Apple UK, “Απολογείται” ότι η Samsung δεν αντέγραψε το iPad

Τη χρονιά που μας πέρασε η τεχνολογική κοινότητα είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη διαμάχη Apple και Samsung και με το ποιος αντιγράφει ποιον και κλέβει πατέντες. Κάποιες φορές κέρδισε η Apple κάποιες άλλες έχασε όταν με απόφασή του δικαστήριο της Αγγλίας εκδικάζει στην Apple UK να δηλώσει δημόσια ότι η Samsung δεν αντέγραψε σχεδιαστικά το iPad όταν κατασκέυαζε το tablet Galaxy Note 10.1.

Αυτό φαίνεται ότι έχει κάνει ήδη η Apple UK μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της με την παρακάτω ανακοίνωση η οποία περιλαμβάνει αποσπάσματα της ετυμηγορίας του δικαστή:
, Apple UK, “Απολογείται” ότι η Samsung δεν αντέγραψε το iPad

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ploumouris

Δίκαια η απόφαση και αναμενόμενη αφού η δίκη δεν έγινε στην Καλιφόρνια με ένορκους από το
Κουπερτίνο.

Δημήτρης Κ.

Νομίζω οτι αυτό το αποτέλεσμα ήταν η λύτρωση για την Sammy και καθώς ήταν και δίκαια υπάρχει και λίγη δικαιοσύνη βρε παιδί μου.Αα Btw Κώστα γράφεις στον τίτλο αντί για αντέγραψε-αντέφραψε 🙂

thanos

Ετσι ετσι Βεντουζα….στα μηλαρακια…

kostasssz

Τι λένε μωρεεεεεεέ…. ο δικαστής είπε ότι της Samsung τα tablets “are not as cool as” της Samsung και γι’αυτό δεν είναι κ αντιγραφή… τι σαλιάρηδες

Βαγγέλης

Aυτο δεν ειναι απολογία της Apple, είναι απολογία του δικαστή που ψήφισε κατά της. :S

Δεν πάμε καλά, φοβούνται πλέον να τα βάλουν μαζί της. Μια εταιρεία είναι κόσμε.. Ξυπνάτε!

Αποστόλης

Αν ζούσε ο συγχωρεμένος ο Ψαθάς μετά την ” Θεμις έχει κέφια” θα έγραφε μια σειρά θεατρικών για την Apple.
Η γελοιότητα και η γραφικότητα με τις μηνύσεις έχει χτυπήσει κόκκινο… έλεος δηλαδή.
Απαιτώ να καταβάλουν πνευματικά δικαιώματα στην Ελλάδα για την χρήση του πολιτισμού γενικότερα… 😛

Πανος Σομπολος

@Βαγγέλης μια εταιρία με κέρδη που μπορούν να αγοράσουν κράτος 😛
@Αποστόλης ποιος πολιτισμός ρε φίλε που όποιος δηλώσει ότι έχει iphone των κάνετε σκουπίδι εσύ και οι όμοιοι σου!
Και από πότε ρε φίλε είναι γραφικότητα να διεκδικείς τα δικαιώματα σου! Δούλεψε κόσμος, σχεδίασε κόσμος,κουράστηκε κόσμος και θέλει να πληρωθεί ! Αν δεν σ αρέσει μην το πάρεις!
Και επίσης πιστεύω γελοιότητα είναι να προσπεράσεις μια αδιάφορη Ferrari σε κάποιο φανάρι και μετά να κοκορεύεσαι ότι το Rallye σου είναι καλύτερο (αυτό πάει για την Samsung όχι για σένα προσωπικά)

marios

Απλά ο δικαστής είναι apple fan boy!! χεχε!!!

Κωνσταντίνος

Απλα ολοι εκει ερα ειναι μουφες,τιποτα πραγματικο,οι δυο εταιρες εχουν τις καλυτερες σχεσεις και ολα αυτα γινονται σκοπιμα.

DiMiSs

Παισια γνωμη μου ειναι πως εχει κουρασει ολο αυτο εμας τους καταναλωτες και αυτο φαινεται απο τα 10 μονο σχολια που εχει το αρθρο μεχρι στγμης.Δε λεω ειναι ωραιο και σωστο να διεκδικεις τα δικαιωματα του εργου σου αλλα με μετρο παντα.Η Apple το εχει παραξηλωσει ομως πιστευω.Εγω δεν βλεπω καποια ομοιοτητα παντως τοσο δυνατη δηλαδη ωστε να μοιζουν και σε σημειο να μπερδευτεις.Γιατι μη μου πειτε οτι δεν μπορειτε να ξεχωρισετε απο μακρια ενα πανομοιοτηπο i-phone μαιμου.Και στην τελικη και αλλοι μπορουν να κινηθουν δικαστικα σε οποιονδηποτε κλαδο που βγαζει προιοντα αλλα δεν το κανουν.Η Apple ξερει τι αξιζει και τι προιοντα βγαζει στο εμποριο οποτε δεν νομιζω να ειναι αυτο που θα την κανει να ανεβασει τις πολησεις της.

kosmerios

Βασικα συμφωνω σχεδον με ολους απλα θα ηθελα να κανω μια παρενθεση και να πω στον φιλο πιο πανω που λεει οτι η Apple εχει τοσα λεφτα ωστε να αγορασει ολοκληρω κρατος και γι αυτο αυτη η σταση των δικαστων προς αυτην.Να πω λοιπον οτι και εγω μπορει να εχω παρα πολλα λεφτα ωστε να μπορω να αγορασω εσενα το ιδιο και την οικογενεια σου μαζι.Αυτο ομως δεν μου δινει το δικαιωμα να σε βλεπω αλλαζονικα αλλα φυσικα ουτε και εσυ πρεπει να με φοβασαι για αυτο το λογο.Ξεκολατε δεν ειναι ο μπαμπουλας η Apple οποτε οτι και αν κανει να της δινουμε ελαφρυντικα.Μπορει το παραδειγμα μου να ηταν ασχετο και παραλογο αλλα πιστευω καταλαβατε τι ηθελα να πω.

Πανος Σομπολος

@kosmerios όχι φίλε μου ήταν απάντηση μόνο στο ότι είναι απλά μια εταιρία!
Δεν είναι μια τυχαία εταιρία και αυτό εννοούσα !
η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να επηρεάζεται από τα οικονομικά μεγέθη !
Ζητώ συγνώμη αν ήταν λαθος η διατύπωση στο προιγουμενο ποστ

kosmerios

Αν ειναι ετσι ενταξει γιατι ισως και εγω υπερεβαλα λιγο.Τωρα που ξαναδιαβαζω το ποστ μου μου κανει λιγο εχθρικο αλλα φυσικα δεν υπηρχε τετοια προθεση.Ειναι ομως χαζο να φανατιζομαστε με εταιριες που στην τελικη εμεις οι καταναλωτες βγαινουμε παντα κερδισμενοι απο τετοιες κινησεις και στην τελικη αυτο θελουμε.Τελος να πω οτι ειναι ωραιο ολο αυτο γιατι το ελαχιστο που μπορει να προκαλεσε μια τετοια αποφαση δικαστηριου , ειναι να κλονισει λιγο την Apple γιατι δεν νομιζω
ολος αυτος ο πολεμος των πατεντων να εχει τελος καλο.Ειτε την παμε σαν εταιρια ειτε οχι.

Πανος Σομπολος

@kosmerios όλα καλά φίλε και εγώ συμφωνώ πως δεν χρειάζεται φανατισμός πόσο μάλιστα όταν εχει να κανει με προϊόντα !
Προσωπικά τονίζω οτι και οι 3 πρωταγωνιστές έχουν εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ τους,οπως και η Samsung δεν έχει τον παραμικρό ενδοιασμό να βγάλει συσκευή με οποιοδήποτε OS την συμφέρει(και καλά κάνει μπίζνες είναι)! Αν μπορούσε να βγάλει και iOS θα το είχε βγάλει!
Σαν τον Μπαγεβιτς της τεχνολογίας ενα πραμα !
Oι πατέντες είναι μεγάλο θέμα φίλε,μπορεί να ακούγεται σπαστικό αλλά προστατεύει τις Αμερικάνικες εταιρίες από τον κάθε σαολιν!Μακάρι να υπήρχαν τέτοιες δικλείδες ασφαλείας και στη χώρα μας!
Και η Microsoft το ίδιο κάνει και η Google το ίδιο θα κάνει, εξάλλου γιαυτό αγόρασε την Motorola! Θυμάσαι εσύ να έχει γίνει τέτοιος ντόρος δικαστικός ανάμεσα σε 2 αμερικάνικες εταιρίες ποτέ ? Οχι βέβαια…
Να δεις τι έχει να γίνει όταν αρχίσει η Google να ζητάει πατέντες από τους Ταο Ταο 😉

kosmerios

Πολυ σωστα και συμφωνω με το θεμα των πατεντων και γω ,ως ενα σημειο ομως.Ειναι σωστο να υπερασπιζεσαι το πνευματικο σου εργο αλλα ως ενα σημειο οπως ειπα.Οχι ομως οτι μοιαζει στο συνολο ως εμφανιση(εξου και το λογοτυπο που βαζει καθε εταιρια στα προιοντα της)Ενταξει δε λεμε να ειναι ολοιδιο που στην περιπτωση μας δεν βλεπω και τοσο(δε μπορω να πω βεβαια το ιδιο και σε αλλες συσκευες της samsung , βλ. galaxy ace) αλλα οχι να καταπιανεσαι με το αν εχει στρογγυλεμενες γωνιες βεβαια.Ετσι καταντησαν για να γλυτωσουν κι αλλα δικαστηρια οι google,samsung να βγαλουν το nexus 10 κακασχημο.Την πορεια την χαραξε η Apple αλλα απο κει και περα ολες οι μελλοντικες ταμπλετες το αν θα μοιαζουν στης Apple ειναι το κατα ποσο καποιοι θα θελουν να τα βλεπουν ιδια για να συχιζεται η κοντρα.Συγνωμη για ενα ακομη μεγαλο ποστ.Δε θελω να ξεφευγουμε απο το θεμα απλα μου αρσει που συμφωνουμε και καναμε κουβεντα.

ΛΑΖΟΣ

@Πανος Σομπολος δεν είπε κανείς να μην διεκδικήσει τα δικαιώματα της, το πρόβλημα είναι ο βρώμικος και αλαζονικος τρόπος που το κάνει, αν ήταν σωστή θα ζητούσε χρηματικό πρόστιμο όπως έκαναν και κάνουν όλες οι υπόλοιπες εταιρίες μέχρι τώρα αυτοί όμως ζητάνε την διακοπή πωλήσεων των περισσότερων συσκευών κάτι που σημαίνει λιγότερες επιλογές για τον καταναλωτή και φυσικά μονοπώλιο για την Apple

anexitilos

http://www.cultofandroid.com/17960/u-k-judge-gives-apple-48-hours-to-correct-samsungs-not-as-cool-non-apology/

απο οτι φαινεται δεν ειμαστε οι μονοι που δεν “ειδαμε” καμια απολογια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.