιο πλεον λογισμικο που και εκει εμεινε πισω δεν ΠΑΡΑΓΕΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Απλα μονο παρακαλα και κλέβει για να συνεχίσει να υπάρχει. Εγω την παραδέχομαι γιατι πουλαει σκουπιδια σε μεγαλες τιμές μπραβο της

Sot11

Plaka… Πλάκα κανείς; Που υπάρχει υγιής ανταγωνισμός; Έχεις δει καμία εταιρεία να πηγαίνει με τον σταυρο στο χέρι; Δεν υπάρχουν αυτα πια…

Tony

Ρε σεις πατε καλα?

Απο ποτε οι εργαζομενοι μιας εταιρειας ειναι και ιδιοκτησια της?
Την τεχνογωσια οι ιδιοι ανθρωποι την δημιουργουν,δεν εκλασε η Samsung και μυρισε τεχνογνωσια.

Η Samsung και η καθε Samsung να κοιταει να τα σκαει χοντρα στο προσωπικο της για να μην δελεαζονται απο αλλους.

Δεν υπαρχει υγιείς ανταγωνισμός οταν προκειται για τον μισθο του αλλου,ειναι φυσικο καποιος να δινει περισσοτερα και απολυτα φυσιολογικο ο εργαζομενος να τα παρει
Στα @@ του εργαζομενου αν ο εργοδοτης λεγεται Samsung η Apple

Ξαφνικα εχουν γινει ολοι καπιταλες και υπερασπιζονται τις κακομοιρες τις εταιρειες

Εσας αμα σαςκανει προταση η Apple να μην πατε

GeOrGe SiM...

Παντως εμένα η apple και η samsung δεν μου αρεσαν ποτε εγω ειμαι fan της sony και της nokia η apple αυτο που κανει δεν ειναι σωστο μπορει να βρει δικους της υπαλληλους και οχι να μιωση αλλων αιτεριων αυτη ειναι η γνωμη μου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.