Apple: Σκέφτεται την εξαγορά της BlackBerry;

Λόγω των δυσκολιών που αντιμετώπιζε η BlackBerry πολλές φορές είχαν ακουστεί πληροφορίες για υποψήφιους “μνηστήρες” που ήθελαν να την εξαγοράσουν. Μεταξύ των ονομάτων ήταν Microsoft, Lenovo, ακόμη και Samsung. Ωστόσο, τώρα έρχεται στο προσκήνιο ένα ακόμη όνομα που δεν είχε ακουστεί ξανά.

Το όνομα αυτό είναι η Apple και η είδηση δημοσιέυεται από το Yahoo Finance και φυσικά δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για όποια πληροφορία κυκλοφορεί. Ωστόσο θα φάνταζε πιο λογικό να γινόταν μια εξαγορά όταν η BlackBerry ζοριζόταν με τα οικονομικά της μέχρι πέρσι και όχι τώρα που έχει ξεκινήσει ως ένα βαθμό να σταθεροποιείται.

Αν η Apple επιθυμεί να εξαγοράσει την καναδική BlackBerry τότε αυτό θα ήταν λόγω του μεγάλου portfolio πατεντών που έχει η BlackBerry. Ωστόσο, στο παρελθόν με τις εξαγορές της η Apple δεν έχει δείξει την πρόθεση να συλλέγει πατέντες, αλλά για να απορροφά την τεχνολογία που έχουν οι εταιρείες αυτές και να την κάνει δική της. Ένα παράδειγμα είναι η Siri και οι εταιρείες που εξαγόρασε για να δημιουργήσει το Apple Maps.

Καμία από τις δυο πλευρές δεν έχει διαψεύσει, ούτε έχει επιβεβαιώσει τις φήμες οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν αληθείς ή ψευδείς στο μέλλον, πάντως μετά το άκουσμα των πληροφοριών η μετοχή της BlackBerry ανέβηκε κατά 6%.

Apple: Σκέφτεται την εξαγορά της BlackBerry;, Apple: Σκέφτεται την εξαγορά της BlackBerry;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mpampis13

Ωχ!!!!

nikmour

Καλή μαγκιά θα κάνει η apple.
Θυμάται κανείς τo λεωφορείο που είχε βγάλει η rim έξω από apple store και έγραφε “ΞΥΠΝΗΣΤΕ!”. Μεγαλύτερη εκδίκηση από αυτή δεν μπορώ να σκεφτώ.

Aris

Προσωπικά έχω… ξυπνήσει από τον περασμένο Οκτώβριο όταν αντικατέστησα το iPhone που είχα με ένα πραγματικό εργαλείο για έναν επαγγελματία. το BlackBerry Passport και πιστέψτε με, μετά από αυτή την εμπειρία, δεν σκοπεύω να …ξανακοιμηθώ.

pazzo

Να την αγορασει να την κάνει τι;
Με το passport η blackberry κάνει μονοπώλιο στον τομέα της, ή ίσως με μοναδικό ανταγωνιστή την samsung με το Note. Να την εξαγοραζε η Samsung να καταλάβαινα το γιατί.

nikmour

@aris για πες μου είναι λίγο περίεργο το σχήμα στην αρχή? Σε πόσο καιρό το συνήθισες?

Nickos

@Aris δλδ τι παραπανω μπορεις να κανεις με ενα bb passport που δεν μπορεις με το iphone-samsung-lg-lumia? Θελω να μαθω πραγματικα. Φιλικα παντα.

Jorge

Και τώρα η Blackberry αν γίνει κάτι τετοιο, πάει ο ανταγωνισμός, πάνε τα πολλά και διαφορετικά λειτουργικά. Κρίμα να μείνει η Apple και η Samsung με ολες τις πατέντες του κόσμου. Τι να το κανουμε; Ο κόσμος θέλει πολλα και διαφορετικά λογισμικά να διαλέγει τι του ταιριάζει περισσοτερο. Μακαρι να μην γίνει. Εχει καταντήσει αηδία ολες οι εταιρίες να αγοράζουν η μια την αλλη.

nickos

@jorge η apple κ η Samsung δεν έχουν όλες τις πατέντες του κόσμου. Αν τις βάλεις κ μαζί τις δυο εταιρίες ούτε τις μισές πατέντες έχουν. Μην στεναχωριέσαι παίζουν κ οι υπόλοιποι μπάλα όπως LG Microsoft google κ αλλά. Σας έπιασε η στεναχώρια τώρα κ για τα υπόλοιπα λογισμικα.

Parastas

Βασικά τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή για εξαγορά μιας και ανέβηκαν οι μετοχές της και θα πάρει περισσότερα φράγκα απ’ ότι αν ήταν στο προηγούμενο χάλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.