Apple: Ανάμεσα στους υποψήφιους αγοραστές του Here Maps της Nokia

Μετά την πώληση του τμήματος συσκευών και υπηρεσιών της Nokia στη Microsoft, η φινλανδική εταιρεία σκέφτεται να πουλήσει και το τμήμα των χαρτών που είναι υπεύθυνο για το HERE maps. To Bloomberg αναφέρει ότι ανάμεσα στους υποψήφιους αγοραστές είναι και η Apple.

Πιο συγκεκριμένα στο ρεπορτάζ του Bloomberg αναφέρεται ότι ανάμεσα στους πιθανούς αγοραστές που βολιδοσκοπεί η Nokia, μαζί με την Apple βρίσκονται τεράστια ονόματα όπως Amazon, Alibaba, Facebook, Baidu και ονόματα από την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Αυτή τη στιγμή το τμήμα των χαρτών δεν αποφέρει κέρδη στην Nokia, ενώ έχει χάσει μεγάλο μέρος της αξίας του. Η Nokia είχε δώσει 8 δισεκατομμύρια ευρώ το 2008 για να εξαγοράσει την Navteq και πέρσι η αξία των χαρτών της είχε πέσει στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που είχε δημοσιοποιήσει.

Η Nokia αναζητά το ποσό των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και οι πρώτες προσφορές αναμένονται να έρθουν τέλη της επόμενης εβδομάδας. Προηγούμενες πληροφορίες έλεγαν ότι αν δεν πάρει το ποσό που θέλει, δεν θα προχωρήσει στην πώληση.

Μια πιθανή απόκτηση του HERE maps της Nokia από την Apple, θα είχε λογική καθώς θα έδινε σημαντική ώθηση στην Apple η οποία από το 2012 δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει το Google Maps.

Διαβάστε επίσης: Nokia: Εξαγόρασε την Alcatel-Lucent

apple here maps, Apple: Ανάμεσα στους υποψήφιους αγοραστές του Here Maps της Nokia

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gericho

‘Μετά την πώληση του τμήματος συσκευών και υπηρεσιών της Nokia στη Microsoft, η φινλανδική εταιρεία σκέφτεται να πουλήσει και το τμήμα των χαρτών που είναι υπεύθυνο για το HERE maps.’

‘Αυτή τη στιγμή το τμήμα των χαρτών δεν αποφέρει κέρδη στην Nokia, ενώ έχει χάσει μεγάλο μέρος της αξίας του.’

Ακριβώς η Nokia προσπαθούσε ήδη καιρό να πουλήσει το HERE maps στη Microsoft μαζί με το τμήμα συσκευών, επειδή ξεφορτωνόταν δύο ζημιογόνα τμήματα.
Παραλίγο δηλαδή, αλλά οι μέτοχοι και το ΔΣ στη Microsoft δεν έκατσαν να πάορυν τη ζημιά και να σκάσουν και πακτωλούς χρημάτων.
Καλύτερα δηλαδή για εκείνους, γιατί επιπλέον θα χρεωνόντουσαν και τη χλεύη της υποτιθέμενης διάλυσης της φινλανδικής ιστορικής εταιρείας τη στιγμή που η τελευταία θα έβγαινε ατσαλάκωτη κι ενισχυμένη από τη συμφωνία.

ΦασουλαδαΜεΦετα

Η μαϊκροσοφτ δεν θέλει να τους αγοράσεις,
Η άπλ το σκευτεται,

Η μαϊκροσοφτ μένει με τους χαρτες μπινγκ που μπορούν να φέρουν τις υπηρεσίες χίαρ, μονο για περιορισμένο χρονικό διάστημα,
Η άπλ τους αγοράζει,

Η μαϊκροσοφτ μένει στον αέρα καθώς οι μπίνγκ μαπς είναι για πέταμα και η άπλ κόβει την συμβατότητα με τους χίαρ,
Η άπλ βελτιώνει στο μέγιστο τους χίαρ μάπς και συναγονιζεται την γκούγκλ στα ίσια..

Επίσης..:

Η ΜΣ βγάζει όλες τις εφαρμογές τις για Αντροίντ και ιΟΣ,
στα γουντοους φον δεν προσφέρει όλα τα χαρακτηριστικά και
υπάρχουν λιγότερες εφαρμογές και ΠΟΛΥ χειρότερο ίντερφεης απο τα αλλα 2 λογισμικά.

Βγαίνουν τα γουιντοους 10 για κινητά,
πατώνουν, χάνουν τους περισσότερους πελάτες, δεν έρχονται νέοι πελάτες γιατι δεν έχει να προσφέρει τίποτα καλύτερο απο το ιΟΣ και το Αντροιντ.

Ετσι μου φαίνεται οτι η άπλ βγαίνει κερδισμένη απο όλα τα πιθανά σενάρια!
(και εγω φυσικά θα πάω για ιΟΣ άμα τα γουίντοους φον 10 είναι χειρότερα (λειτουργικα) απο τα 8.1 )

gericho

Εκτός κι αν έχεις σκοπό να κρατήσεις την επόμενή σου συσκευή για πάνω από πέντε χρόνια,

προς το παρόν μπορείς άφοβα (ελέω πιθανής μεταπώλησης της HERE)
να αγοράζεις ξανά και ξανά συσκευές Windows mobile-phone,

αφού μόνο η Microsoft (εκ των Google-Apple) είναι ήδη επί πληρωμή licensee της HERE
και εξασφαλιζει για τα επόμενα πέντε χρόνια την παροχή των υπηρεσιών της HERE στο οικοσύστημά της.

Agnostos13

@gericho

Αφου η Microsoft δεν εχει σοβαρο συστημα χαρτων…αγοραζει! Οι αλλοι την βγαζουν τσαμπε…

Dimitris77

@ΦασουλαδαΜεΦετα

Τρομερο σεναριο φιλε. Δηλαδη για να καταλαβω, γραφοντας “Η άπλ βελτιώνει στο μέγιστο τους χίαρ μάπς και συναγονιζεται την γκούγκλ στα ίσια..” εννοεις πως οι Google maps ειναι η κορυφη; Εγω νομιζω πως στην κορυφη βρισκονται οι Here maps που εκτος των αλλων, εχουν και τη δυνατοτητα offline λειτουργιας. Επισης διαφωνω πως η MS θα μεινει με σταυρωμενα τα χερια. Εφοσον μπορει η Apple να βελτιωσει τους Here maps, γιατι να μη μπορει να κανει το ιδιο και η MS με τους Bing maps;

Οσον αφορα το δικο μου σεναριο, στην περιπτωση που οι Here maps καταληξουν στην Apple, τοτε θα αποσυρθουνε απο WP και Android και θα γινουν αποκλειστικοτητα του iOS. Επι πληρωμη εννοειται.

Ετσι δικαιωνεσαι κι εσυ στην τελευταια σου παραγραφο “Ετσι μου φαίνεται οτι η άπλ βγαίνει κερδισμένη απο όλα τα πιθανά σενάρια!”. Εννοειται φιλε πως θα βγει η Apple κερδισμενη. Εννοειται. Ποιος νομιζες πως θα κερδισει; Εσυ; Εσυ (κι ο καθενας) τους χαρτες τους ειχατε δωρεαν με τη MS. Τωρα καθιστε να τους πληρωνετε στην Apple. Στο δικο μου σεναριο επαναλαμβανω, ετσι; Μακαρι να βγω ψευτης δηλαδη.

nikolas

αγαπουλες ενημερωθειτε και λιγο, επισημα οι χαρτες στα Windows 10 θα εχουν δεδομενα απο τους Bing maps και απο τους HERE…. οποτε η το κανει για να προλαβει να ολοκληρωσει τους bing η Microsoft η πολυ απλα η Here θα εξαγοραστει απο την MS 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.