Apple: εκτιμήσεις ότι πούλησε 73 εκατομμύρια iPhone τέλη του 2014

Η Apple από τότε που ανακοίνωσε τα νέα και μεγαλύτερα iPhone 6 και iPhone 6 Plus είδε σημαντική αύξηση στις πωλήσεις των smartphones της. Η ώθηση στις πωλήσεις συνεχίστηκε μέχρι και τα τέλη του 2014 όπου οι εκτιμήσεις του αναλυτή της KGI, Ming-Chi Kuo (ο οποίος έχει αποδειχθεί πολύ αξιόπιστος μέχρι στιγμής) μιλούν για 73 εκατομμύρια πωλήσεις στις οποίες συμπεριλαμβάνονται 42 εκατ. iPhone 6 και 16 εκατ. iPhone 6 Plus.

Αυτό σημαίνει 43.1% αύξηση σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο και 85.4% αύξηση συγκριτικά με το τρίτο τρίμηνο του 2014.

Όσο για το 2015, οι εκτιμήσεις είναι ότι θα πουλήσει 61.6 εκατομμύρια που σημαίνει 41.1% αύξηση σε σύγκριση με πέρσι αλλά 15.6% κάτω από το προηγούμενο τρίμηνο, κάτι που είναι λογικό αφού ερχόμαστε από περίοδο διακοπών που οι πωλήσει είναι πάντα ανεβασμένες.

Από την άλλη πλευρά το iPad πούλησε 21.4 εκατομμύρια κομμάτια το τέταρτο τρίμηνο του 2014, 17.8% κάτω σε σύγκριση με το περσινό τρίμηνο, αλλά 73.8% πάνω συγκριτικά με το τρίτο τρίμηνο. Για το πρώτο τρίμηνο του 2015 ο αριθμός εκτιμάται στα 10 εκατομμύρια.

Τέλος, οι εκτιμήσεις του Kuo για το Apple Watch είναι ότι θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο και ότι θα πουλήσει 2.8 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο.

apple 73 εκατομμύρια iphone, Apple: εκτιμήσεις ότι πούλησε 73 εκατομμύρια iPhone τέλη του 2014

apple 73 εκατομμύρια iphone, Apple: εκτιμήσεις ότι πούλησε 73 εκατομμύρια iPhone τέλη του 2014

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Carlito

73.000.000 x 500 (ευρώ μέσω όρο το τεμάχιο λέμε τώρα) = 36.5 δις ευρώ τζίρο.. Δεν είναι και άσχημα!!

Sot11

Απαπα η πτωχή μας η Apple!

stefanos29

η Apple αν βελτιωσει 1-2 τομεις στο iphone ακομη, νομιζω θα σβησει αρκετους απο την αγορα, ανεξαρτητα αν τα αξίζει ή οχι. το ολο hype που εχει δημιουργησει γυρω απο το ονομα της, της αποφερει απιστευτα κερδη……

Agnostos13

Και που να εδινε και specs…

TechGeek

@Agnostos13
– M8 chip (motion coprocessor that efficiently measures your activity from advanced sensors, including a new barometer.)
– Μια από τις καλύτερες κάμερες σε κινητό αυτήν την στιγμή και ας είναι μόλις 8mp.
– Μια από τις πιο γρήγορες στην λήψη φωτογραφίας κάμερα αυτήν την στιγμή
– Μια από τις πιο φωτεινές και μια από τις πιο έγκυρες στην παρουσίαση χρωμάτων οθόνη αυτήν την στιγμή
– Το ποιοτικότερο app store για ένα κινητό. Δεν είναι μοναδικό feature του 6 αλλα το απλοαμβανις ακόμη καλύτερα στις πιο μεγεαλες οθόνες.
– Κορυφαίο DAC σε κινητό, “Today, the iPhone 6 Plus’ direct analog audio output is better than many specialized portable audiophile DACs like the Beyerdynamic A200p which I lab-tested at the same time I tested the iPhone 6 Plus. The iPhone 6 Plus’ audio output is now as good or better than most dedicated outboard DACs.” (https://www.kenrockwell.com/apple/iphone-6-plus.htm)
– Dual core cpu που βγάζει στα benchmarks σχεδόν όσο το καλύτερο quad core cpu σε android κινητό. Δεν σημαίνει τίποτε αλλα αφού ζητάς specs το αναφέρω και αυτό.
– Κορυφαία GPU σε κινητό αυτήν την στιγμή
– Απίστευτα καθαρό και ποιοτικό ηχείο και ας είναι μοναχα mono

Spyros

@ techgeek αν μου τα έλεγες όλα αυτά πέρσι που είχα το note 3 πραγματικά θα σε έβριζα αλλά τώρα πλέον σαν χρήστης iPhone 6 καταλαβαίνω τη διαφορά ειδικά στην ταχύτητα και τη κάμερα άλλη φάση

Μιχάλης

Μια και μου έφερε ο θείος μου από την Αμερική το iphone 6 plus θα σας πω τις εντυπώσεις μου σε σχέση με το Note 4 που έχω (τα δουλευω και τα δύο εδώ και 20 ημέρες)
– Το iphone 6 έχει πολύ καλή οθόνη , όχι όμως σαν το Note 4 που έχει μεγάλη διαφορά σε αντίθεση λόγω AMOLED και μεγαλύτερη ευκρίνεια λόγω QHD
-To 6 επίσης έχει πολύ καλή κάμερα (ειδικά το time lapse πολύ καλό) αλλά το Note βγάζει την ημέρα καλύτερες φωτογραφίες με περισσότερη λεπτομέρεια
-Η μπαταρία στο 6 κρατάει 1-1.5 ημέρες , στο Note κρατάει 1.5-2.5 με την ίδια χρήση.
-Το iphone είναι πιο λεπτό αλλά γλιστράει ευκολα (2 φορές παραλίγο να μου πέσει και αναγκαστικά πήρα θήκη) , το Note όμως και αυτό έχει το αρνητικό ότι έχει το ηχείο πίσω και δεν με έχει πείσει στον ήχο.
Συνολικά το Note είναι καλυτερο σαν κινητό σε όλα (εκτός του ήχου) , αν δεν μου χάριζαν το iphone δεν θα έδινα 850 ευρώ για να το πάρω γιατί δεν τα αξίζει με τίποτα , η κανονική του τιμή έπρεπε να είναι 150-200 ευρώ κάτω απο το Note.

Alex

Μοοοοοονο 58.300.000 iphone 6 εχει πουλησει?
Μοονο τοσα σε ΟΛΟΟΚΛΗΡΟΥΣ 6 μηνες?

Φακ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.