Τετάρτη
11/02/2015

Apple: H αξία της ανέρχεται όσο αυτή της Google x2

Νέο ρεκόρ κατέγραψε η Apple καθώς η αξία της μετοχής της ανήλθε στα 122.02 δολάρια στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Σ’ αυτή την τιμή, η αξία της εταιρείας έχει ξεπεράσει τα 700 δισ. δολάρια την ίδια στιγμή που η αξία της Google βρίσκεται στα 367 δισ. δολάρια.

Η αξία των μετοχών της Apple κινείται με ακατάπαυστους ανοδικούς ρυθμούς από τότε που ανακοινώθηκαν τα κέρδη πρώτου τριμήνου (Q1 2015) στα 18 δισ. δολάρια και ο αριθμός πωλήσεων 74,5 εκατομμυρίων iPhone κατά το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου.

Η Wall Street Journal φτάνει στο σημείο να αναφέρει ότι η Apple, αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, θα μπορούσε να γίνει «the first trillion dollar company». Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η αξία της μετοχής της εταιρείας στο χρηματιστήριο, έχει ανέβει κατά 64% σε σχέση με πέρυσι, ενώ από το θάνατο του Steve Job και μετά ο αριθμός των μετοχών έχει διπλασιασθεί.

apple value

apple value

Πηγή

Δώρα Θεοχάρη

Μάθε για:

Συντάκτης: .


4 Σχόλια

 1. Ο/Η azriel84 λέει:

  Tim αγόρασε το χρέος μας, φτιάξε και ηλιακά πάρκα που έλεγε ο ΓΑΠ :P

 2. Ο/Η AnakinSkywalker λέει:

  Αν μας χαρίσει ολόκληρο το χρέος της Ελλάδος ύψους 320 δισεκατομμυρίων, και πάλι θα έχει κεφαλαιοποίηση 390 δις που και πάλι θα την κατατάσει πρώτη στον κόσμο (η δεύτερη ExxonMobil έχει κεφαλαιοποίηση 382 δις)

 3. Ο/Η VasiliS5mini λέει:

  x2 η x22. Αν θυμαμαι όσα βγάζει η Apple σε ένα μήνα τα βγάζει η Google σε 4.5 μήνες!!

 4. Ο/Η edd λέει:

  Λάθος. Η αξία της μετοχής είναι x2. Δεν έχει assets όταν άλλοι έχουν 2 και 3 τρις. Η τιμή της μετοχής όπως έχει διδάξει η ιστορία και στην Ελλάδα, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Τζόγος είναι με όμορφο κουστούμι, για πιο πλούσια παιδάκια και με κοινωνική αποδοχή.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.