Μειώνεται η αίγλη της στη συνείδηση των καταναλωτών;

Νέα πτώση της μετοχής της Apple είχαμε λίγες ώρες πριν, με το προηγούμενο αρνητικό ποσοστό να πέφτει κατά 10%, φτάνοντας την τιμή της μετοχής στα 468 δολάρια, στοιχίζοντας περίπου 50 δισ. δολάρια από την αγοραία αξία της εταιρίας. Μία ημέρα πριν η Apple γνωστοποίησε πως πούλησε 47.8 εκ. τεμάχια iPhone το τελευταίο τέταρτο του 2012, ποσό καθόλου μικρό, όμως αρκετά κάτω από το μέσο όρο που είχαν προβλέψει οι αναλυτές (50 εκ.).

apple μετοχή, Μειώνεται η αίγλη της στη συνείδηση των καταναλωτών;

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

63 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
petros

Συγνωμη αλλα πατε καλα??? Τι τιτλος ειναι αυτος που βαλατε??? Οι Apple πουλησε 10 εκατομμυρια iphone περισσοτερα σε σχεση με το περσινο αντοιστιχο τριμηνο και εσεις βγαλατε τετοιο συμπερασμα???

Αποστόλης Ρόδος

@ petros … να τα πεις στους μετοχους της αυτά … 😛

Mike

Εγώ πάντως νόμιζα ότι η είδηση είναι ότι εχθές το βράδυ η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το Q1 του 2013 (οι τελευταίες 13 εβδομάδες του 2012) τα οποία είναι ότι μεγαλύτερο έχει ανακοινωθεί σε τζίρο και σε κέρδη στην ιστορία της παγκόσμιας οικονομίας από εταιρεία ανεξαρτήτως αντικειμένου. Μάλλον δεν κατάλαβα καλά, ευχαριστώ για την έγκυρη πληροφόρηση!

360kias

Ειλικρινα τωρα και το ζηταω σαν χαρη σας παρακαλω αλλαξτε τιτλο οποιος μπει στο techblog πολυ απλα δεν θα ξαναμπει πιος τον σκεφτηκε ηθελα να ξερα καφε ηπιε πριν γραψει η κοιμοταν ορθιος ελεος δηλαδη

akekz

Μια χαρά τα λέει το άρθρο. Η αίγλη της μειώνεται όχι μόνο για τους αναλυτές της Wall Stree
αλλά και γύρω μας στον κόσμο.

Dimitris

4.1 εκατομμύρια Mac (5.2 εκατομμύρια πέρσι)
47.8 εκατομμύρια iPhone (37 εκατομμύρια πέρσι)
12.7 εκατομμύρια iPod (15.4 εκατομμύρια πέρσι)
22.9 εκατομμύρια iPad (15.4 εκατομμύρια πέρσι)

DJTaurus

Τέτοια παραπληροφόρηση ούτε στο myphone.gr την φωλιά του android. Και εις ανώτερα.

Voyager13

Τι σχέση έχει η πτώση της μετοχής και το ότι οι πωλήσεις είναι κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών με την υποτιθέμενη μείωση της αίγλης της Apple στους καταναλωτές ; Εγώ νόημα δεν βγάζω , μπορεί να υπάρχει διάχιτη αντιπάθεια προς την Apple , αλλά όταν μια εταιρεία παρουσιάζει τέτοια καταπληκτικά αποτελέσματα ( τα καλύτερα στην ιστορία της ) δεν μπορεί ο σχολιασμός τους να είναι αυτός . Κριτική να κάνουμε , προτιμήσεις να έχουμε , αλλά να μην αλλάζουμε και την πραγματικότητα . Λυπάμαι !!!!

νικος-παπ

πολα νευρα… διαβασα το original αρθρο του reuters και συμφωνω με αυτο και με οσα γραφονται εδω.

ΝIlos

H παραπληροφορηση στο επακρο…χαλασε και το techblog..κριμα…

Mike

@Voyager13: αυτό ακριβώς που είπες μετράει για στις αγορές. Όταν τα πραγματοποιηθέντα κέρδη (και τα νέα προιόντα που βγαίνουν (βλ. iphone5)) είναι κάτω των προσδοκιών (για οποιονδήποτε λόγο) η αγορά αποτιμά χαμηλότερα την εταιρία. Τα κέρδη μπορεί να είναι αρκετά υψηλά και η ποιότητα των προιόντων εξαιρετική αλλά είναι η σχέση αποτελεσμάτων/προσδοκιών που μετρά στις αγορές.

Kostas

Κωστάρα ο τίττλος είναι λίγο προβοκατόρικος. Κάντο “Οι αναλυτές εκτιμούν…. ” γιατι βλέπω όσους εχουν αγορασει iphone να μην σταματανε

Voyager13

@Mike Με συγχωρείς αλλά όταν αγοράζουν οι καταναλωτές περισσότερο από ποτέ τις συσκευές της Apple πως μειώνεται η αίγλη της ; Δηλαδή δεν την εκτιμούν τόσο πολύ αλλά όλο και περισσότεροι αγοράζουν τα προιόντα της , δεν βγαίνει νόημα .

bobo1704

Ε καιρός ήταν πια να καταλάβουν οι καταναλωτές – ρομπότ (γιατί για ρομπότ πρόκειται) οτι κάτω απο τα γυαλιστερά καπάκια υπάρχει μια συνηθισμένη συσκευή η οποία πωλείται 300% παραπάνω απ’όσο θα έπρεπε… κι οτι με τα ίδια χρήματα αγοράζουν κατί τουλάχιστον μιας κλάσεως ανώτερη συσκευή…είτε αυτή λέγεται smartphone, είτε laptop, είτε tablet… Κι ας μην έχει το…”μήλο” επάνω…

George.Gk

Μερικοί μερικοί είστε πραγματικά για γέλια… Όχι μόνο αγοράζετε ένα υπερτιμημένο gadget όσο κι αν σας ζητήσει η μαμά Apple, αλλά αγωνίζεστε και στο πλάι της σαν να είναι δικές σας οι μετοχές της… Ορισμός του i-sheep σαν να λέμε… Διαβάστε το άρθρο και το link των REUTERS που παραθέτει και σταματήστε τις απειλές του τύπου χάλασε και το techblog, δεν ξαναμπαίνω στο site κτλ… Σταματήστε να βλέπετε παντού εχθρούς και προβοκάτορες. ΕΛΕΟΣ

sosimple

Παιδια, δε βλεπετε ολόκληρη την εικόνα. . Η αγορά των smartphone μεγαλώνει ραγδαία. . Το να πουλας 10 εκ. περισσότερα απο πέρυσι με την 1η ματιά φαίνεται οντως επιτυχία. Οταν ομως η πιτα μεγαλωσε τρομερα , πχ πωλήθηκαν 200 εκ ΠΑΡΑΠΆΝΩ smartphone απο τα προηγούμενα χρόνια και εσι ως Apple πηρες μονο +10 εκ ενω οι ανταγωνιστές πήραν πχ + 190 εκ , σας φαίνεται ακομα επιτυχία το παραπάνω νουμερο; Αυτα βλέπουν οι αναλυτές. Γι αυτο ειχαν προεξοφλείσει οτι θα πουλησει περισσότερα. Λογω της τεραστιας αυξησης της πιτας. Σχεδον πάντα η Apple πούλαγε περισσότερο απο τις προβλέψεις. Ε τωρα πούλησε λιγότερο. Και αυτόματα επεσε και η μετοχή. Απλα , αυτονόητα πράγματα οταν βλέπεις ολη την εικόνα και οχι μονο απολυτα νούμερα. .

petros

@sosimple/ Φιλε μου δεν ειναι ακριβως ετσι. Λες να απογοητευθηκαν γιατι δεν πουλησε ακομα περισσοτερο? και ποιος το καθοριζει αυτο? Απλα παιζονται κερδοσκοπικα παιχνιδια.

Cosmas N.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά ! Όταν μία εταιρεία έχει ως όπλο της στρατηγική η οποία υπαγορεύει 1 κινητο , 1 tablet κάθε χρόνο το οποίο πραγματικά να είναι ανταγωνιστικό και μέσα σε λίγους μήνες τα αλλάζει όλα είναι λογικό να χάσει μέρος των καταναλωτών ! Θα μπορούσα να το αναλύω για ώρες αλλά ένα παράδειγμα θα είναι πιο κατανοητό ! Παράδειγμα: Αποφάσισα μέσα στις γιορτές ότι χρειάζομαι ένα tablet 7αρι – 8αρι… Ξέροντας ήδη τι παίζει στην αγορά αποφάσισα ότι καλύτερα να πάρω ένα iPad Mini… Το παρήγγειλα 2/01 και ακόμα δεν έχει έρθει γιατί δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στην αγορά της έκδοσης που ήθελα . Εν τω μεταξύ όλο αυτό το διάστημα έχω διαβάσει άπειρα άρθρα για νέα έκδοση το Μάρτιο ! Αυτόματα η σιγουριά της επιλογής μου και η εγγύηση ότι θα έχω το καλύτερο μοντέλο της εταιρείας για ένα χρόνο πάει περίπατο … Αυτή την αίγλη έχει χάσει η Apple και δυστυχώς όχι μόνο την έχει χάσει αλλά δεν έχει αλλάξει και το ύφος της… Αν δεν ακολουθήσει το iPhone τον ανταγωνισμό και αν δεν αρχίσει να δίνει το παρόν η εταιρεία σε εκθέσεις δεν την βλέπω καλά ! …Βέβαια υπάρχουν και 137 δις. στην άκρη που… Συνέχεια »

Βαγγέλης

Από το πολύ μήλο έχετε χαζέψει μου φαίνεται.. Τι χάλασε το techblog? Το άρθρο είναι μετάφραση από το REUTERS..(Αν μου πείτε οτί και αυτό μεροληπτεί σηκώνω τα χέρια ψηλά)
Παραδεχτείτε το και οι ίδιοι να τελειώνουμε.. Δεν το αγοράζετε για αυτα που “έχει μέσα” αλλά για το μηλαράκι.. Γιατί αν το αγοράζατε για το κινήτο καθ’ αυτο θα κλαίγατε τα λεφτά σας αν καταλαβαίνατε γιατί ‘πραγμα’ τα χαλάσατε..Πέσατε αμέσως πάνω στον αρθογράφο!

Άντε cheers and remember.. Stop being an iSheep!

ed

Νομίζω την πιο σωστή παρατήρηση την έκανε ο @sosimple. Η αντιπάθεια που υπάρχει για την apple από μέρος του κόσμου, αντισταθμίζεται από τη συμπάθεια άλλου μέρους. Το πρόβλημα της, δεν είναι τόσο στα προϊόντα της, όσο στη στρατηγική και το marketing, το οποίο δεν έχει αλλάξει τα τελευταία 5 χρόνια. Οι επενδυτές κοιτούν σε μακροπρόθεσμο πλάνο την απόδοση της μετοχής. Είναι μια ανεπτυγμένη εταιρία στην οποία τα περιθώρια ανάπτυξης έχουν στενέψει πολύ με αποτέλεσμα μείωση των καθαρών κερδών και επικείμενη μείωση των μερισμάτων. Πλέον δεν είναι μια εταιρία που μόλις έβγαλε μια σειρά προϊόντων που αναμένεται να κατακλύσουν την υφήλιο αλλά την έχουν ήδη κατακτήσει. Δυστυχώς, η εταιρία αρκέστηκε στις εξωφρενικά υπερτιμολογημένες συσκευές της με προώθηση τύπου “είναι trendy!”, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοί της να το εκμεταλλευτούν και αντί να προσπαθούν να κερδίσουν το κοινό της (πράγμα στο οποίο αποτύγχαναν), να δημιουργήσουν νέο κοινό. Τα νούμερα των πωλήσεων δεν είναι τόσο ψηλά όσο ακούγονται και οι πελάτες δεν είναι νέοι, αλλά ήδη υπάρχοντες.

azriel84

Τι να πω…το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία της και με μια βδομάδα λιγότερη αλλά η χρηματιστές απογοητεύτηκαν γιατί είχαν κάνει προβλέψεις στο Θεό και η πραγματικότητα ήταν λίγο πιο κάτω…εγώ ανεξάρτητα με το τι λέει το άρθρο και το οποιοδήποτε άρθρο, γελάω μ’αυτή την παράνοια. Πάντως με αποθεματικό όσο το χρέος της Ελλάδας, δεν νομίζω να τους ιδρώνει και πολύ το αυτί με αυτά που γράφονται…

lorentzos

Πιος τόλμησε να ανεβάσει άρθρο κατά του μήλου? Να κατεβεί τώρα το μπλοκ και να αποζημιώσει όλους αυτούς που θίχτηκαν για την μηλόπιτα τους!!! Α και το ιδιο το https://www.macworld.com/article/2026112/iphone-ipad-sales-up-macs-fall-as-apple-sees-record-sales.html

που αναφέρει τα ιδια πράγματα, καλα εκει στο Αμερικα δεν εχουν κανέναν να τους βρίσει που δημοσιεύουν τέτοια Αρθρα? Για συνέλθετε μηλαδέρφια γιατί έχετε ξεφύγει ……….

GiannisWST

Εγω απο όλα τα άτομα που θελουν να πούνε τα δικα τους δεν μπορω να διαβάσω αλλα απο τον γνωστο ενθουσιώδη οπαδο της apple, τον σακη aka dj Taurus, moderator του myphone.gr που τους κατηγορεί και τον άνθρωπο που χθες έκανε 15 κολοτουμπες και δημοσίευσε σε διάφορα sites για την apple.

Πιο βαμμένος παθαίνεις, ούτε να πληρώνεται. Η Samsung θα δινει λιγοτερα χρηματα για διαφημιση απο οτι αυτος παιρνει για να τα λεει αυτα. Η υπερβολική διαφήμιση απο ενα σημείο και μετα λειτουργεί σαν δυσφήμηση.

Vasilis

Είμαστε όλοι για κλάματα! Εδώ παλεύουμε για το σήμερα και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει και τσακωνομαστε για τις μετοχές της apple και για τους ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΥΣ μετόχους της που σε καμία των περιπτώσεων ΔΕΝ χάνουν απο την apple. Είμαι σχεδόν σίγουρος πως σε λίγο καιρό θα ξανανεβει στον Θεό η μετοχή της και τότε να δώ τι θα λέτε!! Πιστεύετε ότι ειναι χαζοι αυτοί εκεί στο Cupertino? Πολυ εύκολα παίρνουν την κατάλληλη απόφαση που θα ξανά αναζωογωνησει την εταιρία και θα φέρει πάλι την πίστη στους μετόχους. Εχετε καταλάβει πως σχεδόν διπλασίασε σε έναν χρόνο το αποθεματικό της σε μετρητά;; Πέρυσι ηταν στα 72 δις … Ολα αυτα ειναι παιχνίδια που δεν θα τα καταλάβουμε επαρκώς αλλα σίγουρα θα γεμίσουν με χτυπήματα τα tech sites απανταχού τον κόσμο. Αλήθεια η samsung τελευταίο τρίμηνο του 12 σε σχέση με την apple τι έκανε; Οσα iPhone 5 πούλησε η apple εχει πουλήσει σε 8 μήνες samsung s 3 … Και η αίγλη όσο και εάν εχει κάπως χαθεί λόγω κυρίως στασιμότητας λειτουργικού ( βλ. iOS 6 , maps κλπ ) εύκολα ξανα κερδίζεται γιατί εχει την στόφα. Στόφα και “πάστα” που δυστυχώς δεν την εχει η samsung. Το ότι οι Κορεάτες κατασκευάζουν… Συνέχεια »

fotis

μα τι λετε η apple πουλαει περισσοτερο απο ποτε

pascal

Νατη ..ετοιμαζεται η μηνυση απο την apple στο techblog..προσεξτε τι λετε.Δεν σας επιτρεπεται..

kkalog

η μόνη αίγλη που κινδυνεύει είναι του αρθογράφου που αποδίδει το οικονομικό τρίμηνο ως δημοσιονομικό τρίμηνο … έλεος πια!

jimo

@Vasilis πεστα φιλε γιατι πολοι ασχετοι μιλανε εδω μεσα και λενε οτι θελουν ριχνωντας το επιπεδο του techblog

-εμενα παντως με ενοχλει περισοτερο το γεγονος πωσ για να χαροποιησει καποιος τους android fans η ισως και για προσωπικη ικανοποιηση του φτανει στο σημειο να διαστρευλωση σε τετοιο βαθμο τα γεγονοτα !

η αληθεια ειναι μια
-ο καθενας θα ακουσει μονο αυτο που θελει να ακουσει τωρα αν αρχισε το techblog να κανει τετοια παιχνιδια εντυποσεων λυπαμαι για το ιδιο το site! τετοια σφαλματα δεν χορανε!

-και αν τελικα η apple δεν αξιζει τοτε γιατι ολοι ασχολουνται μαζι της? για να αποδειξουν τι?

– εχω φαει android στη μαπα εδω και 3 χρονια το λιγοτερο οταν περασει ο ενθουσιασμος θα δουμε τι θα λετε ολοι!

Takis

Ναι και χθες μειώθηκε η αίγλη της Ferrari της Lamborghini της macLarren και porche μαζί.αμε!!!

Μήπως έφτασε ο καιρός να γυρίσουμε ταινία «τα γιδομαντριά» μπάς και κουνηθεί λίγο η τυρόπιτα στο κρανίο;λέω εγώ τώρα…ωρέ λες!

Αποστόλης Ρόδος

Γιατί δεν κάνετε ένα απλό συλλογισμό όπως εγώ.
Πόσους γνωρίζετε που άλλαξαν απο iPhone σε Android συσκευές και πόσους το αντίθετο.
Εγω δεν γνωρίζω κανένα που άλλαξε ειδικα μετά το SGS3 απο Android σε iPhone.
Ειδικότερα δε μετά το iPhone 5 γνωρίζω παρά πολλούς που παρατησαν το iPhone για να πάρουν SGS 3 και μάλιστα κάποιοι απο αυτούς εχουν γίνει βασιλικότεροι του βασιλέως.
Ειναι απλά τα πράγματα όταν κάνετε και τον συλλογισμό του πόσοι καινουριοι φίλοι σας απο κάτι παλιές μπακατελες μπήκαν με τα προγράμματα και τις επιδοτήσεις στον θαυμαστό κόσμο των smartphone.
Τέτοιους επίσης γνωρίζω πολλούς… Πράγμα που σημαίνει πως μεγάλωσε η πίτα. Φαντάζομαι όχι μόνο στην ψωροκωστενα αυτα έτσι;
Τι πιο απλό λοιπόν να καταλάβετε κάποιοι πως ναι μεν αυξήθηκε ο αριθμός πωλήσεων των κινητών του μήλου αλλα όχι το μερίδιο αγοράς τους που συνεχώς πέφτει και δεν βγαίνουν τα νούμερα στους γιάπηδες.
Αυτο αρκεί να πέσει μια μετοχή… Με ολα τα επακόλουθα. Τόσο απλά.

ed

Όταν πέφτει 12% η μετοχή μίας από τις πιο μεγάλες εταιρίες παγκοσμίως, σίγουρα είναι άξιο λόγου και συζήτησης. Δυστυχώς για τους κύριους που πιστεύουν ότι έχει κάποια σχέση με το θέμα η κατάσταση στην Ελλάδα, η Ferrari και τα γίδια, να πληροφορήσω ότι το techblog αφορά την τεχνολογία και πιο συγκεκριμένα τις κινητές συσκευές. Δεν έγραψε για τη porsche, για την apple που αποτελεί ηγετική εταιρία στο χώρο. Η εγκυρότητα του άρθρου, για τα “γίδια” που θίχτηκαν, μπορεί να επαληθευτεί πολύ εύκολα διαβάζοντας το bloomerg (https://www.bloomberg.com/news/2013-01-23/u-s-equity-futures-drop-as-apple-posts-slowest-sales-since-09.html). Το να είσαι πάμπλουτος δεν ισοδυναμεί με ούτε με έξυπνος, ούτε με προφήτης. Αν ήταν τόσο έξυπνοι οι CEO των εταιριών, οι επενδυτές και τόσοι άλλοι, δε θα βλέπαμε ποτέ κολοσσούς να καταρρέουν (μια μικρή ιστορική αναδρομή αρκεί για του λόγου το αληθές). Και να θυμίσω: η apple ήταν προγενέστερη και πιο καινοτόμα από τη microsoft… Που είναι τώρα η μία και που είναι η άλλη. Είναι πρωταθλητής στις λανθασμένες κινήσεις. Θα συμφωνήσω ότι το android δεν είναι καλύτερο, απλά είναι google… Και όποιος θέλει ας δοκιμάσει συγκρίνει την καινοτομία της σε σχέση με την apple…

jimo

@Αποστόλης Ρόδος

https://techblog.gr/b2b/apple-raise-us-0032/

φιλε μου αν διαβασεις εδω θα δεις οτι το 19% των καταναλωτων στην αμερικη(τεραστια αγορα) αλαξε απο android σε apple

-με αποδειξης οχι μονο λογια να μιλαμε

και αν θεσ παραδειγματα εμενα η παρεα μου 3εισ στους 5 εχουν iphone 4s εγω ειχα android και μονο

-τωρα οι 2 αντι για τo iphone 5 πειραν sgs3 εγω αγορασα το iphone 5 εγω εμεινα κατευχαριστημενος κι οι αλλοι 2 ψαχνουν να αγορασουν iphone5 γιατι το sgs3 εχει αρχισει μετα απο 3εις μηνες τα προβληματα για τα οποια δεν τολμαει να μιλησει κανεις!

και υστερα γιατι να αγορασω ενα sgs3 οταν τα ιδια και καλυτερα κινητα φτιαχνει ακομα και η huawei και ποιο φτηνα!! νομιζω πως ολοι κατηγορουν την apple οτι πουλαει ονομα αλλα και η samsung τι κανει?

vasilis

Ειχα galaxy s3 και ημουν για 4 μηνες κατενθουσιασμενος με ολα τα κόλπα τα widgets κλπ . Μετα άρχισαν κολληματα, άρχισαν τα χαζά με το kies, αργούν να βγουν αναβαθμισεις και απο τα apps του android κανενα σχεδόν δεν εκμεταλλεύεται την δύναμη του τηλεφώνου. Πηρα το iphone 5 και ΔΕΝ το αλλάζω με την καμια!!!! Οσοι λετε για το αντίθετο ποτε δεν χρησιμοποιήσατε το iphone 5 επι μακρον για να βγάλετε συμπεράσματα! Μιλάτε λιγο κομπλεξικά. Εγω εαν θελω σε έναν χρονο την επόμενη συσκευη της apple άνετα το πουλάω 550 ευρω και βάζω αλλα 150 , εσείς με το gs3 άμα θελήσετε το 4 ουτε 380 ευρω δεν το πουλατε! Και το γεγονός οτι κραζετε το ios αλλα αποδεδειγμένα όσοι εχουν android το 80% αυτών εχουν ipad τι σας λεει;;;;

jimo

@vasilis φιλε εχεις δικιο εγω παιζω με το android πανω απο 3 χρονια και κουραστηκα ολο κατι να χαλαει και κατι να συμαζευω!

οσο για τα κοληματα δεν το συζηταω αυτο και μονο ειναι λογος για να παρεις ios !

οπως εχω ξαναπει το android ειναι ενα θαμπωμα και ενας ενθουσιασμος προσωρινος μια φουσκα!

copolla

Εδω σε λίγο δεν θα έχουμε να φάμε και εσείς θίγεστε εκ μέρους της Apple με τα τηλέφωνα των 300000 δρχ……

GiannisWST

Ρε παιδιά δεν σας άρεσε το android, κολλάει και χαλάει. Δεν μπορείς να τα πουλήσεις μετα κιόλας τα σ3 και τα νοτε γιατι δεν θα έχουμε λεφτα να πάρουμε το επόμενο και πρεπει να πουληθει το παλιο σε καλη τιμη. Εχετε απόλυτο δίκιο. Περιγράψατε 100% τον νεοέλληνα της μοστρας που δεν ασχολείται τεχνολογικά πολυ, αλλα θέλει το πιο δημοφιλές εξάρτημα πάντα.

Αναρωτιέμαι πόσοι αγόρασαν όντως android και δεν εχουν κόμπλεξ τελικα. Πολλοι σημερινοι κάτοχοι iPhone δεν ανήκουν στο παλιο geek ποσοστο της apple. Αν μερικοι θίγεστε γιατι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενα android, πιθανώς δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ούτε έναν υπολογιστη. Τα σχόλια για κολλήματα σε android ταιριάζουν μονο σε συσκευές με το 1/3 της τιμής του iPhone ή της ΑΠΟΛΥΤΗΣ άγνοιας για το πως λειτουργεί το android.

Makis

ελα παιδια, ολοι εμεις που εχουμε android το ξερουμε οτι ψιλοκολαει και λαγκαρει, θα σας πω ομως οτι εχω δει και μια φορα κολλημα, αλλα καλο κολλημα, σε iphone 4 και ipad 3….μια φορα ομως :)…ενταξει δεν ειναι δικα μου για να ξερω καθημερινα τι γινεται…..

jimo

οπως ειπε σωστα και ο Makis ποιο πανω ολοι ξερουμε την αληθεια για το αντροιντ

και μαλον πρεπει να εισαι τεχνολογικα ποιο σχετικος για να μπορεσεις να εκμεταλευτεις ενα iphone αν εισαι ασχετος παιρνεις android

και οσο για τα σχολια του GiannisWST μαλλον πρεπει να κατεχεις ποιο πολλες γνωσεις για να χειριστεις ενα mac παρα ενα pc το σχολιο οτι οσοι εχουν iphone δεν ξερουν ουτε απο υπολογιστη ειναι το λιγοτερο τραγικο κα διχνει την γνωση που δεν εχεις!

και αν διαβασες ποιο πανω φιλε GiannisWST ειχα αντροιντ εδω και πολυ καιρο για να καταλαβω οτι δεν ειναι θεμα χειρισμου τα κοληματα και το βγαλσιμο μπαταριας αλλα θεμα λειτουργικου !
και δεν κολανε μονο τα φτηνα εδω και το sgs3 εχει ειδη ξεκινησει να κολαει ασχημα και φρικαρω γιατι το θεωρουσα καλο κινητο
-ασχετα αν θεωρω το iphone5 καλυτερο κατα την αποψη μου

σε λιγο θα μας πειτε οτι το αντροιντ ειναι και ποιο ευκολο λειτουργικο απο ios!!

ελεος ρε αντε να μορφωθειται πρωτα!

GiannisWST

Την αλήθεια την έδωσα στην τελευταία πρόταση στο ποστ # 37. Αν δεν έφτασες μέχρι εκει ή δεν την κατάλαβες δεν σου φταίω.

Δεν έβαλα καθόλου στην συζήτηση διαφορετικα λειτουργικα στους υπολογιστές, είτε ειναι Mac, είτε pc. Γιατι πρέπει να τα αναγουμε όλα σε σύγκριση με apple? Έχεις την μύγα, φαίνεται σε κάθε ποστ σου. Το android ειναι πιο πολύπλοκο, αλλα αυτο δεν το κάνει να θέλεις master για να το χρησιμοποιήσεις. Το ίδιο εύκολα το χρησιμοποιεί και ενα παιδί δημοτικού. Μπορείς να θεωρείς οτι θες καλυτερο, δεν είμαι αναγκασμενος να κάνω το ίδιο. Ούτε εχουμε πιθανώς τις ίδιες ανάγκες,

Η 2η πρόταση σου παραπάνω αντιπροσωπεύει την κατηγορία που είπα πριν. Μπορει να σου πει ο Βλαχακης ή ένας άλλος συντάκτης με τι λειτουργικο έχω κάνει σχεδόν όλα τα ποστ, για να σου λυθει η απορία τι λειτουργικο χρησιμοποιω και που ανηκω. Έχω τελειώσει Πολυτεχνείο και κάνω μεταπτυχιακό, αλλα συγγνώμη που έπρεπε να ξεκινήσω διδακτορικό για να μιλήσω με σένα.

jimo

@GiannisWST λυπαμαι πολυ αν καταλαβες ολα αυτα απο το post μου μαλλον δεν τα εθεσα σωστα γιατι απλα απαντησα σε οσα εσυ ανεφερες παραπανω!

Δεν θα μπω στα προσωπικα σου σχολιαζωντας αν εχεισ βγαλει καποια σχολη κτλπ!

συγνωμη αν τελικα εγω ειμαι αυτος που εχει την μυγα αλλα οσο γιαυτο δεν ειμαι σιγουρος!

ευχαριστω!!

Αποστόλης Ρόδος

Οσοι συγκρίνετε το iOS που και καλά δεν κολλάει… με το Android που και καλα ταχα ολοι ξέρετε πως κολλάει… ειναι σαν να λετε το ποδήλατο σας δεν εχει μηχανικά προβλήματα σε αντιθεση με ενα αυτοκίνητο που ολοι ξέρουμε πως πιθανόν θα εχει.
Τι να κολλούσε αραγε σε μια iOS συσκευή που κλείνει τη μια εφαρμογή για να ανοίξει μια αλλη? … Ολοι ξερουμε που βρίσκεται το πραγματικό (διαστημικό και μελλοντικό όνειρο για το iOS) multitasking … 😉
Τι να συγκρίνουμε τωρα δηλαδή… ΕΛΕΟΣ.
Η μετα Steve Jobs εποχή, σηματοδοτεί τον κατήφορο της Apple και αυτή ειναι η μονη αλήθεια.
Σε 2-3 χρονακια θα δειτε τι θα λέμε… 😉

Theo

Από που γνωρίζουμε ότι η Apple πούλησε 47.8 εκ. iphone 5? Μήπως είναι 47.8 εκ. συνολικές πωλήσεις iphone ? Διότι έτσι αλλάζει..Λέει ο άλλος πιο πάνω ότι η samsung πούλησε 40 εκ. sgs3 σε 7 μήνες και η apple σε 3 μόνο τόσα !!! Λίγο ήρεμα, γτ αν βάλουμε και άλλα κινήτα samsung όπως note1,note2,sgs2 τότε είναι πολυ παραπάνω απο τα iphone. Και πέρα από αυτό, υπάρχουν πολύ που γουστάρουν το androind αλλά δεν θέλουν με τίποτα samsung, ενώ το iphone είναι ένα !!!!!!!!

forneverarrow

Συμφωνώ με τις εκτιμήσεις της wall street… Να πω ότι είμαι κάτοχος Android 4.0 (HTC One V) και είμαι ικανοπιημένος. Δεν θεωρώ ότι τα iPhone είναι κακές συσκευές, αλλά υπερτιμημένες. Όσο για το αν έχασε την αίγλη της… είναι κατά κάποιον τρόπο γεγονός παρατηρόντας το περιβάλλον. Όταν είχε βγει το iPhone 3/3GS έβλεπες παντού κόσμο να τα κρατά, από καφετέριες μέχρι Mall κτλ. Το ίδιο συνεχίστηκε με το 4 (και λίγο το 4S). Όταν όμως σήμερα έχω δει να κυκλοφορούν 3-4 iPhone 5 (τουλάχιστον στην Κύπρο που μένω, και που είναι μια χώρα που ο κόσμος συνθίζει να επενδύει σε λογότυπα – οι Κύπριοι φίλοι μας θα καταλάβουν τι εννοώ) τότε αυτό κάτι λέει… Το μόνο που βλέπω είναι τα ξεχασμένα iPhone 4/4S στα χέρια μαθητών/φοιτητών ή φραγγάτων τύπων που το χρησιμοποιούν σαν status icon, και κατά τα άλλα πολύ Galaxy S3 και αρκετά One X… Επίσης, ακόμα κυριαρχεί το Blackberry…

DJTaurus

Για όλες τις ανακρίβειες που έχουν γραφτεί: Σε μιά τόσο ραγδαία αυξανόμενη αγορά, όπως αυτή των “έξυπνων” συσκευών, είναι ευνόητο να περιμένεις αύξηση της κερδοφορίας μιάς επιτυχημένης εταιρίας. Τί γίνεται όμως με τα μερίδια αυτής της αγοράς? Για να θεωρείσαι market leader, δεν κοιτάς μόνο την κερδοφορία σου, αλλά και την ανάπτυξή σου σε σχέση με την ανάπτυξη της αγοράς και την ανάπτυξη των ανταγωνιστών. Οπότε όποιος λέει ότι επειδή αυξήθηκε η κερδοφορία πάει καλά, βγάζει συμπεράσματα έχοντας μόνο την μισή εικόνα μπροστά του Update: Μάλιστα, μόλις είδα τις οικονομικές εκθέσεις της εταιρίας. 2011: Πωλήσεις 46,333 Μεικτό κέρδος: 20,703 Καθαρό: 13,064 2012: Πωλήσεις 54,512 Μεικτό κέρδος: 21,060 Καθαρό: 13,078 Αύξηση πωλήσεων 17,6% Αύξηση μεικτού κέρδους: 1,7% Αύξηση καθαρού κέρδους: 0,1% Συνεπώς ανεξάρτητα από τις πωλήσεις της εταιρίας, τα έσοδα επι των πωλήσεων είναι απολύτως επίπεδα. Aν πέρσι πουλούσα 100 κομμάτια και έπαιρνα 20 ευρώ και φέτος πουλάω 200 κομμάτια για να πάρω τα ίδια λεφτά, πάω καλά ή όχι? Εδώ σας θέλω Καταρχήν από μόνο του είναι επιτυχία το γεγονός οτι διατηρεί και αυξάνει τα περσινά εξωπραγματικά κέρδη ρεκόρ και καταγράφει νέο ρεκόρ στην ιστορία των εταιριών… μια εταιρία που έχει αποθεματικό να αγοράσει 3-4 facebook, που δεν ξοδεύει το… Συνέχεια »

GiannisWST

Σε ευχαριστούμε Σάκη που αναλυτικά και περίτρανα μας προτρέπεις να αγοράσουμε μετοχές στην Αpple. Δεν άντεξα να διαβάσω όλο το ποστ σου, είμαι σίγουρος οτι υποστηρίζεις πλήρως την θέση της Αpple. Τα ιδια υποστηρίζεις σε διάφορα τεχνολογικα σάιτ απ’οπου κάνεις κι εκεί περατζάδα. Τα οποία εκτιμάς και περισσότερο απ’οτι φαίνεται μιας και “θάβεις” το συγκεκριμένο μπλογκ εκεί. Μάλλον γι’αυτο ήρθες να κάνεις τη σωστή ενημέρωση και ειδησεογραφία να μαθαίνουν οι συντάκτες εδώ….

Μ’αρέσει πολύ η μεταστροφή σου απο tech guru για Αpple προιόντα σε οικονομικό αναλυτή. Είναι των ημερών βέβαια συνηθισμένη κατάσταση. Γιατι όλοι οι ειδικοί της Αpple τελευταία έγιναν οικονομικοί αναλυτές και φαρμακοποιοί. Προτείνουν και ηρεμηστικά για τους κατόχους άλλων λειτουργικών-συσκευών->παντοφλών, ειδικότερα των Samsung. Μήπως να τα δοκιμάσουν τώρα και άλλοι? Αν βρεις βέβαια μιας και τα καταναλώσαν όλα οι κάτοχοι των android στην Ελλάδα…

kkalog

@GiannisWST

Δεν φτάνει που ένας αναγνώστης έκανε τον κόπο να γράψει αναλυτικά ένα τεκμηριωμένο κείμενο που περίτρανα (για να χρησιμοποιήσω τη δική σου φρασεολογία) αναγνωρίζεις ότι δεν διάβασες καν συνολικά, σε αντίθεση με το ότι έχει γράψει ο κάθε πικραμένος (sic) παραπάνω με αφορμή ένα καθαρά προβοκατόρικο κείμενο που ούτε το οικονομικό τρίμηνο δεν έκανε τον κόπο να αποδώσει σωστά, αλλά ειρωνεύεσαι κιόλας την μόνη εμπεριστατωμένη άποψη.

Σε πληροφορώ ότι χωρίς να γνωρίζω το γνωστικό υπόβαθρο του Σάκη επειδή εγώ τυχαίνει να έχω το κατάλληλο υπόβαθρο μπορώ να επιβεβαιώσω απόλυτα τις θέσεις του, τώρα αν αυτές δεν αρέσουν σε κάποιους και προτιμούν να αναλώνονται σε “εξυπνάδες” αυτό είναι άλλη υπόθεση που αφορά το συγκεκριμένο site και την ποιότητα του κόσμου που επιθυμεί να μαζεύει.

vasilis

Συμφωνώ με τον αναγνώστη djtaurus που έγραψε ενα σαφεστατο τεκμηριωμένο κείμενο με επιστημονικό και οικονομικό υπόβαθρο! Μπράβο στο site που εχει ενημερωμένους αναγνώστες και οχι μονο πρόβατα του μήλου ή πρόβατα του android! Η ουσία ειναι οτι η apple συνεχίζει να πετυχαίνει. Επίσης οτι ειναι η μοναδική εταιρία που μπορούμε να περιμένουμε σπουδαία πραγματα στο μέλλον ( λογω τεχνογνωσίας, μετρητών, πάθους , οπαδών αγοραστών). Παρακαλώ τον mod να κλείσει πλεον το topic και τους android lovers να ασχοληθούν με τα κινητά τους και τις αναβαθμισεις τους κλπ και τους apple lovers να συνεχίζουν να χαίρονται τις συσκευές τους που ποτε δεν τους προδίδουν και που τις χαίρονται με 98% να εχουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Nefeli

Θα μπορουσες αγαπητε kkalog να με ενημερωσεις για καποιο καλυτερο σαιτ-μπλογκ με καθαρα ΜΗ προβοκατορικα κείμενα και βεβαιως βεβαιως ανωτερου επιπεδου αναγνωστες και αναγνώστριες? 🙂 Κουραζομαι καθε φορα να διαβαζω τα υπεραναλυμενα θεματα φανατικων κάποιας συγκεκριμενης εταιρείας ειτε σαμσουνγκ ειτε apple και στο κατω κατω δε με ενδιαφερει να διαβασω ενα οικονομικο αρθρο. Με ενδιαφερει η γενικοτερη εντυπωση-ανταποκριση καθε εταιρειασ στον κοσμο και το αρθρο του αρχικου συντακτη με καλυπτει απολυτα.
Οπως επισης και εχω τη δικη μου αποψη για τις εταιρειες(σαν αναγνωστρια με σιγουρα λιγοτερες γνωσεις απο αλλους) αλλα δε θα αντικρουω την καθε διαφορετικη αποψη που διαβαζω για να πεισω για την αξια της εταιρείας που προτιμω ισωσ περισσότερο.

kkalog

Αγαπητή Νεφέλη βεβαίως και θα μπορούσα να σου αναφέρω τέτοια sites (δεν είναι πολλά) και μάλιστα ελληνικά,

Για λόγους δεοντολογίας δεν θα ήθελα όμως να σου τα υποδείξω, να ξέρεις πάντως ότι αν τα αναζητήσεις και επειδή φαίνεσαι από την ευαισθησία που επέδειξες αναγνώστης με κρίση, είμαι σίγουρος ότι θα τα εντοπίσεις!

Αποστόλης Ρόδος

Δεν ξέρω τι παίζει με τον Σάκη ούτε με ενδιαφοικονομικόςνομικές αναλύσεις που και αυτές μπορούν να είναι στημένες και να παρουσιάζουν οτι θέλουν κάποιοι.
Παραδείγματα στη χώρα μας άπειρα… απο τις αναλυσεις με τα χρηματιστηρια του Σημίτη μεχρι τα μνημόνια και ολες αυτες τις θαυμαστές και απειρου κάλλους οικονομικές αναλυσεις που εξαθλιωσαν τον λαό μας και υποβιβασαν στον πάτο τη χωρα μας.
Δεν νομιζω να μιλησε κανεις για πτωχευση της Apple.
Αλλα δε νομιζω να χρειαζεται καποιος να ειναι και οικονομικος αναλυτής για να καταλάβει πως η κατηφόρα ξεκίνησε για την Apple.
Φυσικά και θα εχει κερδη αλλα η μεγαλη αιγλη της τελείωσε οτι και αν λεμε με τον θάνατο του Steve Jobs.
Ολα τα υπόλοιπα ειναι να είχαμε να λέγαμε… απλα κοιταξτε γυρω σας.

ΥΓ
Σάκη δε με έπεισες … θα αγοράσω Google… 😛

GiannisWST

Ο συγκεκριμένος αναγνώστης εχει κάνει τον “κόπο” σε πολλά σάιτ. Στο μόνο που δεν έχει κάνει το κόπο ειναι στο myphone.gr που αποτελεί moderator (δεν λεω ονομα) και δεν μπορεί να τα ποστάρει ο ίδιος. Το συγκεκριμένο κείμενο ειναι αναρτημένο ιδιο και στο insomnia.gr όπου υπάρχει και πρόλογος με επίσης αναλυτική εισαγωγή και άλλες επεξηγηματικες οικονομικές απόψεις του για το ίδιο θέμα.

Έχω βαρεθεί να διαβάζω τα ιδια. Δεν καταλαβαίνω ΟΜΩΣ γιατι ασχολείται τοσο αφού θεωρεί προβοκατόρικη την θέση των συντακτών του techblog.gr, όπως εχει δηλώσει επανειλημμένα. Η ειρωνία ανήκει στον πλέον οικονομικό αναλυτή Σάκη, που εχει δηλώσει ποσο “λάθος” ειναι το συγκεκριμένο blog, ποσο πρόβατα οι αναγνώστες και ποσο χαζοί όλοι οι υπόλοιποι που δεν ασχολούμαστε ή δεν συμφωνούμε…

Το techblog αναδημοσίευσε μια είδηση που τυγχάνει να την λένε κάποιοι οικονομικοί αναλυτές στην Αμερική. Όπως όλα τα πράγματα στην ζωή, οι απόψεις ειναι διαφορετικές και δεν συμφωνούν όλοι. Ούτε οι οικονομικές εκτιμήσεις πέφτουν πάντα μέσα. Το να προσπαθούν να σε πείσουν όμως είναι αλλο πράγμα. Η υπερβολική διαφήμιση και τυφλή υποστήριξη κάποια στιγμή δρά αρνητικά.

Nefeli

Και ευαισθησία εχω και κριση εχω και διαδικτυο εχω να με βοηθησει στην αναζητηση και ευχαριστώ για τα καλα σου λογια.. :)) Ελπιζω μονο να καταφερω να εντοπισω τα σαιτ και να ενημερωθω επιτελους σωστα και εγκυρα για το που να επενδυσω τα ολιγα χρηματα που διαθετω..
Καθε εταιρεία εχει τα θετικά και τα αρνητικά της αλλά οχι και να πρεπει να διαβαζω ολόκληρες αναλύσεις για τις πωλήσεις και τα ποσοστά..Γιατι θα πρεπει το αρχικο αρθρο να θεωρηθει ελλειπες η προβοκατορικο οπως αναφέρθηκε ? Ενα θεμα με ολα τα αξεσουάρ σε χρωμα ροζ και μωβ θα ηταν εξισου κουραστικο για εσενα, αν το ποσταρα σε ενα αρθρο για το λειτουργικο π.χ οσο για μενα αυτη η ανάλυση σε ενα αρθρο για τη γενικοτερη εντυπωση των καταναλωτων για μια εταιρεια.

Αποστόλης Ρόδος

Όλοι Google μετοχές, τελείωσε… 😛

Μιχάλης Φωτιάδης

Εντελώς ανούσια αντιπαράθεση, οπαδικού τύπου! Άλλοι θίγονται για ψύλλου πήδημα, άλλοι χαίρονται για το πήδημα του ψύλλου. Τι να πω; Δώστε και ραντεβού και κάντε με τα κινητά μονομαχία αλλά Jeday!!!

Μιχάλης Φωτιάδης

*αλά

roissy

Μιχάλη το “αλά” το διόρθωσες, το Jeday (Jedi) δεν το διόρθωσες! –
οff topic αλλά έτσι και αλλιώς group therapy γίνεται εδώ περα!

kkalog

@Nefeli

Ένα άρθρο το οποίο αναφέρεται στις οικονομικές επιδόσεις μιας εταιρείας και στις διακυμάνσεις που έχει η μετοχή της είναι επόμενο να οδηγήσει σε συζήτηση για ανάλογα θέματα η οποία από τη φύση της έχει τεχνικό και όχι ψυχαναλυτικό περιεχόμενο.

Ελαφρότερα θέματα lifestyle σηκώνουν και ελαφρότερες συζητήσεις, και μάλλον σε τέτοια θέματα πρέπει να εστιαστεί το site που φιλοξενεί αυτό το διάλογο γιατί και η πλειοψηφία των αναγνωστών του στο βαθμό που τα 50+ σχόλια είναι αντιπροσωπευτικά αυτό φαίνεται ότι επιζητά.

Τώρα σε ότι αφορά την αρτιότητα του αρχικού άρθρου να επισημάνω 2 πράγματα:
(α) η απλή μεταφορά ξένων κειμένων χωρίς ουσιαστική προστιθέμενη αξία είναι περιττή εκτός και αν απευθυνόμαστε σε ένα κοινό που δεν γνωρίζει αγγλικά και επιθυμεί την ενημέρωση του
(β) ακόμη και σε αυτή την περίπτωση ο αρθογράφος οφείλει να γνωρίζει πως να αποδώσει σωστά τις έννοιες και να μην “βγάζει” μάτι, αν δεν ξέρουμε, ρωτάμε, δεν είναι ντροπή.

Τώρα για να εξηγήσω και τον χαρακτηρισμό “προβακατόρικο”, δηλαδή προκλητικό με την αυστηρή έννοια του όρου, αναφέρομαι στο ότι ο τίτλος του άρθρου δεν έχει καμία σχέση με το περιεχόμενο αφού ο συντάκτης έχει μπλέξει τους καταναλωτές με τους επενδυτές λες και είναι ένα και το αυτό πράγμα.

DJTaurus

Η Apple μέσα σε ένα τρίμηνο γέμισε το αποθεματικό της με διπλάσια χρήματα απ’οσα η Samsung electronics (όχι μόνο το mobile division ) και περισσότερα από τα διπλά που έχει βγάλει η amazon από το 1994… Το έτος ίδρυσης της δηλαδή. Η apple δεν είναι λαϊκή αγορά να την ελέγχουν οι επενδυτές όπως δεν αφήνει τους παρόχους να κάνουν κουμάντο. Παρακαλώ να μείνετε στο θέμα και αν έχετε στοιχεία να τα αναφέρετε για να προχωρήσει η κουβέντα. Οι προσωπικές σας επιθέσεις δεν αφορούν το νήμα.

Nefeli

Δεν πρεπει να υποτιμαται το lifestyle μιας και χαρη σε αυτο συντηρουνται εταιρειες και εταιρείες καθως και βασιζεται πανω του μεγαλο μεριδιο της αγοράς ποικίλων προϊόντων. Ενα αρθρο ενημερωσε συνοπτικα για ενα θεμα, το υπερανελυσε ασκοπως (προσωπική μου γνωμη φυσικά) καποιος αναγνωστης με γνωσεις, και πρεπει να πεισθω τωρα οτι και κακώς με κουρασε που έπρεπε να διαβασω την υπεραναλυση για τις πωλησεις?
Δε νομιζω να πεισθώ σήμερα, απο αυριο ίσως…not. Καληνυχτα-Καλημερα

kkalog

@Nefeli

Και το lifestyle bubble-gum talk χρειάζεται, δεν το υποτιμώ – ούτε μπορούμε 24/7 να κάνουμε διανοητικές ασκήσεις ακριβείας, αλλά όπως λέει η παροιμία, “ο παππάς – παππάς, κι ο ζευγάς – ζευγάς” το κακό αρχίζει όταν ο ένας φιλοδοξεί να γίνει ο άλλος … :))

Πολύ καλή μέρα σε εσένα και όλους!

Nefeli

Θα διαφωνήσω μαζί σου (μα τι περίεργο ομως:)), η φιλοδοξια δεν εβλαψε ποτέ, αντιθετως ειναι και η μαμα της εξελιξης. Οι ρόλοι και του παπα και του ζευγα μπορούν να αντιστραφουν αλλα κατά πόσο είναι έτοιμος ο καθένας απο εμας να το αποδεχθεί με ανοιχτό μυαλό, αυτό θα κάνει τη διαφορά.
Και φυσικα δεν ηρθα εγω να ανατρεψω μια λαϊκή ρηση, ουτε διαφωνω απλα για να διαφωνήσω, απλα μια γνωμη ειναι για να υποστηριξω πως π.χ εμενα με ενοχλεί να βλέπω φανατικούς οπαδούς κάθε εταιρείας (οποια κι αν ειναι αυτη) που προσπαθούν να χαλιναγωγησουν, να επιβάλλουν ίσως μια αποψη και να μην αφήνουν χωρις αμεση απαντηση οποιαδήποτε αντιθετη γνώμη.
Ο διάλογος ειναι υγιής, και οι ανταπαντησεις επισης, απλά η μια παρωπιδενια(δικη μου λεξη)και συνεχόμενη υποστήριξη για ενα προϊόν ειναι λιγο κουραστική.
Αυτά και συγνώμη για τα φιλοσοφικα εκτος θεματος..
Παω να διαβασω για το Ζ που μου εχει κινησει πολυ το ενδιαφέρον.

Vasilis_G

Δεν ξέρω τι λέει το άρθρο…αλλά στα δικά μου μάτια τουλάχιστον απο την ημέρα κυκλοφορίας του 4S έχει γκρεμοτσακιστεί….

Συγγνωμη Κώστα, σε εκτιμαω πολυ , αλλα ο τιτλος ειναι EPIC fail… Γραψε απλα “Μειωση μετοχων της apple” … Τι σχεση εχει η συνειδηση των καταναλωτων (απο τους οποιους το 99% ουτε καν γνωριζει γι’αυτα που αναφερεις) με τις μετοχες; Και τα γραφω αυτα δηλωνοντας apple “disliker” (μη πω hater, γιατι εχει προσφερει και αυτη αρκετα στον χωρο της τεχνολογιας και δε μπορουμε να το παραβλεψουμε, ασχετα αν λογω ανταγωνισμου , οι ανταγωνιστες της τρεχουν γρηγοροτερα πλεον )

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.