Apple: Ξεπέρασε τις προβλέψεις με 61.1 εκ. iPhone το πρώτο τρίμηνο

Στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο (τέταρτο τρίμηνο του 2014) η Apple έσπασε ρεκόρ με 74.5 εκατομμύρια πωλήσεις iPhone φέρνοντας στα ταμεία της 51.2 δισ. δολάρια. Ωστόσο, στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο (τρεις πρώτοι μήνες του 2015), οι αναλυτές περίμεναν σημαντική πτώση.

Η πτώση αυτή θα ήταν αναμενόμενη διότι το προηγούμενο τρίμηνο ήταν η πρώτη περίοδος κυκλοφορίας των iPhone 6 και iPhone 6 Plus και περίοδος γιορτών που πάντα οι πωλήσεις τεχνολογικών ειδών είναι ανεβασμένες.

Η Apple έδωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2015 σημειώνοντας 61.1 εκατομμύρια πωλήσεις iPhone και έσοδα 40.3 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για σημαντική αύξηση από τα 43.7 εκατομμύρια iPhone που πούλησε το ίδιο τρίμηνο πέρσι, αλλά ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 56 εκατομμύρια πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Ο Tim Cook δεν έδωσε αριθμούς πωλήσεων για ξεχωριστά μοντέλα iPhone, αλλά επεσήμανε ότι το 20% των όσων χρησιμοποιούν iPhone, έχει αναβαθμιστεί ήδη σε iPhone 6 και iPhone 6 Plus.

Περισσότερα κέρδη από τα Macs παρά τα iPads

Όσον αφορά στα iPad η Apple πούλησε 12.6 εκατομμύρια συσκευές το πρώτο τρίμηνο του 2015 με έσοδα 5.4 δισεκατομμύρια δολάρια. Αριθμός μικρότερος από τα 5.6 δισεκατομμύρια δολάρια των Mac τα οποία είχαν 4.5 εκατομμύρια πωλήσεις. Τα κέρδη από τις πωλήσεις iPad από το 2011 ήταν περισσότερα από όσα έβγαζε η Apple από τα Mac, αλλά λόγω της συνεχούς συρρίκνωσης των iPad, αλλάζουν οι ισορροπίες μετά από καιρό.

Μέχρι σήμερα η Apple έχει πουλήσει 250 εκατομμύρια iPad, αριθμός αρκετά ικανοποιητικός αλλά δεν πλησιάζει τα 700 εκατομμύρια iPhone που έχουν πουληθεί από το 2007.

Τέλος, πρέπει να πούμε ότι τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο η Apple έπαιζε στην αγορά χωρίς αντίπαλο, κάτι που σίγουρα βοήθησε τις πωλήσεις της και της έδωσε αριθμούς που τόσο η ίδια όσο και οι αντίπαλοι θα είναι δύσκολο να ξεπεράσουν.

Το ενδιαφέρον θα είναι να δούμε τις πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου του 2015 κατά τη διάρκεια του οποίου βρίσκεται και η Samsung στην αγορά με τα δικά της ανασχεδιασμένα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge.

apple πωλήσεις q2, Apple: Ξεπέρασε τις προβλέψεις με 61.1 εκ. iPhone το πρώτο τρίμηνο

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimitrinho

Μπραβο ρε apple παμε γερα!

TechGeek

Κάποτε το μονο που θέλει ο άλλος είναι κινητό που να βγάζει φωτογραφίες τέλειες με ένα πάτημα, λίγο internet και κανένα παιχνίδι να περάσει η ώρα. Κάποτε η περιπλοκη φιλοσοφία του android δεν είναι αυτό που θέλουν όλοι. Ας το καταλάβουν κάποιοι πριν αρχίσουν τα σχόλια που απλά εκθέτουν τους ιδιους.

Giorgos

Η Apple όλο ξεπερνάει προβλέψεις, σπάει ρεκόρ πωλήσεων κτλ. αλλά στο τέλος κάθε τριμήνου/χρόνου όλο ζημιές δηλώνει και χαμηλές πωλήσεις σε σχέση με τις προσδοκίες τους. Άλλο ένα τρικ του μάρκετινγκ τους για να δίνει αυτοπεποίηθηση στους πελάτες της και να τους κάνει να νιώθουν ωραία πως επένδυσαν σε μία συσκευή που ο κόσμος εγκρίνει και αγοράζει. Να λοιπόν πως πωλούνται τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Λες και είμαστε οπαδοί ομάδων ποδοσφαίρου ένα πράγμα. Βλέπω σχόλια τύπου “μπράβο ρε apple πάμε γερά” λες και το fanboy έχει μετοχές ή κάποιο οικονομικό κέρδος ή όφελος σε περίπτωση που αυτή η εταιρία βγάζει δισεκατομμύρια. Κάτι τέτοια βλέπω και μου έρχεται να μετακομίσω στον Άρη. Κάθε χρόνο το ίδιο βιολί….

Mike M.

“Μπραβο ρε apple παμε γερα!” – “Να λοιπόν πως πωλούνται τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες.” Δύο αντιδιαμετρικά σχόλια της ίδιας όμως κατηγορίας. Ο δεύτερος… κοροϊδεύει τον πρώτο με ακάμα χειρότερο σχόλιο και κατά τα άλλα του έρχεται να μετακομίσει στον Άρη. Ήμαρτον και από τις δύο κατηγορίες αυτού του τύπου!!!

Dimitris

@giorgios σε πληροφορώ πως δεν χρειάζεται να μετακομίσεις ΕΣΥ, φροντίσαμε να το κάνουμε ήδη εμείς οι σώφρονες. Πώς γίνεται να δηλώνεται κέρδος τριμήνου και εσύ να λες πως πάλι (;;;;;) στο τέλος τριμήνου (που έχει λήξη, εξού και η αναφορά κερδών και μέρισμα μετοχών) θα εμφανίζει χρέη. Αλλά ξέρω, είσαι γάτα εσύ, εξάλλου ξέρει να κάνεις root τη συσκευή σου. Νομίζω πως άμα ο Χαρδαβέλας ξεκινήσει ξανά τις εκπομπές του θα εξαφανιστούν πολλοί από εδώ μεςα!!!!

nikos7

“Τέλος, πρέπει να πούμε ότι τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο η Apple έπαιζε στην αγορά χωρίς αντίπαλο, κάτι που σίγουρα βοήθησε τις πωλήσεις της και της έδωσε αριθμούς που τόσο η ίδια όσο και οι αντίπαλοι θα είναι δύσκολο να ξεπεράσουν.” γιατι νομιζω οτι αυτο το αρθρο φασκει και αντιφασκει με αυτο εδω το αρθρο?οχι στους αριθμους που δινουν τα αρθρα, αλλα στις διατυπωσεις του αρθρογραφου..
https://techblog.gr/b2b/samsung-rises-share-in-smartphone-market-4420/
“Το λεγόμενο project zero, σύμφωνα με τα δεδομένα της TrendForce, άρχισε να αποδίδε.Τα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge φαίνεται ότι βοήθησαν αρκετά, ενώ στο επόμενο τρίμηνο αναμένεται να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο την Samsung να κυριαρχήσει στην αγορά, αφού θα έχουν κυκλοφορήσει σε περισσότερες χώρες.Επιπλέον, αυτό σημαίνει ότι αφήνει την Apple αρκετά πίσω με το δικό της μερίδιο της αγοράς να βρίσκεται στο 19.9%. Το τέταρτο τρίμηνο του 2014, όπου η Apple σάρωσε με τις πωλήσεις της, ήταν στο 23.2%. Άρα έπεσε κατά 3.3%.”

nikos7

“Τέλος, πρέπει να πούμε ότι τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο η Apple έπαιζε στην αγορά χωρίς αντίπαλο, κάτι που σίγουρα βοήθησε τις πωλήσεις της και της έδωσε αριθμούς που τόσο η ίδια όσο και οι αντίπαλοι θα είναι δύσκολο να ξεπεράσουν.Το ενδιαφέρον θα είναι να δούμε τις πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου του 2015 κατά τη διάρκεια του οποίου βρίσκεται και η Samsung στην αγορά με τα δικά της ανασχεδιασμένα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge.”

Απο αρθρο της λορενας παλι στις 20/4/15 https://techblog.gr/b2b/samsung-rises-share-in-smartphone-market-4420/ :

“Το λεγόμενο project zero, σύμφωνα με τα δεδομένα της TrendForce, άρχισε να αποδίδει.Τα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge φαίνεται ότι βοήθησαν αρκετά, ενώ στο επόμενο τρίμηνο αναμένεται να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο την Samsung να κυριαρχήσει στην αγορά, αφού θα έχουν κυκλοφορήσει σε περισσότερες χώρες.Επιπλέον, αυτό σημαίνει ότι αφήνει την Apple αρκετά πίσω με το δικό της μερίδιο της αγοράς να βρίσκεται στο 19.9%. Το τέταρτο τρίμηνο του 2014, όπου η Apple σάρωσε με τις πωλήσεις της, ήταν στο 23.2%. Άρα έπεσε κατά 3.3%.
Ιδεα μου ειναι ή το σημερινο αρθρο φασκει και αντιφασκει σε σχεση με το προηγουμενο? οχι τοσο στους αριθμους, οσο στη διατυπωση του αρθογραφου.

fotis

Νομιζω οτι τα εσοδα ηταν 58.3 δις δολλαρια απο οτι ειδα στο capital.gr

Πέτρος Π

Το έχω αναφέρει κιάλλες φορές, συνήθως τα άρθρα εδώ στο techblog που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά των εταιρειών, με πωλήσεις κλπ κλπ είναι συνήθως ό,τι να ναι…
Απλά αναμεταδίδουν άρθρα από άλλα sites, αμφιβόλλου αντικειμενικότητας και αξιοπιστίας, χωρίς να τσεκάρουν τις πηγές… Σαν αποτέλεσμα έχουμε τα παραδείγματα που αναφέρουν και οι φίλοι παραπάνω, οπου μπορεί σε δύο διαφορετικά άρθρα να αναφέρονται ακριβώς τα ανάποδα συμπεράσματα σχετικά με το ίδιο θέμα… Νομίζω κάτι πρέπει να γίνει! 🙂

Doc77

Και τώρα που λύσαμε το θέμα περάστε από το ταμείο να λάβετε το μερίδιο σας……είμαστε φοβεροί ……ευτυχώς δεν πλήττουμε στο Greece!!!!!

Τελης

“Πάμε γερά” γραφεί ο άλλος λες και θα του δώσουν ποσοστά , τελικά μεγαλύτερα θύματα από τους φαν της Apple δεν υπάρχουν , και τους εκμεταλευονται και πληρώνουν τον κούκο αηδόνι και πανηγυρίζουν από πάνω.

Agnostos13

Παρτε καμια μετοχη ρεεεε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.