Apple: H αξία της ανέρχεται όσο αυτή της Google x2

Νέο ρεκόρ κατέγραψε η Apple καθώς η αξία της μετοχής της ανήλθε στα 122.02 δολάρια στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Σ’ αυτή την τιμή, η αξία της εταιρείας έχει ξεπεράσει τα 700 δισ. δολάρια την ίδια στιγμή που η αξία της Google βρίσκεται στα 367 δισ. δολάρια.

Η αξία των μετοχών της Apple κινείται με ακατάπαυστους ανοδικούς ρυθμούς από τότε που ανακοινώθηκαν τα κέρδη πρώτου τριμήνου (Q1 2015) στα 18 δισ. δολάρια και ο αριθμός πωλήσεων 74,5 εκατομμυρίων iPhone κατά το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου.

Η Wall Street Journal φτάνει στο σημείο να αναφέρει ότι η Apple, αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, θα μπορούσε να γίνει “the first trillion dollar company”. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η αξία της μετοχής της εταιρείας στο χρηματιστήριο, έχει ανέβει κατά 64% σε σχέση με πέρυσι, ενώ από το θάνατο του Steve Job και μετά ο αριθμός των μετοχών έχει διπλασιασθεί.

apple διπλάσια αξία πό την google, Apple: H αξία της ανέρχεται όσο αυτή της Google x2

apple διπλάσια αξία πό την google, Apple: H αξία της ανέρχεται όσο αυτή της Google x2

Πηγή

Δώρα Θεοχάρη

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
azriel84

Tim αγόρασε το χρέος μας, φτιάξε και ηλιακά πάρκα που έλεγε ο ΓΑΠ 😛

AnakinSkywalker

Αν μας χαρίσει ολόκληρο το χρέος της Ελλάδος ύψους 320 δισεκατομμυρίων, και πάλι θα έχει κεφαλαιοποίηση 390 δις που και πάλι θα την κατατάσει πρώτη στον κόσμο (η δεύτερη ExxonMobil έχει κεφαλαιοποίηση 382 δις)

VasiliS5mini

x2 η x22. Αν θυμαμαι όσα βγάζει η Apple σε ένα μήνα τα βγάζει η Google σε 4.5 μήνες!!

edd

Λάθος. Η αξία της μετοχής είναι x2. Δεν έχει assets όταν άλλοι έχουν 2 και 3 τρις. Η τιμή της μετοχής όπως έχει διδάξει η ιστορία και στην Ελλάδα, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Τζόγος είναι με όμορφο κουστούμι, για πιο πλούσια παιδάκια και με κοινωνική αποδοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.