Apple, Αύξηση στο μερίδιο αγοράς στην Αμερική

Με τα τελευταία άρθρα να κάνουν λόγο περί μείωσης της τιμής της μετοχής αλλά και μείωση στις παραγγελίες οθονών, τα πράγματα στην Apple μόνο καλά δεν φαίνονται. Όμως, σύμφωνα με νέα στατιστικά της Kantar Worldpanel ComTech οι πωλήσεις συσκευών της εταιρείας στην Αμερική φαίνεται να έχουν ανέβει σημαντικά, ρίχνοντας σε δεύτερη θέση την πλατφόρμα της Google, τουλάχιστον στις τελευταίες εβδομάδες του 2012.

Apple, Apple, Αύξηση στο μερίδιο αγοράς στην Αμερική

Συγκεκριμένα, το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους – μέχρι και τις 23 Δεκεμβρίου – το 51.2% των συνολικών smartphones που πωλήθηκαν στην Αμερικανική αγορά ήταν συσκευές της Apple, αρκετά πάνω από το αντίστοιχο μερίδιο του 44.9% που είχε πρόπερσι η εταιρεία, με το Android να ακολουθεί με μερίδιο αγοράς 44.4%, μείωση δηλαδή 0.4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Η RIM φαίνεται να είχε τα μεγαλύτερα προβλήματα, καθώς μόλις το 1.1% του συνολικού μεριδίου πωλήσεων ήταν συσκευές BlackBerry σε σχέση με το αντίστοιχο 6.1% του 2011, ενώ οι πωλήσεις των Windows Phone αυξήθηκαν κατά 0.4%, φτάνοντας το 2.6%.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 19% των πωλήσεων της Apple έγιναν από πρώην χρήστες συσκευών Android, με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας Verizon και AT&T να αριθμούν 30% και 6% αντίστοιχα από τους μεταβαίνοντες. Τέλος, το 35% των πωλήσεων φαίνεται να προήλθε από χρήστες που αναβάθμισαν το iPhone τους με νέο μοντέλο της ίδιας εταιρείας, με τους προαναφερθέντες παρόχους να αριθμούς αντίστοιχα το 37% και το 55% αυτών που αναβαθμίσαν.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jimo

Αυτα να τα βλεπουνε μερικοι που κραζουνε την apple οτι το αντροιντ πουλαει ποιο πολυ!
Τοση φασρια εγινε περσι οτι τα αντροιντ κινητα ξεπερασαν σε πωλησεις τα αιφον και τελικα ηταν ενα ματσο τριχεσ απο κατι ζηλιαρηδες ατροιντακηδεσ!

Ταπα και ξεθυμανα γιατι οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια!

Αντε να δουμε τωρα την σαμσουνγ που θελει αντι για αντροιντ να τρεξει δικο της λειτουργικο(τιζεν) να δω τη θα πεταξει στην αγορα! καμια αντιγραφη απο ios σιγουρα!

επισης θελω να δω αν η apple θα κανει το λαθος να βγαλει φτηνο αιφον γιατι ναι μεν θα τρελαθει να πουλαει αλλα θα χασει σε κυρος!

και να σταθω εδω
-το 19% των πωλήσεων της Apple έγιναν από πρώην χρήστες συσκευών Android

μαλον καταλαβαν οτι το αντροιντ δεν μπορει να φτασει το ios σαν λειτουργικο!

karkavelas

@jimo τουλάχιστον σε πληρώνουν για να τα λες ή τα λες τσάμπα.
Όταν δοκιμάσεις αντροιτ έλα να τα επαναλάβεις.
Χωρίς παρεξήγηση αλλά το αντροιτ δεν έχει
να ζηλέψει τιποτα από το ios.

nikmour

Παιδιά τα παραπάνω είναι αναλύσεις και όχι στοιχεία. Θα δούμε τι έγινε όταν η apple δημοσιεύσει τα στοιχεία τριμήνου. Παίζονται πολλά παιχνίδια με την μετοχή της εταιρείας και μην πιστεύετε ούτε τα μισά.

jimo

φιλε μου καρκαβελα καταρχην συγνωμη για τον καταιγισμο παραπανω δεν ειναι ομορφο θεαμα!

Αλλα να σου πω την αληθεια και γω φανατικοσ αντροιντακιας ημουνα ειχα φοβερα ανροιντ κινητα για την εποχη τουσ οπωσ πχ το χπερια χ10i οταν βγηκε το γκαλαξυ εσ πλας και πολλα αλλα και μαλιστα σε πληροφορω αλαζα τις ρομ σαν πουκαμισα για πλακα ειχα παντα 3εις ρομ μεσα στο κινιτο μου γιανα παιζω και να κανω δοκιμεσ και εναλαγεσ οταν ακομα το αντροιντ ητανε αγνωστο για τους πολους ! το εχω φαει στη μαπα και πανα ειχα ενα παραπονο αιφον πρωτη φορα επιασα στα χερια μου με το αιφον5 δεν ηθελα ουτε να τα δω τα θεωρουσα υπερ εκτιμημενα!

αλλα ειληκρινα στο λεω και οχι απλα αππο εμπειρια αλλα και απο προσωπκη ερευνα το ios δεν πιανεται
το αντροιντ απλα σε θαμπωνει και μετα απο 3εισ μηνεσ αρχιζει τα κοληματα εχω τα γκαλαξυ σ3 (το βρηκα μολις 450 ευρω καινουριο) και το αιφον 5 γιατι οπως ειπα ημουνα φανατικοσ αντροιντακιας μεχρι που κσενερωσα !

γενικα στην ζωη ισχυει -οτι πληρωνεισ παιρνεις

SOTOS

Μαθετε ελληνικά όλοι οι παραπάνω. Μας βγήκαν τα ματια να διαβαζουμε! Και χαλαρώστε, προκειται για την αμερικανικη αγορα ΜΟΝΟ… Παγκοσμια η εικονα ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικη!

κωστας

συμφωνω με το φιλο πρωτα πρεπει να μαθουμε ελληνικα και μετα να σχολιαζουμε

crzbrn

Το εντυπωσιακό σε αυτή την είδηση δεν είναι τα ποσοστά του ios και του android αλλά τα ποσοστά των windows phone.Αν το μόνο που κατάφερε για τη Microsoft η έκδοση των windows phone 8 είναι να της ανεβάσει το ποσοστό κατά 0,4% τότε ίσως πρέπει να βιαστούν να βγάλουν τα WP9 😛

Αποστόλης Ρόδος

@ jimo … Στην περίπτωση της Apple δεν ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις… αλλά το ότι σου πασάρουν τα σκάς… 😛
Τι έχει να πει ένα iPhοne 5 & iOS 6 μπροστά σε ένα Xperia Z με Jelly Bean… μη τρελαθούμε εντελώς τώρα.

vasilis

Εντάξει παιδιά! Μην τον κράζετε για τα ορθογραφικά του λάθη! Αυτό είναι κάτι που αφορά τον ίδια και μόνο τον ίδιο. άλλωστε tech site είναι και όχι site ορθογραφίας! Πάντως οι απόψεις το είναι σεβαστές και αρκετά κατανοητές

Λευτέρης Καζατσανίδης

Ρε παιδιά, για τα ορθογραφικά λάθη οφείλεται προφανώς το iOS 5. Δεν χρειάζεται άλλη απόδειξη για να φανεί η ανωτερότητα του android. χαχαχα Πέρα από την πλάκα μια απλή σύγκριση του google now και του siri φανερώνει πολλά…. 😉

Demetris

παιδία να ρωτήσω κάτι.πατάω να αγοράσω το iphone 5 από την ιστοσελίδα της apple και μου λέει 199 δολλάρια το 16 gb.αληθεύει ή είναι με κανένα συμβόλαιο??

foro-xristos

@demetris εννοείται ειναι με συμβολαιο!

Darth

@Demetris διετές συμβολαιο τον 30 δολλαριον (αν δεν κάνω λάθος)
(30*18)+200=630+200=740 δολλαρια = 560 euro

πάντα για Αμερική μιλάω…… εδώ είναι πολύ πολύ υψηλότερες χρεώσεις (χ2 φτάνουν)

Thodoris1988

Ρε μη φανατιζεστε τοσο με τις πωλησεις και το μεριδιο αγορας, ελεος!
Κανετε λες και εκλεψε μεταγραφη ο Παναθηναϊκος απο τον Ολυμπιακο στο ποδοσφαιρο! (Παναθηναϊκος ειμαι). Ηρεμηστε λιγο, ερευνα ειναι στο κατω-κατω.

GiannisWST

Το άσχημο ειναι να βλέπεις άτομα να συγκρίνουν το Χ10 mini και το galaxy s plus με κάθε iPhone… Ειναι απόλυτα λογική σύγκριση, ακόμα και στην τιμη πώλησης ταιριάζουν.

Ο καθένας αγοράζει οτι τον εξυπηρετεί και τον βολεύει. Απλα μην θεωρείτε αυτομάτως οτι πρέπει και οι άλλοι να πάρουμε το 5. Με τόση επιμονή το μονο συμπέρασμα που βγάζει ειναι οτι κάποιοι έδωσαν ο,τι είχαν και δεν είχαν για να το αποκτήσουν και δεν μπορούν να διαβάζουν για άλλες συσκευές, γιατι δεν θελουν να το μετανιωσουν.

jimo

αμα ηθελα να φραφω σωστα θα εγραφα καπου αλλου και οχι εδω και οσοι ασχοληθηκαν με την ορθογραφια μου μαλον ειναι ασχετοι απο κινητα πανασχετοι θα ελεγα το λιγοτερο οποτε και η αποψη τουσ δεν μετραει!!

θα μπορουσα αν ηθελα να μπω να τα γραψω σε ενα γουορντ και να κανω διορθωση αλλα δεν με ενδιαφερει τι λενε ψευτομαγκες απο το ιντερνετ!

οσο για τον φιλο που ειπε οτι δεν παιρνεισ οτι πληρωνεις ισχυει ισως για τα σαμσουνγκ κινητα που με λιγοτερα λεφτα απο του s3 παιρνεισ ενα huawei ascend d2 που το κανει σκονη

nikmour

Συγνώμη αλλά σβήνετε το μύνημα μου που προσπαθώ να χαμηλώσω την ένταση και δεν σβήνετε τα μυνήματα του jimo που μας βρίζει όλους μας λες και είναι ο επαίοντας (jimo αν δεν ξέρεις την λέξη look it up) της τεχνολογίας και δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα?

Κώστας Βλαχάκης

Παιδια, δεν έχω επέμβει στην συζήτηση μέχρι τώρα. Παρακαλώ μην ειρωνεύεστε μεταξύ σας. Ας μείνουμε στην ουσία.

Αποστόλης Ρόδος

@ jimo … εμένα πάντως φίλαράκι δεν με πειράζει που κάνεις λάθη, αρκεί που προσπαθείς να γράψεις Ελληνικά και όχι greeklish και φυσικά… κραταω την ουσία από αυτά που γραφεις.
Πάντως να ξέρεις …
Το iPhone σου έχει ορθογραφικό έλεγχο αν δεν το πήρες πρέφα όπως και σχεδόν όλοι οι browsers. Δεν χρειάζεται να γράφεις σε word… 😉

360kias

Δεν υπάρχει καλυτερο λειτουργεικο απο το ios και καλυτερο τηλ απο το iphone 5..Είμαι κάτοχος note 2 -iphone 5

nikmour

@360kias
Έχεις δοκιμάσει wp8? Μην ξεχνάμε βέβαια και τα ΒΒ10. Προσωπικά έχω μεγάλη αγωνία για τις 31 Ιανουαρίου.

lorentzos

Δεν υπάρχει καλύτερο λειτουργικό!!! Κάτοχος ios, windows,android, sybian, bada, linux, Αν κάποιος έχει βρει τον ορισμό καλύτερο να μας τον υποδείξει. Εαν κάποτε βγει κάποιο λειτουργικό με λίγο απο όλα απο τα παραπάνω τότε και ίσως να βρούμε τον ορισμό ΚΑΛΥΤΕΡΟ :))

keysmith

εγώ πάλι θα ζητήσω.. Να μου αναλύσει κάποιος το σκεπτικό αυτών που δεν τους πειράζει να πληρώνουν ένα “έξυπνο κινητό” 700€ που.. δεν στέλνει/δέχεται με BT ούτε ringtone, που θέλει itunes και άλλες βλακείες λογισμικό στο PC για να περάσεις/πάρεις αρχεία (ήχου/εικόνας), που δεν παίρνει microSD, που για να εγκαταστήσεις εφαρμογή πρέπει ο προγραμματιστής που έφτιαξε την εφαρμογή να έχει πληρώσει την iphone (νταβατζιλίκια το λένε στην πιάτσα) για ψηφιακές υπογραφές που και καλά του προσφέρουν ασφάλεια. Που για να το κάνουν κινητό πρέπει να το κάνουν JB που όμως χάνεται όταν αναβαθμίζεται το λογισμικό τους (καμία σχεση με το root, jb κάνεις για να αποκτήσεις βασικά πράγματα). Και άλλα πολλά να μην τα γράφουμε με κερασάκι ότι σε βάζει να κόψεις την κάρτα σου (!), σαν να κόβεις το “μουστάκι” σου που λέει και η ελληνική ταινία (μονο που τώρα γίνεται μερικώς και για να μην υπάρχει εύκολη επιστροφή/δοκιμή σε άλλη πλατφόρμα). Δεν αμφιβάλω ότι είναι ποιοτικό κινητό με καλά specs και μάλιστα λειτουργικό (καλό ui), αλλα με τόσους περιορισμούς και τέτοιο κόστος θέλει και λίγο μαζοχισμό για να το προτιμήσεις και καλό πορτοφόλι να το συντηρήσεις (αγοράζεις σχεδόν τα πάντα που χρειάζεσαι). Φιλικά τα λέω, αγοράστε ότι σας… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.