Apple: Ξοδεύει μόλις το 3.5% των εσόδων σε έρευνα και ανάπτυξη

Η έρευνα και η ανάπτυξη (R&D) είναι δυο από τα πιο σημαντικά κομμάτια που καθορίζουν το μέλλον εταιρειών και ειδικά όσων βρίσκονται στον τομέα της τεχνολογίας. Τεράστιες εταιρείες όπως Google, Facebook και άλλοι δίνουν σημαντικά ποσοστά από τα έσοδά τους έτσι ώστε να επενδύσουν στην έρευνα και την ανάπτυξη.

Για παράδειγμα η Google για τον συγκεκριμένο σκοπό έδωσε το 15% των συνολικών της εσόδων, φτάνοντας τα 10 δισ. δολάρια από τα 66 δισ. δολ. που έβγαλε. Το Facebook διαθέτει στο R&D το 21% (2.625 δισ. δολ.) των εσόδων του ενώ η Qualcomm φτάνει ακόμη πιο ψηλά στο 22%. Από τα 25.3 δολ. έσοδα, τα 5.56 δισ. διατέθηκαν στην έρευνα και την ανάπτυξη.

Από την άλλη, η τεράστια Apple αποφασίζει να διαθέσει μόλις το 3.5% των εσόδων σε έρευνα και ανάπτυξη, ποσοστό το οποίο φαίνεται πολύ μικρό συγκριτικά με τους υπολοίπους. Ωστόσο, το ποσό φτάνει τα 8.15 δισ. δολάρια από τα συνολικά έσοδα των 233 δισ.

Όπως αναφέρει το Bloomberg σε σύγκριση με το τεράστιο ποσό των 233 δισ. που έβγαλε, αυτά που ξοδεύει σε έρευνα είναι απειροελάχιστα. Αυτό που προτιμά να κάνει είναι να βασίζεται στις καινοτομίες των προμηθευτών της, οι οποίοι ξοδεύουν τα δικά τους χρήματα για έρευνα και ανάπτυξη. Οι προμηθευτές θέλουν να κάνουν το παν για παρέχουν τις τεχνολογίες τους στην Apple, η οποία έχει μια τεράστια βάση χρηστών.

apple r&d spends, Apple: Ξοδεύει μόλις το 3.5% των εσόδων σε έρευνα και ανάπτυξη

apple r&d spends, Apple: Ξοδεύει μόλις το 3.5% των εσόδων σε έρευνα και ανάπτυξη

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

35 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
rose

Ιντριγκαδορικος ο τιτλος. Οσο για τα κερδη της apple εχουν ξεφυγει λιγο . Ελπιζω να μειωθουν καπως στο μελλον γιατι πλεον εχει πλατιασει λιγο στο τεχνολογικο τομεα και αναπτυσει νεες τεχνολογιες με το σταγονομετρο.

Marios

Δηλαδη αναπτυξε το 3D Touch με το σταγονομετρο? Πως αναπτυσει καποιος νεα τεχνολογια σαν αυτη και την αναπτυσει με σταγονομετρο? Εξηγησε το λιγακι σε παρακαλω

viel

@Marios αμα παρεις απαντηση πες μου να την διαβασω χεχεχ

Μήνας

Δεν μου αρέσουν τα προϊόντα της για αυτό που προσφέρουν για μένα, αλλά στο κομμάτι του μάρκετινγκ είναι τοπ!! Πόσο μάλλον να τρέχουν άλλες εταιρείες για να πάρουν ένα κομμάτι από το μονοπώλιο που έχει..ξερει απλά να πουλά στους πάντες

Υ. Γ στο συγκριτικό λέει για 3.5% αλλά βάση του κέρδους της δεν είναι ένα μικρό πόσο, όπως επίσης δεν λέει ακριβώς σε ποιο κομμάτι της ανάπτυξης πάει αυτό το ποσό αλλά και ούτε ξέρουμε τι λεφτα χαλάνε άλλες εταιρείες κινητών πχ Samsung κτλπ

azriel84

Με χρονολογική σειρά. Retina οθόνη. Siri. 64bit mobile SoC. Touch ID. 3D Touch και NVMe storage που μόνο τα iPhone έχουμε αυτή την στιγμή στον πλανήτη. Ντάξει μωρέ, τίποτα…

NLS

Παιδιά με έχετε εντυπωσιάσει.
Πραγματικά αυτά που γράφετε θεωρείτε ότι είναι καινοτομίες της Apple;
Απίστευτο, οκ.
Ότι πείτε, δεν θα κάτσω να το συζητήσω.
Θα έλεγα να ψαχτείτε καλύτερα.

Marios

Αν δεν ειναι καινοτομιες αυτα τοτε τι ειναι?
Για ψαξου λιγακι εσυ που ερχεσε χωρις επειχειρηματα και κατεχεις το φως της γνωσης.

Mary

Καλά σοβαρά τα γράφετε τωρα αυτα στο άρθρο; Προφανώς και ξοδεύει λιγότερα σε ποσοστό εφόσον εχει τόσο υψηλά κέρδη! Ξέρετε καθόλου ποσό ειναι το 3.5% των 233 δις; 8 δισεκατομμύρια ΕΙΝΑΙ ! Εντελώς παραπλανητικό το άρθρο!

Mary

Και αντίστοιχα η Google ξοδεύει 9 δις
Η Qualcomm 5 δις
Και το Facebook 2,5 δις
Άρα μην λέμε οτι να ναι!

Gp

Το άρθρο λέει ότι οι προμηθευτές της apple ξοδεύουν πολλά για καινοτομίες κι όχι ή ίδια ή εταιρεία οπότε το ίδιο είναι. Πάντως μου κάνουν εντύπωση τα τεράστια κέρδη της apple 233 δις ενώ η google μόνο 66! Πραγματικά έχουν χεστει στο χρήμα οι τύποι. Αν δεν είχε τόσο υψηλό sar θα το σκεφτόμουν για iphone…

Ιωάννης jb

Μερικοί είστε εκτός θέματος!!
Το αρθρο απλά λέει τι δίνει η κάθε εταιρία για έρευνα και ανάπτυξη!!!
Είναι απολύτως λογικό η apple να ξοδευει πολύ μικρότερο ποσοστό απο τις άλλες εταιρίες!!!!
Αφου βγάζει πολύ περισσότερα κέρδη
Μια πρόχειρη μετάφραση του πίνακα είναι…
Η apple ξοδευει για ερευνα και ανάπτυξη περίπου 8 δις
Η google 10 δις που είναι και τα περισσότερα, η qc 5 δις και το fb λιγότερα απο 3 δις..
Κανονικά ποσά δλδ! νομίζω ο τίτλος δημιουργεί κόντρες χωρίς λόγο

azriel84

@NLS αυτά που έγραψα τα είδαμε πρώτη φορά σε ευρέως καταναλωτικό αγαθό από την Apple.
Εκτός αν η Samsung είχε retina οθόνη το 2010 ή η QQ είχε 64bit SoC το 2012 και μας το κρατούσαν κρυφό έτσι για την αγωνία και το σασπένς. To Google Now αναπτύχθηκε έντονα μετά την Siri (και την ξεπέρασε σε πολλά σημεία), 3D Touch τρέχουν ήδη να βάλουν όλοι και NVMe ναι φυσικά δεν είναι νέα τεχνολογία στο γενικό πλαίσιο, αλλα σε smartphone κοίτα να δεις, μόνο τα 6S και 6S plus το έχουν. Να σου δώσω το ότι αυτές οι τεχνολογίες δεν ήταν αμιγώς καινοτομίες με την ευρύτερη τεχνολογική έννοια αλλά καλώς ή κακώς η Apple τις έβαλε πρώτη σε φορητές συσκευές οπότε μπορείς να πεις πως καινοτόμησε στον εν λόγω τομέα.

Chris_BMW

NLS@ Για πες μας φίλε μου ποίου καινοτομίες είναι οι προαναφερθέντες ;Γιατί θα τρελαθώ με τον κομπλεξισμό εδώ μέσα .. Δηλαδή ο κομπλεξισμός με αυτήν την εταιρεία χτυπάει κόκκινο … Είναι σαν να λέω εγώ ότι τις δυο εφαρμογές π τρέχει τώρα το I pad είναι καινοτομία της Apple … Αφού δεν είναι πως να το κάνουμε γιατί να μην το παραδεχτώ … Εσείς γιατί δεν παραδέχεστε ότι τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά με τη μορφή αυτή πρώτη η Apple τα παρουσίασε … Ανταυτου μου λέτε για το δακτυλικό αποτύπωμα π πρώτη η Motorola έφερε που εκείνο που παρουσίασε τότε η Motorola ουδέ μια σχέση έχει με αυτό της Apple … Το δε 3D Touch που από του χρόνου θα φοράνε όλες οι ναυαρχίδες ποιανού ανακάλυψη είναι ;; Ξέχασα ξέχασα της Hawaii είναι 😂😂😂

pazzo

Και η Nokia, Eriksson, blackberry ήταν κάποτε καινοτόμες και τώρα που είναι? εβγαλε πριν χρόνια η apple την retina, siri κ.α όπως φέτος το ανανεωμένο touch id στο 6s που είναι καταπληκτικό και μπραβο της. Τα iPhone 4 ήταν όντως πραγματικές κινητάρες για την εποχή τους. Τώρα όμως με εναλλακτικές όπως lumia 950, Z5, Huawei Mate 8, LG G4 ακόμα και Note 4 (που βγήκε πριν 20 μήνες) που πας βρε apple? Πρέπει να βγάζεις καινοτομίες οκ, αλλά πρέπει παράλληλα να είσαι και ο καλύτερος όλων, και όχι απλά μέτρια σε όλα.
και η Volvo είναι καινοτόμα στην αυτοκινητοβιομηχανία στο θέμα ασφάλειας αλλά δεν θα πας να το αγοράσεις με κλειστά μάτια επειδή κάποτε έβγαλε πρώτη τις ζώνες ασφαλείας.

Γιώργος

Δεν χρειάζεται η MLS Αμερικής (Apple) να ξοδεύει σε R&D , οι μνήμες είναι Samsung και Toshiba , η camera είναι Sony , η οθόνη είναι LG ή Sharp , ο επεξεργαστής μόνο είναι σχεδίασης Apple και κατασκευής TMSC ή Samsung.
Παίρνει όλα τα κομμάτια η HonHai Presicion και τα συναρμολογεί , προσοχή όχι made in China , μόνο Assembled in China είναι. Μην αδικούμε τόσο μεγάλη εταιρεία με τέτοιο innovation.

Panos7GR

Αχααα τόσο μεγάλο ποσοστό από τα έσοδα βάζει για ανάπτυξη, γι αυτό και γέμισε ο κόσμος καινοτομίες από την Apple! Είπα κι εγώ… “Αυτό που προτιμά να κάνει είναι να βασίζεται στις καινοτομίες των προμηθευτών της, οι οποίοι ξοδεύουν τα δικά τους χρήματα για έρευνα και ανάπτυξη. Οι προμηθευτές θέλουν να κάνουν το παν για παρέχουν τις τεχνολογίες τους στην Apple, η οποία έχει μια τεράστια βάση χρηστών.” -ΜΕΓΑΑΑΑΛΗ ΜΑΓΚΙΑ και της βγάζω το καπέλο. Αφού το κατάφερε αυτό πάρα πολύ καλά κάνει. Εταιρεία είναι και μόνο για κέρδος ενδιαφέρεται, θέλει να ξοδεύει λίγα και να βγάζει όσα περισσότερα μπορεί. Δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση που η Google δίνει περίπου 10 δις για ανάπτυξη. Πάντα η Google πειραματιζόταν με νέα πράγματα (άσχετα αν δεν της πετύχαιναν τις περισσότερες φορές) και ήθελα να μπαίνει σε νέες κατηγορίες προϊόντων και αγορές. Μη ξεχνάτε γι αυτό το λόγο χωρίστηκε σε μικρές εταιρείες υπό την ομπρέλα της Alphabet. Ωστόσο για να επιστρέψω στην Apple μου κάνει μεγάλη εντύπωση που παρότι θέλει να μπει στα “χωράφια” της αυτοκινητοβιομηχανίας δίνει 3.5% (=8 δις) των εσόδων για έρευνα και ανάπτυξη. Για μιά εταιρεία που δεν έχει ιδέα για τον εν λόγω χώρο και ουσιαστικά απ ότι μας… Συνέχεια »

pazzo

@Γιώργος νομίζω πως κάνεις λάθος εδώ.
Πολύ από αυτούς είναι απλά κατασκευαστές. Τα περισσότερα η apple τα σχεδιάζει και τα δίνει σε κατασκευαστές να τα φτιάξουν. π.χ Ενας ιαπωνας designer που δίνει σε έναν κινεζο ταπετσέρη να του φτιάξει το προιόν που σχεδίασε, επειδή ο ίδιος δεν έχει δική του βιοτεχνία, δεν σημαίνει ότι θα είναι κινεζικο design. Η τεχνογνωσία στην χρήση των υλικών μπορεί να θεωρηθουν μόνο κινεζικα.
Του χρόνου εάν η Αpple βρει καλό συναρμολογητή (αυτός που βάζει βίδες και βιδώνει) στην Σουηδία, θα λέει Assembled in Sweden.

rose

Γιώργος…απο κινεζικη εγινε η mls της αμερικης ?

rose

Σκεφτητε η apple να ειχε φερει το qhd στα mobile τι θα λεγανε τα fanboy …..
Το οτι θεωρειται τεχνολογικη καινοτομια το force touch aka παρετεταμενο πατημα 2 τι να πω…

One

Μπράβο στη Qualcomm που ολοι τη κραζουν! Αντι να επενδύει σε προπαγάνδα επενδύει σε ερευνα και ανάπτυξη. Τελικά οι τίμιες εταιρείες τρώνε το πιο πολύ κράξιμο.

Γιώργος

@pazzo
Όχι δεν κάνω κανένα λάθος , η Samsung , LG , Sharp , Sony κτλ. βάζει το R&D και απλά η Apple αγοράζει σε μεγάλες ποσότητες κάτι που ήδη είναι έτοιμο. Και βέβαια δεν παίρνει ότι τελευταίο υπάρχει αλλά ότι μπορεί να βρει στην καλύτερη τιμή , κάπως έτσι έχει 12 mp camera , 2 GB RAM και FullHD οθόνη IPS που έχουν και Κινέζικα των 150 ευρώ γιατί κάνει οικονομία βάζοντας ότι έχει μείνει στα ράφια από πέρυσι και πρόπερσι,

Chris_BMW

Γιώργος@ Τα σχόλια σου μόνο γέλιο μου προκαλούν!!! Άκου εκεί ότι έχει μείνει…. …Σοβαρολογειτε μερικοί ή τα λέτε για να τα λέτε … Ποια Porsche μωρε εγώ έχω Leon 500 άλογα κ την πατάει 😂😂😂😂😂(χωρίς να έχω κάτι με τα Leon μην παρεξηγηθώ)

Nio

Καλά κάνει αφού μπορεί αλλά μετά από αυτό το άρθρο δεν θέλω να ξανά δω σχόλιο τύπου
“η Apple δεν αισχροκερδει. Χαλάει πολλά λεφτά στο R&D για αυτό οι τιμές της είναι τόσο μεγάλες”.
Καλά κάνει και πουλάει το όνομά της όπως οι οίκοι μόδας στις τσάντες. Εμένα δεν με πειράζει καθόλου. Και μαγκιά της που τα έχει φτιάξει όλα έτσι ώστε να εξυπηρετούν το κέρδος της. Πραγματικά τα έχει καταφέρει πολύ καλά. Συγχαρητήρια κι ας μην έχω ούτε μια συσκευή Apple. Αξιοθαυμαστη επιχείρηση.

pazzo

φιλε @Γιώργο, ούτε εγώ προτιμώ το iPhone από πολλές άλλες εναλλακτικές, αλλά θα ξαναπώ πως πιστεύω πως κάνεις λάθος. Η φωτογραφιές που βγάζει το iPhone μπορεί να είναι κατώτερες των s6, G4 και Lumia, αλλά μακράν ανώτερης ποιότητας από άλλα κινέζικα, και ας έχουν τον ίδιο ακριβώς φακό της Sony. Και αυτό γιατί όλη η επεξεργασία της φωτογραφίας όπως γρήγορο focus, lowlight filtering, removal of noise κ.α γίνοντε όλα στον επεξεργαστή που φοράει το iPhone και κάθε κινητό. μην κοιτάς μόνο specs. H sony σαν κατασκευαστής ναι, επενδύει στο να φτιάχνει καλους φακούς ώστε να την προτιμήσει αυτήν η κάθε εταιρία, για φακούς, το τελικό όμως αποτέλεσμα που βλέπεις σε μια φώτο γίνεται και λόγο του research που έχει γίνει στον επεξεργαστή, σε αυτήν την περίπτωση,από την apple. και αυτά που αγοράζει δεν είναι πάντα έτοιμα. πάει σε ένα εργοστάσιο, λέει εχω σχεδιάσει το νέο iPhone να δουλευει με αυτήν την ραμ, οπότε θέλω μια ραμ με αυτή την ταχύτητα κλπ κλπ, και ο κατασκευαστής την φτιάχνει. αμα δεν της έκανε αυτά που ζητούσε θα πήγαινε αλλού ή εφτιαχνε δικό της εργοστάσιο. γιατί να φτιάξει εργοστάσιο για οθόνες π.χ, αφού η LG το έχει ήδη ετοιμο και της φτιάχνει ότι… Συνέχεια »

Gvirginia

@Γιώργος Το ξέρεις ότι δεν υπάρχει καμία εταιρεία κινητών η οποία να φτιάχνει τα πάντα έτσι? Το ξέρεις ότι και οι υπόλοιπες εταιρείες που αναφέρεις κάνουν το ίδιο με την Apple, σε διαφορετικό βαθμό όμως έτσι?

Λες “, η Samsung , LG , Sharp , Sony κτλ. βάζει το R&D και απλά η Apple αγοράζει σε μεγάλες ποσότητες κάτι που ήδη είναι έτοιμο” Φτιάχνει η Sony επεξεργαστές, μνήμες, αλουμίνιο κτλ? Φτιάχνει η LG δικό της λειτουργικό σύστημα κτλ? Εδώ η Samsung που φτιάχνει επεξεργαστές, οθόνες, κάμερες, σε άλλα μοντέλα δε βάζει τα δικά της (λογικό είναι)…

Εσύ δεν ήσουν που έλεγες ότι τα πάντα φτιάχνονται στην Κίνα (το υπερασπιζόσουν κιόλας), τώρα τι έγινε? Μιλάς για specs μετά, έχεις ιδέα ότι στις κάμερες δεν παίζουν ρόλο τα MP αλλά ο φακός και το software?

Στο R&D συμπεριλαμβάνεται και το software σε κάποιες περιπτώσεις.
Λογικά εσύ κοίταξες τα ποσοστά μόνο και όχι τα ποσά.

Ιωάννης jb

Αυτός ο Γιώργος τι πίνει ρε παιδιά και δε μας δινει? Σοβαρά τώρα βλέπω αυτά που γράφει και εκνευριζομαι! ! !

παπαροκάς tiamat

Χαχα νυσταζω αλλα με κανετε να θελω να το πω αυτο.

Οι κατοχοι iphone εχετε παει τον ορο προβατο σε αλλο επιπεδο. Respect!. Ρε Εδω σας λεμε οτι σας κοροιδευει και δεν επιστρεφει ανταποδοτικα τα υπερκερδη της με τη μορφη επενδυσεων στη τεχνολογια και σεις αντι να πιεζετε και να ειστε επικριτικoι απεναντι της, σκαρφιζεστε δικαιολογιες για να δικαιολογησετε αυτο που κανει λες και τα υπερκερδοι μπαινουν στις τσεπες σας….

Μεχρι και ο τιτλος του αρθρου σας φταιει 😂😂

Mary

Tiamat κανεις λάθος δεν την υπερασπιζόμαστε, απλά ξερουμε ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ… Και ορθογραφία παρεπιπτόντως!

xristos

@azriel84
ελα ρε αστειατορααααααααα
ενα ενα
το retina k kl ti einai kl?
amoled κ σπιτι σ
64bit soc με 1 γιγα ραμ πηγαινε παλι σπιτι σ (το χουμε κ εμεις να ξερεις)
touch id τν αντιγραφη απτην motorola λες? ξαναπηγαινε σπιτι σ
siri? κλαιω
ααα ρε ασχετεεεεε

xristos

@Chris_BMW
ο αλλος συγκρινει το iphone με porshe
οτι να ναι κλ δν περιμενα κ κτ κλτερο απτον συγκεκριμενο σε καθε ποστ με ιφονε βλεπουμε τα ποστ του κ κλαιμε
στο θεμα μας η αππλε ξοδευει 11δις σε μαρκετινγκ(καποιος ρωτησε πιο πανω αλλα δεν θυμαμαι)
https://vtldesign.com/inbound-marketing/content-marketing-strategy/percent-of-revenue-spent-on-marketing-sales/

ΥΓ
ακυρο αμα ανοιξετε το λινκ το Twitter ξοδευει το 111% κ η αππλε το 7
αν ειναι δυνατον

παπαροκάς tiamat

Πωπω mary με βαλες στη θεση μου τωρα!…
Η σταση σου που δεν επικεντρωνει σε αυτο που ειπα αλλα διαθλαται σε δευτερεύοντας σημασιας πραγματα οπως η ορθογραφία χρίζει προβληματισμο για το που φτανει η κριση σου. Κοπελα μου καλη στη τσεπη σου μπαινουν τα υπερκερδοι????Τι μας το παιζεις δικηγορος!

Κανονικα έπρεπε με καθε iphone να ζητατε iphone με τεχνιτη νοημοσύνη και 7 μερες στην Ρώμη με τοσα λεφτα που εχει η apple!

Γιάννης

Πριν κάτι χρόνια είχε γίνει εκπομπή με ερώτημα αν έχει η Apple όντως εφεύρει κάτι (όχι αντιγράψει ή εξελίξει)…

https://www.youtube.com/watch?v=wFeC25BM9E0

Το συμπέρασμα ήταν ότι η Apple δεν έχει εφεύρει ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Ξέρει όμως να δίνει ωραία ονοματάκια για να δουλεύει τους “πελάτες” , πχ, οθόνη υψηλής ανάλυσης (όταν βγήκε γιατί τώρα είναι πλέον χαμηλής σε σχέση με τον ανταγωνισμό) είναι “Retina” , η ξεπερασμένη κάμερα που έχουν τα iphone λέγεται “isight” , πατώντας 2 δάκτυλα στην οθόνη (υπάρχει εδώ και χρόνια σαν δυνατότητα) λέγεται “3D touch” κτλ. Και τα φράγκα πέφτουν χωρίς πολύ κόπο.

zafos

Για να χει τοσα πολλα σχολια το αρθρο μαλλον η αληθεια ειναι καπου στη μεση 😛 . Εχουμε και λεμε με βαση μερικα μηλα της εριδος που ειδα παραπανω 😛 retina κλαϊν….touch ID ισως λογω της υλοποιησης…64bit soc δυστυχως ναι κι επιασε τους παντες στον υπνο εξου και τα καλοριφερ που βγαινουν…..3D touch ναι μαγκες μου….κανενα κινητο δεν εχει λειτουργια για λιγο πατημα πολυ πατημα μη τρελαθουμε τωρα, αλλο το παρατεταμενο πατημα αλλο το απαλο πατημα-δυνατο πατημα. Όσο για τη siri νομίζω ειναι οριακή, ισως απο θεμα οραματος να καινοτομησε

Agnostos13

Μερικοι επιμενετε να μπερδευετε την εφευρεση με την καινοτομια. Δεν θα μπω στη διαδικασια να γραψω τους ορους, αν ανοιξετε ενα λεξικο θα τους βρειτε…
Απο εκει και περα η Apple δαπανα το δευτερο μεγαλυτερο ποσο απο τις εταιριες τεχνολογιας σε ερευνα. Οκ, θα μπορουσε να ειναι η πρωτη…
Τωρα γι αυτους που αρεσκονται να εθελοτυφλουν:
-Capacitive multitouch digitizer (η πιο ακριβης και αξιοπιστη τεχνολογια πολλαπλης αφης)
-AppStore (το πρωτο πραγματικο “καταστημα” εφαρμογων για smartphone)
-Retina (θετει τα standards για την αναλυση των φορητων συσκευων εμφανιζοντας πρωτη φορα τα απαιτουμενα ppi για μια ικανοποιητικη εμπειρια)
-Συσκευες απο μεταλο και γυαλι (μεχρι τοτε ολες οι εταιριες μας ειχαν πειξει στην πλαστικουρα)
-Truetone flash (μια εξυπνη λυση για το προβλημα ξασπρισματος του φλας)
-Touch ID (το πρωτος χρηστικος αναγνωστης δακτυλικου αποτυποματος σε smartphone)
-3D Touch (το πρωτο συστημα αφης πολαπλων επιπεδων σε smartphone παραγωγης)

Γιώργος

Το Samsung J5 των 170 ευρώ έχει καλύτερη κάμερα από το iphone 6 που έχει 500 ευρώ , γελάει ο κόσμος με την Apple:
https://www.youtube.com/watch?v=aEg8XO4Z6wE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.