Apple, ζητά επανεκδίκαση και περισσότερα χρήματα από τη Samsung

Στις αρχές του μήνα το δικαστήριο έβαλε τέλος στη δεύτερη μεγάλη «μάχη» μεταξύ της Apple και της Samsung, όπου η δεύτερη καλείται να πληρώσει στην πρώτη 119.6 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση 3 πατεντών αλλά και η Apple παραβίασε μια πατέντα και θα πληρώσει το ποσό των 158,400 δολαρίων.

H ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν μια σαφής νίκη για τη Samsung η οποία θα μπορούσαμε να πούμε ότι τη «γλίτωσε φθηνά» καθώς η Apple ζητούσε το ποσό των $2.2 δισεκατομμυρίων για παραβίαση 5 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Τόσο η ίδια η Apple όσο και ειδικοί αναλυτές περίμεναν να επιδικαστεί πολύ μεγαλύτερο ποσό. Στην πρώτη μεταξύ τους δίκη το πρόστιμο κατά της Samsung ήταν στα $1.05 δισεκατομμύρια και τελικά κατέβηκε στα $930 εκατομμύρια.

Έτσι λοιπόν, η Apple αποφάσισε να ζητήσει επανεκδίκαση της υπόθεσης για να λάβει μεγαλύτερο ποσό από τη Samsung. Πλέον φέρεται να ζητά μέχρι και $3.2 δισεκατομμύρια και $6.4 εκατομμύρια σε τόκους. Η Apple ζητά από τη Samsung $11,040 τόκους για κάθε μέρα που περνά μέχρι να εκδοθεί η απόφαση που τη δικαιώνει.

Στην αίτησή της για επανεκδίκαση της υπόθεσης η Apple επικαλείται εσωτερικά έγγραφα της Samsung στα οποία φαίνεται η σκόπιμη στρατιγκή της να αντιγράφει χαρακτηριστικά από το iPhone όπως το κατοχυρωμένο «slide to unlock», προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστική.
, Apple, ζητά επανεκδίκαση και περισσότερα χρήματα από τη Samsung

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alexis

Για τα πανηγύρια πια αυτή η εταιρία! Άκου εκεί slide to unlock!

Theo

Ε Λ Ε Ο Σ !! Φτάνει πια με αυτή την παλιοεταιρία. Να τα βλέπουν αυτά οι φανς της apple και να χαίρονται σε τι εταιρία δίνουν τα λεφτά τους. Ήμαρτον δλδ, μας κούρασε.

Sot11

Ειναι καινούριο παιχνίδι αυτο; Η apple μηνύει την samsung και το αντίθετο κάθε μέρα; Έλεος.

Μιχαλης

Δεν ξέρω που χρησιμοποίησε η samsung το slide to unlock αλλά έλεος δικαστήριο για αυτό το πράγμα

Mimis

Sammy, εσφαλες…
Τωρα θα πλερωκεις..
Hail to Apple!!
Hail to the Queen!!

spam

Φτανει ρε apple φτανει καλα ποσο πισω εχεις μείνει. Αντι να καθίσεις οντως απο εδω και περα να κανεις πατέντες ευρεσιτεχνιες και να τις κατοχυρωσεις (μιας οπως ειπες παλιοτερα δεν υπηρχε αυτο το προνομιο) και να βουλωσεις στοματα (γιατι οπως λενε τα φανμποις σου εισαι η καλυτερη και να τους δικαιωσεις) ψαχνεις αφορμη με την παραμικρη αλλα βλακώδης ταυτοχρονα και ψευτικη δικαιολογία να αρμεξεις λεφταhttps://www.fosspatents.com/2014/04/10-european-judges-found-apple-had-not.html?m=1 . Ειναξ μξα ετερεια που προσωπικα δεν την χονευω αλλα θα τις εδινα μια ευκαρια αν με ειχε πεισει οτι κατι αξιζει αλλα τιποτα απολυτως… εαν δεν ειχε τους developers θα τερματιζε παντα τελευταια αυτοι την κρατανε

fotis braudakis

Εμείς γιατί πρέπει να χάνουμε το χρόνο μας με αυτό το θέμα;

P

Όταν κάποιος κλέβει πρέπει να πληρώσει .., δεν ειναι δίκαιο να παίρνει τζάμπα έτοιμες ιδέες . Ας αγοράσει τα δικαιώματα και ας το παει 10 βήματα πιο πέρα , τότε Μπράβω της … Αυτό ισχύει για όλες τις εταιρίες

ulb

ΆΛΛΟ να κλέβει ιδέες και άλλο να βασίζεται σε ιδέες. Ούτε fanboy της Samsung είμαι, ούτε της Apple etc, αλλά αν είναι έτσι, και η Samsung θα έπρεπε να έχει μηνύσει τόσες εταιρίες, ακόμα την Google γιατί κάποια χαρακτηριστικά τα πρωτοείδαμε σε Samsung τηλεφώνα ως features της Samsung και όχι του Android.

killbillgr

Τη να πούμε και εμείς οι Ελ θα πρέπει να κάνουμε μήνυση σε όλο τον πλανήτη για γλώσσα,μαθηματικά, φιλοσοφία και οτι άλλο μπορεί να φανταστείτε. Μετά τον Steve’s Job δεν έχει επίπεδο η Apple 🍎 οι μηνύσεις πέφτουν βροχή ☔ από εκεί κερδίζουν χρήματα 💵 💰 💰.
Συνέχισε Apple

P

@ulb .. Όταν έχεις μια ιδέα και περιγράφεις τα βήματα και την τεχνογνωσία για να φτάσεις στο αποτέλεσμα και την κατοχυρώσεις , αυτό ειναι η πατέντα .. Όταν κάποιος άλλος θέλει να φτάσει στο ίδιο αποτέλεσμα πρέπει τα βήματα να ειναι σε ένα βαθμό διαφορετικά ( τότε δεν αποτελεί κλοπή ) . Αν δεν μπορει ζητά αδειοδότηση απο τον προκάτοχο της πατέντας κάπως έτσι πανε τα βήματα .. Μιλάω για όλους και δεν είμαι υπέρ της μιας ή της άλλης εταιρίας .. Και η apple εχει κλέψει πατέντες άλλων …

Stavroula

Πωωω,ελεος πια η Apple!! Μας εχει κουρασει…ας βγαλει τουλαχιστον κατι καινουργιο στα κινητα της και χωρις φυσικα να τα κλεψει!! .__.

Stavroula

Στο προηγουμενο σχολιο εννοουσα,να βαλει καινουργια και πρωτοτυπα πραγματα* 🙂

Τζόναθαν Ελίζογλου

Όπα ρε Apple ! Μήπως την φοβάσαι μην σου φάει τον θρόνο ?? Όπως έκανε και η Google ??

Αποστόλης Ρόδος

Η Apple τη χασούρα της πάει να τη βγάλει από τα πρόστιμα. Τα επόμενα χρόνια θα έχουν ξυπνήσει περισσότεροι καταναλωτές και θα το δείτε.
Μετά τον θανατο του Steve Jobs τίποτα δεν λειτουργείς όπως πρώτα. Ακόμα και το υποτίθεται σταθερό iOS, έχει πάρει ήδη 6 αναβαθμίσεις για bugs, και πάει για την έβδομη, μέσα σε 8 μήνες.

Genesis

η apple δεν ξέρει πως να βγάλει λεφτά αφού έχει μείνει τόσο πίσω στα κινητά και προσπαθεί με διάφορες δικαιολογίες να βγάλει λεφτά είτε από samsung,google,microsft κτλ…… είναι η απόλυτη ξεφτίλα για μια εταιρία όπως η apple να πέφτει τόσο χαμηλά, κάνει επανακδίκαση της υπόθεσης αυτής για να βγάλει λεφτά πραγματικά δεν υπάρχει ποιο ξεφτίλα…ποιο χαμηλά μια εταιρία δεν μπορούσε να πέσει….και γιατί? για ένα side unlock τι γελοίο πράμα είναι αυτό…τότε κάποιος θα έπρεπε να μηνύσει την apple που αποφάσισε να βάλει multitask έλεος.

vasilis

Πάει η apple έβαλε πλώρη για πάτο… Κάθε μέρα ξυπνάνε οι καταναλωτές και η πτώση της έχει αρχίσει εδώ και καιρό.
Τώρα πάει με μυνήσεις να κρατηθεί με κλεμμένα χρήματα ως κέρδη.

Tom

Οσοι μιλατε για πτωση της apple δεν εχετε ιδεα ποσα λεφτα βγαζει και ποσο χρονο αυξανει το κασε της. Οι πελατες της θελουν τα προιοντα τους σαν τρελοι αν καποιοι δεν μπορειτε να το συνηθισετε αυτο ειναι τους εαυτους σας ταλαιπωρειτε.

Πτωση της apple και κουραφεξαλα.. Ναι και η LG θα γινει πρωτη υπερδυναμη παγκοσμιως. Και μετα ξυπνησαμε.

Η αγοραστικη πραγματικοτητα απο την πραγματικοτητα των ιντερνετικων blogs τεχνολογιας απο οτι καταλαβαινω ειναι δυο τελειως διαφορετικοι κοσμοι..

Κωνσταντίνος

Τόσο πολύ έπεσαν οι πωλήσεις σου μωρή Apple και ψάχνεις χρηματοδότηση;

Vasilis

Μιλάμε για μια εταιρεία που έκανε copy το πρώτο iPhone σχέδιο από το lg prada του 2006 και μετά έκανε μυνηση στην samsung για το s2 που αντέγραψε το αντιγραμμένο …

Αποστόλης Ρόδος

Για να δούμε μετα από μερικά χρόνιοα τι θα γίνει… 😉

kwstascifi

Δεν έχει βαρεθεί η Apple να γίνεται ρεζίλι συνέχεια με τέτοιες δίκες?
Η όλη (γελοία) ιστορία άρχισε επί μακαρίτη Jobs, η Apple κατάφερε να ρεζιλευτεί παγκοσμίως με (κλεμένες) πατέντες επιπέδου.. Slide to Unlock (ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ?), και το μόνο παράξενο είναι ότι συνεχίζει να επιμένει να ρεζιλεύεται.

Trinity

Ω ρε προβλήματα που έχει ο κοσμος

Γιάννης

H Apple έχει αντιγράψει τους πάντες , Motorola , Nokia , Ericsson , LG , ακόμη και Samsung. Απλά ήταν έξυπνη και κατοχύρωσε πατέντες του τύπου “τετράγωνο κινητό με οθόνη αφής” και άρχισε τις αγωγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.