Σε Apple και Samsung το 87.9% των κερδών στην αγορά smartphones

Τη μερίδα του λέοντος φαίνονται να μοιράζονται Apple και Samsung καθώς τα τελευταία 6 χρόνια ελέγχουν σχεδόν ολόκληρη την αγορά των smartphones. Σύμφωνα με τον αναλυτή της αγοράς κινητής τηλεφωνίας Horace Dediu οι δυο εταιρείες τα τελευταία χρόνια μοιράζονται το 87.9% των συνολικών κερδών.

Συγκεκριμένα από τα $215 τα δισ. τα $189 δισ. ανήκουν στην Apple και τη Samsung. Ωστόσο, φαίνεται πως η Apple έχει το πάνω χέρι με περισσότερα κέρδη από τον κορεάτικο κολοσσό, κέρδη που αγγίζουν τα $132.87 δισ. ενώ η Samsung δεν ξεπερνά τα $56.11 δισ.

Τα υπόλοιπα $26 δισ. τα μοιράζονται Nokia, BlackBerry, HTC και LG. Σύμφωνα με τον αναλυτή τα κέρδη της Nokia τα τελευταία 6 χρόνια αγγίζουν τα $20.5 δισ. γεγονός που την κατατάσσει στην τρίτη θέση των πιο κερδοφόρων εταιριών κατασκευής smartphone. Η HTC ακολουθεί στην τέταρτη θέση με μερίδιο 2.8% των συνολικών κερδών ενώ BlackBerry και LG βρίσκονται στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

H Sony παρουσιάζει ισοδύναμα έξοδα και έσοδα, όμως η Motorola δείχνει να έχει αρνητικό πρόσημο (-2.8%), πράγμα που σημαίνει ότι μέσα στην εξαετία η εταιρεία έχασε πολλά περισσότερα απ’ ότι κέρδισε.

, Σε Apple και Samsung το 87.9% των κερδών στην αγορά smartphones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κωστας

Με μια βασική διαφορά
Η SUCKSUNG πουλαει 1.000.000 διαφορετικό σκουπιδαριό ενω η βασιλισσα ενα και καλό!

Darth

@Κωστας μην το ψάχνεις πολύ και η δυο εταιρείες ειναι για των………

jonjon

Κρίμα ρε παιδί μου! HTC, Sony , με τόσο ωραία τηλέφωνα αλλά από κέρδη στο πουθενά.

nikos

@jonjon για εμάς καλύτερα που η sony,htc,lg κ
κ.α έχουν χαμηλά κέρδη γιατί έτσι θα προσπαθούν συνέχεια να βγάζουν κάτι καλύτερο.δές η samsung και η apple που κατάντησαν…τους έχει τυφλώσει η επιτυχία και μας βγάζουν κάτι αηδίες για ναυαρχίδες με δήθεν πρωτοπορίες.

jonjon

@nikos το θέμα είναι αλλού η HTC είναι μικρή εταιρεία δεν ξέρω πόσο καιρό θα αντέξει ακόμα να χάνει λεφτά!

grand

Παλι καλα @κωστας που η σαμσουνγκ παραγει σκουπίδια smart tabl ktl. Ενώ η apple σκουπιδια φανς 🙂 αντικείμενικε φαν της apple…. @ερώτηση σε εναν ασχετο φαν της apple, γιατι τα iphone ειναο καλυτερα? Απαντηση: γιατί το λεω εγω αρα ειναι(επιχειρηματα 0) αχαχαχαχα. Καλυνηχτα

andrew

παιδια μην τρελαθουμε φυσικα η apple θα εχει τα πιο πολλα λεφτα γιατι για να παρεις ενα iphone δινεις ενα μεγαλο ποσο που για να καλυψη η σαμυ πρεπει να πουλησει δυο μοντελα για τα ιδια κερδη στην ουσια ειναι πιο πολλοι αυτοι που υποστιριζουν την σαμυ αλλα με μικροτερο κοστολογιο αν κανω λαθος καπου πειτε μου ειμαι πολυ αντικημενικος στο ζητημα με ενδοιαφερουν αποψεις

chris

Καλα για Samsung δεν σχολιαζω καν..ωραιες τεχνολογιες δε λεω αλλα απο design τιποτα ιδιαιτερο..οκ γουστα ειναι αυτα αλλα εμενα προσωπικα ποτε δε με τραβηξαν σχεδιαστικα..και αν κρινω απο το ποση κουβεντα γινεται για τα bezel, μαλλον αρκετοι ειναι αυτοι που διαλεγουν με βαση το design..

Η apple εχει τα κορυφαια υλικα, εχει το μινιμαλ σχεδιασμο αλλα χανει σε τεχνολογια..750 Ευρω εδινες παλιοτερα και δεν μπορουσες να στειλεις μια ρημαδα φωτογραφια σε μια οποιαδηποτε συσκευη..νομιζω πως αυτοι χανουν σαν εταιρεια απο το κακο τους το κεφαλι..(πχ εμμονη με το 5c-πληρης αποτυχημενη κινηση), ενω για ενα samsung η sony πληρωνες τα μισα και εκανε τα διπλασια!

Για την SONY δεν ξερω ρε παιδια γιατι παλευει και δεν την προτιμανε..ειδικα τα τελευταια 2 χρονια εχει ανεβει αρκετα η ιδεα μου ειναι? Και σχεδιαστικα και σαν τεχνολογια που ενσωματωνει στις συσκευες της..δεν ξερω αναμενω λαμπρο μελλον!

xtekto

ο άλλος λέει η βασίλισσα…αν είναι δυνατον…η προβατοποίηση σε όλο της το μεγαλείο…..

Aggelos

Καλα η Apple ως πρωτοπορος στην αγορα λογικο ειναι να εχει δημιουργησει fans και επιπλεον εχει το Appstore που αντικειμενικα σκιζει. Επιπλεον εχει κατι που δεν εχουν οι αλλοι. Applestores. Παιδια ειναι πολυ σημαντικο να εχει η καθε εταιρεια το ΔΙΚΟ της καταστημα. Οτι και η Apple και η Sammy εχουν χασει τον μπουσουλα εννοειται και πλεον τα προιοντα των LG Sony ειναι πιο τιμια. Η samsung ως κορεατικη δυστυχως εχει αυτη την Ασιατικη φιλοσοφια του μαζικου και γι αυτο βγαζει απειρα προιοντα αλλα η Apple εχει το πιο δυτικο στυλ του μινιμαλ. Το θεμα ειναι οτι ετσι κερδιζει τους δυτικους αλλα και τους Ασιατες γιατι αυτοι εχουν και αλλο ενα χαρακτηριστικο. Τον μιμιτισμο των δυτικων . Οποτε αν ειναι καλο για εμας το θεωρουν καλο και για αυτους αυτοματα. Πιο χαρακτηριστικο παραδειγμα David Beckham. Ουτε οι Αγγλοι δεν τον γουσταραν τοσο πολυ οσο οι Ασιατες. Κατι τετοιο γινεται και με το iPhone

Constantine

Οταν ακουμε χαρακτηρισμους απο τον αλλον για “βασιλισσες” και τα σχετικα απο εκει φαινεται ποσο προβατα ειναι μερικοι, εχετε θεοποιησει ενα αντικειμενο μια εταιρια ενα brand, δλδ ελεος.
Βασικα διακαιωμας σας ειναι να το κανετε αυτο αλλα οταν σας λενε προβατα μην παρεξηγειστε, εχετε γινει αντικειμενο των αντικειμενων σας, περιμενετε να “αναδειχθειτε” κοινωνικα οχι απο τις πραξεις σας αλλα απο το ποιος εχει το τελευταιο μοντελο σε καθε ειδους προιοντος που σας πλασσαρουν, ειτε αυτο ειναι smartphone,ειτε αυτοκινητο ειτε ρουχα κτλ
Εννοειτε πως εξαιρουνται οι συνειδητοποιημενοι χρηστες που ξερουν τι θελουν και αγοραζουν το προιον αναλογα με τις αναγκες τους.
Για αυτο καλα μου προβατακια συνεχιστε να μας χαριζετε αφθονο γελιο οταν τριγυρνατε εξω με την μοστρα σας, και να σε σιγουροι (δεν ξερω αν το εχετε καταλαβει μερικοι) οι πιο πολυ γελανε μαζι σας με το δικο σας κομπλεξ (γτ περι αυτο προκειτε)
Και για κλεισω μουσικα την προξυρηξη μου https://www.youtube.com/watch?v=2713E8m9s7o

Tony Cool

Nikos έτσι ακριβώς είναι, τα λεφτά μας πρέπει να τα δίνουμε σε εταιρίες που διψάνε να ανέβουν, και αυτό το πάθος τις παρακινεί να βγάζουν καλύτερα προϊόντα. Κάποτε που η samsung και η apple ανηκαν σε αυτή την κατηγορία εταιριών μεγαλουργησαν. Τώρα που πιάσανε τον priest by the balls… Καληνύχτα.
Τώρα κοιτάω μόνο καμμια sony, lg, oppo, και βαριά βαριά καμμια htc.

kostas

Δικομματισμός είναι και θα πέσει στο Χερ των υπολοίπων είναι να ανέβουν. Εγώ πάντως κινητό εξαμήνου που βγάζει η σονι δεν πρόκειται να αγοράσω .

sosimple

Η sony οντως ειναι η ποιο αδικημενη στα κερδη, και στις πωλησεις. Απλα δεν πουλαει αρκετα. Εχει το ονομα που θα επρεπε να την εκτοξευσει, αλλα πιστευω εχει δει ολη την ιστορια λαθος.
Μπαινουν κατι καραφαν στα φορουμ, και αρχιζουν, αααααα κοσμημα, τελειο, γυαλι και ατσαλι, σουπερ και δημιουργουν την εικονα του σουπερ προιοντος. Ο ανταγγωνισμος ομως ειναι τεραστιος. Παει ο αλλος στα μαγαζια και βλεπει πχ οτι το ζ1 ειναι τεραστιο. Το πιανει στο χερι, και βλεπει οτι δεν καθεται καλα οχι μονο λογω μεγεθους αλλα και επειδη δεν εχει καθολου καμπυλες. Το.σχεδιασε να ειναι ομορφο στο ματι, σαν να εφτιαχνε τηλεοραση. Δε φτανει αυτο.. Λεμε ξαναλεμε για bezel, (που θα μειωναν το μεγεθος σε ενα κινητο με μεγαλη οθονη) τιποτα η σονυ.. Βλεπεις μετα στα φορουμ ολο προβληματα, κακες οθονες με χαλια φωτεινοτητες, υποστηριξη ανεπισημη ελαχιστη κλπ.. Αντιθετως στα φθηνα που δεν εχεις απαιτησεις, βγαζει μια χαρα τηλ και πουλαει αλλα το κερδος ειναι πολυ μικρο εκει..
Γενικα σου δινει την εικονα οτι χανει στις λεπτομερειες. Καποια στιγμη αν συνεχισει ετσι ομως , γιατι προσπαθει πολυ πιστευω, θα διορθωσει αυτα και θα παει για πλακα στην 3η θεση σε κερδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.