Apple, Το τελευταίο τρίμηνο του 2011 πούλησε “τον πατέρα της και τη μάνα της”

Σαρώνουν σε πωλήσεις τα προϊόντα της Apple. Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο οικονομικών που εξέδωσε η εταιρεία για το τελευταίο τρίμηνο του 2011, πούλησε 37.04 εκ. iPhone (+128% σε σχέση με πέρισυ), 15.43 εκ. iPad (+111%), 5.2 εκ. υπολογιστές Mac (+26%) και 15.4 εκ. iPod (-21%). Τα έσοδα της εταιρείας για το τελευταίο τρίμηνο του 2011 ανήλθαν σε 46.33 δισ. δολάρια Αμερικής.

, Apple, Το τελευταίο τρίμηνο του 2011 πούλησε “τον πατέρα της και τη μάνα της”

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GadgetΆκης

Το drug n drop στις μουσικές και τα βίντεο συνεχίζει όμως να τους… “χαλάει τη γεύση”!

hayatevo9

Μόνον εμένα αφήνει παγερά αδιάφορο αυτή η εταιρία??

moisis

@hayatevo9 και εμενα !!!!

mmike

Αν δεν άφηνε παγερά αδιάφορους τους παραπάνω δύο, η Apple θα είχε πουλήσει 75 εκατ. συσκευές + 2 κατά το τελευταίο 3μηνο του ’11. Πραγματικά μεγάλη απώλεια!

Dimitris

Εντυπωσιακό το 13 δις δολάρια καθαρό κέρδος σε ένα τρίμηνο.

Με μεικτό περιθώριο κέρδους 47%, η Apple φτιάχνει premium προιόντα αλλά χρεώνει και premium τιμές.

Η πρόβλεψη της Apple για το επόμενο τρίμηνο είναι η πτώση των εσόδων από τα 46 στα 34 δις ( λογικό αφού δε προβλέπεται καινούργιο προιόν όπως το προηγ. τρίμηνο με το iphone4s).

Green Devil

Παγκοσμια οικονομικη κριστη παιδια και οι πωλησεις τησ Apple καθε χρονο αυξανονται και των smartphones γενικοτερα!
Ε ρε καλα μας κανουν!!

Voyager13

Δεν είναι το ότι δεν υπάρχει καινούργιο προιόν αλλά δεν είναι και περίοδος εορτών που η κατανάλωση μεγαλώνει. Σε κάθε περίπτωση η σύγκριση γίνεται όχι το προηγούμενο με το επόμενο τρίμηνο αλλά τα ίδια τρίμηνα σε διαφορετικές χρονιές. Αυτό ναι επηρεάζεται εάν έχεις ή όχι νέο προιόν.

dimpep

iPhone 4S 64Gb 900 ευρώ και στο σπίτι κάθε μέρα μακαρόνια. Επίπεδο μετά σου λέει, να πως κάνουν λεφτά κάτι εταιρείες. Βασίζονται σε μας τα “θύματα” και στους αυτοκτονούντες υπαλλήλους στο Shenzen που δουλεύουν για 400 δολλάρια τον μήνα….

spiroz

αν ξέρει μια εταιρία από marketing………

Dimos

spiroz μαζι σου…Αυτο ακριβως..Οχι απλα ξερει απο Marketing αλλα πραγματικα σε αυτον τον τομεα δεν παιζεται…Δεν την φτανει καμια αλλη αυτον τον καιρο…Κατα τα αλλα εγω εχω GS2 😛

mmike

Αν δεν κατασκευάζεις από πολύ καλά έως κορυφαία προϊόντα, ό’τι και marketing να κάνεις… δεν πουλάς! Μην εθελοτυφλείτε κάποιοι ότι η Apple πουλάει επειδή έχει καλό τμήμα marketing. Απλά αυτό βοηθάει. Δεν γίνεσαι όμως Νο 2 εταιρεία στον κόσμο σε χρηματιστηριακή αξία (περί τα 400 δις δολ.και πίσω μόνο από την Exxon Mobil) επειδή κάνεις καλό marketing. Όσο για το αν πουλάει ακριβά τα προϊόντα της και κατά συνέπεια έχει μεγάλο κέρδος ανά πουλημένη μονάδα, ρίξτε καμιά ματιά στο όρο “προστιθέμενη αξία” και πως αυτή αποκτάται.

Adonis

Mmike +1

GLeft

εξ’ αλλου οποιος εχει δουλεψει με mac θα ξερει οτι και ποιοτητα κατασκευης εχουν τα μηχανηματα της apple, αλλα ειναι και πολυ λειτουργικα. και βεβαια, οτι πληρωνεις παιρνεις, μην κρινετε την τιμη του προιοντος μονο απο το ποσο κανουν τα κομματια που το αποτελουν, αλλα σκεφτειτε και τις ωρες που περασαν σχεδιαστες, προγραμματιστες για να γινει αυτο

syngi

πες τα ρε mmike που εδω στην ελλαδα πιστευουν οτι η apple πουλαει μονο επειδη ειναι μοδα και εχει καλο marketing και οσοι περνουν apple ειναι προβατα κτλ.

zin

το mac os και το ios ρε παιδια δεν παιζονται,στην ουσια δεν εχουν ανταγωνηστη οσον αφορα τη ποιοτητα..αλλα τσιμπανε λιγο οι τιμες..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.