Apple: Η πιο οικολογική εταιρεία σύμφωνα με την Greenpeace

Η Apple συνεχίζει να δείχνει την ευαισθησία της ως προς την κλιματική αλλαγή και προσπαθεί να χρησιμοποιεί όσο περισσότερο γίνεται τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Γι αυτό στον κατάλογο της Greenpeace με τις πιο eco-friendly τεχνολογικές εταιρείες είναι πρώτη.

Η βαθμολογία της είναι ΑΑΑΑ με δείκτη καθαρής ενέργειας στο 100%, δείκτης ο οποίος περιλαμβάνει και τα νέα data centres που σχεδιάζει. Τον περασμένο Φεβρουάριο είχε ανακοινώσει την δημιουργία δυο νέων “πράσινων” data centres σε Δανία και Ιρλανδία, και πριν από λίγες μέρες την επέκταση της πράσινης ενέργειας στην Κίνα.

Αφού ανέλαβε ο Tim Cook, η Apple έχει βάλει στόχο όλη η ενέργεια που χρησιμοποιεί, να προέρχεται από 100% ανανεώσιμες πηγές και τον τελευταίο χρόνο, η Greenpeace παρατηρεί σημαντικά βήματα από την πλευρά της Apple να γίνει φιλική προς το περιβάλλον.

Δεύτερο ακολουθεί το Facebook το οποίο έχει κάνει επίσης πολύ μεγάλη πρόοδο και στροφή στην πράσινη ενέργεια.

Apple: Η πιο οικολογική εταιρεία σύμφωνα με την Greenpeace, Apple: Η πιο οικολογική εταιρεία σύμφωνα με την Greenpeace

Apple: Η πιο οικολογική εταιρεία σύμφωνα με την Greenpeace, Apple: Η πιο οικολογική εταιρεία σύμφωνα με την Greenpeace

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dapitium

Απλα.. Η apple αγόρασε την Greenpeace….

Γιώργος

H Apple όντως είναι απο τις πιο οικολογικές εταιρείες όσο αφορά τις δικές της εγκαταστάσεις στην Αμερική , ταυτόχρονα στην Κινα τα εργοστάσια που έχουν αναλάβει την παραγωγή των προιόντων της (ως γνωστόν δεν έχει ούτε μια δική της γραμμή παραγωγής και όλα φτιάχνονται στην Κίνα) ρυπαίνουν το περιβάλλον ασύστολα…
https://www.triplepundit.com/2014/09/labor-environment-issues-plague-apple-third-year/
Η εταιρεία του απόλυτου τίποτα για άλλη μια φορά κοροϊδεύει τον κόσμο.

tve

Αν το άρθρο ήταν για μια άλλη εταιρία π.χ huawei xiaomi θα σχολιάζατε? (θα κράζατε εννοώ)
Αλήθεια περιμένω απάντηση..

dimitrisdubai

@γιώργος

” ως γνωστόν δεν έχει ούτε μια δίκη της γραμμή παραγωγής και ολα φτιάχνονται στην Κίνα”

Μάλιστα. Ακόμα ένα φοβερό σχόλιο γεμάτο ” ακριβέστατες” πληροφορίες. Ξέρω θα σε ρίξω σε βαθιά νερά τώρα, αλλά πρέπει να μάθεις όρους όπως energy footprint και embodied energy. Όσον αφορά τα εργοστάσια της, ναι το βρήκες εισαι λάθος, έχει ένα από τα πιο εξελιγμένα στο κόσμο και εκεί κατασκευάζουν το μηχάνημα από το οποίο σου γράφω ( στο οποίο το γράφει κιόλας επάνω) και δεν είναι άλλο από το Mac Pro.

Deductive Reasoning

@tve σωστός! Εγώ πήρα ήδη ποπ-κορν και ετοιμάστηκα για το σόου!
Την Apple δεν τη πολυχωνέυω επειδή τη θεωρώ υπερτιμημένη, αλλά δεν μπορείς παρά να αναγνωρίζεις μερικά πράγματα!

Γιώργος

Πω πω energy footprint και embodied energy μιλάμε ότι ψάρωσα. Όσο για τον macbook όντως έχεις δίκιο μιλάμε για 100% Αμερικάνικη κατασκευή , φαίνεται και απο την φωτογραφία… https://cdn.macrumors.com/article-new/2012/12/quanta_macbook_pro_display_assembly.jpg

j

@γιωργος την Apple δεν την ενδιαφερει αν η εταιρίες παραγωγής που αναθέτει τις δουλειές της ειναι οικολογική. Η Apple σαν εταιρια ειναι οικολογική και το τι θα κανουν οι αλλες εταιρίες δεν ειναι δικιά της υπόθεση. Σαν να εχεις εσυ μια επιχείρηση να συνεργάζεσαι με μια αλλη , να βγαίνεις εσυ Νο 1 εταιρια σε οικολογικά θέματα στην Ελλάδα και να σε κατηγορεί καποιος επειδη η αλλη εταιρια που συνεργάζεσαι βγήκε πχ 2987η. Εσενα σε νοιάζει η δίκη σου οχι η αλλη

Miltos

@Γιώργο είσαι το καθαρό παράδειγμα ελληνάρα που πιστεύει ότι η αποψάρα του είναι η μόνη σωστή που υπάρχει και οποιοσδήποτε άλλος οφείλει να πιστεύει το ίδιο ακόμη και αν οι αποδείξεις εναντίων του είναι αδιαμφησβήτητες. Ο dimitrisdubai σου έδωσε κάποιους όρους να ψάξεις αλλά όχι είναι πιο εύκολο να χλευάσουμε τον άλλον προκειμένου να μην αλλάξουμε την άποψή μας! Είδες πουθενά στο άρθρο να μιλάει για τις εταιρίες που συνεργάζονται με την apple? H apple μπορεί να συνεργάζεται και με την ACS έχει σημασία για σένα αν είναι οικολογική η ACS ή οποιαδήποτε άλλη εταιρία? Η apple ως apple είναι οικολογική αλλά προφανώς όταν πρόκειτε για την συγκεκριμένη εταιρία πολλοί εδώ μέσα θα έψαχναν να βρούνε πάτημα για να ρίξουν χωλή βασιζόμενοι στα πιο γελοία πράγματα! Ξεκολήστε επιτέλους ναι τα προϊόντα της είναι υπερτιμημένα/υπερκοστολογημένα αλλά είναι γελοίο να βρίσκετε ότι μπούρδα να’ναι προκειμένου να αδειάσετε κάθε φορά την χοληδόχο κύστη σας!

Dami

@Γιωργος εχεις δικιο….εχεις μια επιχειρηση η οποια αναγκαστικα ηλεκτροδοτειται απο την ΔΕΗ η οποια χρησιμοποιει λιγνιτη που ειναι ακρως ρυπογονος,οποτε αυτοματως και εσυ εισαι αντι-οικολογικος.Καλο το σκεπτικο

Dimitrisdubai

Τς τς τς. Α ρε γιωργακη, έχεις θέμα με την ανάγνωση ε; Mac Pro όχι MacBook Pro.

nikolasx

ααααααχ να ναι καλα η κινεζα εκει κατω που τα φτιαχνει, γιατι απαξ και την πιασουν τα νευρα θα παρει παραμασχαλα το Pro και θα το φερει στο κεφαλι! λολ

Γιώργος

Είναι απίστευτο τι μπορείς να διαβάσεις , για ένα θέμα που έχουν γράψει οι NY Times και Financial Times ο άλλος μιλάει για “γελοία πράγματα”:

https://www.nytimes.com/2011/09/02/technology/apple-suppliers-causing-environmental-problems-chinese-group-says.html?_r=0
https://www.ft.com/cms/s/2/e7cad0f4-d381-11e0-9d6a-00144feab49a.html

Με επιχειρήματα και νοοτροπία επιπέδου Τάκη Τσουκαλά δεν γίνεται συζήτηση.

nikosar

Μπραβο στην apple για αλλη μια φορα , παντα θα δειχνει τον δρόμο ….!!!

j

@Γιωργος και παλι δν καταλαβαίνεις. Η Apple σαν εταιρια ειναι οικολογική. Τα εργοστάσια στα οποία αναθέτει τα προϊόντα της δεν ειναι. Αυτο δεν την αφορά ΚΑΘΟΛΟΥ. Δεν ειναι δικά της τα εργοστάσια, ειναι άλλων εταιριών. Η Apple ειναι καθαριτατη. Είμαστε 3-4 ατομα εδω που στο λεμε και εισαι 1. Οταν ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει….

μαρια

παιδιά καταλαβαίνω τι λέτε, και όντως οι εγκαταστάσεις και τα γραφεία και δεν ξέρω τι άλλο, μπορεί να είναι οικολογικά, αλλά από τη στιγμή που τα προϊόντα της κατασκευάζονται σε εργοστάσια που ρυπαίνουν το περιβάλλον δε μπορείς να πεις ότι είναι εντελώς οικολογική. Είναι σαν να δίνεις σε ένα δολοφόνο εντολή να σκοτώσει κάποιον και μετά να λες ότι είσαι αθώος. Φιλικά πάντα.

Gagarin

@Γιώργος
Υπάρχουν άνθρωποι που καταλαβαίνουν,
Ανθρωποι που δεν καταλαβαίνουν,
Ανθρωποι που καταλαβαίνουν οτι δεν κατάλαβαν και ανθρωποι που δεν θα καταλάβουν ΠΟΤΕ!!!
Με την λογική σου τοτε κ η Vodafone – Cosmote – wind που ειναι οι πωλητές της apple για την ελλαδα κ για παραγωγή ενέργειας χρησιμοποιούν τα λιγνιτοεργοστασια εκει να δεις σε τι βαθμίδα πέφτει…επισης εγω σπίτι εχω φωτοβολταϊκά κ σαν χρήστης nexus άρα η διατήρηση μιας συσκευής Google γινεται με οικολογικό τροπο άρα η Google ανεβαίνει κατηγορία!!!
Απλά πράγματα!!!

Sotiris

“Δεύτερο ακολουθεί το Facebook το οποίο έχει κάνει επίσης πολύ μεγάλη πρόοδο και στροφή στην πράσινη ενέργεια.” Βασικά 3ο είναι, αν κοιτάξουμε καλά την λίστα τελευταίο (στη σελίδα) είναι το Yahoo αλλά 2ο στην σχετική κατάταξη. Οπότε έχουμε 1ο μήλο 2ο Yahoo 3o φατσο-ρουφ.

😛

Agnostos13

@Γιώργος Το πολύ Apple-hating τυφλώνει από οτι φαίνεται… Τι δεν καταλαβαίνεις από το ότι άλλη εταιρεία είναι η Apple και άλλες αυτές που ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ; Το οτι έχει συνεργασιά με κάποιες εταιρείες (Sony, Samsung, LG, Foxconn) για την παραγωγή εξαρτημάτων και την συναρμολόγηση αυτών δεν τις κάνει αυτόματα τσιφλίκι της για να κάνει κουμάντο στον τρόπο λειτουργίας τους (αν και έχει επέμβει ορισμένες φορές ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας αλλά αυτί δεν ίδρωσε). Η συνέργασια έγκειται σε μια συμφωνία για κάποιες προδιαγραφές και μία τιμή και τέλος. Άλλος ο Cook και άλλος ο CEO της κάθε εταιρείας που θα αποφασίσει πως θα λειτουργήσει η επιχείρηση που διευθύνει! Οπότε δεν έχουν απολύτως καμία σχέση οι πηγές ενέργειας που έχει η Apple με τις συνεργαζόμενες εταιρείες. Αυτό που λες είναι σαν να πηγαίνω στο σουβλατζίδικο της γειτονιάς κάθε μέρα να παίρνω σουβλάκια, και μια μέρα να λέω στο σουβλατζή “κοίτα μάστορα, επειδή εγώ είμαι χρόνια πελάτης και επειδή έχω αλεργία στη σως, θα σταματήσεις να πουλάς σως στο μαγαζί σου και θα δίνεις μόνο τζατζίκι που τρώω και εγώ!” Τώρα το καταλαβαίνεις ή να σε πάρω από το χέρι να σε πάω μέχρι το σουβλατζίδικο; Επίσης άλλο το Macbook Pro, άλλο το Mac Pro… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i